Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 7 i se komepiuta

I totonu o lenei tusi lesona, o le faagasologa atoa o le faʻapipiʻiina o le Windows 7 i luga o se komepiuta o le a faʻamatala auiliili ma i ata, laʻasaga taʻitasi, amata mai i le amataga. Aemaise lava, o le a tatou tilotilo atu i le seevae mai le tufatufaina, o faʻaaliga uma o loʻo faʻaalia i le taimi o le faagasologa, o le vavaeina o le disk i le taimi o le faʻatulagaina ma isi mea uma seʻi oʻo i le taimi tonu lava e iai le faʻatinoga o le faʻatinoina.

Taua: faitau ao leʻi tuʻuina.

Aʻo leʻi amataina le aʻoga, ou te manaʻo e lapatai faʻamatalaga masani i tagata e le masani ai. O le a ou faia lenei mea i le ituaiga o mea, faitau ma le faaeteete, faamolemole:

  • Afai na faʻapipiʻiina lau komepiuta Windows 7, ma le tasi na faʻatau ai, ae e te manaʻo e toe faʻatulagaina le faiga faʻaoga, aua o le komepiuta e amata lemu, e le o taʻavale le Windows 7, maua se siama, poʻo se mea faapena: i lenei tulaga, oe e sili atu le le faʻaaogaina o lenei faʻatonuga, ae faʻaaoga le vaega o le toe faʻaolaina o le komepiuta, lea, i le tulaga ua faʻamatalaina i luga, e mafai ona e toe faʻafoʻi le komepiuta i le setete na e faʻatauina i totonu o le faleoloa, ma toetoe o le faʻatulagaga uma o le Windows 7 i le komepiuta o le a pasi -automatic. Faʻafefea ona fai lenei mea o loʻo faʻamatalaina i faatonuga Faʻafefea ona toe faʻafoʻisia le fausiaina o fale komepiuta.
  • Afai e te manaʻo e sui le Windows 7 laiseneina i luga o lau komepiuta mo soʻo se faʻamalosiina o le Windows 7 Ultimate fausia ma o le mafuaʻaga lea ua e mauaina ai lenei faʻatonuga, ou te fautuaina malosi e alu ese mai. Talitonu mai ia te aʻu, o le ae le maua i le faatinoga po o galuega, ae o faafitauli i le lumanai, atonu o le a.
  • Mo faʻapipiʻiga uma, sei vagana ai i latou pe a faʻatauina le komepiuta mai DOS poʻo Linux, ou te fautuaina malosi e aua le faʻamalo le palota toe faʻaleleia o le komepiuta (O le a ou faʻamatalaina i lalo pe o le a le mea ma pe faapefea ona le faʻamamaina, mo uluai tagata amata) - e le o se 20-30 GB faʻaoga avanoa o le a faia se vaega faapitoa, ma o le vaega toe faʻaleleia e mafai ona aoga tele, mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae manaʻo e faʻatau atu lau pona tuai.
  • E foliga mai ua uma ona ia amanaiaina mea uma, afai na galo ia te ia se mea, siaki ia faamatalaga.

O le mea lea, i lenei tusiga o le a matou talanoa e uiga i se faʻapipiʻiga mamanu o le Windows 7 ma le faʻavasegaina o le vaeluaina o le disk, i mataupu e le mafai ai e le toe faʻafouina o le polokalama faʻapipiʻiina (ua uma ona solo le palota toe faʻaleleia) poʻo le le talafeagai. I isi tulaga uma, ou te fautuaina le toe faafoi atu o le komepiuta i le fale gaosiga i auala masani.

I le lautele, tatou o!

Mea e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai le Windows 7 i se komepiuta

Pau lava le mea tatou te manaʻomia o se pusa tuʻufaʻatasiga i le Windows 7 operating system (DVD po o le pulou puʻe), le komepiuta ma nisi o taimi e leai se totogi. Afai e leai sau faʻasalalauga faʻapitoa, o le auala lea e faia ai:

  • Faʻafefea ona fai se komepiuta flash flash drive Windows 7
  • Faʻafefea ona fai se seevae faʻasolosolo Windows 7

Ou te matauina o se taavale solofanua faʻataʻavalevale o le filifiliga sili lea, o loʻo galue vave ma, i se tulaga lautele, sili atu ona faigofie. Aemaise lava o le tele o komipiuta ma ultrabooks i aso nei ua taofia le tuʻuina o masini mo le faitauina o CD.

I se faaopoopoga, faamolemole ia matau o le taimi o le faapipiiina o le masini komepiuta, o le a tatou tapeina uma faamatalaga mai le drive C: o lea afai ei ai se mea taua, sefe i se mea.

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o se seevae mai se masini komepiuta USB pe mai se pulou i le PIOS komepiuta. Le auala e faia ai lenei mea e mafai ona maua i le tusiga Booting mai se masini flash flash i le BIOS. O le oso aʻe mai le disk e faʻapipiʻiina i le auala lava e tasi.

A maeʻa ona e faʻaaogaina le kāpoʻa mai le 'aufaʻasalalau manaʻomia (lea ua uma ona faʻaofiina i le komepiuta), e toe amataina le komipiuta ma tusi ai "Taofi soʻo se ki e fafa mai le DVD" i luga o le lanu uliuli - faʻaauau soʻo se ki i lenei taimi ma amataina le faʻagasologa.

Amata ona faʻapipiʻi le Windows 7

Muamua, e tatau ona e vaʻavaʻai i se lauulu uliuli ma se alualu i luma alualu i luma ma Windows o lo o Lolo i le Faʻamaumauga, ona faʻapipiʻi lea o le Windows 7 logo ma le faʻailoga o le amataga o le Windows (pe afai e te faʻaaoga le uluai tufatufaina mo le faʻatulagaga). I lenei laasaga, e leai se gaioiga e manaʻomia mai ia oe.

