UltraISO: Faʻatulagaina o taʻaloga

E i ai tulaga e manaʻomia ai e le pepa ona suitulaga se tasi tagata (poʻo se vaega o tagata) ma le isi. O mafuaʻaga e mafai ona tele, e mafua mai i le sese o le banal, ma faaiu i le fesuiaiga o le mamanu poʻo le aveesea o avanoa. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona vave suia ia tagata i totonu o Microsoft Excel.

Auala e suia ai tagata i Excel

O le mea moni, o le auala sili ona faigofie e suia ai le tagata e tasi i le isi, o le faʻaleleia ma le lima o sela. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o lenei metotia e mamao lava mai taimi uma e aupito sili ona faigofie i laulau tele, pe afai o le numera o foliga talitutusa e manaʻomia ona suia e mafai ona oʻo atu i se numera tele. E oʻo lava i le sailiga mo sela e manaʻomia e mafai ona faʻaaluina se taimi tele, ae le o le taua o le taimi na faʻaalu i le faʻataʻitaʻia oi latou taʻitasi.

O le mea e lelei ai, o Excel o loʻo i ai se Suʻe ma Suʻe meafaigaluega i le polokalama lea o le a fesoasoani ia te oe e vave maua ai sene e te manaʻomia ma toe sui ai uiga oi ai.

Sui le sailiga

O se suiga faigofie ma se suʻega e aofia ai le sui o se faasologa se tasi o laina (characters, words, characters, etc) faatasi ai ma le isi pe a uma ona mauaina nei faʻamatalaga e faʻaaoga ai le meafaigaluega na fausia i totonu o le polokalama.

  1. Kiliki le ki "Saili ma faailoga"lea o loʻo i le lisi "Aiga" i totonu o le pusa faʻapipiʻi Faʻasaga. I le lisi o loʻo aliali mai pe a uma lenei, matou te faia se suiga i le mea "Sui".
  2. Tatala matala "Saili ma sui" i le lisi "Sui". I totonu o le fanua "Saili" ulufale i le numera, upu poʻo mataitusi e te manaʻo e suʻe ma sui. I totonu o le fanua "Sui i le" faia le faʻamatalaga tuʻuina, lea o le a suia.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le pito i lalo o le faamalama o loʻo i ai sui o loʻo sui - "Sui uma" ma "Sui", ma le sailia o polo - "Saili Uma" ma "Suʻe le isi". Matou te taomi le faamau "Suʻe le isi".

  3. A maeʻa lena, o le suʻesuʻega o loʻo faia i luga o le pepa o le upu manaʻomia. I le lē mafai, o le sailiga o le suʻega e faia laina laina. E taofi le taula i le mea muamua e fetaui. Ina ia sui mea o loʻo i totonu o le kulini kiliki i le kene "Sui".
  4. Ina ia faʻaauauina le sailiga faʻamaumauga, toe kiliki le ki. "Suʻe le isi". I le auala lava lea e tasi, matou te suia le taunuʻuga mulimuli, ma isi.

E mafai ona e maua uma iuga faamalieina i le taimi e tasi.

  1. A uma ona e ulufale atu i le sailiga sailiiliga ma suia tagata kiliki i luga o le ki "Saili Uma".
  2. Suʻega mo siama talafeagai. La latou lisi, o loʻo taʻuina ai le tau ma le tuatusi o potu taʻitasi, tatala i le pito i lalo o le faamalama. I le taimi nei, e mafai ona e kiliki i luga o soo se tasi o sela tatou te mananao e fai ai le suiga, ma kiliki le ki "Sui".
  3. O le suia o le tau o le a faatino, ma e mafai e le tagata faʻaoga ona faʻaauau pea ona saili mo iuga i le sailiga mo le manaʻoga na manaʻomia mo le faʻatonuga lona lua.

Suiga vave

E mafai ona e faia se suiga faʻapitoa e ala i le naʻo le tasi le ki. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona e ulufale atu i tulaga ua suia, ma tulaga faatauaina e tatau ona sui, taomi le faamau "Sui uma".

O le faʻatinoga e faia toetoe o le taimi lava lea.

