Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 7 i le Windows 10 (8) i luga o se komepiuta - i luga o se GPT disk i UEFI

Le aso lelei i tagata uma!

O le tele o komepiuta faʻaonapōnei eo mai ma le Windows 10 faʻapipiʻi muamua (8). Ae mai le poto masani, e mafai ona ou fai atu e toatele tagata (mo le taimi) e fiafia ma galulue ma le toʻa i le Windows 7 (o nisi tagata e le o taofiofia polokalama tuai i le Windows 10, o isi e le fiafia i le mamanu o le osiga fou, o isi ei ai faafitauli i futu, avetaavale, ma isi. ).

Ae ina ia mafai ona taʻavale Windows 7 i luga o se komepiuta, e le manaʻomia le faʻatulagaina o le 'ie, solo uma mea, ma isi. E mafai ona e faia eseese - faʻapipiʻi le Windows 7 OS lona lua i le 10-ke 10 faila nei (mo se faʻataʻitaʻiga). E fai lava lenei mea, e ui o le toʻatele e iai ni faʻafitauli. I lenei tusiga o le a ou faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga le faʻapipiʻiina o le Windows 7 OS lona lua i le Windows 10 i luga o se komepiuta ma se CD GPT (lalo ole UEFI). O lea, seʻi o tatou amata amata ona tatou malamalama lelei ...

O le anotusi

  • E pei o se tasi o vaega o se disk - e fai ai le lua (matou te faia le vaega mo le faʻatulagaga o le Windows lona lua)
  • Faʻasaina se taavaʻaleti a le UEFI faʻamalosi i le Windows 7
  • Faʻapipiʻiina o le PIOS komepiuta (faʻaaogaina le Puipuiga Puipui)
  • Taumafaiina o le Windows 7 faʻapipiʻi
  • Filifilia o le faʻaaogaina o le polokalama, faatulaga le taimi e faʻasolo ai

E pei o se tasi o vaega o se disk - e fai ai le lua (matou te faia le vaega mo le faʻatulagaga o le Windows lona lua)

I le tele o tulaga (ou te le iloa pe aisea), o komepiuta komepiuta fou (ma komepiuta) eo mai ma le tasi vaega - lea ua faʻaoga ai Windows. Muamua, o lenei auala o le vaeluaina e le faigofie tele (aemaise lava i mataupu faʻafuaseʻi, pe ae manaʻomia le suia o le OS); lona lua, afai e te manaʻo e faʻaeʻe se OS lona lua, ona leai lea o se mea e fai ai ...

O le galuega i lenei vaega o le tusiga e faigofie lava: a aunoa ma le tapeina o faʻamatalaga i luga o le vaeluaga mai le Windows 10 (8) faʻapipiʻi muamua, fai se isi vaega 40-50GB mai avanoa avanoa (mo se faʻataʻitaʻiga) mo le faʻatulagaina o le Windows 7 i totonu.

I le faʻamuamua, e leai se mea faigata iinei, ae maise lava talu ai e mafai ona e faia i mea aoga ua fausia i totonu o Windows. Mafaufau i le faasologa o mea uma.

1) Tatala le aoga o le "Disk Management" - o loʻo iai i soʻo se faʻamatalaga o le Windows: 7, 8, 10. O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea, o le taʻalo lea i pātiti Manumalo + R ma ulufale i le poloaigadiskmgmt.msc, kiliki i le INTER.

diskmgmt.msc

2) Filifili le vaeluaga o lau puʻega, lea o loʻo i ai le avanoa avanoa (O loʻo i ai, i le ataata i lalo, vaega 2, i luga o le komepiuta fou, atonu o le ai ai le 1). O lea, filifili lenei vaega, kiliki i luga-o-le luga ma kiliki le "Pusa o le Pusa" i le lisi autu (e pei o, tatou te faaitiitia ona o le avanoa avanoa i ai).

