Metotia mo le faʻatusatusaina o laulau i Microsoft Excel

E masani lava, o tagata Excel e feagai ma le galuega o le faʻatusatusaina o ni laulau se lua poʻo ni lisi e iloa ai eseesega poʻo mea e le o iai. E faʻaaogaina e tagata taʻitoʻatasi lenei galuega i lana lava auala, ae masani lava o le tele o le taimi e faʻaaluina i le foia o lenei mataupu, talu ai e le o auala uma i lenei faafitauli o se mea saʻo. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai ni algorithms faʻamaonia faʻamaonia o le a mafai ai e oe ona faʻatusatusa lisi poʻo laupapa laulau i se taimi pupuu ma se taumafaiga itiiti. Seʻio tatou tilotilo totoa i nei filifiliga.

Vaʻai foi: Faʻatusatusa o pepa e lua ile MS Word

Faatusatusaga Metotia

E i ai ni nai auala e faʻatusatusa ai paneta i Excel, ae mafai uma ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  • faatusatusaga o lisi o loo i luga o le pepa lava e tasi;
  • faʻatusatusaga o laulau o loʻo i luga o pepa eseese;
  • faʻatusatusaga o le laulau e tuʻuina i faila eseese.
  • O luga o le faavae o lenei faʻavasegaga, muamua, o auala faʻatusatusa ua filifilia, ma o faʻatinoga patino ma algorithms mo le faia o le galuega ua fuafuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faia ni faʻatusatusaga i tusi eseese, e tatau ona e tatalaina i le taimi e tasi faila faila Excel.

    E le gata i lea, e tatau ona fai mai o le faʻatusatusaina o palemene e talafeagai lelei pe afai ei ai so latou faʻatulagaga faapena.

    Metotia 1: fua faʻatatau

    O le auala pito sili ona faigofie e faʻatusatusa ai faʻamaumauga i luga o laulau e lua, o le faʻaaogaina lea o se faiga tutusa tutusa. Afai e fetaui ia faʻamatalaga, ona tuʻuina atu lea o le taua TRUE, ma a leai, ona - FESSE. E mafai ona faʻatusatusa, faʻamatalaga numera, ma tusitusiga. O le le lelei o lenei metotia e mafai ona faʻaaoga pe afai o le faʻamaumauga i luga o le laulau e faʻatonuina pe faʻavasegaina i le auala lava e tasi, faʻaopoopoina ma maua tutusa laina. Seʻio tatou vaai i le auala e faʻaaoga ai lenei metotia i le faʻataʻitaʻiga i le faʻataʻitaʻiga o laulau e lua o loʻo tuʻuina i luga o le tasi laupepa.

    O lea, e lua laulau faigofie ma lisi o tagata faigaluega ma o latou totogi. E tatau ona faatusatusa lisi o tagata faigaluega ma faailoa mai le eseesega i le va o koluma o loʻo tuʻu ai igoa.

    1. Mo lenei mea matou te manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo i le pepa. Ulufale i ai le faʻailoga iina "=". Ona kiliki lea o le mea muamua e tatau ona faatusatusa i le lisi muamua. Ua toe tuu foi le faailoga "=" mai le komepiuta. Ona kiliki lea o le masini muamua o le koluma, lea tatou te faatusatusa, i le laulau lona lua. O le faaupuga o le ituaiga lea:

      = A2 = D2

      E ui lava, e moni, i tulaga taʻitasi o le a eseese ia faʻasalalauga, ae o le a tumau le fatu.

    2. Kiliki le ki Ulufaleia faʻatusatusa taunuuga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a faʻatusatusa laina muamua o lisi e lua, o le polokalama na faʻaalia ai se faailo "TATALO"o lona uiga o faʻamaumauga faʻamau.
    3. O le taimi nei e tatau ona matou faia se gaioiga tutusa ma isi vaega o laulau i koluma matou te faatusatusa i ai. Ae e mafai ona e kopiina le fua faʻatatau, lea o le a matua faʻaalu ai le taimi. O lenei vaega e taua tele pe a faʻatusatusa lisi ma le tele o laina.

