Aveesea o le faamalama lanumoana o le oti i Windows XP


O se tulaga pe a faafuasei ona taofia le galue, ma o nisi faamatalaga e le mafaamatalaina i luga o se ata lanumoana o loo faaalia i luga o le atoa o le mata, o tagata uma e faaaogaina le polokalama o Windows e ono oo mai. E le o se faʻasesega i lenei tulafono ma Windows XP. I soʻo se tulaga, o le faʻaalia o sea faʻamalama o se faailo sili ona leaga i le faiga, ma o se taunuuga e le mafai ona toe galue atili. O se manatu masani e faapea e le mafai ona faasaʻo se mea sese ma naʻo le pau lava le ala e alu ai le toe faʻaofiina o le Windows. O le mafuaaga lena na latou taua ai o le "Blue Screen of Death" (Blue Screen of Death, faapuupuuina le BSOD). Ae e aoga le faanatinati e toe faʻaleleia?

Filifiliga mo gaioiga i le tulaga o se toilalo o le tino

O foliga mai o le faamalama o le oti e mafua mai i le tele o mafuaaga. Faatasi ai ma:

  • Faʻanatura mea tau masini
  • Faʻafitauli i avetaavale masini;
  • Gaoioiga Viral;
  • Faʻapipiʻi le faʻaaogaina o tagata faʻaoga.

I nei tulaga uma, e ese le amio a le komipiuta. O le polokalama e le mafai ona taʻavale, faʻaalia BSoD, e mafai ona toe faʻaleleia, poʻo le tuʻuina atu o se lanu lanumoana pe a taumafai e amata se talosaga faapitoa. O le faamalama o le oti, e ui lava i le igoa o le atuatuvale, e matua malamalama lava. O le agavaʻa i le Igilisi i se tulaga faavae e lava lea e malamalama lelei ai i le mea na tupu ma mea e tatau ona fai ina ia le toe i ai le foliga o le oti. O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faʻamalama e tuʻuina atu ai i le tagata faʻamatalaga nei:

  1. Ituaiga o mea sese.
  2. Fautuaga fautuaina e faʻaaogaina.
  3. Faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le faʻailoga sese.


O le faʻamatalaina o tulafono sese a BSoD e mafai ona maua i luga o le fesoʻotaiga, lea e matua faafaigofie ai le foia o faafitauli.

Ma o lenei sei o tatou tilotilo totoa i laasaga e mafai ona faia e foia ai le faafitauli.

Laasaga 1: Mauaina o le mafuaaga

E pei ona taʻua i luga, o le mafuaʻaga o le le manuia o le tino e mafai ona maua i le mea e taofia ai, lea o loʻo i luga o le mata o le oti. Ae e masani ona tupu le faʻaaogaina vave o le polokalama ma o le faʻamatalaga o loʻo maua i le BSoD e le mafai ona maua le taimi e faitau ai. Ina ia le toe faʻaleleia aunoa le komepiuta, e tatau ona e faia tulaga talafeagai mo gaoioiga i le tulaga o le le manuia o le polokalama. Afai e le mafai ona ave i ai i le masani masani pe a uma le tupuga o se mea sese, e tatau ona faia uma taga i se tulaga saogalemu.

  1. Faaaogaina o le PCM e ala i le moli "O laʻu komepiuta" tatala le faamalama o meatotino.
  2. Taofi "Avanoa" kiliki "Filifiliga" i le vaega i luga o le ato ma le toe faʻaleleia o mea.
  3. Seti tulaga e pei ona faaalia i lalo:

O le mea lea, o le a le toe faʻaleleia le komepiuta pe a tupu mea sese, ma o le a mafai ai ona faitau faʻamatalaga sese mai le lanu lanumoana. E le gata i lea, o lenei faʻamatalaga o le a avanoa i totonu o le mea na tutupu i le Windows (sei vagana ai mataupu e mafua ona o le le aoga, o le tusitusi i se disk e le mafai).

Laasaga 2: Siaki le "uʻamea"

O matāʻupu faʻapitoa e sili ona taatele o se lanu lanumoana o le oti. O latou punavai e masani lava o le faagasologa, kata vitio, kesi malo ma le eletise. O foliga mai o sea faamatalaga i le faamalama lanumoana e mafai ona taʻu mai ai le tupu o faafitauli ma i latou:

O le mea muamua lava e fai i lenei mataupu o le siaki lea o le komepiuta mo le vevela. E mafai ona faia lenei mea uma i le vaega talafeagai o le BIOS, ma faʻatasi ai ma le fesoasoani o polokalama faʻapitoa.

Faʻamatalaga auiliili:
O loʻo matou suʻeina le faagasologa mo le vevela
Mataitu le vevela o le kata vitio

O le mafuaaga mo le vevela e mafai ona avea ma pefu paʻu. I le faʻamamaina o le komepiuta, e mafai ona e faʻaaogaina le foliga mai o BSoD. Ae ei ai isi mafuaʻaga mo le toilalo.

  1. Faʻafitauli i le RAM. Ina ia iloa, e tatau ona e suʻeina e ala i polokalama faʻapitoa.

    Faitau atili: Polokalame mo le siakiina o le RAM

    I le tulaga o le siakiina o vaivaiga, e sili atu ona sui le komiti manatua.

