Faʻapefea ona tatalaina le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa i le Windows 10

I uluai lomiga o le Windows 10, e ulufale ai i le Network ma le Faʻasoa Faʻasalalauga e tatau ona e faia ia lava gaioiga e pei o lomiga muamua o le OS - kiliki i luga-saʻo le faʻaoga o le fesoʻotaʻiga i le nofoaga faʻalauiloa ma filifili le mea e manaʻomia ai le lisi o mea e manaʻomia. Ae ui i lea, i lomiga lata mai o le polokalama ua maeʻa lenei meataitasi.

O lenei taʻiala o loʻo faʻamalamalamaina pe faapefea ona tatalaina le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa i le Windows 10, faʻapea foʻi nisi faʻamatalaga faaopoopo e mafai ona aoga i le tala o le autu o loʻo fesiligia.

Faʻatulagaina le Network ma le Faʻasoa i Center i le Windows 10 Seti

O le auala muamua e ulufale atu ai i le pulega e manaʻomia e talitutusa ma mea sa i ai i lomiga muamua o Windows, ae o lenei ua faia i nisi laasaga.

O laasaga e tatala ai le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻatasi e ala atu i faʻasalalau o le a mulimuli mai

  1. Faʻasatau-saʻo i luga o le faʻafesoʻotaʻi i le nofoaga e faʻasalalau ai ma filifili ai "Tatala avanoa ma mea faʻainitaneti" (pe mafai ona e tatalaina Faʻamau i le Faʻamatalaga amata ma filifili le mea e te manaʻo ai).
  2. Ia mautinoa o le "Tulaga" mea ua filifilia i totonu o le faatulagaga ma le pito i lalo o le itulau kiliki i luga o le "Network and Sharing Center".

Na faia - o le a le mea na manaʻomia. Ae le na o le pau lea o le ala.

I totonu o le komiti e pulea

E ui i le mea moni o nisi o vaega o le komipiuta o le Windows 10 e amata ona toe faʻafeiloaʻi i le Faʻasalalau Mataʻitusi, o le tulaga o loʻo i ai iina e tatala le Network ma le Faʻasoa Center o loʻo tumau pea avanoa.

  1. Tatala le pitonuu o le pule, i le taimi nei e sili ona faigofie le faia o lenei mea e faʻaaoga ai le sailiga i le faletusi: faatoa amata le taina o le "Panel Control" i totonu e tatala ai le mea e manaʻomia.
  2. Afai o loʻo faʻaalia lau 'auʻaunaga i totonu o le "Mataʻitusi," filifili le "View network network and tasks" i le vaega o le "Network and Internet", pe a fai i foliga o ata, o le a latou maua ai le "Network and Sharing Center".

O mea uma e lua o le a tatalaina ai mea e manaʻomia e matamata i le tulaga fesoʻotaiga ma isi taga i luga o fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga.

Faʻaaogāina o le faʻatalatalanoaga

O le tele o mea e mafai ona tatalaina i le faʻaaogaina o le matala o le Faʻamasinoga (pe oʻo lava i le laina o le laina), ua lava le iloa o le tulafono talafeagai. O le 'au lenei mo le Network Management Center.

  1. Faasolo i luga o le piano le Win + R i luga o le komepiuta, o le a tatalaina le faamalama. Faʻatoʻai le poloaiga o loʻo i lalo ma lolomi Enter.
    control.exe / igoa Microsoft.NetworkandSharingCenter
  2. Ua tatalaina le Nofoaga Faʻasalalau ma le Faʻasalalauga

O loʻo i ai se isi faʻaliliuga o le poloaiga faʻatasi ma le gaioiga lava e tasi: explorer.exe shell ::: {8E908FC9-BECC-40f6-915B-F4CA0E70D03D}

Faamatalaga faaopoopo

E pei ona taua i le amataga o le tusi lesona, e pei ona taua i lalo - nisi faʻamatalaga faaopoopo e ono aoga i le autu:

  • Faʻaaogāina o tulafono mai le metotia muamua, e mafai ona e fatuina se alalaupapa e faʻalauiloa ai le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoaina.
  • Ina ia tatalaina le lisi o fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga (Suia suiga o adapter), e mafai ona e kiliki Win + R ma ulufale ncpa.cpl

I le auala, afai e te manaʻo e alu i le faʻatonutonuina o fesili ona o soʻo se faʻafitauli i le Initaneti, e ono aoga le faʻaaogaina o le galuega-Toe faʻafouina le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga Windows 10.