Aveese Gmail

I se tulaga lelei, o le ZYXEL Keenetic 4G le telefoni e leai se eseesega mai isi faʻataʻitaʻiga mai lenei kamupani. O le prefix "4G" o loʻo fai mai e lagolagoina le galuega a le Initaneti i le fesoʻotaʻiina o se modem e ala i le fausiaina o le USB-port. E le gata i lea, o le a tatou faʻamatala auʻiliʻilia pe faʻapefea ona faia le faʻatulagaina o ia meafaigaluega.

Saunia e faatulaga

Muamua, filifili le nofoaga talafeagai o le masini i le fale. Ia mautinoa o le a oʻo atu le faʻamaoniga o le Wi-Fi i tulimanu taʻitasi, ma e lava le tele o le uaea. Ma le isi, e ala atu i ports i le pito i tua o le faʻapipiʻiina lea o lelei. Ua tuʻuina WAN i se fusi faʻapitoa, e masani ona faailoga i le lanumoana. Ua faʻafesoʻotaʻi laina telefoni mo le komepiuta i le LAN avanoa.

A maeʻa ona amataina le alalaupapa, matou te fautuaina le agai atu i le faatulagaga o le faiga o le faagaoioia o Windows. Talu ai o le autu autu o le fesoʻotaʻiga e masani lava ona faʻaaogaina o se uila ua faʻaaogaina, o lona uiga o le faʻasologa o faʻamaumauga o loʻo faia foi i totonu ole OS, o le mea lea e tatau ai ona seti sao saʻo. Alu i le lisi talafeagai, ia mautinoa o le mauaina o le IP ma le DNS e otometi. Ina ia malamalama i lenei mea, o le ae fesoasoani i la matou isi tusiga i luga o le sootaga lenei.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Matou te tuufaatasia le ZyXEL Keenetic 4G router

O le faʻatulagaina o le faʻatulagaga lava ia o loʻo faʻatinoina e ala i se atinaʻe faʻapipiʻi faʻasalalauga faʻapitoa. Faʻailoga e ala i le masini. E tatau ona e faia taga nei:

  1. Tatala se 'upega tafaʻilagi ma i totonu o le fanua ulufale192.168.1.1ona faʻamaonia lea o le suiga i lenei tuatusi.
  2. Muamua taumafai e ulufale e aunoa ma le faʻamautuina o se upu faila e ala i le taina i totonu o le fanua "Igoa Igoa"pule. Afai e le tupu le mea i totonu, i le laina "Upu" faʻapipiʻi foi lenei tau. E tatau ona faia lenei mea ona o le mea moni e le o faʻaogaina i taimi uma le faʻaogaina o le firmware i le fale gaosi oloa.

A maeʻa le tatalaina o le 'upega tafaʻilagi, e tumau pea le naʻo le filifilia o le tulaga sili ona lelei o le faʻaleleia. O le faʻatulagaga vave e naʻo le galulue faʻatasi ma se fesoʻotaʻiga WAN, o lea e le o le filifiliga sili lea. Ae ui i lea, o le a tatou vaʻavaʻai taʻitasi i auala taʻitasi ina ia mafai ai ona e filifilia le mea sili ona talafeagai.

Faʻamatalaga vave

Faʻafesoʻotaʻi le Wizard Wizard i le tutoatasi lava e fuafua le ituaiga o fesootaiga WAN, e fuafua i le vaega ua filifilia ma le tagata e saunia. O le a faʻaaogaina e le tagata faʻapipiʻi na o faʻasalaga faaopoopo, mulimuli ane o le a maeʻa uma le faagasologa o le faʻasalalauga. Mai lea laasaga i lea laasaga e pei o lenei:

  1. A tatalaina le faamalama o le alofa, kiliki le ki. "Faatulagaina vave".
  2. Faʻamatala mai lou nofoaga ma filifili mai le lisi o le tagata e tuʻuina atu ia oe i le Initaneti, ona e alu ai lea.
  3. Afai ei ai se ituaiga o fesoʻotaʻiga e aofia ai, mo se faataitaiga PPPoE, e tatau ona e tusia faʻamaumauga o le teugatupe na faia muamua. Vaavaai mo lenei faʻamatalaga i le konekarate ma le tagata e saunia.
  4. O le laasaga mulimuli o le faʻagaoioia lea o le DNS faʻasologa mai Yandex, pe a manaʻomia. O lea ituaiga meafaigaluega e puipuia mai le tele o faila leaga i luga o le komepiuta ae o loʻo faimalaga nofoaga.
  5. I le taimi nei, e mafai ona e alu i le initaneti pe faʻataʻitaʻi le galuega a le Initaneti i le kiliki i luga o le ki "Alu i le initaneti".