O le lelei o lenei metotia e vave ma faigofie. O le mea sili ona le lelei o le tatau lea ona e mautinoa o tagata tusia e manaʻomia ona sui i sela. Afai i metotia muamua na i ai se avanoa e maua ai ma filifili laulaau talafeagai mo suiga, ona faʻaaogaina lea o lenei filifiliga e le aofia ai lenei avanoa.

Lesona: pe faʻafefea ona sui le taʻaloga atoa ma se mimiti i Excel

Filifiliga sili atu

E le gata i lea, o loʻo i ai le avanoa e suʻesuʻe atili ai ma suia mo isi faʻasologa.

  1. I le "Sui," i le mata o le "Find and Replace", kiliki i luga o le ki o le Tua.
  2. Ua tatala le faamalama o le faatulagaga maualuga. E toetoe lava a tutusa ma le matala o le sailiga. Pau lava le eseesega o le i ai o le poloka poloka. "Sui i le".

    O le pito i lalo o le faamalama e nafa ma le sailia o faʻamaumauga e manaʻomia ona sui. O iinei e mafai ona e faʻatulagaina le mea e te tilotilo ai (i luga o se laupepa poʻo le tusi atoa) ma le auala e suʻe ai (i laina poʻo koluma). E le pei o sailiga masani, o le sailiga mo se sui e mafai ona faia naʻo fua faʻatatau, o lona uiga, i tulaga taua o loʻo faʻaalia i le faʻasologa o le faʻasalaga pe a filifilia se sela. E le gata i lea, i le mea tonu lava, e ala i le seti poʻo le siakiina o siaki tusi, e mafai ona e faʻamaonia pe e te amanaia pe ae suʻeina le mataupu o mataitusi, pe e te suʻeina se faʻatusatusaga tutusa i sela.

    E le gata i lea, e mafai ona e faʻamalamalamaina i totonu o sel o le a suʻesuʻeina. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le "Format" button i talaatu o le "Find" parameter.

    A maea lena, o le a tatalaina se faamalama lea e mafai ai ona e faʻamatalaina le faatulagaga o sulu e suʻe ai.

    Na pau le nofoaga mo le faʻaofiina o le a tutusa lava le faatulagaga o le cell. Ina ia filifilia le faatulagaga o le tau ua tuu i ai, kiliki i luga le ki o le igoa lava lea e faafesagai ma le "Suiga ma ..." parameter.

    E tatalaina le faamalama lava e tasi e pei ona i ai i le mataupu muamua. O loʻo faʻatulagaina ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi siaki pe a uma ona suia a latou faʻamaumauga. E mafai ona e faʻatulagaina fetuutuunaiga, fuainumera numera, lanu o le cell, tuaoi, ma isi.

    E ala i le kiliki i luga o le mea tutusa mai le lisi pa'ū i lalo o le faamau "Faatulaga", e mafai ona e setiina le faatulagaga e foliga tutusa ma soʻo se filifili filifilia i luga o le pepa, ia lava lava e filifili ai.

    O se suʻesuʻega faaopoopo suʻesuʻe e mafai ona avea ma faʻamatalaga o le tele o siama, lea o le a faia ai le sailiga ma le toe sui. Ina ia faia lenei mea, ia na o le filifilia o le mea e manaʻomia i le lima.

  3. Aua nei galo e ulufale i tulaga talafeagai i le "Suʻe" ma le "Sui ma ..." laufanua. Aʻo faʻamautuina tulaga uma, filifili le metotia o le faia o le faʻatinoga. Pe a kiliki i luga o le kene "Toe sui mea uma", ma ia sui le mea e sui ai, e tusa ai ma faamaumauga na tusia, pe kiliki le ki "Find all", ma ia tatou faia se suiga i potu taitasi e tusa ai ma le algorithm ua uma ona tusia i luga.

Lesona: Faʻapefea ona faia se sailiga i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, Microsoft Excel o loʻo tuʻuina atu se mea faigaluega talafeagai ma talafeagai mo le sailia ma le suia o faʻamaumauga i laulau. Afai e te manaʻomia le sui uma o faʻamaumauga taʻitasi taʻitasi ma se faʻamatalaga patino, e mafai ona faia lenei mea i le na o le naʻo le tasi le ki. Afai e manaʻomia le faʻataʻitaʻiga atili o le faʻataʻitaʻiga, ona maua lea o lenei avanoa i totonu o lenei faʻamaumauga.