Faʻaaogaina o le "Vaega o le mata" e fatu ai mataʻitusi i le Windows 10

I le faʻaleleia o le autumn version o le Windows 10 version 1809, o se meafaigaluega fou mo le fausiaina o mataʻitusi o le mata po o lona vaega ma le faʻatautaiga faigofie o le ata faʻapipiʻi na faʻaopoopoina. I nofoaga eseese o le polokalama, o lenei meafaigaluega e taua sina eseese: Fragment of the screen, Fragment and sketch, Tusi i luga o se vaega o le mata, ae o lona uiga o le aoga tutusa.

I lenei faigofie faʻatonuga i le auala e faia ai se faʻamalama o le Windows 10 faatasi ai ma le fesoasoani o se ata fou, lea i le lumanaʻi o le a suia ai le faʻaaogaina o le "Scissors". O isi auala e fatuina ai screenshots e faʻaauau pea ona galue i le auala tutusa e pei ona i ai muamua: Faʻafefea ona fai se faʻamalama o le Windows 10.

Auala e tamoe ai "Vaega ma ata tusi"

Na ou mauaina ni auala se 5 e amata ai ona faʻaaogaina ata e faʻaaoga ai le "Fragment Fragment", ou te le mautinoa o le a aoga ia mea uma ia te oe, ae o le a ou faasoa atu:

  1. Faʻaaogā fuʻa vevela Manumalo + Sili + S (Win o le logo logo a le Windows).
  2. I le amataga o le lisi poʻo le sailiga i luga o le faletua, saili le Fuaiupu ma le Sketch application ma faʻalauiloa.
  3. Faʻasolo le mea "Fragment Screen" i totonu o le faʻasalalauga Windows (atonu e le o iai i se tulaga le manuia).
  4. Amata le faʻaaogaina o le "Scissors", ma ua uma ona fai mai - "Tusi i se vaega o le mata."

E mafai foi ona tofia le faʻalauiloaina o le aoga i le ki Lolomi Tusipasi: Ina ia faia lenei mea, alu i Filifiliga - Accessibility - Keyboard.

Lue le mea "Faaaoga le button Lolomi Ripoti e amata ai le gaioiga o le vaega o le foafoaga".

Ave sikola

Afai e te suʻeina le aoga mai le Amata amata, saili pe mai le "Scissors", o le a tatalaina le faatonu o mataʻitusi e faia (o fea e te manaomia ai le kiliki "Create" to take screenshot), pe afai e te faʻaogaina isi metotia - o le a vave ona tatala mata, (o le laasaga lona lua o le a eseese):

  1. I le pito i luga o le mata o le a e iloa ai le tolu faʻaoga: ia fatuina se ata o se vaega faʻasalalau o le mata, se vaega o se foliga e aunoa ma se totogi, poʻo se faʻamalamalamaga o le komepiuta atoa o Windows 10 (o le faʻamau lona fa mo le alu ese atu o le meafaigaluega). Kiliki le ki ole manaʻo ma, pe a manaʻomia, filifili le vaega o loʻo manaʻomia ile mata.
  2. Afai na amata ona e faia se faʻamalama i le kopi o le Fragment and Sketch application, o le a tatalaina le ata fou faatoa faia i totonu. Afai e faʻaaogaina se kī vevela pe mai le nofoaga faʻalauiloa, o le a tuʻuina atu se ata faʻapipiʻi i luga o le laupapa laupapa ma le mafai ona faʻafefiloi i totonu o soʻo se polokalame, ma o le a faʻaalia se faʻamatalaga, i le kiliki i luga, o le a tatalaina ai le "Vaega o le mata".

I le Fragment and Sketch application, e mafai ona e faʻapipiʻi igoa i le ata gaosia, faʻamalo se mea mai le ata, totoina, puipui i lau komepiuta.

E iai foʻi avanoa mo le kopiina o le ata faʻataʻitaʻia i luga o le kilipa laupapa ma le Share Share, o le faʻataʻitaʻiga mo Windows 10 talosaga, faʻatagaina oe e auina atu e ala i le lagolagoina o talosaga i lau komepiuta.

Ou te le o taumafai e iloilo pe faapefea ona aoga le foliga fou, ae ou te manatu o le a aoga mo le tagata fou: o le tele o galuega atonu e manaomia o loo i ai (vagana ai, atonu o le fatuina o se timeta screenshot, e mafai ona e mauaina lenei uiga i le Scissors utility).