Faʻamaloiloina o le Faʻasalaga o Microsoft Excel "Too Muʻese Faatulagaga Sisifo Eseese"

O se tasi o gaosi sili ona lauiloa e faʻaaogaina e le aufaʻataulaga i le Windows 7 o se faʻamatalaga o le tau. O lona taua e mafua mai i le mea moni e faapea, e le pei o talosaga sili ona tutusa, o le sili ona aoga ma aoga. O le mea moni, o le tau o faʻamatalaga e taua tele i le tele o tagata faʻaoga. Sei o tatou sailia le auala e faʻapipiʻi ai le gaioiga faʻamaonia i luga o le komepiuta Windows 7, ma ia aʻoaʻoina foi faʻavae autu o le faʻatutuina ma le galulue faatasi.

Matagi matagi

Mo tagata faʻalautele, e le o se faalilolilo i totonu ole Windows 7 tamaititi faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina, lea e taʻua o gaini. E i ai la latou galuega vaapiapi, e gata i se tasi pe lua avanoa. O le elemene lenei o le polokalama "Matagi". I le faʻaaogaina, e mafai ona e suʻeina le tau i le tulaga o le tagata faʻaaoga ma le lalolagi atoa.

E ui i lea, ona o le faʻamutaina o le lagolago a le atinaʻe, pe a faʻalauiloaina se gaioiga faʻatautaia, e masani lava ona i ai faafitauli, o loʻo faʻaalia i le mea moni e faapea "E le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le tautua"ma isi faʻafitauli. Ae o mea muamua muamua.

Mana i luga

Muamua, saili le auala tonu e faʻaaoga ai le tulaga masani o le tau ina ia faʻaalia i luga o le komepiuta.

  1. Kiliki le ki o le kuki saʻo i luga o se avanoa avanoa i luga o le komepiuta ma filifili le filifiliga "Kata".
  2. O se faamalama ua matala ma se lisi o gaioiga. Filifili filifiliga "Matagi"lea o loʻo faʻatusalia e pei o se ata o le la e ala i le faʻaluaina o le kiliki i le pito i le itu taumatau.
  3. A maeʻa le faʻamaonia o galuega e tatau ona amata le faamalama. "Matagi".

Fofoina o faafitauli amata

Ae, e pei ona taʻua i luga, a maeʻa le faʻalauiloaina, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi e le tagata faʻapitoa se tulaga o loʻo i ai le faʻamatalaga i luga o le komepiuta i le eria o le faʻamautuina o le talosaga "E le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le tautua". O le a tatou malamalama pe faapefea ona foia lenei faafitauli.

  1. Katia le gadget pe a tatala. Afai e te le iloa le auala e fai ai lenei mea, o le a faʻamatalaina le faiga i lalo i le vaega i le faʻaaogaina o lenei talosaga. Faʻamasani ma Windows Explorer, Aofaʻi Pule poʻo se isi faila faila i auala nei:

    C: Tagata faʻaaoga USER PROFIL AppData Local Microsoft Windows Live Services Cache

    Nai lo le taua "TAGATA TAGATA" O lenei tuatusi e tatau ona taʻu mai ai le igoa o le talaaga (tala) lea e te galue ai i lau PC. Afai e te le iloa le igoa o le teugatupe, ona e maua lea e faigofie. Kiliki le ki "Amata"tuʻu i le tulimanu pito i lalo o le lau. Faʻamatala se lisi. I le pito i luga o lona itu taumatau, o le igoa ole a manaʻomia. Faʻamolemole tuʻuina nai lo upu. "TAGATA TAGATA" i le tuatusi o loʻo i luga.

    O le alu i le nofoaga o loʻo manaʻomia, pe afai oe faʻaaogaina Windows Explorer, e mafai ona e kopiina le tuatusi iuga i le tuatusi o le tuatusi ma taomi le ki Ulufale.

