Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi ata mai le iPhone i le komepiuta

Pepa pepa e faasolosolo malie lava i tua ma, afai o se tagata i ona po nei e faitauina se mea, e masani ona ia faia, mai le telefoni po o le papa. I le fale mo faamoemoega faapena, e mafai ona e faʻaaogaina se komepiuta poʻo se komepiuta.

E i ai faila faila faila ma polokalame faitau mo faitauga faigofie o tusi faʻaeletoroni, ae o le tele o ia mea o loʻo tufatufa atu i le DOC ma le DOCX formats. O le mamanu o ia faila e masani ona tele mea e manaomia, o le mea lea i lenei tusiga o le a tatou faamalamalamaina pe faapefea ona fai se tusi i totonu o le Upu e mafai ona mafai ona mafai ona lolomi ma mafai ona lolomiina i totonu o le tusi.

Faia o se lomiga faaeletoroni o le tusi

1. Tatala se tusi Upu text o loʻo aofia ai se tusi.

Manatua: Afai na e siiina le DOC ma le DOCX faila mai le Initaneti, atonu o le a aoga, pe a uma ona tatala, o le a galue i le faaitiitia o le faatinoga o le faatinoga. Ina ia faʻaaogaina, faʻaaoga a matou faatonuga o loʻo faʻamatalaina i le tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Lesona: E faʻafefea ona aveese le faʻagasologa o galuega faʻatulagaina i le Upu

2. Alu i totonu o le pepa, e mafai lava ona i ai le tele o faʻamatalaga le talafeagai ma faʻamatalaga e te le manaʻomia, itulau avanoa, ma isi. O le mea lea, i la tatou faʻataʻitaʻiga, o le nusipepa lea o le nusipepa i le amataga o le tusi ma se lisi o mea na tuʻuina atu e le Tupu o Setefano i le taimi o le tusiaina o le tala “11/22/63”lea e tatala i la tatou faila.

3. Faʻamalamalama mea uma e ala i le kiliki "Ctrl + A".

4. Tatala le pusa talanoaga "Itulau Faʻasologa" (tab "Tapenaga" i le Upu 2012 - 2016, "Taiala Lisi" i le 2007 - 2010 ma "Faatulaga" i le 2003).

5. I le vaega "Itulau" faalautele le lisi o "itulau e tele" ma filifili "Pepa". O lenei mea o le a otometi ai ona suia le faʻatulagaina o laufanua.

Lesona: Faʻafefea ona fai se tamaitusi ile Upu
E faʻapefea ona fai se pepa lautele

6. O se aitema fou o le a aliali i lalo o "itulau e tele" "Numera o itulau o le polosiua". Filifili 4 (lua itulau i itu taʻitasi o le pepa), i le vaega "Faataitaiga" E mafai ona e vaʻai pe faʻapefea ona foliga.

7. Faʻamasinoga mea "Pepa" tulaga o le fanua (o latou igoa) ua suia. I totonu o le pepa aloaia e leai se itu agavale ma taumatau, ae "Totonu" ma "O fafo"lea e talafeagai lelei mo se tusi tusi. Faʻalagolago pe faʻapefea ona e faʻapipiʻi lau tusi i le lumanaʻi pe a maeʻa lomitusi, filifili le tele o laufanua talafeagai, ae le galo le tele o le faʻamau.

    Motugaafa: Afai e te fuafua e faapipii pepa o se tusi, o le tele o le fusifusia i totonu 2 cm o le a lava, pe afai e te manaʻo e lalagaina pe faapipiiina i se isi auala, fai ni pu ile laupepa, sili atu ona lelei "Fusia" sili atu.

Manatua: Faatoaga "Totonu" e nafa ma le faʻamatalaga mai le noatia, "O fafo" - mai le pito i fafo o le pepa.

Lesona: E faʻapefea ona faʻaaogaina upu
E faʻafefea ona suia itulau taʻavale

8. Siaki le pepa e vaai ai pe foliga mai e masani. Afai o le upu "vavaeese", atonu o le sese o le vae e manaʻomia ona faasaʻo. E faia lenei mea i le faamalama "Itulau Faʻasologa" alu i le tab "Pepa pepa" ma seti le tulaga manaomia o le vaevae.

