Fuafuaina le ata o se kata vitio i le Windows 8

Siili - o se tasi o polokalama sili ona faigata i le komepiuta. O lo latou faʻaaogaina o le RAM e masani lava ona alu atu i luga o le laasaga o le 1 GB, o le mafuaaga lea e amata ai ona faʻagesegese le komepiuta mamana ma komepiuta, pe afai e te taitaia se isi polokalama i le tutusa. Ae ui i lea, o le faʻaateleina o le faʻaaogaina o punaoa e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o tagata. Sei o tatou tilotilo i itu uma lava pe aisea e mafai ai e se 'upega tafaʻilagi' ona faʻaogaina le tele o avanoa i le RAM.

O mafuaʻaga mo le faʻateleina o le faʻaogaina o le RAM i totonu o le masini

E oʻo lava i komepiuta e leai se tele, o masini suʻesuʻe ma isi polokalama e mafai ona galue i se tulaga talafeagai i le taimi e tasi. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e malamalama ai i mafuaʻaga mo le maualuga o le taumafa o le RAM ma aloese mai tulaga e fesoasoani ia i latou.

Mafuaʻaga 1: lautele lautele

O le 64-bit polokalama e sili atu ona faigata tele i le polokalama, ma o lea latou te manaʻomia ai nisi RAM. E moni lenei faʻamatalaga mo tagata suʻesuʻe. Afai e seti le PC RAM i le 4 GB, e mafai ona e filifilia ma le saogalemu se suʻesuʻega e 32-bit o le autu poʻo le faʻamaumauga, faʻalauiloa pe a talafeagai. O le faʻafitauli o le, e ui lava e ofoina atu e le au atinaʻe se 32-bit version, latou te le manino: e mafai ona e maua mai i le tatalaina o le lisi atoa o faila faila, ae o le itulau autu na o le 64-bit ua ofoina atu.

Google Chrome:

  1. Tatala le itulau autu o le 'upega tafaʻilagi, alu i lalo ile poloka "Oloa" kiliki "Mo nisi fausaga".
  2. I le faamalama, filifili le 32-bit version.

Mozilla Firefox:

  1. Alu i le itulau autu (e tatau ona i ai se faʻamatalaga o le 'upega tafaʻilagi i le Igilisi) ma alu i lalo i le kilikiina o le sootaga Tikiake Firefox.
  2. I luga o le itulau fou, saili le sootaga "Faʻatulagaina faʻapipiʻi faʻaopoopo ma isi faʻavae"pe afai e te manaʻo e siiina le lomiga i le Igilisi.

    Filifili "Windows 32-bit" ma download.

  3. Afai e te manaʻomia se isi gagana, kiliki le hono "Download i isi gagana".

    Suʻe lau gagana i le lisi ma kiliki le ata faʻatasi ma le tusiga «32».

Opera:

  1. Tatala le itulau autu o le saite ma kiliki le ki. "DOWNLOAD OPERA" i le taumatau pito i luga.
  2. Faʻasaga i le pito i lalo ma totonu o le poloka "Lomiga faʻamaumauga o Opera" kiliki i luga o le sooga "Saili i le FTP archive".
  3. Filifili le lomiga lata mai lata mai - o loʻo i le pito o le lisi.
  4. Mai faʻamatalaga faʻapitoa e faʻamaonia "Manumalo".
  5. Tikiala faila "Setup.exe"le faʻamaonia "X64".

Vivaldi:

  1. Alu i le itulau autu, alu i lalo le itulau ma le poloka Tatalo kiliki "Vivaldi mo Windows".
  2. Tusi i lalo le itulau ma le vaega "Download Vivaldi mo isi faiga faʻaogaina" Filifili 32-bit, e faʻavae i luga o le version o Windows.