  2. Ona matou suia lea o le aso faatulagaina mo le tele o tausaga i luma (o le sili atu, o le sili atu).
  3. Matou te faia se toe foʻi i le faʻailoga o loʻo i ai le igoa. "Faʻapipiʻi". O le ai ai se faila e igoa "Config.xml". Afai e le aofia ai le faʻaaliga o faʻaopoopoga, ona taʻua lea o le faigofie "Faʻatonu". Kiliki i le igoa faʻamafaʻailoga i le kulini taumatau. Ua faalauiloa le lisi o mea. Filifili se mea oi ai "Suiga".
  4. Failala amata Faʻasalaga e faʻaaoga ai le Tagavai laugatasia. E le manaʻomia ona faia ni suiga. Tau lava o le alu i le mea e fai i le lisi. "File" ma i le lisi o loʻo tatala, kiliki i le filifiliga "Faasaoina". O lenei gaioiga e mafai foi ona suia i se seti o ki pupuu. Ctrl + S. A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le mata o le Notepad e ala i le kiliki i luga o le pito i luga o le pito i luga taumatau. Ona tatou toe faafoi atu lea o le taua o le aso i luga o le komepiuta.
  5. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻatinoina le talosaga "Matagi" e ala atu i le faamalama o gaioiga i le auala na matou mafaufau muamua i ai. O le taimi lenei e le tatau ona i ai se mea sese e fesoʻotaʻi atu i le tautua. Seti le nofoaga manaomia. Faʻafefea ona faia lenei mea, vaʻai i lalo i faʻamatalaga o tulaga.
  6. Le isi i Windows Explorer kiliki i le faila Faʻasalaga kiliki saʻo. O le lisi o faʻamaumauga na faʻalauiloaina, lea tatou te filifilia ai le parakalafa "Meatotino".
  7. Faʻamamataina meatotino amata. Faʻasalaga. Alu i le lisi "Aoao". I poloka "Uiga" lata ane i le parakalafa "Faitau Naʻo" seti se siaki. Kiliki "Lelei".

I le taimi nei, o tulaga e faʻalelei ai le faʻalavelave amata e maeʻa.

Ae o le toatele o tagata faaaoga pe a tatalaina se faletusi "Faʻapipiʻi" faila Config.xml e le liliu ese. I lenei tulaga, e tatau ona e sii maia mai le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo, aveese mai le upega tafaʻilagi ma tuʻu i totonu o le atofaʻupu faʻamaufaʻailogaina, ona faʻaaogaina uma lea o manipasi ma le polokalama Notepad, lea na talanoaina i luga.

Tikiala le Config.xml file

Faʻasalalauga

A maeʻa le lafoaʻiina o le gaini, e tatau ona e fetuunai ona tulaga.

  1. Toto le fetuu i luga o le tusi talosaga "Matagi". O le poloka poloka o loʻo faʻaalia i le itu taumatau. Kiliki le ata "Filifiliga" i le tulaga o se ki.
  2. O le faamalama o le faamalama. I totonu o le fanua "Filifili le nofoaga oi ai nei" faatonuina le nofoaga lea tatou te mananao e matamata i le tau. I totonu foi o le pusa faʻapipiʻi "Faʻaalia le vevela i le" e mafai i le suiina o le fesuiaiga e fuafua ai po o fea vaega matou te manaʻo ia faʻaalia le vevela: i tikeri Celsius poʻo Fahrenheit.

    A maeʻa nei tulaga, kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  3. O le taimi nei o le vevela o le ea i totonu o le nofoaga tonu i le iunite filifilia o le fuataga o loʻo faʻaalia. E le gata i lea, o le maualuga o le ao o loʻo faʻaalia iinei o se ata.
  4. Afai e manaomia e le tagata o loʻo manaʻomia nisi faʻamatalaga e uiga i le tau i le nofoaga ua filifilia, ona tatau loa lea ona e faʻalauteleina le faamalama o le talosaga. Matou te ufiufi le pala i luga o le tamai faamalama o le gaini ma i le poloka o meafaigaluega matou te filifilia le faailoga i le aū ("Faateleina"), lea o loʻo i luga o le faʻamaonia "Filifiliga".
  5. A maeʻa ona faʻateleina le faamalama. I totonu, tatou te iloa e le gata o le vevela ma le puaoa o loʻo i ai nei, ae faʻapea foʻi a latou faʻataʻitaʻiga mo le isi tolu aso na faʻaumatia i le ao ma le po.
  6. Ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le faamalama i le mamanu faʻasolo muamua, toe manaʻomia foi ona kiliki i le ata lava lea e tasi ma le aū. O le taimi lenei ei ai lona igoa. "Tamaititi laʻititi".
  7. Afai e te manaʻo e toso le faamalama o le gadget i se isi nofoaga i luga o le komepiuta, mo lenei mea e tatau ona e kiliki i luga o so o se vaega o le vaega poʻo le kiliki i luga o le ki e faʻanofo ("Teti le gaioiga"), lea e tu i le taumatau o le faamalama i le meafaigaluega. A maeʻa lena, taofi i lalo le faamaumatau i le itu agavale ma fai le faʻagasologa o le siitia atu i so o se vaega o le lau.
  8. O le faamalama o le talosaga o le a siitia.