      O le faiga o le kopiina e sili atu ona faigofie le faʻaaoga e faʻaaoga ai le faʻailoga. Matou te tuu le taula i le pito i lalo taumatau o le potu, lea na maua ai le faailo "TATALO". I le taimi lava e tasi, e tatau ona liua i se koluse uliuli. O le fuʻa faʻatumu lea. Kiliki le faamaumatau i le itu tauagavale ma toso le mala i lalo e le numera o laina i le faʻatusatusaina o le laulau.

    4. E pei ona tatou vaʻaia, i le taimi nei i le koluma faʻaopoopo o faʻaaliga uma o faʻamaumauga o faʻamaumauga i totonu o koluma e lua o faʻamaumauga faʻamau. I la matou tulaga, e le fetaui le faʻamaumauga i le laina e tasi. A faʻatusatusa, o le fua faʻatatau na tuʻuina atu ai le iuga "SESE". Mo isi laina uma, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻatusatusaga faʻatusa na faʻaaogaina ai le faailo "TATALO".
    5. E le gata i lea, e mafai ona fuafua le numera o faʻafitauli e faʻaaoga ai se faʻavae faapitoa. Ina ia faia lenei mea, filifili le elemene o le pepa, i le mea o le a faʻaalia ai. Ona kiliki lea o le ata "Insert function".
    6. I le faamalama Pule sili i totonu o se vaega o tagata faʻapitoa "Matematika" filifili le igoa FAʻAMATALAGA. Kiliki le ki "Lelei".
    7. Ua faʻamalosi le faʻamatalaga o le faʻatalanoaga. FAʻAMATALAGAo lona autu autu o le fuafuaina lea o le aofaiga o oloa o le filifili filifilia. Ae o lenei galuega e mafai ona faʻaaoga mo o tatou faamoemoega. O lona faʻailoga e faigofie tele:

      = SUMPRODUCT (array1; array2; ...)

      I le aotelega, e mafai ona e faʻaaogaina tuatusi e oo atu i le 255 sikuea o ni finauga. Ae i la tatou tulaga o le a tatou faʻaaogaina na o le lua ni mea, e le gata i lea, o se tasi o finauga.

      Tuu le fetai i le fanua "Massive1" ma filifili le fua faʻatusatusa o faʻamatalaga i le vaega muamua i le pepa. A uma lena, matou te tuʻuina se faailoga i totonu o le fanua. "e le tutusa" () ma filifili le fua faʻatusatusa o le risone lona lua. O le isi, afifi le tali na maua i puipui, ao leʻi tuʻuina atu ni ata se lua "-". I la tatou mataupu, tatou te maua le faaupuga lea:

      - (A2: A7D2: D7)

      Kiliki le ki "Lelei".

    8. O loʻo faʻatulagaina e le tagata faʻataʻitaʻi ma faʻaalia le iuga. E pei ona tatou iloa, i la tatou tulaga o le taunuuga e tutusa ma le numera "1", o lona uiga, o lona uiga, i le faʻatusatusaina o lisi ua maua ai se tasi o le toesea. Afai o le lisi e tutusa lelei, o le a tutusa le fuainumera ma le numera "0".

    I le auala lava e tasi, e mafai ona faʻatusatusa faʻamaumauga i luga o laulau o loʻo i luga o pepa eseese. Ae i lenei tulaga, e manaʻomia e laina laina. O le totoe o le faʻatusatusaga o le toetoe lava a tutusa ma le faʻamatalaina i luga, vagana ai le mea moni e faapea pe ae faia se faiga, e tatau ona e fesuiai i le va o laupepa. I la tatou mataupu, o le faaupuga o le ai ai le faiga lenei:

    = B2 = Sheet2! B2

    O lona uiga, e pei ona tatou vaʻaia, ao leʻi oʻo i faʻamaumauga o faʻamaumauga, o loʻo i luga o isi pepa, e ese mai le mea o loʻo faʻaalia ai le faʻatusatusaga, o le numera o le laupepa ma le faailoga o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia.

