Opera browser: suia le search engine

Aʻo galue i laulau, e masani ona manaʻomia le numera o koluma. O le mea moni, e mafai ona faia lenei mea i le lima, e ala i le tuʻuina atu o le numera mo koluma taʻitasi mai le komepiuta. Afai ei ai le tele o koluma i le laulau, o le a tele se taimi e alu ai. I Excel ei ai meafaigaluega faʻapitoa e mafai ai ona faanumera vave. Seʻio tatou vaai pe faapefea ona latou galulue.

Faʻasologa o Metotia

E i ai le tele o filifiliga mo le faʻamaumauina faʻamaonia i le Excel. O nisi oi latou e faigofie ma manino, o isi e sili atu ona faigata ona malamalama i ai. Sei o tatou tilotilo saʻo ia i latou taʻitasi e faʻamaonia ai le filifiliga e sili atu ona aoga i se mataupu faapitoa.

Metotia 1: Faatumu le Faailoga

O le auala sili ona lauiloa e faʻamaonia ai numera o koluma, o le mea moni, o le faʻaaogaina o se mea e faʻatumu.

  1. Tatala le laulau. Faʻaopoopo i ai se laina, lea o le a tuʻu ai le numera o koluma. Ina ia faia lenei mea, filifili soʻo se telefoni o le laina lea o le a vave i lalo ifo o le numera, kiliki-i, ma valaʻau i le lisi o talaʻaga. I lenei lisi, filifili le aitema "Pasita ...".
  2. O se faamalama laitiiti e faʻaofiina ai matala. Faʻamuli le ki i le tulaga "Faʻaopoopo le laina". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. Tuu le numera i le potu muamua o le laina faaopoopo "1". Ona ave lea o le fetuu i le tulimanu pito i lalo o lenei cell. O le fetu e avea ma se satauro. E taua o le tagata e faʻatumu. I le taimi lava lea e uu i lalo le faamaumatau o le kusi ma le ki Ctrl luga o le komepiuta. Faʻamau le lima faʻatumu i le taumatau i le pito o le laulau.
  4. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le laina matou te manaʻomia e faatumulia i numera i le faasologa. O lona uiga, o koluma na faitaulia.

E mafai foi ona e faia se mea ese. Faatumu ia lua muamua sela o le laina faaopoopo faatasi ai ma fuainumera. "1" ma "2". Filifili laina e lua. Seti le fetuu i le tulimanu pito i lalo o le pito sili ona saʻo. Faatasi ai ma le faamau o le kusi o loʻo taofiofi i lalo, matou te tosoina le lima faʻatumu i le pito o le laulau, ae o le taimi lenei i luga o le ki Ctrl leai se mea e tatau ona taomi. O le taunuuga o le a tutusa.

E ui o le uluai lomiga o lenei metotia e foliga mai e faigofie atu, ae, e ui i lea, e tele le aufaipisinisi e fiafia e faaaoga le lona lua.

E i ai le isi filifiliga mo le faʻaaogaina o le faʻatusa.

  1. I le potu muamua, tusi se numera "1". Faʻaaogaina le faailoga le kopi o mea i le taumatau. I le taimi lava e tasi le faamau Ctrl leai se mea e pipiʻi ai.
  2. A maeʻa le kopi, matou te iloa ua tumu le laina atoa i le fuainumera "1". Ae matou te manaʻomia le numera i le faasologa. Kiliki i luga o le faʻamaonia lea na faʻaalia i tafatafa o le telefoni ua uma ona faʻatumu. O se lisi o taga e aliali mai. Matou te faʻapipiʻi le ki i le tulaga "Faatumu".

A maeʻa lena mea, o le a faatumulia uma laina o filifili i numera i le faasologa.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

Metotia 2: Faʻamau i le "Faʻamau" i luga o le lipine

O le isi auala e numera ai koluma i Microsoft Excel e aofia ai le faʻaaogaina o le ki "Faatumu" luga o le pepa.