E mafai ona faʻapipiʻiina le masini i le pito i luga o se lomiga e 64-bit i le taimi nei poʻo le aveese muamua o le lomiga muamua. Ole Yandex.Browser e le maua se 32-bit version. Upega tafaʻilagi e faia faapitoa mo komepiuta maualalo, e pei o Pale Moon poʻo SlimJet, e le gata i filifiliga, o lea e mafai ai ona e sau se 32-bit e faʻasao ai ni nai megabytes.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai se mea mo se komepiuta vaivai

Mafuaʻaga 2: Faʻatulagaga Faʻasalalau

O se mafuaaga mautinoa, e ui lava e manaʻomia le taʻuina. O le taimi nei e maua ai e le au suʻesuʻe uma se numera tele o faʻaopoopoga, ma o le tele o nei mea e mafai ona aoga. Peitai, o ia faʻaopoopoga atonu e manaʻomia le tusa ma le 30 MB o le RAM, ma sili atu i le 120 MB. E pei ona e malamalama, o le manatu e le gata i le numera o faʻaopoopoga, ae faʻapea foʻi i lo latou faʻamoemoega, galuega faʻatino, faʻalavelave.

O faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamaumauga o faʻamaoniga manino o lena. O lau AdBlock poʻo Adblock Plus e sili ona e fiafia i ai e tele atu RAM pe ae galue malosi nai lo le uBlock Origin. E mafai ona e siakiina le tele o punaoa e manaʻomia e le tasi poʻo le isi faʻapitoa e ala i le Task Manager na fausia i totonu o le masini. Toeitiiti lava o poloka uma lava:

Chromium - "Menu" > "Meafaigaluega faaopoopo" > Task Manager (pe lolomiina le autu autu Shift + Esc).

Firefox - "Menu" > "Sili atu" > Task Manager (pe ulufalee uiga i: faʻatinogai le pusa o le tuatusi ma kiliki Ulufale).

Afai e te mauaina soʻo se vailaau voracious, vaavaai mo se tagata e sili atu ona tauagafau i ai, faʻaaogaina pe aveese atoa.

Mafuaaga 3: Autu

O le mea lautele, o lenei mataupu e mulimuli mai i le lona lua, ae le o i latou uma na faʻatuina le autu o le mamanu e manatua e faasino tonu i faʻaopoopoga. Afai e te manaʻo e ausia le maualuga o le faatinoga, faʻamalo pe tape le autu, tuʻuina atu i le polokalame se foliga le lelei.

Mafuaaga 4: Ituaiga faʻaaliga avanoa

I le taimi lenei e mafai ona e faia ni manatu e aafia ai le tele o le taumafaina o le RAM:

  • E tele tagata faʻaoga e faʻaaogaina le faʻamaufaʻailoga, ae latou te manaʻomia foʻi punaoa, pei o isi tagata uma. E le gata i lea, talu ai e taua i latou, pe a lalagaina le masini, e latou te leʻi faʻaaogaina. Afai e mafai, e tatau ona sui i faʻailoga, tatala naʻo pe a manaʻomia.
  • E taua le manatua pe o le a tonu le mea oe faia i totonu o le masini. I le taimi nei o le tele o saite e le na o le faaaliina o tusitusiga ma ata, ae faaalia ai ata vitio i luga o le tulaga maualuga, lauiloa tagata taaalo leo ma isi talosaga fou, lea, o le mea moni, e manaomia ai le tele o punaoa nai lo se upega tafaʻilagi masani ma tusi ma faailoga.
  • Aua nei galo e faʻaaogaina e tagata suʻesuʻe ia itulau e mafai ona suʻeina muamua i luma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le VK tape e leai se ki e oso i isi itulau, o le mea lea o le isi itulau e utaina e tusa lava pe oe i luga o le isi, lea e manaʻomia ai le RAM. E le gata i lea, o le agai i lalo e te alu i ai, o le vaega tele o le itulau e tuʻuina ile RAM. Ona o lenei mea, o loʻo i ai taofi, e oʻo lava i se tasi faʻamau.

O nei vaega taitasi e toe faafoi atu le tagata e faaaogaina "Mafuaʻaga 2"aemaise lava, e mafai ona mataʻituina le Task Manager e fausia i le 'upega tafaʻilagi - e mafai ona mafai e le tele o manatua ona 1-2 ni itulau patino, lea e le toe aoga i le tagata faʻaaoga ma e le o le mea sese o le masini.