    Metotia 2: Filifili Vaega o Cells

    O le faʻatusatusaga e mafai ona faia e faʻaaoga ai le mea faigaluega filifilia o le kulupu. Faʻatasi ai, e mafai foi ona e faʻatusatusaina na o nafa ma faʻasologa ma lisiina lisi. E le gata i lea, i lenei tulaga, o lisi e tatau ona tu latalata i le isi i luga o le pepa lava e tasi.

    1. Filifili fua faʻatusatusa. Alu i le lisi "Aiga". Ma le isi, kiliki le ata "Saili ma faailoga"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega Faʻasaga. E amataina se lisi lea e tatau ona e filifilia ai se tulaga. "Filifilia o se vaega o sela ...".

      E le gata i lea, i le faamalama e manaʻomia o le filifilia o se vaega o sela e mafai ona maua i se isi auala. O lenei filifiliga o le a sili ona aoga mo i latou o loʻo faʻapipiʻi le polokalama o le polokalama muamua atu nai lo le Excel 2007, ona o le auala e ala i le faamau "Saili ma faailoga" O nei talosaga e le lagolagoina. Filifili filifili o lo o matou mananao e faatusatusa, ma taomi le ki U5.

    2. Ua faʻataʻamiloina se faamalama o suiga. Kiliki le ki "Faʻamalamalama ..." i lona tulimanu pito i lalo.
    3. A maeʻa lena, po o fea o filifiliga e lua e lua e te filifili ai, o le faamalama mo le filifilia o vaega o sela na faʻalauiloaina. Seti le ki i le tulaga "Filifili i laina". Kiliki le ki "Lelei".
    4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa, o le a faʻamaonia le taua o faʻamaumauga o laina i se mea ese. E le gata i lea, e pei ona mafai ona faʻamasinoina mai mea o aofia ai le laina laina, o le polokalama o le a faia ai se tasi o sela e galue i laina ua le mafaamatalaina.

    Metotia 3: Faʻatulagaga Faʻapitoa

    E mafai ona e faia se faʻatusatusaga e faʻaaogaina ai le metotia faʻavasegaina. E pei ona i ai i le metotia muamua, o vaega faʻatusatusa e tatau ona iai i luga o le pepa o le Excel tutusa ma faʻatautaia le tasi ma le isi.

    1. Muamua lava, matou te filifilia po o le fea laulau e mafai ona matou mafaufau i ai le autu ma e tatau ona matou vaʻavaʻai mo eseesega. Mulimuli o le a matou faia i le laulau lona lua. O le mea lea, filifili le lisi o tagata faigaluega o loʻo i totonu. Agaʻi atu i le lisi "Aiga", kiliki le ki "Faiga Faʻavae"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka "Ata". Mai le lisi pa'ū, alu "Pulega o Tulafono".
    2. Ua faʻamalosia le faamalama o le pulega pule. Matou te taʻalo i luga o le ki "Fausia se tulafono".
    3. I le faamalama o le faʻavae, fai se filifiliga o le tulaga "Faaaoga fua". I totonu o le fanua "Faʻatonu ia sela" tusi le fomu o loo aofia ai tuatusi o uluaʻi sela o laina o koluma faʻatusatusa, vavaeʻeseina e le "le tutusa" faʻamaufaʻailoga (). Naʻo le faʻamatalaga lenei o le ai ai se faailoga i lenei taimi. "=". E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina le faʻasalalauga tuusaʻo i faʻamaumauga uma o koluma i lenei faiga. Ina ia faia lenei mea, filifili le fua faʻatatau ma le fetuu ma kiliki faʻataʻi tolu i luga o le ki U4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tala tala e lata ane i tuatusi o koluma, o lona uiga o le liua o fesoʻotaʻiga i mea maʻoti. Mo la tatou mataupu faapitoa, o le faiga o le a faia ai le faiga lenei:

      = $ A2 $ D2

      Matou te tusia lenei faaupuga i le pito i luga. A uma lena kiliki i le ki "Format ...".

