O 'auʻaunaga sili ona lelei mo le fatuina o se taavale faʻamalosi e mafai ona faʻatautaia i Windows XP, 7, 8

E le o se mea e faanoanoa ai mo le toatele, ae o le vaitau o le CD / DVD o loʻo faʻagesegese lava ae e mautinoa lava e oʻo mai i se iuga ... I le taimi nei, o loʻo faʻagasolo ona mafaufau le aufaʻatasi e uiga i le i ai o se pulou USB flash drive, pe afai e te faʻafuaseʻi ona toe faʻaleleia le polokalama.

Ma e le na o le faaviivii i faiga masani. OS mai se masini eletise ua faʻapipiʻi vave nai lo se pulou; O lenei USB flash drive e mafai ona faʻaaogaina i luga o se komepiuta e leai se CD / DVD (o le USB o loʻo i luga o komepiuta faʻaonapo nei), ma e le tatau ona e faʻagaloina le faigofie o le fesiitaiga: o le USB flash drive o le a faigofie ona fetaui i totonu o se taga e ese mai i se pu.

O le anotusi

  • 1. O le a le mea e manaʻomia e fatuina ai se taavavale taavale e mafai ona faʻaaoga?
  • 2. Meafaigaluega e susunuina ai se pulou ISO i se pulou flash USB
    • 2.1 WinToFlash
    • 2.2 UlltraISO
    • 2.3 Mea e faaaoga i le USB / DVD Download
    • 2.4 WinToBootic
    • 2.5 WinSetupFromUSB
    • 2.6 UNetBootin
  • 3. Faaiuga

1. O le a le mea e manaʻomia e fatuina ai se taavavale taavale e mafai ona faʻaaoga?

1) O le mea pito sili ona taua o se avega ave taavale. Mo le Windows 7, 8 - o le a manaʻomia le tele o le 4 GB, e sili atu nai lo le 8 (atonu e le fetaui i le 4 GB) ni ata.

2) O le faʻamalama o le pulou Windows lea e masani ona fai ma sui o le faila faila. Afai ei ai sau faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e mafai ona e faia se faila faapena oe lava ia. E lava le faʻaaogaina o le polokalame clone CD, Alcohol 120%, UltraISO ma isi (pe faʻapefea ona fai lenei mea - tagaʻi i lenei tusiga).

3) O se tasi o polokalama mo le pueina o le ata i luga o se kilivalala flash (o le a talanoaina i lalo).

Se mea taua! Afai o lau PC (netbook, komepiuta) o loʻo i ai le USB 3.0, i le faaopoopo atu i le USB 2.0, faʻafesoʻotaʻi le pulou flash USB i le USB 2.0 port pe a faʻaogaina. E faʻaaoga muamua lenei i le Windows 7 (ma lalo), aua O OS nei e le lagolagoina le USB 3.0! O se taumafaiga faʻapipiʻi e muta i se faʻasologa o OS e taʻu mai ai e le mafai ona faitau faʻamatalaga mai lea ala. I le auala, e faigofie lava ona iloa, USB 3.0 ua faʻaalia i le lanumoana, o fesoʻotaʻiga e tutusa uma.

uta 3.0 lona komepiuta

Ma sili atu ... Vaʻai mautinoa o lagolagoina e lau Bios USB puʻeina. Afai o le PC o se mea fou, ona mautinoa lea o lenei galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻu komepiuta tuai fale, na faʻatau mai i le 2003. mafai ona taʻavale mai USB. Faʻafefea faʻapipiʻi mea ola e tietie mai se taavale solofanua - vaʻai iinei.

2. Meafaigaluega e susunuina ai se pulou ISO i se pulou flash USB

Aʻo leʻi amataina le fausiaina o se taʻavale afi, o le a ou toe faamanatuina - kopi uma mea taua, ae le o le tele, faʻamatalaga mai lau taavale afi i se isi ala, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se masini malo. I le taimi o le faʻamaumauga, o le a faʻatulagaina (o lona uiga, o faʻamatalaga uma mai ai o le a faʻamutaina). Afai na faafuasei lava ona oo mai o latou lagona, vaai i le tusiga e uiga i le toe maua o faila mai le komepiuta.

