Faʻafefea ona poloka pop-ups i le Google Chrome browser

O nisi taimi aʻo faigaluega i totonu o le Microsoft Word e tatau ona faʻasino i le taimi lava lea e lua pepa. Ioe, e leai se mea e taofia ai oe mai le na o le tatalaina o ni faila faila ma fesuiaiga i le va oi latou i le kilikiina o le icon i le tulaga o le tulaga ona filifili lea o le pepa manaomia. E naʻo le taimi lenei e le faigofie, aemaise lava pe a tele pepa ma e manaʻomia ona suʻesuʻeina i taimi uma, faʻatusatusa.

I le isi itu, e mafai lava ona e tuʻuina pupuni i luga o le lauulu i autafa - mai le agavale i le taumatau pe mai le pito i luga i lalo, mo le fea e sili atu ona faigofie. Ae o lenei tulaga e faigofie ona faʻaaoga i luga o siaki tetele, ma e tele pe itiiti foi le faʻaaogaina naʻo le Windows 10. E mafai ona lava lea mo le tele o tagata e faʻaaogaina. Ae faʻapefea pe afai tatou te fai atu o loʻo i ai se auala e sili atu ona faigofie ma lelei e mafai ai ona e galulue faatasi ma ni pepa se lua?

O le Upu e mafai ai ona e tatalaina ni pepa se lua (pe tasi le pepa faalua) e le gata i luga o le tasi mata, ae i totonu foi o se tasi o galuega galue, e te maua ai le avanoa e galulue atoatoa ai ma i latou. E le gata i lea, e mafai ona e tatalaina ni tusitusiga se lua i le taimi lava e tasi i le MS Word i le tele o auala, ma o le a matou faamatala e uiga ia i latou taʻitoʻatasi i lalo.

Nofoaga o faamalama lata ane

O le mea lea, pe o le a lava le auala e faʻatulagaina ai ni pepa se lua i luga o le mata e te filifilia, muamua e te manaʻomia ona tatala nei pepa e lua. Ona faia lea e se tasi oi latou o mea nei:

Alu i le pusa gaosi i le tab "Vaʻai" ma i se vaega "Matapi" kiliki le faamau "Latalata".

Manatua: Afai i le taimi nei e sili atu ma le lua pepa tatala, o le a ofo atu e le Upu e taʻu mai po o fea oi latou e tatau ona tuu faʻatasi.

I le le mafai, o pepa uma e lua o le a faasolosolo i le taimi e tasi. Afai e te manaʻo e aveese faʻasolosolo faʻatasi, o mea uma lava i le faʻamaufaʻailoga lava e tasi "Vaʻai" i se vaega "Matapi" kiliki i le filifiliga e le mafai "Faʻasalaga faʻatasi".

I faʻamaumauga taʻitasi, e mafai ona e faia uma lava taga tutusa e pei o taimi uma, na o le pau lava le eseesega o le a faʻaluaina faʻasalalau, vaega ma meafaigaluega i luga o le laufanua ona o le leai o se avanoa i luga o le lau.

Manatua: Tatalaina o pepa e lua i tafatafa o le gafatia e faʻasolo tusi ma faʻasaʻoina e mafai ai foi ona e faʻatusatusaina nei faila i le lima. Afai o lau galuega o le faia lea o se faʻatusatusaga faʻatopetope o pepa e lua, matou te fautuaina oe ia faamasani oe ma a matou mea i lenei autu.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatusatusa pepa e lua i le Upu

Faʻasalaina pupuni

I le faaopoopo atu i le tuʻuina o se paga o pepa mai le agavale i le taumatau, i le MS Word e mafai foi ona e tuʻuina ni pepa se lua pe sili atu i le isi. Le faia lenei i le lisi "Vaʻai" i se vaega "Matapi" tatau ona filifili le au "Totoina Mea Uma".

A maeʻa ona faʻapipiʻi pepa taʻitasi o le a tatala i lona laupepa, ae o loʻo i luga o le lau i se auala e le mafai ai e le tasi faamalama ona sola ese le isi. O le Accessbar Toolbar, faʻapea foʻi ma se vaega o le anotusi o pepa taʻitasi, o le a faʻaalia pea.

O se faʻatulagaga faʻapitoa o pepa e mafai ona faia ma le lima, e ala i le faʻaaogaina o pupuni ma faʻafetaui le lapopoa.

Vili faamalama

O nisi taimi pe'ā e galue faʻatasi ma ni pepa se lua pe sili atu i le taimi e tasi, e tatau ona mautinoa o se vaega o le tasi pepa o loʻo faʻaalia pea i luga o le lau. Galulue faatasi ma isi vaega uma o le pepa aloaia, faapea foi ma isi pepa uma, e tatau ona faia e pei ona masani ai.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pito i luga o le tasi pepa e mafai ona i ai se ulutala laulau, nisi o faatonuga poʻo fautuaga mo galuega. O le vaega lenei e manaʻomia ona faʻamau i luga o le lau, faʻasaina le taʻavale mo ia. O le isi vaega o le pepa aloaia o le a suʻeina ma faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

1. I se pepa e manaʻomia ona vaevaeina i ni vaega se lua, alu i le lisi "Vaʻai" ma kiliki Vaevaei totonu o se vaega "Matapi".

2. O le laina o le laina o le a aliali mai i luga o le lau, kiliki i le faamaumatau agavale ma tuu i le nofoaga saʻo i luga o le lau, e faailoa ai le vaega tulaga (vaega pito i luga) ma le tasi o le a tafe.

3. O le pepa o le a vaevaeina i ni vaega se lua.

    Motugaafa: Le faʻaaogaina o le vavaeese o le pepa i totonu o le lisi "Vaʻai" ma le vaega "Matapi" kiliki le faamau "Aveese le tuueseeseina".

O lea tatou te faʻatasi ma oe ma mafaufau i filifiliga uma lava e mafai ona e tatalaina ai ni faʻamatalaga se lua pe sili atu i totonu o le Upu ma faʻapipiʻi i luga o le lau ina ia faigofie ai ona galue.