    4. Faʻamamaina le faamalama "Faʻatonu ia sela". Alu i le lisi "Faatumu". I totonu o le lisi o lanu matou te taofi le filifiliga i le lanu lea matou te mananaʻo e valivali na elemene i le mea e le fetaui ai faʻamaumauga. Matou te taomi le faamau "Lelei".
    5. Toe foʻi atu i le faamalama mo le fatuina o se tulafono faʻavae, kiliki i luga o le ki. "Lelei".
    6. A maeʻa ona alu i le faamalama Pule o le Tulafono kiliki i le ki "Lelei" ma i totonu.
    7. I le laulau lona lua, o elemene o loʻo i ai faʻamaumauga e le fetaui ma tulaga tutusa o le vaega muamua o le laulau o le a faʻamamafaina i le lanu ua filifilia.

    O loʻo i ai se isi auala e faʻaogaina ai le faʻatulagaina o tuutuuga e faʻatino ai le galuega. E pei foi o filifiliga muamua, e manaʻomia ai le tulaga o mea uma e faʻatusatusa i luga o le pepa lava e tasi, ae e le pei o metotia ua uma ona faʻamatalaina, o le a le talafeagai le tulaga mo le fesoʻotaʻiina poʻo le vavaeina o faʻamatalaga, lea e faʻamaonia ai lenei filifiliga mai le faʻamatalaga muamua.

    1. Fai se filifiliga o vaega e manaʻomia ona faʻatusatusaina.
    2. Fai se fesuiaiga i le lisi ua taua "Aiga". Kiliki le ki. "Faiga Faʻavae". I le lisi o loʻo faʻagaoioia, filifili le tulaga "Tulafono mo filifiliga filifilia". I le isi lisi tatou te faia ai se filifiliga o tulaga. "Faʻataʻitaʻiga faʻaluaina".
    3. O le faamalama mo le setiina o le filifilia o tulaga faatauaina lua. Afai na e faia mea uma saʻo, ona i ai lea i lenei faamalama e tumau ai na o le kiliki i le ki. "Lelei". E ui lava, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e filifilia se lanu eseese filifilia i le tulaga tutusa o lenei faamalama.
    4. A maeʻa ona matou faia le faʻamaoniga, o le a faʻaalia uma elemene elemene i le lanu ua filifilia. O elemene e le fetaui o le a tumau ona lanu i la latou lanu muamua (paepae e le maua). O le mea lea, e vave mafai ona e vaʻavaʻai pe o le a le eseesega i le va o vaʻai.

    Afai e te manaʻo ai, e te mafaia, pe a ese, le valiina o elemene e le o se mea e faʻatasi, ma o na faailoga e fetaui e mafai ona tuʻuina i le lanu tutusa. I lenei tulaga, o le algorithm o gaioiga e toetoe lava a tutusa, ae i totonu o le faʻamaufaʻailoga mo le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga faʻalua i le fanua muamua ae le o le parakalafa "Faalua" filifili se filifiliga "Tulaga ese". A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".

    O lea, o le a faʻamaonia ai na faailoga e le fetaui.

    Lesona: Tuʻuina o le Tuʻu i le Excel

    Metotia 4: fua faʻatatau

    E mafai foi ona e faʻatusatusa faʻamatalaga e faʻaaoga ai se fua faʻatatau, lea e faʻavae i luga o le galuega FONO. I le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, e mafai ona e faʻatatauina le tele o elemene taʻitasi mai le koluma ua filifilia i le laulau lona lua e toe faia i le muamua.

    Pule FONO e faatatau i se fuainumera fuainumera o galuega tauave. O lana galuega o le faitauina lea o le aofaʻi o siama e faʻamalieina e le faʻamalieina se tulaga tuʻuina atu. O le faʻaopoopoga o lenei tagata faʻapipiʻi e faapenei:

    = FONO (laina, faitioga)

    Feteenaʻiga "Luga" o le tuatusi o le vaega lea o loʻo faʻatulagaina ai tau faʻatusatusa.