Mafuaʻaga 5: Faʻafanua ma le Javascript

E tele nofoaga e faʻaaoga le Javascript mo la latou galuega. Ina ia mafai ona faʻaalia saʻo vaega o le Initaneti i luga o le JS, e manaʻomia se faʻamatalaga o lona faʻailoga (faʻatalanoaga laina-i-laina ma isi faʻatinoga). E le na o le faʻagesegeseina o le avega, ae e ave foʻi le RAM mo le gaioiga.

O faletusi i totonu o faletusi e masani ona faʻaaogaina e le au atinaʻe, ma e mafai ona lapoa tele ma ua maeʻa maeʻa (oʻo i totonu o le RAM), e tusa lava pe le o manaʻomia e le saite.

E mafai ona e tauina lenei mea i se auala manino - e ala i le tapeina o le Javascript i totonu o le masini masini, poʻo le sili atu foi le faʻaogaina - faʻaaoga faʻaopoopoga e pei o le NoScript mo Firefox ma le ScriptBlock mo Chromium, taofia le faʻatūina ma le faʻatinoga o JS, Java, Flash, ae mafai ai ona e faʻatagaina a latou faʻaaliga. I lalo ifo o loʻo e vaʻaia se faʻataʻitaʻiga o le 'upega tafailagi lava e tasi, faʻamuamua ma le mea na faaletonu le poloka poloka, ona toe liliu ai lea. O le mama o le itulau, o le itiiti ifo lea i luga o le PC.

Mafuaaga 6: Faʻaauauina le Faʻatinoga o Suʻesuʻega

O lenei parakalafa e mulimuli mai i le taimi ua tuanai, ae na o se vaega patino lava. O le faʻafitauli a le JavaScript e aofia ai foi i le mea moni e faapea, a maeʻa le faʻaaogaina o se faʻamatalaga patino, o le mea e faʻaaoga ai le manatuaina o le JS o le Garbage Collection e le aoga tele. E leai se aoga tele i le pisi o le RAM i se taimi pupuu, ae le o le taʻua o le taimi lafoaʻi umi o le masini. O loʻo i ai isi faʻaiʻuga e iai se aʻafiaga leaga i le RAM ao faagasolo le faʻaauauina pea o le faʻaogaina o le masini, ae o le a tatou le nonofo i luga oa latou faʻamatalaga.

O le auala pito sili ona faigofie e siaki ai lenei mea o le asiasi lea i le tele o nofoaga ma le fuaina o le aofaʻi o le RAM nofomau, ona toe amataina lea o le masini. O le mea lea, e mafai ona e faʻatagaina 50-200 MB i se vasega e umi ni itula. Afai e te le toe toe faʻalauiloaina le masini mo se aso pe sili atu, o le aofaiga ua leva ona maeʻa le manatua e mafai ona oʻo ile 1 GB pe sili atu.

E faʻapefea ona faʻafefe le faʻaaogaina o le RAM

I luga, matou te lisiina e le gata 6 mafuaaga e aafia ai le aofai o le RAM saoloto, ae na taʻu mai foi pe faapefea ona faaleleia. Ae ui i lea, o nei fautuaga e le lava i taimi uma ma o isi fofo i le mataupu o loʻo manaʻomia.

Faʻaaogaina o le Suʻesuʻeina o le Lolomiina o Tafaʻaliga Muamua

O le tele o suʻesuʻega lauiloa o loʻo i ai nei i le taimi nei, e pei ona tatou malamalama, o le mea sese e le o taimi uma lava o le masini masini masini ma gaoioiga a tagata. O itulau lava ia e masani ona tumu i le anotusi, ma o loʻo tumau i tua, latou te faʻaauau pea ona faʻaaogaina RAM. Ina ia maua i latou, e mafai ona e faʻaogaina tagata suʻesuʻe e lagolagoina lenei uiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o Vivaldi ei ai se mea talitutusa - na o le lolomiina o le RMB i le tab ma filifili le mea "Sii le Tafa o Faʻamatalaga", mulimuli ane o le a faʻaaogaina uma mai le RAM.