Fofoina o le faafitauli i le nofoaga

Ae o le faafitauli i le faʻalauiloaina o le fesoʻotaʻiga i le 'auʻaunaga e le naʻo le toʻatasi lea e mafai e le tagata faʻapitoa ona faʻafetaia pe a galue ma le faʻamatalaga faʻamaonia. O le isi faafitauli atonu o le le mafai ona suia le nofoaga. O lona uiga, o le a faʻaalia le gadget, ae o le a faʻaalia o le nofoaga "Moscow, Itumalo Feterale Tele" (poʻo se isi igoa o le nofoaga i le tele o faʻafanua o Windows).

Soo se taumafaiga e sui le nofoaga i totonu o le talosaga i totonu o le fanua "Suʻesuʻega o Taulaga" o le polokalama o le a le amanaiaina, ma le parakalafa "Faʻamatagofieina le Faʻamatalaga o le Avanoa" o le a le toaga, o lona uiga, e le mafai ona siitia le ki i lenei tulaga. Faʻafefea ona foia lenei faafitauli?

  1. Faʻasaʻo le gaioiga pe afai e tapunia ma ma Windows Explorer alu i le lisi lenei:

    C: Users USER PROFIL AppData Local Microsoft Windows Sidebar

    E pei ona i ai muamua, nai lo le tau "TAGATA TAGATA" E tatau ona e faʻapipiʻi se igoa faʻapitoa o le falemama. E faʻapefea ona e aʻoaʻoina na talanoaina i luga.

  2. Tatala le faila "Settings.ini" ("Faʻatonu" i faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le faʻalauiloaina, e ala i le faʻalua faʻalua i luga i le kuluma taumatau.
  3. Faʻamamata le faila Faʻasologa i totonu o le Tusitusi Faʻapitoa poʻo se isi tusitala o tusitusiga. Filifili ma kopi uma mea o le faila. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o faʻavaega faʻavae. Ctrl + A ma Ctrl + C. A maeʻa lena, e mafai ona tapunia lea faila faatulagaina e ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga latalata i le pito i luga taumatau o le faamalama.
  4. Ona matou lafoaʻiina lea o se tusitusiga i luga o le polokalama Notepad ma le faʻaaogaina o le autu autu Ctrl + V, faapipii le mea ua uma ona kopiina.
  5. Faatasi ai ma le fesoasoani a soʻo se masini e alu i le 'upega tafaʻilagi Weather.com. O le punaoa lea e faʻaaoga ai e le talosaga faʻamatalaga o le tau. I le pusa saili, ulufale i le igoa o le nofoaga, le tau lea tatou te fia vaai i ai. I le taimi lava e tasi o faʻamatalaga fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo. Atonu e tele pe afai e sili atu i le tasi le nofoia ma le igoa faʻamaonia. Faatasi ai ma musumusuga filifili le filifiliga e fetaui ma manaoga o le tagata faaaoga.
  6. A maeʻa lena mea, e faʻafeiloaia oe e le masini i se itulau e faʻaalia ai le tau o le nofoaga filifilia. O le mea moni, i lenei tulaga, o le tau lava ia o le a le fiafia ia i matou, ae o le a fiafia i le code lea o loʻo i totonu o le tuatusi o le upega tafailagi. Matou te manaʻomia se faʻamatalaga e tu i le taimi lava e maeʻa ai le laina slash after the letter "l"ae agai i luga i le kolisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei ona tatou vaaia i le ata o loʻo i lalo, mo St. Petersburg o le a foliga mai lenei tulafono:

    RSXX0091

    Kopi lenei faʻamatalaga.

  7. Ona matou toe foʻi atu lea i le faila faila i le taamilosaga e taʻavale i le Notepad. I le tusiga o loʻo tatou sailia laina "Matafaga" ma "WeatherLocationCode". Afai e le mafai ona e mauaina, o lona uiga o mea o loʻo i totonu o le faila Settings.ini na kopiina pe a tapunia le tau, e feteenai ma fautuaga ua tuuina atu i luga.

    I laina "Matafaga" pe a uma le faʻailoga "=" i upusii e te manaʻomia e faʻamaonia ai le igoa o le nuʻu ma le atunuu (faʻapitonuʻu, itu, itumalo lautele, ma isi). O lenei igoa e matua le mautonu lava. Aua o le tusitusi i le faatulagaga e te manaʻo ai. O le mea autu e te malamalama ai i le ituaiga o nofoaga i le fesili. Matou te tusi i le faataitaiga a St. Petersburg le faʻamatalaga lenei:

    WeatherLocation = "St. Petersburg, Russian Federation"

    I laina "WeatherLocationCode" pe a uma le faʻailoga "=" i upusii saʻo ina ua uma le faʻamatalaga "wc:" faʻapipiʻi le faʻailoga o le fale, lea na matou kopi muamua mai le pusa o tua o le masini. Mo St. Petersburg, o le laina e fai ai le faiga lenei:

    WeatherLocationCode = "wc: RSXX0091"

  8. Ona matou tapunia lea o le tau. Matou te toe foi i le faamalama Faʻafoe i le lisi "Windows Sidebar". Kiliki le ki o le kuki saʻo ile igoa faila. Settings.ini. I le lisi o mea, filifili le aitema "Aveesea".
  9. O se pusa talanoa e amata i le mea e tatau ona e faʻamaonia ai le manao e tape. Settings.ini. Kiliki le ki "Ioe".
  10. Ona matou toe foi atu lea i le tagavai ma le numera o tusiga na faʻataʻitaʻia muamua. I le taimi nei, e tatau ona matou laveaʻiina i latou o se faila i le nofoaga o le lelea malo i le mea na faʻateʻaina ai. Settings.ini. Kiliki i le taʻamilosaga o le Notepad i le igoa "File". I le lisi pa'ū, filifili le filifiliga "Faasaoina ... ...".
  11. E tamoe le matala o le faila. Alu i ai i le pusa "Windows Sidebar". E mafai lava ona e lafoina le faʻamatalaga nei i le pusa o le tuatusi, sui "TAGATA TAGATA" i luga o le tau o iai nei ma kiliki Ulufale:

    C: Users USER PROFIL AppData Local Microsoft Windows Sidebar

    I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" tusi "Settings.ini". Kiliki "Faasaoina".

  12. A maeʻa lena, tapuni le Notepad ma faʻalauiloa le gaioiga o le tau. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taulaga i totonu na suia i le mea lea na matou faia i le taimi muamua.

O le mea moni, afai e te vaʻaia i taimi uma le tau i nofoaga eseese i luga o le kelope, o lenei metotia e matua le talafeagai lava, ae mafai ona faʻaaoga pe afai e te manaʻomia se faʻamatalaga e uiga i le tau mai le tasi nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le mea e nofo ai le tagata.

Aveese ma aveese

O lenei, sei o tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻateʻaina le gaioiga "Matagi" poʻo, pe a tatau ai, faʻaaoga atoa.

  1. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le talosaga, faʻatonu le fetuu i lona faamalama. I le vaega o meafaigaluega e aliali mai i le itu taumatau, kiliki i le pito i luga o le atigipusa i foliga o se koluse - "Katia".
  2. A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻamaoniga, o le a tapunia le talosaga.

O nisi tagata e mananao e aveese le gadget mai le komipiuta atoa. Atonu e mafua mai mafuaaga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le manaʻoga e aveesea i latou o se punavai o le faʻafitauli o le PC.

  1. Ina ia mafai ona faia le aveeseina o le talosaga maoti pe a tapunia, alu i le faamalama o le gaini. Matou te faʻatonuina le fetuu i le faʻamalo "Matagi". Kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le faasologa o lisi, filifili le filifiliga "Aveesea".
  2. O le a faʻaalia se pusa talanoa i le mea o le a fesiligia ai oe pe faʻaoga moni le tagata faʻaoga e uiga i gaioiga na faia. Afai e manaʻo moni lava o ia e fai le taʻaloga, kiliki le ki. "Aveesea".
  3. O le gadget o le a faʻaaogaina atoa mai le faiga faʻaogaina.

E taua tele le maitauina mulimuli ane, pe a manaʻomia, o le a matuai faigata lava ona toe faʻafoisia, talu ai ona o luga o le upega tafaʻilagi a le Microsoft aloaia, ona o le mumusu e lagolago galuega ma gaioiga, o nei talosaga e le avanoa mo le siiina mai. E tatau ona matou vaavaai mo i latou i tuatusi tolu, lea e ono le saogalemu mo le komepiuta. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau lelei ao leʻi amataina le faʻagasologa o le faʻaaogaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ona o le faʻagataina o le lagolago a le gaosiga a Microsoft, o loʻo faʻapipiʻi nei le talosaga "Matagi" i le Windows 7 e fesootaʻi ma le tele o faʻafitauli. Ma oʻo lava i le faʻatinoina, e tusa ai ma fautuaga o loʻo taʻua i luga, e le faʻamautinoa ai le toe foʻi mai o galuega atoatoa, e pei ona tatau ai ona sui suiga i faila faila i taimi uma e te amata ai le talosaga. E mafai ona faʻapipiʻi nisi tagata galulue i luga o tuatusi tolu, ae e tatau ona manatuaina o gaioiga lava ia o se punavai o faʻafitauli, ma o latou tulaga le aloaia e faateleina ai le lamatiaga i le tele o taimi.