    Feteenaʻiga "Faʻatauga" faatulaga le tulaga fetaui. I la tatou tulaga, o le a avea ma faʻasalalauga o sela patino i totonu o le laulau muamua.

    1. Filifili le elemene muamua o le koluma faaopoopo o le a fuafua ai le numera o matika. Ma le isi, kiliki le ata "Insert function".
    2. Faʻaalia le faʻaalia Pule sili. Alu i le vaega "Fuainumera faamauina". Saili i le lisi le igoa "FONO". A uma ona e filifilia, kiliki le ki. "Lelei".
    3. Ua faʻalauiloa le matala o le faʻatautaia o faʻamatalaga. FONO. E pei ona mafai ona e vaʻai, o igoa o le fanua i lenei faamalama e fetaui ma igoa o finauga.

      Seti le fetuu i le fanua "Luga". A maeʻa lena, uu le faamaumatau agavale, filifili uma tau o le koluma ma igoa o le laulau lona lua. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le a vave ona oʻo atu faʻamaumauga i totonu o le fanua ua faʻamaonia. Ae mo o tatou faʻamoemoega, o lenei tuatusi e tatau ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, filifili tuʻutuʻuga i le fanua ma kiliki le ki U4.

      E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fesoʻotaʻiga ua faia se faʻamaoniga, lea e faʻaalia e ala i le i ai o faʻamau faailo.

      Ona alu lea i le fanua "Faʻatauga"e ala i le faʻatulagaina o le fetuu iina. Tatou kiliki i le elemene muamua i igoa mulimuli i le laulau muamua. I lenei tulaga, tuu le sootaga fesootai. A uma ona faʻaalia i totonu o le fanua, e mafai ona e kiliki i le ki "Lelei".

    4. O le taunuuga o loʻo faʻaalia i totonu o le elemene elemene. E tutusa ma le numera "1". O lona uiga o totonu o le lisi o igoa o le laulau lona lua o le igoa faaiu "Grinev V.P."o le muamua i le lisi o le laulau muamua, e tasi lava le taimi e tupu ai.
    5. I le taimi nei, e tatau ona tatou fatuina se foliga tutusa mo isi elemene uma o le laulau muamua. Ina ia faia lenei mea, ia kopiina e ala i le faʻaaogaina o le faailoga, pei ona matou faia muamua. Tuu le fetuu i le pito i lalo o le vaega elemene o loʻo i ai le galuega FONO, ma a uma ona liliu atu i le fuʻa faʻatumu, taofi i lalo le faʻamaufaʻailoga o le kusipavale ma toso le palao i lalo.
    6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, na faia e le polokalame le faʻatusatusaga o matata e ala i le faʻatusatusaina o puʻe taitasi o le laulau muamua ma faʻamaumauga o loʻo i le laina lona lua. I totonu o mataupu e fa, o le taunuuga na oʻo mai "1", ma i le lua mataupu - "0". O lona uiga, e le mafai ona maua e le polokalame i le laulau lona lua ia tulaga taua e lua o loʻo i le laulau muamua.

    O le mea moni, o lenei faaupuga ina ia mafai ai ona faʻatusatusa ia faʻataʻitaʻiga laulau, e mafai ona faʻaaoga i le pepa o loʻo i ai nei, ae o loʻo i ai se avanoa e faʻaleleia ai.

    Sei o tatou faia ina ia maua na tulaga faatauaina o loo maua i le laulau lona lua, ae le o iai i le muamua, o loo faaalia i totonu o se lisi eseese.