  2. O taunuuga o le overclocking. Afai e leʻi leva ona oʻo mai le BSoD, na faia taumafaiga e faʻateleina le faʻatinoga o le komepiuta e ala i le faʻapipiʻiina o le masini komepiuta poʻo le kata vitio, atonu e mafua mai ona o le le mafai o nei vaega ona galulue ma le mamafa o uta. I lenei tulaga, ina ia aloese mai faafitauli ogaoga ma le "uʻamea," sili atu le lelei o le toe faafoiina o tulaga i uluai ala
  3. Mea sese i luga o le malo. Afai o nei mea sese e tupu i luga o le pu o loʻo i totonu o le polokalama, o le a le mafai ona fai se taʻavale, e mafua ai le faʻaalia o se lanu lanumoana o le oti. O le iai o ia faafitauli o le a faʻaalia e le manoa "FUAFUAGA LELEI LELEI" i le faʻamatalaga o loʻo i le faamalama. O le mea lea, e tatau ona faia ni fuafuaga e toe faʻaleleia ai le masani masani o le taʻavale. I Windows XP, e mafai ona faia lenei mea mai le saogalemu saogalemu poʻo le toe faʻaleleia o faʻamafanafanaga.

    Faitau atili: Faʻamau le BSOD 0x000000ED sese ile Windows XP

E iai isi mea faʻapitoa e mafai ona mafua ai se lanu lanumoana o le oti. O le mea lea, e tatau ona e siaki ma le totoʻa fesoʻotaʻiga uma ma fesoʻotaʻiga. Afai o le faʻaalia o le mea sese e faʻatasi ma le fesoʻotaʻiga o masini fou - ia mautinoa ua saʻo fesoʻotaʻi. Afai e tatau ai, e tatau foi ona siakiina i latou mo ni faaletonu.

Laasaga 3: Siaki le avetaavale masini

Faʻafitauli i avetaavale masini e masani ona mafua ai le faʻaalia o BSoD. O le mafuaaga masani o le toilalo o le taimi lea e taumafai ai se avetaavale e tusia faʻamatalaga i se mea e faitau ai naʻo le mafaufau. I lenei tulaga, o le savali o loʻo mulimuli mai i luga o le lanu lanumoana:

O se faʻamaoniga mautinoa o faʻafitauli avetaʻavale o se savali e uiga i faafitauli ma soʻo se faila e iai le faʻaopoopoga. .sys:

I lenei tulaga, o faafitauli ma le komepiuta poo le avetaavale o loimata ua lipotia mai.

E mafai ona e foia lenei faafitauli i auala nei:

  1. Toe faʻaleleia poʻo faʻafou le avetaʻavale masini. I nisi tulaga, atonu e le o se avetaavale avetaavale lea e mafai ona fesoasoani, ae o se faasolo i tua i se kopi tuai.

    Faitau atili: Faʻapipiʻi avetaavale e faʻaaogaina meafaigaluega a le Windows

  2. Faʻasaʻo Windows i le telefoni faʻatonuina lata mai. Ina ia faia lenei mea, filifili le mea e tutusa ai i le lisi o mea e saogalemu ai.
  3. Faʻaaogā le Faʻamālōlōina Faʻamālōlōina, le Mea na Toe Faʻafouina Toe Faʻafouina Windows, poʻo le toe faʻaleleia o le polokalama aʻo faʻasaoina tulaga.

    Faitau atili: Auala e toe faʻafoʻi ai Windows XP

Ina ia mafai ona foia le faafitauli i le foliga mai o le lanu lanumoana o le oti, e sili atu le siakiina o avetaavale eletise faatasi ai ma le siakiina o meafaigaluega.

Laasaga 4: Siaki lau komepiuta mo siama

O mea tau viral e mafua ai le tele o faafitauli komipiuta. E aofia ai le foliga vaaia o se lanu lanumoana o le oti. O le fofo i lenei faafitauli o le tasi: faamamaina o le komipiuta mai mea leaga. E masani ona lava le suʻeina o le tino ma le fesoasoani o soʻo se faʻaaogaina o faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, Malwarebytes, ina ia le toe i ai le lanu lanumoana.

Vaʻai foi: Feteenaʻi faʻamaʻi komepiuta

O le faafitauli pe a siakiina le komipiuta mo siama atonu e le o le lanu lanumoana e le mafai e le antivirus ona faamaea lana galuega. I lenei tulaga, e tatau ona e taumafai e faia le siaki mai le saogalemu saogalemu. Ma afai e te filifilia le download i se tulaga saogalemu ma le fesoʻotaiga i fesoʻotaʻiga, ona mafai ai lea e oe ona faʻafouina le 'upega tafaʻilagi anti-virus, poʻo le faʻaaogaina o se aoga faʻapitoa e faʻamalolo ai lau komepiuta.

I nisi o tulaga, e mafai ona faʻamoemoeina o le mafuaaga o le lanu lanumoana e le o se siama, ae o se virus. I lenei tulaga, e sili atu le toe faʻaaogaina, pe filifili isi polokalama e faʻafefe ai faʻamaʻi.

O auala autu ia e faʻaumatia ai le lanu lanumoana o le oti. E tatau ona maitauina o le faasologa o laasaga o loʻo taʻua i luga e le faʻamaonia. E toʻatele o le a sili atu ona talafeagai le amataina o se fofo, mo se faʻataʻitaʻiga, i se siaki siama, ma o le a saʻo. I soo se tulaga, e tatau ona amata mai se tulaga faapitoa, aemaise lava i mea uma - e faagaoioia le komepiuta i se auala e faaitiitia ai le tulaga o le BSoD.

Vaʻai foi: Fofoina o le faafitauli o le toe faʻafouina o le komepiuta