I le SlimJet, o le faʻaogaina o le tafaʻata o le tabs feature e mafai ona faʻaaogaina - e tatau ona e faʻamaonia le numera o nusipepa le lelei ma le taimi na faʻasolo ai e le masini le RAM. Faitau atili e uiga i lenei mea i la matou sailiga suʻesuʻe i lenei sootaga.

Yandex.Browser talu ai nei na faaopoopoina le galuega a le Hibernate, lea, e pei o le galuega o le igoa lava e tasi i Windows, e sii mai faamaumauga mai le RAM i le komepiuta. I lenei tulaga, afifi e leʻi faʻaaogaina mo se taimi faapitoa, alu i totonu o le sulufaʻi, faʻafeiloaʻi le RAM. A e toe faʻaaogaina le laupepa faʻapipiʻiina, o le kopi na aveesea mai le avega, faʻasaoina lona taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, tapenaina. O le faʻasaoina o se sauniga o se mea taua tele nai lo le faʻatulutuluina o se faʻamau mai le RAM, lea o loʻo faʻagasolo ai le alualu i luma o le 'upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Tekinolosi i Hibernate i le Yandex Browser

E le gata i lea, o J. Browser o loʻo i ai lona faʻatulagaina o le faʻatulagaga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina aʻo amataina le polokalame: pe a amataina le masini i le faʻasalaga mulimuli, o taʻaloga na faʻamautu ma masani masani na faʻaaogaina i le vasega na muamua atu na tuʻuina ma tuʻu i totonu o le RAM. O taʻaloga lauiloa e le mafai ona utaina pe a oʻo i ai.

Faitau atili: Faʻatautaia faʻapitoa o tafaʻi i le Yandex Browser

Faʻapipiʻiina o faʻaopoopoga o taʻaloga

Afai e le mafai ona e foia le faimalaga i luga o le masini, e te le manao e faʻaaogaina le sailiga o le malamalama ma le le fiafia, e mafai ona e faʻapipiʻi se faʻaopoopoga e pulea ai le gaoioiga o le talafaʻasolopito. E tutusa foi le faʻatinoina i tagata sailiili, lea na talanoaina i seisi maualuga atu, ae afai o nisi mafuaaga e le fetaui mo oe, ua fautuaina e faia se filifiliga e lagolagoina ai polokalama tumaoti.

I vaega o lenei tusiga o le a tatou le faamatalaina ia faatonuga mo le faʻaaogaina o nei faʻaopoopoga, talu ai o le a mafai e se tagata faʻapitoa ona malamalama i la latou galuega. E le gata i lea, matou te tuʻuina atu le filifiliga ia te oe, ma lisi lisi sili ona lauiloa i polokalama faʻapitoa:

  • TasiTab - pe a e kiliki i le faʻaopoopoga le faamau, o tapuni matala uma ua tapunia, na o le tasi e totoe - o le tasi lea e te toe tatalaina ai ma le lima ia nofoaga taitasi pe a manaʻomia. O se auala faigofie lea e vave faʻavave ai le RAM e aunoa ma le leiloloa o le taimi nei.

    Sau mai Google Webstore | Firefox add-ons

  • Ole Susuga Sili - e le pei o le OneTab tabs e le fetaui i le tasi, ae o loʻo aveʻesea mai le RAM. E mafai ona faia lenei mea i le lima e ala i le kiliki i luga o le faʻaopoopoga o le button, poʻo le setiina o se taimi, pe a maeʻa ona aveese le taʻavale mai le RAM. I le taimi lava e tasi, o le a faaauau pea ona i totonu o le lisi o afifi avanoa, ae o le isi taimi latou te maua ai, o le a latou toe faʻafouina, toe amata ona aveese meafaigāluega a le PC.

    Sau mai Google Webstore | Firefox Add-ons (Tapulaa faʻalagolago i Tapenaga e faʻatatau i le Susuga Sili)

  • TabMemFree - otometi le lalagaina o nusipepa e leʻi faʻaaogaina, ae afai e faʻamautuina, o le faʻaopoopoga e faʻafefeina ai i latou. O lenei filifiliga e fetaui mo tagata tafafao talafaasolo pe tatala ni tusitala tusitusi i luga o le initaneti.

