Faʻapefea ona tusia se fua faʻatatau i Excel? Aoaoga Le faʻatulagaga sili ona talafeagai

Lelei lelei

I le taimi e tasi, o le tusia o se fua i Excel oe lava o se mea e sili ona taua mo au. Ma e ui lava i le mea moni e masani ona ou galue i lenei polokalama, e leai se mea na ou faia ae na o le ...

E pei ona i ai, o le tele o fua faʻatatau e leai se mea faigata ma e faigofie ona galulue faʻatasi ma i latou, e oʻo lava mo se faʻaaogaina komepiuta fou. I totonu o le tusiga, na o le, ou te fia faaali atu le tele o fua faatatau tatau, lea e masani ona galue ai ...

Ma o lea, ia tatou amata ...

O le anotusi

  • 1. Faʻatinoga faʻavae ma faʻavae. Faʻaleleia Excel.
  • 2. Faʻaopoopoga o tau aogā (fusi SUM ma SUMMESLIMN)
    • 2.1. Faaopoopoga ma tulaga (faatasi ai ma tuutuuga)
  • 3. Faitauina le numera o laina faʻamalieina tuutuuga (o le tulafono COUNTIFSLIMN)
  • 4. Sailiiliga ma le suia o tulaga taua mai le tasi laulau i le isi (faʻavae CDF)
  • 5. Faaiuga

1. Faʻatinoga faʻavae ma faʻavae. Faʻaleleia Excel.

O taga uma o loʻo i totonu o le tusiga o le a faʻaalia i le Excel version 2007.

A maeʻa le polokalama Excel - o se faamalama e aliali mai ma le tele o siaki - la matou laulau. O le mea autu o le polokalame e mafai ona faitau (pei o se calculator) lau fua faʻatatau e te tusia. I le auala, e mafai ona e faʻaopopo se fua faʻatatau i potu taʻitasi!

E tatau ona amata le mamanu i le faailoga "=". O se mea muamua lea e manaʻomia. I le isi, oe tusia mea e te manaʻomia e fuafua ai: mo se faʻataʻitaʻiga, "= 2 + 3" (e aunoa ma ni upusii) ma lolomi Enter - o se taunuuga o le a e iloa ai o le taunuuga ua aliali mai i le cell "5". Vaʻai ataata i lalo.

E taua! E ui i le mea moni o le fuainumera "5" o loo tusia i le cell A1, ua fuafuaina e le fua ("= 2 + 3"). Afai i totonu o le isi cell e te tusia ai "5" faʻatasi ai ma le tusiga - ona e faʻapipiʻi lea o le pala i luga o lenei cell - i totonu o le faatonu faʻatonutonu (laina i luga, Fx) - o le ae vaʻai i se fuainumera numera "5".

Ia mafaufau nei i totonu o se cell e mafai ona e tusia e le naʻo le tau o le 2 + 3, ae o numera o sela latou te faʻamoemoe e faʻaopopo. Faapea la faapea "= B2 + C2".

I le masani ai, e tatau ona i ai ni fuainumera i B2 ma C2, a leai o Excel o le a faʻaali mai ia i tatou i le cell A1 se taunuuga tutusa i le 0.

Ma o se isi faʻamatalaga sili atu ona taua ...

A e kopiina se sela lea ei ai se fua faʻatatau, mo se faʻataʻitaʻiga, A1 - ma faapipii i totonu o se isi potu, ae le o le tau "5" e kopiina, ae o le faiga lava ia!

E le gata i lea, o le fua faatatau o le a suia tonu: pe a kopiina le A1 i le A2 - ona tutusa lea o le fua i le cell A2 i le "= B3 + C3". Excel e suia ai lau fuainumera: afai o le A1 = B2 + C2, ona talafeagai lea o le A2 = B3 + C3 (numera uma e faateleina ile 1).

O le taunuuga, i le ala, o le A2 = 0, talu mai sel B3 ma C3 e le o seti, ma e tutusa le 0.

I lenei auala, e mafai ona e tusia muamua se fua faʻatatau, ona kopiina lea i totonu o sela o le koluma manaʻomia - ma Excel lava ia o le a fuaina i laina taitasi o lau laulau!

Afai e te le manaʻo e suia le B2 ma le C2 pe a faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i taimi uma i nei siama, ia faʻaopoopo i ai le "$" icon. Se faʻataʻitaʻiga i lalo.