2.1 WinToFlash

Upega Tafaʻilagi: //wintoflash.com/download/ru/

Ou te fia taofi i lenei aoga ona o le mea moni e mafai ai ona e tusia ni taʻavale faʻatautaia i Windows 2000, XP, Vista, 7, 8. Atonu o le mea lautele! I isi itu ma gafatia e mafai ona e faitau i luga o le nofoaga aloaia. Na manaʻo foi e mafaufau i le auala e mafai ai ona faia se taʻavale afi mo le faʻatulagaina o le OS.

A maeʻa le faʻaaogaina o le aoga, e le mafai, e amata le togafiti (silasila i le ataata i lalo). Ina ia alu e faia se taʻavale afi, faʻapipiʻi le siaki lanu meamata i le ogatotonu.

E sili atu malie ma le amataina o aʻoaʻoga.

Ona fai mai lea ia i matou e faʻamautinoa le ala i faila faʻapipiʻi Windows. Afai ei ai sau ata ISO o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ona faigofie lea ona suʻeina uma faila mai lena ata i totonu o se faila masani ma faasino i le auala agai i ai. E mafai ona e suʻeina mai le faʻaaogaina o polokalama nei: WinRar (faʻapipiʻi mai se mea masani), UltraISO.

I le laina lona lua, ua talosagaina oe e faʻamaonia le tusi avega o le avetaavale moli, lea o le a faamaumauina.

Faʻalogo! I le taimi o faʻamaumauga, o faʻamatalaga uma mai le kiliva afi o le a soloia, o le mea lea ia teu mea uma e te manaʻomia muamua.

O le faagasologa o le fesiitaiga o faila masani a le Windows e masani ona 5-10 minute. I le taimi lea, e sili atu le lelei le le faʻapipiʻiina o polokalama e le manaʻomia le PC-faʻaogaina le gaioiga.

Afai e manuia le faʻamaumauga, o le a logoina oe e le taulaitu. Ina ia amataina le faʻapipiʻiina, e tatau ona e tuʻuina atu le masini kiliva USB i le USB ma toe amata le komepiuta.

Ina ia fatuina masini faʻaleleia faʻamalosi i isi faʻavae o Windows, e tatau ona e faia i se auala faapena, ioe, naʻo le ata ISO o le seti faʻapipiʻi o le a eseese!

2.2 UlltraISO

Upega tafaʻilagi: //www.ezbsystems.com/ultraiso/download.htm

O se tasi o polokalame aupito sili ona lelei mo le galulue faatasi ma ata faʻatulagaina ISO. E mafai ona faʻapipiʻiina nei ata, fatuina, taʻavale, ma isi. E faapena foi, o loʻo i ai galuega mo le puʻeina o puʻe puʻe ma le vevela.

O lenei polokalama na masani ona taʻua i itulau o le 'upega tafaʻilagi, o lea o loʻo i ai nei ni nai sootaga:

- Fuʻu le ata ISO i se kilipalala USB;

- fatuina le taʻavale taavale faʻamalosi i le Windows 7.

2.3 Mea e faaaoga i le USB / DVD Download

Upega Tafaʻilagi: //www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

O se mea faigofie e mafai ai ona e tusia ni masini moli i le Windows 7 ma le 8. Naʻo le toe foʻi, atonu o le faʻamaumauga e mafai ona tuʻuina atu se sese o le 4 GB. oso afi, manatu, laitiiti avanoa. E ui lava o isi faʻaupuga i luga o le uila e tasi, i le auala lava e tasi - e lava le avanoa ...

I le auala, o le tuʻuina atu o le tusiaina o le tilivaina o taavale i lenei aoga mo le Windows 8 sa talanoaina iinei.

2.4 WinToBootic

Upega tafaʻilagi: //www.wintobootic.com/

O se faʻaoga faigofie lava e fesoasoani ia te oe vave ma e aunoa ma ni popolega e fatuina ai se faʻasalalau faʻasalalau USB i Windows Vista / 7/8/2008/2012. O le polokalama e fai si laʻititi avanoa - itiiti ifo i le 1 mb.

O le taimi na e amataina ai, e manaomia ai le faʻatulagaga o le Setete 3.5 faʻapipiʻiina, e le o tagata uma o loʻo i ai se afifi faapena, ma le sii mai ma le faʻatulagaina e le o se mea vave ...