    Sau mai Google Webstore

  • O le Tab Wrangler o se faʻaopoopoga faʻatulagaga lea e aoina ai mea sili uma mai mea ua tuanai. O iinei e mafai e le tagata faʻapipiʻi ona faʻapipiʻiina e le gata i le taimi na maeʻa ai ona tatala le tafaʻi matala mai le manatua, ae faʻapea foi le numera o le a faʻaaogaina ai le tulafono. Afai o itulau faapitoa poʻo itulau o se saite patino e le manaʻomia ona faʻaauau, e mafai ona e faʻaopopoina i le "lisi paʻepaʻe".

    Sau mai Google Webstore | Firefox add-ons

Faʻamaumauga o le Initaneti

I tulaga masani, e leai lava ni mea e mafai ona aafia ai le taumafaina o le RAM e le masini. Ae ui i lea, e tasi le avanoa autu o loʻo i ai pea.

Mo Chromium:

E le gata i lea, o le tele o foliga e faʻalagolago i luga o le masini komepiuta. I le tele o tulaga, e mafai lava ona e faʻamalo le mea e tupu mai i mea aoga. O le faʻamasinoga o loʻo iai "Faʻatonu" > "Tulaga agatapuia ma le saogalemu" > "Faʻaaogā faʻamatalaga e faʻavave ai le utaina o itulau".

Mo Firefox:

Alu i "Faʻatonu" > "Aoao". Suʻe se poloka "Galuega Faatino" ma togi pe le faʻamalo "Faʻaaoga tulaga faʻatulagaina fautuaina". Afai e te le siakia le atigipusa, o le a faʻaopoopoina le 2 vaega mo le faʻatulagaina o le gaioiga. E mafai ona e faʻavevesi le saoasaoa o le komepiuta pe afai e le o saʻo le faagasologa o faʻamaumauga, ma / poʻo le faʻatautaia le kata vitio "Lisi numera o mea e fai i totonu o mataupu"aafia tuusaʻo le RAM. O nisi auiliiliga e uiga i lenei nofoaga ua tusia i le gagana Rusia-Mozilla lagolago, lea e mafai ona e maua i le kilikiina o le sootaga "Faitau atili".

Ina ia faʻamalosi le faʻatinoga o le saoasaoa pei o le mea na faʻamatalaina i luga mo Chromium, o le a manaʻomia ona e faʻasaʻo le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga. O loʻo tusia i lalo.

I le auala, i le Firefox ei ai le avanoa e faaitiitia ai le taumafaina o le RAM, ae na o totonu o se sauniga se tasi. O se tasi lenei o vaifofo e tasi e mafai ona faʻaaogaina i tulaga o le faʻaaogaina maualuga o punaʻoa RAM. Ulufale i le pusa o le tuatusie uiga i: manatua, saili ma kiliki le ki "Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le manatuaina".

Faaaogaina o faʻataʻitaʻiga

I suʻesuʻega ile masini Chromium (ma lona Vasega Blink), faʻapea ai ma i latou o loʻo faʻaaogaina le afi afi, o loʻo i ai itulau e iai faʻamaufaʻailoga natia e mafai ona aafia ai le aofaʻi o le RAM ua atofaina. I le taimi lava e tatau ai ona maitauina o lenei metotia e sili atu le fesoasoani, o lea e le tatau ai ona e faalagolago atoa i ai.

Mo Chromium:

Ulufale i le pusa o le tuatusichrome: // flags, E tatau ona ulufale tagata o Yandex Browsermasini: // flagsma lolomiina Ulufale.

Faʻaofi le isi aitema i le fanua suʻesuʻe ma kiliki Ulufale:

# vave-tab-discarding- otometi le lauina o afifi mai le RAM, pe afai o le polokalama e itiiti le RAM e leai sona totogi. A e toe faʻaaogaina le laupepa faʻapipiʻi, o le a toe faʻavae muamua. Tuuina atu ia te ia se tau "Faʻamaonia" ma toe faʻafouina le masini.

