Suʻe PDF i TXT

E ui i le mea moni o le sefulu o lomiga o Windows e maua faʻaleleia faifai pea, o mea sese ma toilalo o loʻo tutupu pea i lana galuega. O latou faʻaseseina e tele lava ina mafai i se tasi o auala e lua - e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa a le komipiuta po o meafaigaluega faʻapipiʻi. O le a matou faʻamatalaina se tasi o sui sili ona taua o le au aso nei i aso nei.

Windows Troubleshooter 10

O le meafaigaluega ua tatou iloiloina i le faʻavae o lenei tusiga ua maua ai le mafai e foia ituaiga eseese o faafitauli i le faagaoioiga o vaega nei o le faiga faʻaogaina:

  • Faʻalogoina o leo;
  • Fesootaiga ma Initaneti;
  • Meafaigaluega tau vaalele;
  • Puipuiga;
  • Faʻafou.

Ua na o vaega autu ia, o faafitauli e mafai ona maua ma foia e le vaega o meafaigaluega autu a le Windows 10. O le a tatou faʻamatala atili pe faʻapefea ona taʻua le mea e faʻapipiʻiina ai le faʻalauteleina o meafaigaluega ma o le a aofia ai ia mea aoga i lona tuufaatasiga.

Filifiliga 1: "Taimi"

Faatasi ai ma faʻafouga fou o le "televave", o loʻo faʻagasolo pea le tele o faʻataʻitaʻiga ma meafaigaluega faʻapitoa mai Microsoft "Lisi Pulea" i "Filifiliga" suauʻu faagaoioia. E mafai foi ona maua i lenei vaega le mea e faʻaaogaina ai le faʻafitauli.

  1. Taumafai "Filifiliga" keystrokes "FAʻAVAE + I" i luga o le piano poʻo lona alalaupapa tafatafa "Amata".
  2. I le faamalama e amata, alu i le vaega "Faʻafouina ma le Puipuiga".
  3. I lona itu, tatala le lisi. "Faʻafitauli".

    E pei ona mafai ona vaaia mai faʻataʻitaʻetaʻi luga ma lalo, o lenei vaega e le o se meafaigaluega ese, ae o se seti atoa o na mea. O le mea moni, o le mea lava e tasi o loʻo taʻua i lana faʻamatalaga.

    Faʻalagolago i vaega patino o le masini faʻaogaina poʻo meafaigaluega e fesoʻotaʻi i le komepiuta, o loʻo i ai ou faafitauli, filifili le mea e tutusa ai mai le lisi e ala i le kiliki i luga ma le kiliki i le itu taumatau ma kiliki "Taʻosaʻo le Faʻafitauli".

    • Faataitaiga: E i ai ou faafitauli ile microphone. I poloka "Faʻasalaga Isi Faʻafitauli" maua le mea "Leo leo" ma amata le faagasologa.
    • Faatali mo le faafoliga ua maeʻa,

      ona filifili lea o le masini o le masini mai le lisi o le mea e iloa ai poo le sili atu foi le faafitauli (faalagolago i le ituaiga o mea sese sese ma le mea ua filifilia) ma tamoe le sailiga lona lua.

    • O isi mea tutupu e mafai ona tupu i se tasi o ata e lua - o le faafitauli i le faagaoioiga o le masini (poʻo le os OS, e fuafua i mea na e filifilia) o le a maua ma faʻaputuina faʻaputu pe o le a manaʻomia lau fesoasoani.

    Vaʻai foi: Liliuina o le masini faaleotele leo i le Windows 10

  4. E ui lava i le mea moni "Filifiliga" sosoʻo faʻagasolo malie le faʻaaogaina o elemene eseese "Lisi Pulea", e toʻatele e tumau pea "faapitoa" mulimuli. O loʻo i ai nisi mea faʻapitoa faʻafitauli i totonu ia i latou, o lea ia tatou oʻo atu loa i le latou lafoaʻiga.

