Faʻaliliuga mai le octal i le numera i luga o le initaneti

O le numera numera o le auala o le faamaumauina o numera ma a latou faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai faʻamaumauga tusitusia. O loʻo i ai galuega ia ua faʻamautuina ai e talafeagai le fesiitaiga o se fuainumera mai le tasi numera numera i le isi. E mafai ona faia lenei mea tutoatasi e ala i le foia e ala i fua faʻatatau, lea, ae ui i lea, o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai auaunaga faʻapitoa i le initaneti. E uiga ia i latou o le a talanoaina atili.

Vaʻai foi: Faʻamaumauga o le Faʻasalalau o le tau

Faʻaliliuga mai le octal i le numera i luga o le initaneti

O le faʻaaogaina o punaoa o loʻo talanoaina i lalo e le gata ina faʻafaigofieina ai le faʻaogaina o le auala, e aumaia ai toetoe lava i le gaosiga, ae mafai foi ona e faʻamaonia le taunuʻuga ma faʻamaonia le metotia fuafuaina. O aso nei tatou te mananaʻo e tosina atu manatu i ni nofoaga se lua, e ese mai le tasi i le isi i ni mea laiti.

Metotia 1: Math.Semestr

O le Internet free resource Math.Semestr o se tuufaatasiga o fuainumera eseese e mafai ai e oe ona faia faʻatusatusaga i le tele o eria. O iinei o loʻo i ai se meafaigaluega ua fuafua e liliu se numera i le isi numera numera. O le taualumaga atoa e faia i ni nai kiliki:

Alu i le 'upega tafaʻilagi a le Math.Semestr

  1. Alu i le calculator i le kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga i luga. I le itulau, kiliki le ki. "Faʻamaumauga ile Initaneti".
  2. O lea e tatau ona e faʻamaʻoti le fea polokalama o le a liua i totonu o le fea polokalama. Na o oe e tatau ona e filifili ni mea taua se lua mai le lisi o mea pop-up ma e mafai ona e agai i le laasaga e sosoo ai.
  3. Afai e faʻaaoga fua numera, faʻapipiʻi se tapulaʻa i luga o le numera o nofoaga taʻitasi.
  4. I totonu o le fanua ua saunia, ulufale i le tau e te manao e faaliliu. O se faiga o le octal o le a otometi lava ona tofia i ai.
  5. I le kilikiina o le ki ile foliga o se fesili, ua e tatalaina le faʻataʻitaʻiga o tulafono faʻavae. Faamasani oe i ai i le mataupu pe ai ai ni ou faafitauli ma faʻamalamalama fuainumera.
  6. A maeʻa uma galuega sauniuni, kiliki i luga "Foia".
  7. Faatali mo le gaosiga ma o le ae masani e le gata i le iuga, ae ia vaʻai foi auiliiliga o le gaioiga. Faʻaopopo atu faʻaalia sootaga i tala aoga i luga o lenei autu.
  8. E mafai ona e suʻeina le tali mo le matamata i totonu o Microsoft Word i luga o lau komepiuta, e fai ai lenei mea, kiliki i luga le LSA faʻatatau.

O le auala lenei e foliga tutusa ai le faiga o le faaliliuga, e pei ona mafai ona e iloa, e leai se mea faigata i lenei mea, ma o auiliiliga o le fofo ua foaiina mai o le a fesoasoani pea e taulimaina le foliga mai o le aoga mulimuli.

Metotia 2: PLANETCALC

O le taʻiala o le faʻaogaina o le 'auʻaunaga i le initaneti PLANETCALC e leʻo ese mai le sui na muamua atu. O le eseesega ua na o le matauina i le mauaina o le iuga mulimuli, lea e ono le talafeagai mo nisi tagata faaaoga.

Alu i le PLANETCALC site

  1. Tatala le itulau autu PLANETCALC ma suʻe le vaega i le lisi o fuainumera. "Math".
  2. I le laina, ulu "Numera numera" ma kiliki "Saili".
  3. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga muamua na aliali mai.
  4. Faitau le faʻamatalaga o le calculator, pe afai e te manaʻo.
  5. I le fanua "Uluai Malo" ma "O le faavae o le iuga" e tatau ona tusia 8 ma 10 faasologa.
  6. Ia faʻamaonia le numera o le numera e tatau ona faaliliuina, ona kiliki ai lea "Faʻamau".
  7. O le ae vave mauaina se fofo.

O le le lelei o lenei punaoa o le le lava o faʻamatalaga mo le mauaina o se numera maeʻa, ae o lenei faʻatinoga e mafai ai oe ona vave faʻaauau le faaliliuina o isi tulaga taua, lea e faʻapupulaina ai le faagasologa atoa pe a manaʻomia ona foʻia le tele o faafitauli i le taimi e tasi.

O le mea lea e oʻo mai ai a tatou taʻitaʻi ile faʻamoemoega talafeagai. Ua matou taumafai e faʻamatala i le tele o faʻamatalaga e ono mafai ai le faagasologa o le faaliliuina o numera numera pe a faʻaoga auaunaga i le initaneti. Afai oi ai ni au fesili i le autu, ia lagona le saoloto e fesili atu ia i latou i faʻamatalaga.

Faitau atili: Faʻaliliuina mai le decimal i le hexadecimal online