Siaki Windows 10 mo mea sese

"Mata tioata lanumoana" poʻo "Ata Lanu o le Oti" (BSOD) - o se tasi o faʻamatalaga aupito sili ona le lelei e mafai ona tupu i le taimi o le faagaoioiga o le Windows 10. O sea faafitauli e masani ona o faatasi ma se tautau o le faiga faʻaoga ma le leiloloa o faʻamaumauga uma e leʻi faʻaolaina. I le tusiga o aso nei o le a matou taʻu atu ia te oe mafuaaga o le sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION", ma tuʻuina atu foʻi faʻamatalaga i le faʻaaogaina.

Faʻaiʻuga o mea sese

Maofa tele "Mata tioata lanumoana" ma le savali "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" e aliali mai o se taunuuga o se faʻaaogaina o le feteenaʻiga e feteenai ma vaega eseese poʻo avetaavale. E le gata i lea, o se faʻafitauli talitutusa e tupu pe a faʻaaogaina "meafaigaluega" faʻapitoa ma faʻaletonu - RAM sese, kata vitio, pule IDE, faʻafetaia o le alalaupapa i matu, ma isi. E le o se taimi e masani ai, o le mafuaʻaga o lenei mea sese o se vaitaele ua faʻaaogaina e le OS. Ae ui i lea, e mafai ona e taumafai e faasaʻo le tulaga.

Faʻamatalaga lapataiga

A tupu se mea sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION", e tatau ona muamua muamua ia manatua le mea tonu na e amataina / toe faʻafouina / faʻapipiʻiina aʻo lei tupu. O le isi e tatau ona e gauai atu i le anotusi o le savali o loʻo faʻaalia i luga o le mata. O isi gaioiga o le a faʻalagolago i ona anotusi.

Faʻamatala le faila faila

E masani ona sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" faʻatasi ai ma se faʻamatalaga o nisi ituaiga faila faila. E foliga faapenei:

I lalo ifo o loʻo tatou faʻamatalaina faila masani masani e faʻasino e le faiga i ia tulaga. Matou te fautuaina foi auala mo le faʻaaogaina o le mea sese na tupu.

Faamolemole ia matau o fofo uma ua fuafuaina e tatau ona faatinoina i totonu "Ala Lelei" suauʻu faagaoioia. Muamua, e le o taimi uma e iai se mea sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" e mafai ona utaina le OS i se tulaga masani, ma lona lua, o lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻatumu atoa pe faʻafouina le polokalama.

Faitau atili: Ala saogalemu i le Windows 10

AtihdWT6.sys

O lenei faila o se vaega o le AMD HD Audio avetaavale, lea ua faʻapipiʻi faʻatasi ma le polokalama komepiuta video. O le mea lea, muamua o mea uma e aoga le taumafai e toe faʻaaogaina le masini komepiuta. Afai o le taunuuga e le lelei, e mafai ona e faʻaaogaina se tali sili atu ona mataʻutia:

  1. Alu i le auala nei i Windows Explorer:

    C: Windows System32 drivers

  2. Suʻe le faila "avetaavale" faila "AtihdWT6" ma tapeina. Mo le faʻatuatuaina, e mafai ona e kopiina muamua i se isi faila.
  3. A maeʻa lena, toe toe faʻafouina le faiga.

I le tele o tulaga, o nei gaioiga ua lava lea e aveesea ai le faafitauli.

AxtuDrv.sys

O lenei faila e aofia i le RW-Everything Read & Write Driver utility. Ina ia mafai ona mou atu "Mata tioata lanumoana" faʻatasi ai ma lenei mea sese, na o oe e manaʻomia e aveese pe toe faʻafoʻi le polokalama faʻapitoa.

Win32kfull.sys

Laʻasaga "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" faʻatasi ai ma faila faila ua taua i luga i luga o nisi o lomiga o le fausia o le 1709 Windows 10. E masani ona fesoasoani i le faʻapipiʻiina o faʻailoga o faʻafouga lata mai o faiga faʻagasologa. Na matou taʻuina pe faapefea ona faʻapipiʻiina i se isi mea.

Faitau atili: Faʻaleleia le Windows 10 i le lomiga lata mai

Afai o nei gaioiga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona mafaufau e toe foʻi i tua e fau 1703.

Faitau atili: Toe faʻafoʻi le Windows 10 i lona uluai setete

Asmtxhci.sys

O lenei faila o se vaega o le avetaavale USB USB 3.0 mai le ASMedia. Muamua taumafai e toe faʻaleleia le avetaavale. E mafai ona e sii mai, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le ASUS faʻapitoa. O se polokalama talafeagai mo le tinaboard "M5A97" mai le vaega "USB".

Ae paga lea, o nisi taimi o lenei mea sese o lona uiga o le faaletonu faaletino o le uafu USB o le tuuaiga. Atonu o se faaletonu i meafaigaluega, faafitauli ma faʻafesoʻotaʻi ma isi. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesootaia tagata tomai faapitoa mo se suʻesuʻega maeʻa.