    1. Muamua lava, seʻi o tatou toe faia la tatou faʻatonuga FONO, faʻaaogaina o se tasi o finauga a le kamupanī IF. Ina ia faia lenei mea, filifili le potu muamua lea o loʻo i ai le tagata faʻapipiʻi FONO. I le faʻasologa faʻatapulaʻa muamua, tatou te faʻaopopoina le faʻamatalaga "AFAI" e aunoa ma ni upusii ma tatala le puipui. O le isi, ina ia faigofie ia i matou ona galulue, matou te filifilia le tau aogā i le faʻasologa o le pa. "AFAI" ma kiliki le ata "Insert function".
    2. O le matala o le felafolafoaiga matala. IF. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le uluai fanua o le faamalama ua uma ona faʻatumu i le tau o le tagata faʻatautaia. FONO. Ae manaʻomia le faʻaopoopoina o se isi mea i lenei matata. Matou te setiina le fetuu iina ma matou faʻaopopo i faʻamatalaga ua leva ona i ai "=0" e aunoa ma ni upusii.

      A maeʻa lena alu i le fanua "Taua pe a moni". O iinei o le a tatou faʻaaoga ai se isi galuega faʻatino - LINE. Ulufale le upu "LINE" e aunoa ma ni upusii, ona tatala lea o puipui ma faʻamautinoa tuʻusaʻoga o le muamua masini ma le igoa mulimuli i le laulau lona lua, ona tapuni lea o puipui. Aemaise, i la tatou tulaga i le fanua "Taua pe a moni" maua le faaupuga lea:

      LINE (D2)

      O le taimi nei o le tagata fai mea LINE o le a lipoti mai galuega IF le numera numera o loʻo i ai le igoa mulimuli patino, ma i le mataupu pe a faʻatulagaina le tulaga ua faʻamaonia i totonu o le fanua muamua, o le galuega IF o le a maua lenei numera i le masini. Matou te taomi le faamau "Lelei".

    3. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le iuga muamua e faʻaalia "SESE". O lona uiga o le tau e le faamalieina ai tuutuuga a le tagata faʻapipiʻi. IF. O lona uiga, o le igoa muamua o loʻo iai i lisi uma e lua.
    4. I le faʻaaogaina o le faʻailoga faʻatumu, i le auala masani tatou te kopiina ai le faʻamatalaga a le tagata faʻapipiʻi IF luga o le koluma atoa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i avanoa e lua o loʻo i ai i le laulau lona lua, ae le o le muamua, o le fua faʻatatau e tuʻuina atu numera numera.
    5. Faʻanofo mai le laulau i le taumatau ma faʻatumu le koluma i numera i le faasologa, amata mai 1. Ole fuainumera o fuainumera e tatau ona fetaui ma le numera o laina i le lua laulau faʻatusatusa. Ina ia faatelevaveina le numera o le numera, e mafai foi ona e faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu.
    6. A maeʻa lena, filifili muamua le telefoni i le taumatau o le koluma ma numera ma kiliki i luga o le ata "Insert function".
    7. Tatala Wizard Function. Alu i le vaega "Fuainumera faamauina" ma fai se filifiliga o igoa "O LE SUAFA". Kiliki le ki "Lelei".
    8. Faʻamasinoga LE SILI, o le faʻamalama o le faʻamalama ua tatalaina, ua mamanuina e faʻaalia ai le tau maualalo o loʻo faʻamaonia e le teugatupe.

      I totonu o le fanua "Fia" faʻamautinoa tuʻutuʻuga o le lautele o le koluma faaopoopo "Aofai o matata"lea na matou liliu muamua i le faaaogaina o le galuega IF. Matou te faia uma sootaga faʻamaoni.

      I totonu o le fanua "K" taʻu mai po o le a le tala o le tau maualalo e tatau ona faʻaalia. O iinei tatou te faʻaalia ai faʻamaumauga o le muamua cell o le koluma faʻatasi ai ma le numera, lea na matou toe faʻataʻitasi talu ai nei. O le tuatusi e tuʻuina atu lona aiga. Kiliki le ki "Lelei".