O le mea lea, po o fea lava e te kopiina ai le cell A1, o le a masani lava ona faasino i sela fesootai.

2. Faʻaopoopoga o tau aogā (fusi SUM ma SUMMESLIMN)

E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻaopoopo potu taitasi, fai le fua faʻatatau A1 + A2 + A3, ma isi. Ae ina ia aua nei mafatia tele, i Excel o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faapitoa o le a faʻaopopoina ai tulaga taua uma i totonu o siama na e filifilia!

Fai se faataitaiga faigofie. E tele aitema o loʻo i ai, ma ua matou iloa le aofai o mea taitasi i le kilokalama. o loʻo i totonu o faʻatauga. Sei o tatou taumafai e fuafua pe fia le kilokalama. uta i totonu o mea totino.

Ina ia faia lenei mea, alu i le cell lea o le a faaalia ai le iuga ma tusi ai le fua faatatau: "= SUM (C2: C5)". Vaʻai ataata i lalo.

O se taunuuga, o suli uma o loʻo filifilia i totonu o le laina filifilia o le a aoteleina, ma o le ae iloa ai le iuga.

2.1. Faaopoopoga ma tulaga (faatasi ai ma tuutuuga)

Ia mafaufau nei ei ai o matou tulaga patino, o le. e le talafeagai le faʻaopopoina o tau uma i totonu o sel (Kg, i totonu o faʻatauga), ae naʻo na faʻamalamalamaga, fai mai, faatasi ai ma se tau (1 kg) e itiiti ifo i le 100.

Mo lenei mea o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga matagofie "SUMMESLIMN"O le taimi lava lea o se faʻataʻitaʻiga, ona faʻamatalaina lea o faailoga taitasi i le fua faʻatatau.

= SUMMESLIMN (C2: C5; B2: B5; "<100")pe afai:

C2: C5 - O lena koluma (na ola), lea o le a faaopoopoina;

B2: B5 - le koluma o le a siakiina ai le tulaga (e pei o le tau, mo se faataitaiga, e itiiti ifo i le 100);

"<100" - o le tuutuuga lava ia, ia maitauina le tulaga o loʻo tusia i upusii.

E leai se mea faigata i lenei faiga, o le mea autu o le matauina o le proportionality: C2: C5; B2: B5 e sao; C2: C6; B2: B5 e sese. Ie otootoga lautele ma tulaga o tulaga e tatau ona tutusa, a le o lea o le a toe faafoi mai e le fua faatatau se mea sese.

E taua! Atonu e tele tulaga mo le aofaiga, o lona uiga. E le mafai ona e siaki e le koluma muamua, ae pe tusa ma le 10 i le taimi e tasi, e ala i le faamaotiina o se seti o aiaiga.

3. Faitauina le numera o laina faʻamalieina tuutuuga (o le tulafono COUNTIFSLIMN)

O se galuega e sili ona faigata o le le fuafuaina lea o le aofai o tau i totonu o siama, ae o le numera o ia sē e faamalieina ai nisi tulaga. O nisi taimi, e tele tulaga.

Ma o lea ... ia tatou amata.

I le faataitaiga lava e tasi, o le a tatou taumafai e fuafua le tele o le igoa o le oloa ma se tau o le sili atu i le 90 (pe a e tilotilo i ai, e mafai ona e fai mai e lua ituaiga o oloa: tangerines ma oranoa).

Ina ia faitauina oloa i totonu o le potu manaomia, matou te tusia le faiga lenei (silasila i luga):

= KAI (B2: B5; "> 90")pe afai:

B2: B5 - le tele o le a siakiina e tusa ai ma le tulaga na matou faʻatutuina;

">90" - o le tulaga lava ia i upusii.

O lenei o le a matou taumafai e faʻafaigofie a matou faʻataʻitaʻiga, ma faaopoopo le pili e tusa ai ma le isi tulaga: faatasi ai ma le tau o le sili atu i le 90 + o le aofaiga i totonu o le fale e itiiti ifo ma le 20 kilokalama.

O le fua faʻatatau e ave ai le fomu:

= COUNTIFS (B2: B6; "> 90"; C2: C6; "<20")

O mea uma lava e tumau pea, sei vagana ai se isi tulaga (C2: C6; "<20"). I le ala, e mafai ona tele na tulaga!