I le ala, alu ichrome: // vaʻaia(pemasini komepiuta: // otaota), e mafai ona e vaʻai i se lisi o laupepa tatala i le faasologa o mea e ave i ai le faamuamua, fuafuaina e le masini, ma pulea a latou gaoioiga.

Mo Firefox, e tele atu uiga:

Ulufale i le tuatusi tuatusie uiga i: configma kiliki "Ou te taliaina le tulaga lamatia!".

Faʻatulaga tulafono e te manaʻo e sui i le pusa saili. O i latou taitoatasi e afaina pe leai foi le RAM. Ina ia suia le tau, kiliki i luga le LMB parameter 2 taimi poʻo le faʻaumatau kiliki> "Suia":

  • browser.sessionhistory.max_total_viewers- fetuunaʻi le aofaʻi o le RAM o loʻo faʻatatauina i itulau asiasi. O le faaletonu o le faʻaali vave lea o le itulau pe ae toe foi atu i ai i le tua o le tua ae le o le toe faʻaleleia. Ina ia mafai ona teu punaoa, e tatau ona sui lenei parakalafa. Faʻasilua-lua le LMB e faʻatulaga ai lona tau. «0».
  • config.trim_on_minimize- loli le masini i totonu o le faila faila ao o loʻo i ai i le faʻaititia o le setete.

    I le le mafai, o le poloaiga e le i totonu o le lisi, o lea ia e faia ai oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o se nofoaga avanoa o RMB, filifili "Fausia" > "Faʻailoga".

    Ulufale i luga le igoa o le poloaiga, ma i le "Taua" tusi i "Moni".

  • Tagai foi:
    Faʻafefea ona suia le tele o le faila i le Windows XP / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10
    Fuafua le maualuga o le faila faila i le Windows
    O ou manaʻomia se faila faila i SSD

  • browser.cache.memory.doble- mafai pe faʻatagaina le faʻaoga e teuina ile RAM i totonu o le vasega. E le fautuaina e vavae, aua o le a faʻaitiitia ai le saoasaoa o itulau faʻatauina, talu ai o le a teuina le cache i luga o le disiki, lea e sili atu le maualalo nai lo le saoasaoa o le RAM. Uiga "Moni" (e ala i le faaletonu) faʻatagaina pe afai e te manaʻo e faʻamalosi - seti le tau "Sese". Mo lenei nofoaga e galue ai, ia mautinoa ia faʻaalia mea nei:

    browser.cache.disk.enable- tuʻu le cache browser i luga o le disiki malo. Uiga "Moni" mafai ai ona teuina le cache ma faʻataga ai faʻatautaiga muamua ina ia saʻo lelei.

    E mafai ona e faʻasologaina isi tulafono. browser.cache.mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia le nofoaga o le a teuina ai le faʻapipiʻi i luga o le puʻupuʻu nai lo RAM, ma isi.

  • browser.sessionstore.restore_pinned_tabs_on_demand- seti le tau "Moni"e taofiofia ai le mafai ona utaina faʻamaufaʻailoga pe a amata le masini. O le a le utaina i tua ma faʻaaogaina le tele o le RAM seia e alu i ai.
  • network.prefetch-next- e teteʻe ai le faʻatulagaina o itulau. O le mea lava lenei e tasi, iloilo au sootaga ma vaʻai le mea e te alu i ai. Tuuina atu ia te ia se tau "Sese"e taofia lenei uiga.

O le faʻatulagaina o galuega faataitai e mafai ona faʻaauau, talu ai e tele isi mea faʻapitoa a Firefox, ae latou te aʻafia ai le RAM e itiiti ifo nai lo na lisiina i luga. A maeʻa ona suia ia tulaga, aua nei galo e toe toefaʻalo le masini.

Мы разобрали не только причины высокого потребления браузером оперативной памяти, но и разные по легкости и эффективности способы снизить расход ресурсов ОЗУ.