Faʻapipiʻiina o vaega vavae ile Windows 10

E matua le fiafia lava pe afai, talu ai ona o le malosi o le malosi, misi komepiuta po o isi toilalo, na leiloloa faamatalaga na e faamau i totonu o le laulau ae na le mafai ona laveaiina. E le gata i lea, o le faʻaolaina ma le lima lima o taunuuga o la latou galuega - o lona uiga o le faʻalavelave mai le mea autu ma le faʻaalu o le taimi faaopoopo. O le mea e lelei ai, o le polokalama Excel o loʻo i ai se meafaigaluega taua e pei o le faʻamalosi. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Galulue faʻatasi ma tulaga faʻapitoa

Ina ia sili atu le puipuiga o oe lava ia mai le gau o faamaumauga i le Excel, ua fautuaina e setiina lau faʻaaogaina autosave settings, lea o le a faʻatulagaina faapitoa mo ou manaʻoga ma gafatia.

Lesona: Autosave i le Microsoft Word

Alu i tulaga

Sei o tatou sailia pe faapefea ona ulu atu i totonu o le setete.

  1. Tatala le lisi "File". Ma le isi, agai i le vaega "Filifiliga".
  2. O le tatalaina o le Excel matala matala. Kiliki le igoa i le itu tauagavale o le faamalama "Faasaoina". O le mea lea o loʻo faʻatulaga uma ai tulaga talafeagai.

Suia o taimi le tumau

I le le mafai, e mafai ona faʻamalosi ma e tamoe i le 10 minute. E le o tagata uma ua faamalieina i se taimi faapena. A maeʻa, i le 10 minute e mafai ona e aoina se aofaiga tele o faʻamaumauga ma e matua le manaʻomia lava le leiloa faatasi ai ma malosiaga ma le taimi faʻaalu i le faʻatumu o le laulau. O le mea lea, o le tele o tagata e filifilia e filifili le seti sefe i le 5 minute, poo le 1 minute.

Naʻo le 1 minute le taimi sili ona puupuu e mafai ona e seti. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo ia i tatou i le faagasologa o le faʻaolaina o punaʻoa o loʻo faʻaaogaina, ma i luga o komipiva vaivai e puupuu lava le faʻaleleia o taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le alualu i luma tele i le saoasaoa o le galuega. O le mea lea, o tagata e faʻaaogaina tele mea masini e oʻo atu i se isi mea ogaoga - latou te le toe faʻamalosi atoa. O le mea moni, e le fautuaina e fai lenei mea, ae, e ui i lea, o le a tatou talanoa atili i le ala e faʻaaogaina ai lenei uiga. I luga o komepiuta i ona po nei, e tusa lava pe e te setiina se vaitaimi o le 1 minute, o le a le faʻaalia le aʻafiaga o le faʻaogaina o le polokalama.

O lea la, ia suia le taimi i totonu o le fanua "Taofi uma" ulufale i le numera manaomia o minute. E tatau ona aofia ai le telefoni ma le va o le 1 i le 120.

Sui isi tulaga

E le gata i lea, i le vaega o le faatulagaga, e mafai ona e suia se numera o isi vaega, e ui lava e aunoa ma se manaʻoga e le manaomia e le fautuaina i latou e paʻi. Muamua lava, e mafai ona e fuafua pe o le a le faatulagaga o le a faasaoina ai faila ona o le faaletonu. E faia lea mea e ala i le filifilia o le igoa talafeagai o le igoa i totonu o le nofoaga faʻasaʻo. "Faʻasao faila i le faatulagaga o loʻo i lalo". E le mafai, o le tusi galue Excel (xlsx), ae mafai ona suia lenei faʻaopoopoga i mea nei:

  • Excel 1993 - 2003 (xlsx);
  • Lautusi tusi Excel i le lagolago lagolago;
  • Mamanu Excel;
  • Upega Tafaʻilagi (html);
  • Lauga manino (txt);
  • CSV ma le tele o isi.

I totonu o le fanua "Faʻamaumauga faʻamaumauga mo le faʻafouina o le taavale faatonuina le ala lea e teu ai kopi o faila. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia le ala lenei.

I totonu o le fanua "Nofoaga le faila le faila" faʻamaonia le auala i le lisi lea e ofoina mai e le polokalama e teu ai uluai faila. E tatalaina lenei pusa pe a e tuleia le faamau "Faasaoina".

Faʻasalaga uiga

E pei ona taʻua i luga, o le lavea faʻafuaseʻi o kopi o faila o le Excel e mafai ona le atoatoa. Ua lava le siakiina o le mea. "Taofi uma" ma tulei le faamau "Lelei".

I se tulaga faʻaeseese, e mafai ona e faʻasaoina le faasaoina o le lomiga faʻasalalau mulimuli mulimuli ane e aunoa ma le laveai. Ina ia faia lenei mea, siaki le mea e fetaui iai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i se tulaga aoao, o tulaga faʻapitoa i Excel e faigofie tele, ma o gaioiga faʻatasi ma i latou e le ogatasi. O le faʻaaogaina e ia lava ia, i le amanaʻiaina o ona manaʻoga ma gafatia o komepiuta komepiuta, faatulaga le taimi o le lavea faʻafuaseʻi o faila.