E faʻafefea ona sui se fesoʻotaʻiga lautele i se tagata tumaoti i le Windows 10 (ma le isi itu)

I totonu o le Windows 10, e lua faʻamaumauga (faʻapitoa foʻi o le nofoaga o fesoʻotaiga poʻo le ituaiga o fesoʻotaiga) mo fesoʻotaiga a Ethernet ma Wi-Fi - o se 'upega tafaʻalagi ma se' upega tafaʻilagi, e ese mai i tulaga le faʻamaonia mo ia laina e pei o sailiga o fesoʻotaiga, fefaʻasoaʻiga o faila ma le lomitusi.

I nisi tulaga, atonu e talafeagai le suia o fesoʻotaʻiga a le lautele i mea tumaʻoti pe patino i tagata lautele - o auala e faia ai lenei mea i le Windows 10 o le a talanoaina i lenei tusi lesona. I le pito i tua o le tusiga o le ae maua ai nisi faʻamatalaga e uiga i le eseesega i le va o ituaiga e lua o fesoʻotaiga ma o fea e sili atu ona filifili i tulaga eseese.

Faʻamatalaga: O nisi tagata faʻapitoa foi latou te fesiligia se auala e suia ai se tuatusi tumaʻoti i se fesoʻotaʻiga fale. O le mea moni, o le tuatusi tumaʻoti i le Windows 10 e tutusa ma le fesoʻotaiga i totonu o lomiga muamua o le OS, ua suia le igoa. I le isi itu, o le lautele o le lautele ua taʻua nei o le lautele.

Vaʻai pe o le a le ituaiga o fesoʻotaiga i le Windows 10 o loʻo filifilia nei i le tatalaina o le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa (silasila i le auala e tatalaina ai le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa i le Windows 10).

I le vaega o le "vaʻavaʻai fesoʻotaʻiga" o le ae vaʻai i se lisi o fesoʻotaʻiga ma le mea e faʻaaogaina ai le initaneti mo latou. (Atonu e te fiafia i: Le auala e sui ai le igoa fesoʻotaʻi i le Windows 10).

Le auala pito sili ona faigofie e suia ai le faʻasalalauga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o Windows 10

Amata i le Windows 10 Fall Creators Updates, o se faʻavasegaga faigofie o le faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i totonu o fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga, lea e mafai ai ona e filifili pe faʻalapotopotoga pe faalilolilo:

  1. Alu i Faʻasalalauga - Network ma le Initaneti ma filifili "Faʻateʻa meatotino tau fesoʻotaʻiga" i luga o le "Tulaga" tab.
  2. Faʻamautinoa pe o le fesoʻotaiga e lautele poʻo lautele.

I le tulaga pe afai o nisi mafuaaga ua le aoga lenei filifiliga pe oe maua foi se isi lomiga o le Windows 10, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o metotia nei.

Suʻe le faletupe tumaoti i tagata lautele ma toe foʻii tua i le fesoʻotaʻiga a Ethernet

Afai e fesoʻotaʻi lau komepiuta po o lau komepiuta i le upega tafailagi, e sui le nofoaga o fesoʻotaiga mai le "Private Network" i le "Public Network" poʻo le isi itu, mulimuli i laasaga nei:

  1. Kiliki i luga o le initoneti fesoʻotaʻi i le nofoaga o faʻasalalauga (faʻaogaina masani), ma filifili "Faʻasinomaga ma Initaneti".
  2. I le faamalama e tatala, i le itu tauagavale, kiliki i luga o le "Ethernet", ona kiliki lea o le igoa o le fesootaiga galue (e tatau ona galue e sui le ituaiga o fesootaiga).
  3. I le isi laulau faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga i totonu o le vaega "Faʻatonu lenei komepiuta mo le sailiga" seti "Off" (pe a fai e te manaʻo e faʻaoga le "Networking Network" poʻo le "On", pe afai e te manaʻo e filifili "Fesootaiga Tumaoti").

E tatau ona faʻaaoga vave ia tafaʻi, ma, e tusa ai, o le a suia le ituaiga o fesoʻotaʻiga pe a uma ona faʻaaogaina.

Suia le ituaiga o fesootaiga mo le Wi-Fi

O le mea moni, ina ia mafai ona sui le ituaiga o fesootaiga mai tagata lautele i mea totino pe sui foi mo se fesootaiga Wi-Fi i le Windows 10, e tatau ona e mulimulitai i laasaga tutusa e pei o le Ethernet, e ese mai i le laasaga 2:

  1. Kiliki i le faʻaogalagi fesoʻotaʻiga laina i le nofoaga o fefaʻatauaʻiga taskbar, ona faʻaalia ai lea o le '' Network and Internet Settings '.
  2. I le faamalama o le nofoaga i le itu tauagavale, filifili le "Wi-Fi", ona kiliki lea o le igoa o le sootaga le gaioiga faagaoioia.
  3. Faʻalagolago pe e te manaʻo e suia le 'upega tafaʻilagi i se mea tumaʻoti pe faʻalauiloa i tagata lautele, faʻafesoʻotai pe tape le ki i le "Fai lenei komepiuta e iloagofie" vaega.

O suiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o le a suia, ma pe a toe foʻi i le Network and Sharing Center, e mafai ona e vaʻaia o le fesoʻotaiga vaʻaia o le ituaiga saʻo.