Tapuai tom

3) I le isi itu, ulufale i le tele o le avanoa faʻasoa i le MB (mo le Windows 7, ou te fautuaina se vaega pito i lalo o le 30-50GB, pe a 30000 MB, faʻaalia le faʻamalamalamaga i lalo). Ie o le mea moni, ua tatou ulufale atu nei i le tele o le disk lea o le a tatou toe faʻaopoopoina ai Windows.

Filifili le tele o le vaega lona lua.

4) O le mea moni, i ni nai minute o le a e vaʻai ai o le avanoa avanoa (o le tele na matou faʻaalia) na vavae ese mai le vaʻa ma ua le amanaiaina (i le puleaina o le disk, o vaega ia e maka i le uliuli).

O lenei kiliki i luga o lenei vaega e leʻi faʻasalalau ma le kulimi taumatau ma fai se voluma faigofie i ai.

Fatuina se voluma faigofie - fatuina se vaeluaga ma faʻapipiʻiina.

5) I le isi itu, e tatau ona e faʻamaoti le faiga o le faila (filifili NTFS) ma faʻamaonia se tusi taʻavale (e mafai ona e faʻamaonia mai se mea e leʻi i totonu o le polokalama). Ou te manatu e leai se mea e tatau ona faʻamaonia ai nei laasaga uma iinei, o loʻo i ai moni lava i nisi o taimi le lolomiina o le "isi" button.

Ona saunia ai lea o lau disk ma o le a mafai ona faamaumauina isi faila, e aofia ai le tuʻuina atu o se OS.

E taua! Mo le vaevaeina foi o se tasi vaega o se puʻupuʻu i totonu o le 2-3 vaega, e mafai ona e faʻaaoga faʻaaogaga faapitoa. Faʻaeteete, e le o latou uma e vavaeina le kilivale e aunoa ma le afaina o faila! Sa ou talanoa e uiga i se tasi o polokalama (lea e le o faatulagaina le disk ma e le tapeina au faamaumauga i luga o le gaioiga) i lenei tusiga:

Faʻasaina se taavaʻaleti a le UEFI faʻamalosi i le Windows 7

Talu mai le Windows 8 (10) muamua sa faʻaaogaina i luga o se komepiuta komepiuta i lalo o le UEFI (i le tele o tulaga) i luga o se GPT, o le faʻaaogaina o se masini komepiuta USB flash e le mafai ona galue. Mo lenei mea e tatau ona e faia ni mea faʻapitoa. USB flash drive i lalo o UEFI. O le a tatou faia nei ... (i le auala, e mafai ona e faitau atili i ai iinei:

I le auala, e mafai ona e iloa po o le a le vavaega i luga o lau disk (MBR poʻo le GPT) i lenei tusiga: O le faʻaogaina o lau disk e faʻalagolago i tulaga e tatau ona e faia i le fausiaina o se faʻalapotopotoga faʻasalalau!

Mo lenei tulaga, ou te fautuaina e faʻaaoga se tasi o meafaigaluega sili ona faigofie ma faigofie e tusitusi ai faʻamalosi osofaʻiga. O se faʻaaogaina lea Rufus.

Rufus

Tusitala o le tusitala: //rufus.akeo.ie/?locale=ru_RU

O se mea itiiti lava (i le auala, saoloto) aoga mo le fatuina o alalaupapa puʻe. Le faʻaaogaina e matua faigofie lava: naʻo le download, tamoe, faʻamaonia le ata ma seti le faatulagaga. Ma le isi - o le a ia faia mea uma lava ia! Le saʻo lelei ma se faʻataʻitaʻiga lelei mo faʻaaogaina o lenei ituaiga ...

