Platinum Tuna IP 3.5

E ala atu i laina o ni faamaumauga ia o loʻo i ai i totonu pe a lolomiina se pepa i luga o pepa eseese i le nofoaga e tasi. E sili ona talafeagai le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega pe a faʻatumu igoa o laulau ma o latou pulou. E mafai foi ona faʻaaoga mo isi faʻamoemoe. Seʻio tatou tilotilo i le auala e faʻapipiʻi ai ia faamaumauga i le Microsoft Excel.

Faaaogaina o auala e pasia

Ina ia mafai ona faia se laina o le a faʻaalia i luga o itulau uma o le pepa, e tatau ona e faia ni manipisi.

  1. Alu i le lisi "Taiala Lisi". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Itulau Faʻasologa" kiliki i le ki "Lolomi lolomi".
  2. Faʻalogo! Afai o loʻo e faʻataina nei se cell, o le a le toe malosi lenei ki. O le mea lea, o le faʻagasologa o le faʻasologa. E le gata i lea, o le a le aoga pe afai e le faʻapipiʻiina le lomitusi ile komepiuta.

  3. O le matala o matala matala. Kiliki le lisi "Pepa"pe afai ua tatalaina le faamalama i se isi laupepa. I totonu o le pusa seti "Lolomi i luga o itulau uma" tuu le fetuu i le fanua "I laina".
  4. Faʻamolemole filifili se laina se tasi pe sili atu ile laupepa e te manaʻo e fai. O a latou faʻasalaga e tatau ona atagia i totonu o le matāʻupu i le faʻamaufaʻailoga. Faasolo le faamau "Lelei".

I le taimi nei, o faʻamaumauga i totonu o le vaega ua filifilia o le a faʻaalia i luga o isi itulau pe a lolomiina se pepa, lea e teu ai le taimi e faʻatusatusa i le auala e te tusia ma faʻatulagaina (nofoaga) faamaumauga talafeagai i luga o pepa taitasi o mea lolomiina.

Ina ia mafai ona e vaʻavaʻai i le auala o le a vaʻai ai le pepa pe ae lafoina i le lomitusi, alu i le lisi "File" ma agai i le vaega "Lolomi". I le itu saʻo o le faamalama, tusi i lalo le pepa, matou te tilotilo pe faapefea ona maeʻaeʻa le galuega, o lona uiga, pe o faʻamatalaga mai laina laugatasia o loʻo faʻaalia i itulau uma.

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻaopoopoina ia laina e le gata, ae faʻapea foi koluma. Na o le tulaga lava lenei, o le a manaʻomia le faʻasalalau i totonu o le fanua "I koluma" i le faamalama o le itulau.

O lenei algorithm o gaioiga e talafeagai i lomiga o Microsoft Excel 2007, 2010, 2013 ma le 2016. O le taualumaga mo i latou e matua tutusa lava.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le polokalama o le Excel e maua ai le mafai e faigofie ona faatulaga e ala i laina ile tusi. O le a mafai ai ona faʻaalia le faaluaina o ulutala i luga o itulau eseese o le pepa aloaia, tusia i lalo na o le tasi, lea e teu ai taimi ma taumafaiga.