Faʻafefea ona sui se faʻasalalauga lautele i se tagata tumaoti e faʻaaoga ai le kulupu kulupu o le Windows 10

O loʻo i ai se isi auala e sui ai le ituaiga o fesoʻotaʻiga i le Windows 10, ae naʻo le mea e te galue ai i mataupu e te manaʻo ai e sui le nofoaga o fesoʻotaiga mai le "Gagana Faʻasalalauga" i le "Private Network" (pe na o le tasi le itu).

Laasaga o le a faapenei:

  1. Amata le taʻaloga i le sailiga i le faletusi '' Faleʻaiga '(poʻo le tatalaina o lenei mea i totonu o le Paefaʻatasi Manaia).
  2. I totonu o le kulupu a le kulupu, o le a e vaʻaia se lapataiga e manaʻomia ona e tuʻuina le fesoʻotaʻiga i le Nofoaga tumaʻoti a le komepiuta. Kiliki "Suiga le nofoaga tau fesootaiga."
  3. O le laulau e amata i le agavale, e pei o le taimi muamua e faʻafesoʻotaʻi ai i lenei fesoʻotaiga. Ina ia mafai ai e le "Pisinisi Tumaoti", ona tali le "Ioe" i le fesili "E te manao e faatagaina isi komepiuta i lenei upega tafailagi e iloa ai lau PC".

A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaiʻuga, o le a suia le fesoʻotaʻiga i le "Private".

Toe faʻafou laina faʻafesoʻotaʻi ona filifili lea o lona ituaiga

O le filifiliga o se faʻamatalaga fesoʻotaʻiga i le Windows 10 e tupu pe a e fesoʻotaʻi muamua i ai: e te vaʻai i se fesili e uiga pe tatau ona tuʻuina atu isi komepiuta ma masini i luga o le upega tafailagi e iloa ai lenei PC. Afai e te filifili "Ioe", o le a mafai ona maua le fesoʻotaʻiga tumaʻoti, pe ae kiliki le "Leai" button, o le lautele lautele. I fesoʻotaʻiga mulimuli ane i le 'upega tutusa, e leʻo iai le filifiliga o nofoaga.

Ae ui i lea, e mafai ona e toe faʻafaʻatonuina tulaga o fesoʻotaiga o le Windows 10, toe amata lau komepiuta ona toe faʻaalia lea o le talosaga. Faʻafefea ona fai:

  1. Alu i le Amata - Faʻatonu (faʻaaogaina o le afi) - Network ma le Initaneti ma luga o le "Tūlaga" tafaʻi, kiliki i luga o le "Reset Network".
  2. Kiliki le button "Toe Faʻafouina Nei" (sili atu faʻamatalaga e uiga i le toefaʻatonuina - Faʻafefea ona toe faʻafesoʻutuʻu laina o fesoʻotaiga o le Windows 10).

Afai o le a le toe amataina le komepiuta, faʻaaogaina ma le lima ma le isi taimi e te faʻafesoʻotaʻi ai i le fesoʻotaiga, o le ae toe vaʻai pe tatau ona faʻaalia le faʻailoaina o fesoʻotaiga (e pei o le faʻamalamalamaina i le metotia muamua) ma o le a tuʻuina le ituaiga fesoʻotaʻiga e tusa ai ma lau filifiliga.

Faamatalaga faaopoopo

I le faaiuga, o nisi o nuances mo tagata faʻapitoa. E tele taimi e tatau ai ona e faʻafetaia tulaga nei: o le tagata talitonu e talitonu o le "Private" poʻo le "Network Network" e sili atu le saogalemu nai lo le "Malo" poʻo le "Faʻalapotopotoga" ma o le mafuaaga lea e manaʻo ai e sui le ituaiga o fesoʻotaʻiga. Ie manatu e mafai ona maua le avanoa e mafai ai e se isi ona maua lana komepiuta.

O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: pe ae filifilia le "Networking Network", o le Windows 10 e faʻaogaina ai ni nofoaga e sili atu ona malupuipuia, faʻalavelaveina faʻamatalaga komepiuta, faila faila ma le faila.

I le filifilia o le "Malo", e te logoina le faiga e leʻo pulea oe e lenei 'upega tafaʻilagi, ma o le mea lea atonu o se taufaʻatau. I le isi itu, afai e te filifilia "Tinooti", ua manatu o oe lava lea fesootaiga e naʻo au masini e galue ai, ma o le mea lea e maua ai fesoʻotaiga, faʻasoa o faila ma faila (lea, mo se faʻataʻitaʻiga, mafai ona taina le vitio mai se komepiuta i luga o lau televise) tagaʻi i le windows dlna 10).

I le taimi lava e tasi, afai e fesoʻotaʻi saʻo lau komepiuta i le fesoʻotaiga i se telefoni ISP (e leai, ae le o se router Wi-Fi poʻo se isi, o oe lava, router), ou te fautuaina e aofia ai le Public Network, aua e ui lava o le fesootaiga "o loʻo i le fale", e le o le fale (o loʻo e fesoʻotaʻi atu i meafaigaluega a le kamupanī e tuʻuina atu i ai, ma, i se mea maualalo, o loʻo fesoʻotaʻi isi o lou tuaoi ma faalagolago i luga o le ala o le uila, e mafai ona latou avanoa i lau masini).

Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻamaonia le mauaina o fesoʻotaʻiga ma le faʻasoa atu o faila ma le lomitusi mo le 'upega tafaʻilagi: ia fai lenei, i le Network and Sharing Center, kiliki i le itu tauagavale i le "Suiga tulaga faʻavae taulaiga" ona faʻamaonia ai lea o tulaga talafeagai mo le "Faʻasalalauga."