  1. A maeʻa ona faʻaopoopo le laina ile numera o koluma, faʻapipiʻi le numera i le masini muamua "1". Filifili laina uma o le laulau. A o i ai i le "Home" tafaʻa, kiliki le faamau i le lipine. "Faatumu"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega Faʻasaga. E i ai se lisi o matāua pa'ū. I totonu, filifili le aitema "Alualu i luma ...".
  2. Ua tatalaina le faamalama o le alualu i luma. O tafaʻatasi uma e tatau ona faʻataʻatia faʻatasi e aunoa ma le manaʻomia. Ae ui i lea, o le a le sili atu le lelei le siakiina o latou tulaga. I poloka "Nofoaga" e tatau ona seti le fesuiaiga i le tulaga "I laina". I le parakalafa "Ituaiga" tau aoga e tatau ona filifilia "Faʻamaumauga". E tatau ona faʻavaivaia le iloa o le pitch detection. O lona uiga, e le tatau ona tuu se ato i tafatafa o le igoa fetaui talafeagai. I totonu o le fanua "Laasaga" siaki o le numera o le "1". Faatoaga "Faatapulaaina le tau" e tatau ona leai se mea. Afai e le ogatusa tulaga uma i tulaga o loʻo faʻalogoina i luga, ona faatino lea o le faatulagaga e tusa ai ma fautuaga. A uma ona e faʻamautinoa ua saʻo lelei uma ia taʻaloga, kiliki le ki. "Lelei".

A maeʻa lenei mea, o koluma o le laulau o le a faitaulia i le faasologa.

E le mafai ona e filifilia le laina atoa, ae ia tuu le numera i totonu o le masini muamua "1". Ona valaau lea o le faamalama o le alualu i luma i le auala e pei ona faamatalaina i luga. O laina uma e tatau ona fetaui ma i latou na matou talanoa i ai muamua, sei vagana ai le fanua "Faatapulaaina le tau". E tatau ona tuu le numera o koluma i le laulau. Ona kiliki ai lea o le ki "Lelei".

O le faʻatumu o le a faia. O le filifiliga mulimuli e lelei mo laulau ma se numera tele o koluma, talu mai le taimi e faʻaaogaina ai, e le manaʻomia le tosoina o le fetuu i soo se mea.

Metotia 3: TAULAGA galuega

E mafai foi ona e faʻailogaina koluma e faʻaaoga ai se galuega faapitoa, lea e taʻua TAGATA.

  1. Filifili le sela lea e tatau ona i ai le numera "1" i le koluma numera. Kiliki le ki "Insert function"tuʻu i le agavale o le faʻasologa o le pa.
  2. Tatala Wizard Function. O loʻo i ai se lisi o galuega Excel eseese. Tatou te vaavaai mo le igoa "TULAFONO"filifili ma kiliki le ki "Lelei".
  3. O le matala o le felafolafoaiga matala. I totonu o le fanua "Sooga" E tatau ona e tuʻuina atu se sooga i soʻo se masini i le koluma muamua o le pepa. I lenei itu, e matua taua lava le gauai atu, aemaise lava pe afai o le koluma muamua o le laulau e le o le koluma muamua o le pepa. O le tuatusi o le fesoʻotaʻiga e mafai ona ulufale faʻatasi. Ae sili atu le faigofie ona faia lenei mea e ala i le faʻatulagaina o le fetuu i le fanua. "Sooga"ona kiliki ai lea i le masini manaomia. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a uma lena, o ona faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i totonu o le fanua. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. A maeʻa nei gaioiga, o le numera e aliali i le filifili filifilia. "1". Ina ia mafai ona tusia uma koluma, tatou te avea i lona tulimanu taumatau pito i lalo ma valaau le faailoga ua tumu. E pei lava o taimi muamua, tatou tosoina i le taumatau i le pito o le laulau. Faasolo le ki Ctrl leai se mea e manaʻomia, na o le kiliki i le kiliki saʻo.

A maeʻa ona faʻatino galuega uma o loʻo i luga, o koluma uma o le laulau o le a faitaulia i le faasologa.

Lesona: Excel Function Wizard

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le numera o koluma i Excel e mafai i le tele o auala. O le sili ona lauiloa o nei mea o le faʻaaogaina lea o se mea e faʻatumu. I le tele o laulau, e talafeagai le faʻaogaina o le ki. "Faatumu" ma le fesuiaiga i tulaga alualu i luma. O lenei metotia e le aofia ai le faʻaogaina o le fetuu i le va o le pepa. E le gata i lea, o loʻo i ai se galuega faapitoa TAGATA. Ae talu ai ona o le lavelave o le faʻaoga ma le atamai, o lenei filifiliga e le lauiloa e oo lava i tagata faʻalautele. Ioe, ma o lenei faiga e sili atu le taimi nai lo le masani ona faʻaaogaina o se tagata e faʻatumu.