Filifilia se gagana faʻapipiʻi

Kiliki e faʻalautele

I le isi suʻega o le a fesiligia oe poo le a le gagana e faʻaaoga i le taimi o le faʻatulagaina, filifili oe lava ma kiliki "Next."

Faʻamauina faʻapipiʻi

Kiliki e faʻalautele

I lalo o le tagavai o le Windows 7, o le "Install" button o le a aliali, lea e tatau ona kiliki. I luga foi o lenei laupepa, e mafai ona e toe faʻafoʻiina se faʻafouga (faʻaoga i le pito i lalo).

Windows 7 laisene

O le savali o loʻo mulimuli mai o le a amata i le "Amataina le faʻapipiʻiina ...". O lenei ou te manaʻo e faʻamatalaga i luga o nisi masini, o lenei tusiga e mafai ona "tautau" mo le 5-10 minute, e le o lona uiga o lau komipiuta ua malulu, faatalitali mo le isi laasaga - taliaina o le laisene o le Windows 7.

Filifili le ituaiga faʻapipiʻi o le Windows 7

A maeʻa le taliaina o le laisene, o le filifiliga o ituaiga faʻapipiʻi - "Faʻafou" poʻo le "Faʻatulagaga Faʻapipiʻi" o le a aliali mai (ese mai - o se faʻapipiʻi mama o le Windows 7). Filifili le filifiliga lona lua, e sili atu le lelei ma mafai ai ona e aloese mai le tele o faafitauli.

Filifili se vaega e faʻapipiʻi ai le Windows 7

O lenei laasaga atonu o le sili lea ona tali atu. I totonu o le lisi o le ae vaʻaia ai vaega o lau puʻe puʻe poʻo masini ua faʻapipiʻiina i le komepiuta. E mafai foi ona tupu o le lisi o le a leai (faʻapitoa mo itulau o aso nei), i lenei tulaga, faʻaaoga faatonuga. A o faʻapipiʻi le Windows 7, e le o vaʻaia e le komepiuta le faʻamalosi.

Faamolemole ia matau afai e iai ni auvaega eseese ma ni ituaiga eseese, mo se faataitaiga, "Manufacturer", e sili atu le aua nei paʻi atu ia i latou - o vaega ia o le toe faaleleia, vaega o le leoleoga ma isi vaega o auaunaga o le disaki. Galulue faʻatasi ma vaega e te masani i ai - kiliuli C ma, pe afai oi ai se taʻavale D, lea e mafai ona fuafuaina i le tele. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e vaevaeina le disiki, lea o loʻo faʻamatala auiliili iinei: auala e vavae ai le disk (peitaʻi, ou te le fautuaina lenei mea).

Faʻatulagaina o Faʻatulagaga ma Faʻatulaga

I le lautele, afai e te le manaʻomia le vaevaeina o le pulou i ni vaega faaopoopo, e tatau ona tatou kiliki i le "Disk Settings" link, ona faatulaga lea (pe fai se vaeluaga, afai e te faafesootaia se komepiuta fou, e lei faʻaaogaina muamua le puʻupuʻu i le komepiuta), filifili le vaeluagaina ma kiliki "Next".

Faʻapipiʻiina le Windows 7 i luga o se komepiuta: kopiina faila ma toe faʻaleleia

A uma ona kiliki le "Next" button, o le faagasologa o le kopiina o faila Windows o le a amataina. I le faagasologa, o le a toe amata le komipiuta (ae le o le tasi). Ou te fautuaina "maua" le vave toe amata, alu i totonu o le BIOS ma toe faafoi mai le seevae mai le disaki, ona toe amata lea o le komepiuta (o le faapipiiina o le Windows 7 o le a faaauau pea ona otometi). O loo matou faatalitali.

A maeʻa ona matou faʻatali seia maeʻa kopi uma faila, o le a uunaia i matou e ulufale i le igoa o le igoa ma le igoa faakomepiuta. Fai lenei mea ma kiliki "Next", seti, pe ae manao i ai, se upu e ulufale ai i le polokalama.

I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e ulu i le Windows 7 key. Afai e te kiliki Skip, e mafai ona e ulufale i se taimi mulimuli ane pe faʻaaoga se faʻataʻitaʻiga (trial) o le Windows 7 mo le masina.

O le isi suʻega o le a fesili atu ia te oe pe faapefea ona e toe faafouina Windows. E sili atu le tuʻuina o le "Faʻaogaina o tulaga fautuaina." A maeʻa lena, e mafai foi ona e seti le aso, taimi, taimi taimi ma filifili le mea o loʻo e faʻaogaina (pe a maua). Afai e te le fuafua e faʻaoga se faʻaoga i totonu o le lotoifale i le va o komepiuta, e sili atu ona filifili le "Malo". I le lumanaʻi e mafai ona suia. Ma toe faatalitali.

Faʻapipiʻiina le Windows 7 i luga ole komepiuta

A maeʻa le polokalama o le Windows 7 faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta faʻatumu le talosaga o mea uma, saunia le ofisa ma, atonu, toe toe faʻafouina, e mafai ona e fai mai ua maeʻa - matou te mafaia ona faʻapipiʻi le Windows 7 i le komepiuta.

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina uma o avetaavale talafeagai mo le komepiuta. O le a ou tusia e uiga i lenei mea i le isi lua aso, ma o le a ou tuuina atu se fautuaga: aua le faʻaaogaina pusa o avetaavale: alu i luga o le upega tafaʻilagi o le komepiuta komepiuta ma download uma avetaavale fou mo lau masini komepiuta.