Filifiliga 2: "Lisi Pulea"

O lenei vaega o loʻo i ai i faʻaliliuga uma o le polokalama faʻaogaina o Windows, ma o le "sefulu" e le o se faʻasalalauga. O elemene o loʻo aofia ai o loʻo ogatasi ma le igoa. "Paneli"o le mea lea e le o se mea e ofo ai le mafai foi ona faʻaaogaina e faʻalauiloa ai se mea e faʻapipiʻiina ai faafitauli, o le numera ma igoa o mea taua o loʻo i ai iinei e ese mai i latou i "Taimi"ma o se mea ese lenei mea.

Vaʻai foi: Auala e tamoe ai le "Panel Control" i le Windows 10

  1. Soo se auala faigofie e tamoe ai "Lisi Pulea"mo se faataitaiga i le valaʻau atu i le faamalama Taumafai ki "VA + R" ma faʻamaonia i lana faʻatonuga o le fanuapulea. Ina ia faia, kiliki "Lelei" poʻo "UI".
  2. Suia le tulaga faʻaali faʻaalia i le "Ata Matagofie"pe afai o se tasi na muamua aofia, ma i totonu o mea o loʻo tuʻuina atu i lenei vaega, saili "Faʻafitauli".
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e fa ni vaega autu iinei. I luga o faʻamatalaga o loʻo i lalo e mafai ona e iloa ai mea aoga o loʻo i ai i totonu oi latou taʻitasi.

    • Polokalame;
    • Tagai foi:
      O le a le mea e fai pe afai e le faʻaaogaina talosaga i le Windows 10
      Faʻaleleia o le Faleoloa a Microsoft i le Windows 10

    • Meafaigaluega ma leo;
    • Tagai foi:
      Fesoʻotaʻiga ma le faʻatulagaina o faila i le Windows 10
      Faʻasalaga faʻafitauli faʻalogo i le Windows 10
      O le a le mea e fai pe afai e le iloa e le polokalama le lomitusi

    • Fesootaiga ma Initaneti;
    • Tagai foi:
      O le a le mea e fai pe afai e le galue le Initaneti i le Windows 10
      Foʻia o faafitauli i le fesoʻotaʻiina o le Windows 10 i le Wi-Fi

    • Faiga ma le saogalemu.
    • Tagai foi:
      Toe faʻaleleia o le Windows 10 OS
      Faʻailoga faafitauli i le faʻafouina o le Windows 10

    E le gata i lea, e mafai ona e alu e matamata i vaega uma e maua i le taimi e tasi e ala i le filifilia o le mea lava e tasi i le pito i luga o le vaega "Faʻafitauli".

  4. E pei ona matou taʻua i luga, tuʻu mai "Lisi Pulea" O le "laina" o mea aoga mo le faʻafitauliina o le faʻaogaina o le polokalama e ese lava le eseesega mai lona tulaga i "Taimi", ma o nisi mea e tatau ona e tilotilo i totonu oi latou uma. E le gata i lea, fesoʻotaʻiga o loʻo i luga e fesoʻotaʻi ma a tatou auiliiliga auiliili i le sailia o mafuaʻaga ma le faʻaaogaina o faafitauli sili ona taatele e ono mafai ona maua i le faagasologa o le faʻaaogaina o se PC poʻo le komepiuta.

Faaiuga

I lenei tusiga laitiiti, matou te talanoa e uiga i auala eseese e lua e faʻalauiloa ai le faʻavasegaina o faʻafitauli faʻapitoa i le Windows 10, ma faʻafeiloaʻi atu foʻi oe i le lisi o mea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai. Matou te faʻamoemoe moni o le a le masani ona e manaʻomia e faʻatatau i lenei vaega o le faiga faʻaogaina ma o ia "asiasiga" o le ai ai se taunuuga lelei. O le a tatou faaiu i lenei mea.