Dxgkrnl.sys, nvlddmkm.sys, dxgmms2.sys, igdkmd64.sys, atikmdag.sys

O faila uma e lisiina e fesoʻotaʻi atu i polokalama komepiuta vitio. Afai e te feagai i se faʻafitauli talitutusa, ona mulimuli lea i laasaga nei:

  1. Aveese faʻamatalaga faʻapipiʻi na faʻapipiʻiina i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le Aveaʻiga o Avetaavale Faʻaalia (DDU)
  2. Ona toe faʻaleleia lea o avetaavale mo le faʻatusa ata ma faʻaaogaina se tasi o auala avanoa.

    Faitau atili: Faʻafouina le avetaavale kata o le vitio i le Windows 10

  3. A maeʻa lena, taumafai e toe faʻafou le polokalama.

Afai e le mafai ona faʻamaonia le mea sese, ona taumafai lea e faʻapipiʻi e le o avetaʻavale fou, ae o se kopi matua o na mea. O le tele lava o taimi, e tatau ona faia e le tagata e umia nei pepa vitio NVIDIA. Ua faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faʻapea e le o taimi uma e galue ai faʻamatalaga faʻaonapo nei, ae maise lava i luga o tagata matutua tuai.

Netio.sys

O lenei faila o loʻo aliali mai i le tele o faʻasalalauga mo faʻamaonia e mafua mai i masini antivirus poʻo isi puipuiga (mo se faataitaiga, Adguard). Taumafai e amata e aveese uma ia polokalama ma toe amata le polokalama. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona tatau ai lea ona siakiina le faiga mo mea leaga. O le a matou faʻamatalaina atili.

E sili atu ona seasea, o le mafuaʻaga o le faʻafitauli faʻapitoa o le kiliva fesoʻotaʻiga. E mafai e lenei mea i le itu Blue Screen of Death pe a tafe ni vaitafe eseese ma uta i luga o le masini lava ia. I lenei tulaga, e tatau ona e sailia ma toe faʻaleleia le avetaʻavale. E fautuaina e faʻaaoga le lomiga aupito lata mai o le masini faʻapipiʻiina mai le ofisa aloaia.

Faitau atili: Suʻe ma faʻapipiʻi le avetaʻavale mo le keli kesi

Ks.sys

O le faila e faatatau i faletusi o le CSA e faʻaaogaina e le fatu e le faiga faʻaogaina lava ia. O le tele o taimi, o lenei mea sese e fesoʻotaʻi ma le galuega a Skype ma ona faʻafouga. I se tulaga faapea, e aoga le taumafai e aveese le polokalama. Afai e maeʻa lenei faafitauli, e mafai ona e taumafai e faʻapipiʻi le lomiga lata mai o le talosaga mai le ofisa aloaia.

I le faaopoopo atu, e masani lava o le faila "ks.sys" Faailo se faafitauli i le ataata vitio. Ae maise lava e taua le taulaʻi atu i lenei mea moni o tagata e feaveaʻi le komepiuta. I lenei tulaga, e le o taimi uma e tatau ai ona faʻaaoga le uluai polokalama a le kamupanī. O nisi taimi o ia o loʻo taʻitaʻia i le BSOD. Muamua e tatau ona e taumafai e toe foʻi i tua le avetaavale. I le isi itu, e mafai ona e aveesea uma le camcorder mai "Pule Sili". Mulimuli ane, e faʻapipiʻi e le faʻapipiʻi le polokalama.

O le lisiina o mea masani e sili ona masani ai ua maeʻa.

Le lava faamatalaga auiliili

E le o taimi uma i savali sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" faailoa le faila faafitauli. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaoga i le mea e taʻua o le mutaʻaga o le mafaufau. O taualumaga o le a faapenei:

  1. Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o le lafoai o le gaioiga o le galue e mafai. I luga o le ata "O lenei komepiuta" lolomi PCM ma filifili laina "Meatotino".
  2. I le faamalama e tatala, alu i le vaega "Faʻalautele faatulagaga o le faatulagaga".
  3. Le isi, kiliki le ki "Filifiliga" i poloka "Download ma Toe Faʻafoisia".
  4. O se faamalama fou o le a tatalaina i tulaga. I lau tulaga, e tatau ona foliga pei o le ata o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo. Aua nei galo e taomi le ki "Lelei" e faʻamaonia ai suiga uma na faia.
  5. I le isi, o le a manaʻomia ona e siiina le BlueScreenView polokalame mai le ofisa faʻapitoa o le atinaʻe ma faʻapipiʻi i luga o se komipiuta / komepiuta. E mafai ai e oe ona vavae le faila o faila ma faʻaalia uma faamatalaga sese. I le faaiuga o le faʻatulagaina faʻaaoga le polokalama. O le a otometi lava ona tatala mea o loʻo i ai i le folipusa lenei:

    C: Windows Minidump

    O le a le mafai ona teuina faʻamaumauga i le tulaga o "Ata lanumoana".