    9. Faʻaalia e le tagata faʻafoe le tali - le numera 3. O le numera aupito itiiti lea o laasaga e le o faʻatulagaina o laupapa laulau. I le faʻaaogaina o le mea e faʻatumu ai, ia kopi le fua faʻatatau ile pito i lalo.
    10. I le taimi nei, o le iloa o numera numera o elemene e le tutusa, e mafai ona tatou tuʻuina atu i totonu o le masini ma o latou faʻaoga e faʻaaoga ai le galuega INDEX. Filifili le elemene muamua o le pepa o loʻo aofia ai le fua faʻatatau LE SILI. A uma lena ona alu i le laina laina ma luma o le igoa "O LE SUAFA" igoa faaopoopo INDEX e aunoa ma ni upusii, ia vave tatala le puipui ma tuu se semicolon (;). Ona filifili lea o le igoa i totonu o le faʻailoga pa. INDEX ma kiliki le ata "Insert function".
    11. A maeʻa lena mea, e tatala se tamai faamalama lea e te manaʻomia e fuafua ai pe tatau ona iai se galuega i le faasinomaga INDEX pe mamanuina foi e galue ma mea taufaasese. Tatou te manaʻomia le filifiliga lona lua. Faʻasalalau ona ua le mafai, o lea i totonu o lenei faamalama kiliki i luga le ki. "Lelei".
    12. Ua amata le matala o le talanoaga. INDEX. O lenei faʻamatalaga ua mamanuina e faʻaalia ai le tau o loʻo i totonu o se tulaga taua i le laina ua faʻamaonia.

      E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fanua "Numera laina" ua uma ona faatumuina i tulaga taua o galuega LE SILI. Mai le tau o loʻo i ai iina, toesea le eseesega i le va o le numera o le Excel pepa ma le numera o totonu o le laulau. E pei ona mafai ona e vaʻai, i luga ae o le laulau o faʻatauaina e na o se pulou. O lona uiga o le eseesega o le laina e tasi. O le mea lea matou te faʻaopopo ai i totonu o le fanua "Numera laina" uiga "-1" e aunoa ma ni upusii.

      I totonu o le fanua "Fia" faʻamaonia le tuatusi o le tele o tulaga taua o le laulau lona lua. I le taimi lava e tasi, matou te faia faʻamaopoopo uma faʻamaonia, o lona uiga, matou te tuʻuina se faʻailoga i luma oi latou i le auala na faʻamatala muamua e matou.

      Matou te taomi le faamau "Lelei".

    13. A maeʻa ona tuʻuina atu le taunuʻuga i le mata, matou te faʻalauteleina le faʻatinoga e ala i le faʻaaogaina o le faailoga faʻatumu i le pito o le koluma i lalo. E pei ona mafai ona e vaʻai, o igoa uma e lua o loʻo i ai i le laulau lona lua, ae le o le muamua, o loʻo faʻaalia i se isi itu.

    Metotia 5: Faʻatusatusa fua i tusi eseese

    Pe a faʻatusatusa vaega i tusi eseese, e mafai ona e faʻaogaina auala ua lisiina i luga, e le aofia ai na filifiliga e manaʻomia ai le tuʻuina atu o laulau taʻitasi i luga o le tasi laupepa. O le tulaga autu mo le faʻatinoina o le faʻatusatusaga i lenei mataupu o loʻo tatalaina ai pupuni o faila uma i le taimi e tasi. E leai ni faʻafitauli mo lomiga o Excel 2013 ma mulimuli ane, faʻapea foʻi ma faʻaliliuga i luma ole Excel 2007. Ae i le Excel 2007 ma le Excel 2010, ina ia tatala uma faamalama i le taimi lava e tasi, e manaʻomia ni manua faaopoopo. E faʻapefea ona fai lenei mea i se isi lesona.

    Lesona: Faʻapefea ona tatala le Excel i matala eseese

    E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o loʻo i ai le tele o avanoa e faʻatusatusa ai laulau i le tasi ma le isi. O le fea filifiliga e faʻaaoga e faalagolago tonu lava i le mea o loʻo i ai le faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga e fesoʻotai i le tasi (i luga o le tasi laupepa, i tusi eseese, i luga o pepa eseese), faʻapea foi pe faʻafefea ona manaʻo le tagata e faʻatusatusa lenei faʻaaliga i luga o le mata.