E manino lava, o sea laulau laʻititi, e leai se tasi na te tusia na ituaiga, ae mo le laulau o le tele o laina laina - o le isi lea mataupu atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei laulau e sili atu nai lo le manino.

4. Sailiiliga ma le suia o tulaga taua mai le tasi laulau i le isi (faʻavae CDF)

Vaʻai faalemafaufau ua oʻo mai se laulau fou ia i matou, faatasi ai ma tau fou tau mo oloa. Ia, afai o igoa o le 10-20 - ma e mafai ona e "galo" ia mea uma. Ma afai ei ai le fia selau o igoa faapena? Televave pe afai e maua saʻo lava e Excel igoa tutusa mai le tasi laulau i le isi, ona kopi ai lea o tau fou i la tatou laulau tuai.

Mo lenei galuega, e faʻaaogaina le fua faʻatatau Vpr. I se tasi taimi, o ia lava "poto" i le fua faatatau talafeagai "IF" e leʻi ausia lenei mea ofoofogia!

Ma o lea, ia tatou amata ...

O la matou faataitaiga lenei + laulau fou ma pine tau. I le taimi nei, e manaʻomia ona tatou sui i le tau fou o tau mai le laulau fou i totonu o le tuai (o pine fou o tau e mumu).

Tuu le pala i totonu o le cell B2 - o lona uiga. i totonu o le masini muamua lea tatou te manaʻomia ai le suia vave o le tau. O le isi, tatou te tusia le fua faʻatatau e pei o le sikipipiata i lalo (pe a uma le faʻamalamalamaga o le ai ai se faʻamatalaga auiliili mo lea mea).

= CDF (A2; $ D $ 2: $ E $ 5; 2)fea

A2 - le taua o le a tatou sailia mo le mauaina o se tau fou. I la matou tulaga, o loʻo matou sailia le upu "apu" i le laulau fou.

$ D $ 2: $ E $ 5 - tatou te filifilia atoatoa la tatou laulau fou (D2: E5, o le filifiliga e alu mai le pito i luga agavale i le taumatau pito i lalo), o lona uiga. lea o le a faia ai le sailiga. O le faailoga "$" i lenei faiga e tatau ai ina ia mafai ai pe afai e kopiina lenei faiga i isi siama - D2: E5 e le suia!

E taua! O le sailiga mo le upu "apu" o le a na o le uluaʻi koluma o lau laulau ua filifilia e faia i lenei laupepa, i lenei faataitaiga, o "apu" o le a suesueina i le faasologa D.

2 - A maua le upu "apples", e tatau i le galuega ona iloa mai le koluma o le laulau filifilia (D2: E5) e kopi ai le tau manaʻomia. I la tatou faataitaiga, kopi mai le koluma 2 (E), talu mai i le uluaʻi koluma (D) sa ma suʻeina. Afai o lau laulau filifilia mo le suʻega o le a aofia ai ni koluma se 10, ona muamua lea o le koluma muamua, ma mai le 2 i le 10 koluma - e mafai ona e filifili le numera e tatau ona kopi.

I fua = CDF (A2; $ D $ 2: $ E $ 5; 2) suia tulaga fou mo isi igoa o oloa - ia na ona kopiina i isi sene o le koluma faatasi ai ma pine o tau (i la tatou faataitaiga, kopi i suauu B3: B5). O le fua o le a otometi lava ona suʻe ma kopi le tau mai le koluma o le laulau fou e te manaʻomia.

5. Faaiuga

I totonu o lenei tusiga, matou te tilotilo atu i mea autu o le galulue faatasi ma Excel mai le auala e amata ai ona tusia ni fua faʻatatau. Latou te tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga o le masani masani e masani ona galulue faatasi ma le toʻatele oi latou e galulue i Excel.

Ou te faʻamoemoe o faʻataʻitaʻiga na faʻatalanoaina o le a aoga i se tasi ma o le a fesoasoani faʻateleina lana galuega. Suʻega manuia!

PS

Ma o le a le faʻatulagaga e te faʻaogaina, e faigofie ai ona faʻafaigofie le fua faʻatatau o loʻo tuʻuina atu i le tusiga? Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o komepiuta vaivai, pe a suia nisi o tau i totonu o laulau tele, pe a faʻatopetope faʻatopetope, o le komepiuta e faʻamalosi mo ni nai sekone, faʻasolosolo ma faʻaalia iuga fou ...