  6. Filifili mai le lisi, o loʻo i le pito i luga, le faila manaʻomia. I lenei tulaga, o faʻamatalaga uma o le a faʻaalia i le pito i lalo o le faamalama, e aofia ai le igoa o le faila o loʻo aʻafia i le faafitauli.
  7. Afai o sea faila o se tasi o mea o loʻo i luga, ona mulimuli lea i fautuaga fautuaina. A leai, o le a tatau ona e sailia le mafuaʻaga oe lava. Ina ia faia lenei, kiliki i luga o le mea na filifilia i BlueScreenView PCM ma filifili le laina mai le lisi autu "Saili google error code + avetaavale".
  8. Ona oʻo mai ai lea o sailiiliga i totonu o le masini, e aofia ai le tali i lou faafitauli. Afai e te maua ni faʻafitauli i le sailiga mo se mafuaaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi mai i matou i faʻamatalaga - matou te taumafai e fesoasoani.

Faʻamaumauga Faʻamaonia o Faʻasaʻo Faatauaina

I nisi o taimi ina ia faʻaumatia ai le faafitauli "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION", e talafeagai le faʻaaogaina o metotia masani. O le a matou faʻamatala atili atu e uiga ia i latou.

Metotia 1: Toe Toefaʻalo Windows

E tusa lava po o le a le taufaaleaga atonu e ono foliga mai, i nisi tulaga o le toe faʻafouina vave o le faʻaogaina o le polokalama poʻo le vavalalata tatau e mafai ona fesoasoani.

Faitau atili: Ave ese le Windows 10

O le mea moni o le Windows 10 e le atoatoa. I nisi taimi, e ono vaivai. Ae maise lava le mafaufau i le tele o avetaavale ma polokalama e faʻapipiʻi e tagata taʻitasi i masini eseese. Afai e le aoga lenei, e tatau ona e taumafai i metotia nei.

Metotia 2: Siaki le saʻo o faila

O nisi taimi o le faʻaaogaina o lenei faafitauli e fesoasoani e siaki uma faila o le faiga faʻaogaina. O le mea e lelei ai, e mafai ona faia lenei mea e le gata i polokalama tʻatolu, ae faʻapea foʻi ma le Windows 10 - "Failautusi o File System" poʻo "TAI".

Faitau atili: Checking Windows 10 mo mea sese

Metotia 3: Siaki mo siama

Talosaga mamanu, faʻapea foʻi ma polokalama aoga, o loʻo atinaʻe ma faʻaleleia i aso uma. O le mea lea, e masani lava o le galue o ia tulafono laiti e taʻitaʻia ai le faʻaalia o se mea sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION". O loʻo faʻaaogaina e le 'anti-virus utilities se galuega sili ona lelei i lenei galuega. Matou te faʻamatala atu e uiga i sui pito sili ona lelei o ia ituaiga masini komepiuta muamua.

Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

Metotia 4: Faʻatulaga Mea Faʻafou

Faʻamaumau pea e Microsoft patches ma faʻafouga mo le Windows 10. O ia mea uma ua mamanuina ina ia faʻaogaina ai mea sese ma faʻaogaina o poloka o mea faigaluega. Atonu o le faʻaaogaina o pateni lata mai o le a fesoasoani ia te oe e faʻaumatia ai Blue Screen of Death. Sa ma tusi e uiga i auala e suʻe ai ma faʻapipiʻi ni faʻamaumauga i se isi mea.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaleleia le Windows 10 i le lomiga lata mai

Metotia 5: Siaki Masini

Mai lea taimi i lea taimi, o le mea sese atonu e le o se faʻaaogaina o komepiuta, ae o se faʻafitauli faʻapitoa. O le tele lava o ia ituaiga masini e fai ma puʻupuʻu ma RAM. O le mea lea, i tulaga e le mafai ai ona iloa le mafuaʻaga o le mea sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION", matou te fautuaina oe e suʻe le masini faʻapitoa mo faafitauli.

Faʻamatalaga auiliili:
E faʻapefea ona suʻe le RAM
Auala e siaki ai le lelei mo vaega leaga

Metotia 6: Toe faʻatulaga OS

I mataupu sili ona ogaoga, pe a le mafai ona foia le tulaga i soo se auala, e tatau ona mafaufau e uiga i le toe faʻaleleia o le masini faʻaogaina. I le taimi nei, e mafai ona faia lenei mea i le tele o auala, ma faʻaaoga nisi o na mea, e mafai ona e faasaoina au faʻamatalaga patino.

Faitau atili: Toe faʻatulagaina le polokalama o le Windows 10 operating system

O le mea moni, o faʻamatalaga uma na matou mananao e faʻamatala atu ia te oe i lenei tusiga. Manatua o mafuaaga mo le sese "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" tele lava. O le mea lea, e tatau ai ona amanaʻia itu taʻitasi. Matou te faʻamoemoe e mafai ona e foia le faafitauli i le taimi nei.