Ae o le faagasologa o le fatuina o se aufaasālalau puʻeina e vave tele ma fiafia. Muamua, faʻaofi le USB flash drive i le USB, ona e tamoe lea i le aoga. O lenei kiliki i luga o le lanu lanumeamata ma faʻamalamalama le nofoaga o le ata ma le faʻapipiʻiina o le Windows. O le polokalame e mafai ona tuusao saʻo mai le ata ISO.

I le itu tauagavale, o se avega eletise, e masani ona iloa le otometi. O le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻamalamalamaina ai a tatou ala o faasalalauga. Afai e te le faia, ona mafai lea ona e faʻamaonia patino le avetaavale e ala i le kilikiina i luga i le kuluma tauagavale.

A maeʻa lena, e tumau pea le kiliki i le "Fai" i le pito i lalo o le faamalama o le polokalama. Ona faʻatali lea pe a ma le 5-10 minute ma sauni le kiliva moli!

2.5 WinSetupFromUSB

Upega tafaʻilagi: //www.winsetupfromusb.com/downloads/

Polokalama faigofie ma leai se fale. Faʻatasi ai, e vave ona e fatuina faʻasalalau faʻasalalau. I le auala, o le mea e manaia ai, e mafai ona e tuʻuina e le gata i le OS OS, ae o Gparted, SisLinux, masini fausaga mamanu, ma isi.

Ina ia amata amataina se taʻavale afi faʻamalosivale, taʻavale le aoga. I le ala, faamolemole ia matau, mo le x64 lomiga o loo i ai se faaopoopoga faapitoa!

A maeʻa le faʻalauiloa, e tatau ona e faʻamalamalama na o le 2 mea:

  1. Muamua o le faʻamalamalamaina o le avega moli, lea o le a faamaumauina. E masani lava, e fuafuaina lava. I le auala, i lalo o le laina ma le taavale afi o loʻo i ai se mea e togi ai: "Taʻotoga Autasi" - e fautuaina e tuʻu se siaki ma aua nei paʻi i se isi lava mea.
  2. I le "Add USB Dick" section, filifili laina i le OS e te manaʻomia ma tuu se siaki. O le isi, faʻamalamalama le nofoaga i luga o le puʻupuʻu, o loʻo i ai le faʻatagata o lenei ISO OS.
  3. O le mea mulimuli e te faia o le kiliki i le "GO" button.

I le ala! O se polokalama aʻo e pueina e mafai ona amio e pei o le aisa. O le mea moni, o le tele o taimi e aoga ai, tau lava e le paʻi i le PC mo le 10 minute. E mafai foi ona e gauai atu i le pito i lalo o le faamalama o le polokalama: i le itu tauagavale o loo i ai savali e uiga i le pueina o mea ma o se lanu lanumeamata e vaaia ...

2.6 UNetBootin

Uepi saite: //unetbootin.sourceforge.net/

Ma le faamaoni, ou te le faaaogaina patino lenei aoga. Ae ona o lona lauiloa tele, na ou filifili ai e aofia i totonu o le lisi. I le auala, faatasi ai ma le fesoasoani a lenei faʻaaogaina, e mafai ona e fatuina faʻamalosi komipiuta USB e le gata i Windows OS, ae faʻapea foʻi ma isi, faʻataʻitaʻiga ma Linux!

3. Faaiuga

I lenei tusiga, matou te tilotilo i le tele o auala e fatu ai masini komepiuta puʻe USB. O nai faʻamatalaga mo le tusiaina o nei taʻavale moli:

  1. Muamua, kopi uma faila mai le aufaasālalau, faʻafuaseʻi o le a oʻo mai se mea i le taimi mulimuli ane. I le taimi e teu ai - o faʻamatalaga uma mai le kiliva afi o le a faʻamutaina!
  2. Aua le utaina le komepiuta ma isi faagasologa i le faagasologa o le gaioiga.
  3. Faatali mo le savali manuia o faʻamatalaga mai i mea taua, faatasi ai ma le fesoasoani lea e te galue ai i se avega moli.
  4. Faʻasalau mea vaʻaia muamua aʻo leʻi faia ni faʻasalalauga faʻavae.
  5. Aua le faʻasaʻo faila faʻapipiʻi i luga o le moli uila pe a uma ona tusia.

O na mea uma, o mea uma na faʻatinoina lelei o OS!