O isi faʻagasologa faʻatasi ma galuega ma faʻamaufaʻailoga a le uila o loʻo fesiligia o loʻo faʻatinoina e ala i le firmware. O lenei mea o le a talanoaina atili.

Faʻatulagaina o le Tusi Taiala e ala i le initaneti

E le o tagata faʻaoga uma e faʻaaogaina le Seti Wizard, ma vave alu i le firmware. E le gata i lea, i totonu o se isi fetuunaiga fetuunaiga fesoʻotaʻiga, o loʻo i ai isi faʻaiuga e mafai ona aoga i nisi tagata faʻaoga. Faʻasalalau Tusi Taiala o VAN protocols eseese ua faia e pei ona taua i lalo:

  1. A e muai ulufale i totonu o le initaneti, e vave ona fautuaina e le au faifaʻatonu e te seti se faʻamatalaga o le pulefaʻatonu, lea o le a mafai ai ona faʻamautuina le alatele mai suiga o le faʻatulagaga e le faʻatagaina.
  2. Le isi, tusi le kulupu i vaega i le pito i lalo o le lisi. O iina e filifili ai "Initaneti", vave ona e alu i le lisi ma le manaʻoga masani o loʻo faʻaaogaina e le e tuʻuina atu, ona kiliki ai lea "Faʻaopoopo le fesoʻotaʻiga".
  3. E tele kamupani e faʻaogaina le PPPoE, o lea afai o loʻo i ai lenei ituaiga, ia mautinoa o loʻo siaki ia atigipusa "Enable" ma "Faaaoga e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti". Ulufale mai le igoa ole faʻailoga ua maua ma le upega tafailagi Ae e te leʻi alu, aua neʻi galo e faʻaaoga suiga.
  4. O loʻo mulimuli mai o le lauiloa o le IPoE, e sili ona taatele ona o le faigofie o le seti. E na ona e manaʻomia e maka le taulaga na faʻaaoga ma siaki le parakalafa "Faʻatulagaina o Tautuga IP" mataupu "Aunoa le Tuatusi IP".
  5. E pei ona taʻua i luga, o le ZyXEL Keenetic 4G e ese mai isi ata i le mafai ona faʻafesoʻotaʻi se modem. I le lava vaega "Initaneti" o loʻo i ai se faʻamau 3G / 4Gpe afai o faʻamatalaga e uiga i le masini fesoʻotaʻi e faʻaalia, faʻapea foʻi ma sina fetuutuunaiga itiiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, fesuiaiga o fefaʻatauaiga.

Matou te suʻesuʻeina auala e tolu e sili ona lauiloa i WAN. Afai e faʻaogaina e lau kamupanī nisi mea, e tatau ona e ulufale i faʻamatalaga na tuʻuina atu i pepa aloaia, ma aua neʻi galo e teu ai suiga aʻo leʻi alu.

Seti Wi-Fi

Ua matou feutagaʻi ma le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, ae o lenei i totonu o fale poʻo fale o loʻo i ai se numera tele o masini e faʻaaoga ai se avanoa e faʻaogaina ai le leʻo. E manaʻomia foi muamua le foafoaga ma le faʻaleiga masani.

  1. Tatala le vaega "Wi-Fi fesoʻotaiga"i le kilikiina o le faʻamalo i le pa i lalo. Siaki le atigipusa i autafa o le parakalafa "Faʻasologa o le avanoa avanoa". Le isi, mafaufau mo ia soʻo se igoa talafeagai, faatulaga le puipuiga WPA2-PSK ma suia le kī fesoʻotaʻi (password) i se mea sili atu ona malupuipuia.
  2. I le lisi "Fefaʻatauaʻiga Tagata Faʻatonu ua faaopoopo le isi SSID ua aveesea mai le fesootaiga i le fale, ae ua mafai ai e tagata faaaoga saʻo ona maua le Initaneti. O le faʻatulagaina o sea tulaga e tutusa ma le autu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faʻatulagaga e faia i ni nai minute ma e le manaʻomia tele se taumafaiga mai ia oe. O le mea moni, o le le lelei o le le lava o le Wi-Fi faʻapipiʻi e ala i le masini faʻapipiʻi, ae ui i lea, i le faʻatonuga o le tusi lesona, e faigofie tele lenei mea.