9. Toe iloilo le tusiga. Atonu e te le maua le mafanafana i le fua o le vai po o le vai papatisoga. Afai e talafeagai, ia suia e faʻaaoga ai a matou faʻatonuga.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

10. E foliga mai, faatasi ai ma se suiga i le faʻatulagaga o le itulau, tafatafa, vai papatisoga ma lona telē, o le tusitusiga ua suia i le pepa. Mo nisi, e le afaina, ae o se tasi e manaʻo manino ia mautinoa o mataupu taʻitasi, ona amata lea o vaega taʻitasi o le tusi i se itulau fou. Ina ia faia lenei mea, i na nofoaga e maeʻa ai le mataupu (vaega), e te manaʻomia le faʻaopoopoina o se itulau o le paʻu.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se itulau i le Upu

I le maeʻa ai o mea uma o loʻo taua i luga, o le ae tuʻuina atu lau tusi o se "saʻo," foliga lelei le mafai ona mafai. O lea e mafai ai ona e alu saogalemu i le isi laasaga.

Manatua: Afai o nisi mafuaaga e le oi ai le numera o le itulau i le tusi, e mafai ona e faia ma le lima e faʻaaoga ai le faʻatonuga o loʻo faʻamatalaina i totonu oa tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona numera itulau i le Upu

Lologa lolomi tusi

I le maeʻa ai o le galuega ma le lomiga faaeletoroni o le tusi, e tatau ona lolomiina, talu ai ua faamaonia muamua o le gafatia o le lomitusi ma le tele o pepa o pepa ma vaitusi o loo galue.

1. Tatala le lisi "File" (faamau "MS Office" i lomiga muamua o le polokalama).

2. Filifili se mea "Lolomi".

    Motugaafa: E mafai ona e tatalaina faʻasalalauga lolomi ma le fesoasoani o ki - na o le kiliki i totonu o se tusitusiga "Ctrl + P".

3. Filifili se mea "Lomiga i itu uma e lua" poʻo "Lomiga e lua-itu", faʻalagolago i le lomiga o le polokalama. Tuu le pepa i le fata ma lolomi. "Lolomi".

A maea ona lolomi le afa muamua o le tusi, o le a tuʻuina atu e le Upu le faʻasilasilaga lenei:

Manatua: O le faʻatinoga o loʻo faʻaalia i totonu o lenei faamalama o le tulaga masani. O le mea lea, o fautuaga o loʻo tuʻuina atu i ai e le fetaui mo tagata lolomi uma. O lau galu- ega o le malamalama pe faapefea ma pe o le a le itu o le laupepa e lolomiina ai lou lomitusi lolomi, pe faapefea ona lolomiina le pepa ma lomia tusitusiga, mulimuli ane e tatau ona fusi ma tuu i totonu o se fata. Faasolo le faamau "Lelei".

    Motugaafa: Afai e te fefe e fai se mea saʻo saʻo i le laasaga lolomi, muamua taumafai e lolomi ni itulau se fa o le tusi, o lona uiga, tasi itulau o tusitusiga i itu uma.

A maeʻa le lomitusi, e mafai ona e faʻamalosi, faʻapipiʻi, pe kelu lau tusi. Pepa i le taimi e tasi e manaʻomia ona gaugau e le pei i se api, ae punou i latou i le ogatotonu (nofoaga mo le fusifusia), ona piilima lea i le isi, e tusa ai ma le numera o itulau.

O lenei mea, mai lenei tusiga na e aʻoaʻoina ai le auala e fatuina ai se faʻasologa o itulau tusi i totonu o le MS Word, faia se faʻamatalaga faʻaeletoroni o se tusi oe lava, ona lolomiina lea i luga o se lomitusi, fatuina se kopi faʻapitoa. Faitau naʻo tusi lelei, aʻoaʻo polokalame saʻo ma le aoga, o se faʻamaumauga tusitusia foi mai le afifi a Microsoft Office.