Odin 3.12.3

Pe a faʻapipiʻiina se masini USB poʻo se lelea mālosi e faʻaaoga le OS OS masani, ei ai le avanoa i le lisi "Telefoni Faʻatasi". E masani lava, e faʻafefe e le tagata faʻaaoga lenei matata, ma tuʻu ai lona tau le aoga. E le gata i lea, o le mafuaʻaga mo lenei mea atonu e leai se faʻamaoniga pe faapefea ona faʻapipiʻi saʻo lenei parakalafa.

E faʻapefea ona filifili le tele o le fuataga pe a faʻapipiʻiina le uila afi i le NTFS

Afai e te tatalaina le faamalama o le faatulagaga ma filifili le polokalama o le NTFS, ona sosoo ai lea ma le tele o le vine, o avanoa mai le 512 bytes i le 64 Kb e mafai ona maua.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona afaina le afaina "Telefoni Faʻatasi" e galue ai masini komepiuta. I le faauigaga, o se fuifui o le aofaiga aupito maualalo lea ua atofaina mo le teuina o se faila. Ina ia sili ona filifilia lenei filifiliga pe a faʻapipiʻiina se masini i le polokalama o le NTFS, e tatau ona iloiloina ni taʻiala.

O le a e manaʻomia lenei faʻatonuga pe a faʻapipiʻiina se avetaʻavale aveeseina i le NTFS.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻiina se kiliva flash flash i NTFS

Faʻatauga 1: Faiga o le telefoni

Filifili le tele o faila e te manaʻo e teu i luga o se avelaina moli.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o le fuifui i luga o le uila afi o le 4096 bytes. Afai e te kopiina se faila le tele o le 1 leta, ona alu lea i le kiliva afi o le 4096 octets. O le mea lea, mo faila laiti, e sili atu le faʻaogaina o le laʻititi laʻititi. Afai e mamanuina le uila afi e teu ai ma matamata i faila vitio ma leo, ona sili atu lea o le fua o le tautoga e sili atu i le 32 po o le 64 kb. A mamanuina le uila afi mo faamoemoega eseese, e mafai ona e tuua le faaletonu.

Manatua o le fua saʻo le filifilia o le lapoa e mafua ai le leai o se avanoa i luga o le ave taavale afi. O le faiga e faatulaga ai le fuataga faʻaopoopo i le 4 KB. Ma afai o le disk e 10,000 pepa o le 100 bytes taitasi, ona pa'ū lea o le 46 MB. Afai e te faʻapipiʻiina se puʻelaʻele puʻe ma se taʻavale fluster o le 32 kb, ma o le a na o le 4 kb se pepa o tusitusiga. Ona ia aveina pea lea o le 32 kb. O lenei mea e mafua ai le faʻaogaina le faʻaogaina o le avetaavale moli ma le leiloa o se vaega o le avanoa.

E faʻaaogaina e Microsoft le faʻasologa lenei e faʻatatau ai avanoa avanoa:

(fuataga faʻapipiʻi) / 2 * (numera o faila)

Faʻasalaga 2: Totogi o le Faʻamatalaga o Faʻamatalaga Manaomia

Mafaufau i le mea moni o le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o lau taavale e faʻalagolago i le fua o le vine. O le telē tele o le fuifui vine, o le itiiti ifo o faʻatinoga e faia pe a oʻo i le taavale ma sili atu le saoasaoa o le uila afi. O se tifaga e faamaumauina i luga o se taavale afi ma le tele o le 4 kb o le a lemu lemu nai lo se masini e teu ai se tele o le aofaʻi o le 64 kb.

Faʻatauga 3: Tausiga

Faamolemole ia maitauina o le USB flash drive ua faatulagaina ma ni fuifui tetele e sili atu ona faatuatuaina. Ole numera o valaau i le aufaasālalau e faʻaititia. A uma mea uma, e sili atu le saogalemu le lafoina o se fasi pepa i se tasi vaega tele nai lo le tele o taimi i ni vaega laiti.

Ia manatua o le leai o ni faʻasologa o fuataga e ono i ai ni faafitauli i le masini komepiuta e faʻaaogaina ai masini komepiuta. O le mea moni, o polokalama faʻaaoga ia e faʻaaogaina ai le faʻasalaga, ma e na o fuʻa laugatasia e taʻavale ai. A faʻapipiʻiina le faʻaleleia o masini faʻaleleia, e tatau foi ona tuʻuina le tele o le fuifui. I le auala, oa matou faʻatonuga o le a fesoasoani ia te oe e faia ai lenei galuega.

Lesona: Faatonuga mo le fatuina o se taavale e mafai ona faʻaauau i luga o le Windows

O nisi tagata faaaoga i luga o fonotaga e fautuaina pe a le tele le tele o le taavale e sili atu i le 16 GB, vaevaeina i le 2 volumes ma faatulaga i auala eseese. O le voluma o se laʻititi laʻititi o loʻo faʻapipiʻiina ma le fluso vine 4 Kb, ma le isi mo faila tetele i lalo o le 16-32 Kb. O le mea lea, e mafai ona maua le avanoa mo avanoa ma le saoasaoa e manaʻomia pe a matamata ma pueina faila tetele.

O le mea lea, o le sao saʻo o le fuaina o le vine:

  • e mafai ai ona e tuʻuina lelei faʻamatalaga i luga o se ave taavale afi;
  • faʻateleina le fesuiaiga o faʻamatalaga i luga o faʻamatalaga faʻamatalaga pe a faitau ma tusitusi;
  • faʻalauteleina le faʻamaoni o le vaʻavale.

Ma afai e faigata ia oe ona filifili se fuifui i le taimi e faatulaga ai, ona sili atu lea ona e alu ese. E mafai foi ona e tusia e uiga i ai i faamatalaga. Matou te taumafai e fesoasoani ia te oe i le filifiliga.