Aiga

O le fesoʻotaiga i totonu o fale e aofia ai mea uma e fesoʻotai i le uila, sei vagana ai mo i latou ua uma ona setiina tulafono mo puipuiga faapitoa pe o loʻo i ai i le nofoaga ulufale mai. E taua tele le faʻapipiʻiina o se ituaiga vaega ina ia leai se feeseeseaiga i le va o masini i le lumanaʻi. E tatau ona e faia na o ni nai taga:

  1. Tatala le vaega "Fefaʻatauaiga o Aiga" ma le tab "Meafaigaluega" kiliki "Faʻaopoopo le masini". O le mea lea, e mafai ona e faʻaopoopo mea manaʻomia i lau 'upega tafailagi e ala i le tataina o latou tuatusi i laina.
  2. Alu i le vaega "Relay DHCP". O tulafono nei mo le fetuutuunai o le DHCP e faʻaitiitia ai a latou numera ma faʻaogaina tuatusi IP.
  3. Afai e te faʻaaogaina le mea faigaluega NAT, o le a mafai ona tuʻuina atu meafaigaluega uma e fesoʻotaʻi i lau fesoʻotaʻiga fale e faʻaoga ai le Initaneti e faʻaaoga ai le tuatusi IP fafo, lea o le a aoga i nisi tulaga. Matou te fautua malosi atu ia e faʻatagaina lenei filifiliga i le lisi e tatau ai.

Saogalemu

Afai e te manaʻo e faamama le feʻaveaʻi mai ma le feʻaveaʻi, e tatau ona e faʻaogaina le saogalemu. O le faʻaopoopoina o tulafono patino o le a mafai ai e oe ona faʻatutuina se fesoʻotaʻiga puipuia. Matou te fautua atu e galulue i ni mea se tele:

  1. I le vaega "Saogalemu" tatala le lisi "Faʻasalalauga o Faʻasalalauga Tuʻu (NAT)". I le faʻaopopoina o tulafono fou o le a tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga i vaʻa manaʻomia. O faʻamatalaga auiliili e uiga i lenei autu e mafai ona maua i isi a tatou mea i le sootaga lea.
  2. Vaʻavaʻai foʻi: Tatalaina o ports i le ZyXEL Keenetic routers

  3. O le faatagaina ma le faafitia o taavale feoai e faʻatulafonoina e faiga faʻavae afi. O a latou suiga e faia i le faitalia a le tagata taʻitoʻatasi.

O le mea lona tolu i lenei vaega o le meafaigaluega DNS mai Yandex, lea na matou talanoa i ai i le laasaga o le suʻega o le Masini ua maea. E mafai ona e faamasani lelei i lenei auiliiliga i le faasologa fetaui. O lona faʻaagagaina foi o loʻo faia ai iina.

Faʻatonu le seti

Ua maeʻa lenei faʻatulagaga o le faʻalapotopotoga. Aʻo le i faʻamalolo, ou te fia tusia ni nai faʻalapotopotoga faʻaopoopo:

  1. Tatala le lisi "Faiga"pe a filifilia le vaega "Filifiliga". O iinei tatou te fautua ai e suia le igoa o le masini i luga o le upega tafailagi i se mea e sili atu ona faigofie ina ia le mafua ai ni faafitauli ona o lona iloa. Faʻapipiʻi foi le taimi saʻo ma le aso, o le a faʻaleleia ai le aoina o fuainumera ma faʻamatalaga eseese.
  2. I le lisi "Faiga" fesuiaʻi le ituaiga o galuega a le router. E faia lenei mea e ala i le setiina o le faailoga i luma o mea e manaʻomia. E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻatinoina o tulaga taʻitasi i le lisi e tasi.
  3. Faʻapitoa faʻapitoa e manaʻomia se suiga i tau o le ki. Toe faʻafouina le faʻaaogaina o le Wi-Fi button o loʻo avanoa e pei ona e manatu ai ua fetaui, e ala i le faʻamautuina o nisi o poloaiga mo le faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosia WPS.

Vaʻai foi: O le a le WPS i luga o se alatele ma aisea?

O le asō ua matou taumafai e faʻamatalaina le tele e mafai ai e uiga i le faʻatulagaga mo le faʻatulagaina o le taʻaloga a le ZYXEL Keenetic 4G router. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fetuʻutuʻutuʻuga o taʻiala o vaega taʻitasi e le o se mea faigata ma e vave ona faia, lea e oʻo lava i se tagata e le o iai se poto masani e taulimaina.

Tagai foi:
Faʻafefea ona faʻamalosi le Zyxel Keenetic 4G Internet Center
Faʻaopoopoina faʻamatalaga i luga o le ZyXEL Keenetic routers