Seʻi o tatou agaʻi i le faʻamaumauga (i le faasologa):

  1. masini: faʻafeiloaʻi ii le flash flash drive iinei. O le a tusia ai le faila faʻavae ISO i le Windows 7 (o le a manaʻomia le avega eletise i le 4 GB le itiiti, sili atu - 8 GB);
  2. Fuaiupu ata: GPT mo komepiuta ma se interface UEFI (o se tulaga taua, a leai o le a le aoga le amataina o le faʻapipiʻi!);
  3. Faʻamaumauga: FAT32;
  4. ona faʻamaonia ai lea o le faila o le faʻavae mai le Windows 7 (siaki le faʻapipiʻi ina ia le toe faʻamautuina.) O isi vaega e mafai ona sui pe a uma ona faʻamautu le ata ISO);
  5. Faasolo i le amataga le button ma faatalitali mo le faaiuga o le faiga o le pueina.

Faʻamaumau EUFI Windows 7 masini faʻaleleia.

Faʻapipiʻiina o le PIOS komepiuta (faʻaaogaina le Puipuiga Puipui)

O le mea moni, afai e te fuafua e faʻapipiʻi le Windows 7 i le faiga lona lua, ona le mafai lea ona faia pe afai e te le faʻamalosi le sulu faʻamalosi i le komepiuta o le komepiuta BIOS.

O le malupuipuia o le kalama o se uiga UEFI lea e puipuia ai le faʻaaogaina o polokalama faʻapipiʻi ma polokalama faʻapipiʻi mai le amataina i le taimi o le osofaʻiga ma le amataga o se komepiuta. Ie pe a tautala, e puipuia mai soo se mea e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, mai siama ...

I totonu o komipiuta eseese, ua le atoatoa le malosi o le Puipuiga Puipuia i auala eseese (ei ai le komepiuta feaveai e le mafai ona e faʻaaogaina uma!). Mafaufau i le mataupu i nisi auiliiliga.

1) Muamua e tatau ona e ulufale i le BIOS. Mo le faia o lenei mea, o le tele o taimi, faʻaaoga ia ki: F2, U10, Aveese. O tagata laititi komepiuta taʻitasi (ma e oʻo lava i komepiuta feaveaʻi). E tatau ona togiina le faamau i le tele o taimi i le taimi lava e uma ai le masini.

Faʻaalia! Pātini e ulufale ai i le BIOS mo PC eseese, komipiuta komepiuta:

2) Pe ae ulu atu i le BIOS - vaavaai mo le vaeluaina o le BOOT. E tatau ona faia mea nei (mo se faʻataʻitaʻiga, se komepiuta Dell):

  • Filifiliga o le Pusa Lisi - UEFI;
  • Pusa Puipuiga - Tigāina (lē lelei!) A aunoa ma lenei, faʻapipiʻi le Windows 7 e le galue);
  • Lisi Faʻaaogaina Rom - Enabled (lagolago mo le faʻatauina o le OS tuai);
  • O le malologa e mafai ona tuʻuina e pei o, e le mafai;
  • Faasolo i le F10 button (Save and Exit) - o le lavea lea ma alu ese (i le pito i lalo o le lau o le a ia te oe le kulupu e te manaomia e kiliki).

O le Puipuiga Puipuia e le atoatoa.

Faʻaalia! Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le le faʻaaogaina o le Puipuiga Puipuiga, e mafai ona e faitau i lenei tusiga (e tele ni komipiuta eseese e toe iloiloina iina):

Taumafaiina o le Windows 7 faʻapipiʻi

Afai e faamaumauina le afi moli ma faʻaofi i totonu o le USB 2.0 port (USB 3.0 port ua faailogaina i le lanumoana, faʻaeteete), o le BIOS ua faʻatulaga, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi le Windows 7 ...

1) Toe faʻafouina le (komipiuta) le komepiuta ma taomi le button selection button (Valaʻau i le Boot Menu). I komepiuta komepiuta eseese, o nei koni e eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le komepiuta HP, e mafai ona e taʻalo i le ESC (poʻo le F10), i luga o le laptops Dell - F12. I le tulaga aoao, e leai se mea faigata iinei, e mafai lava ona e mauaina le tele o koni e masani ai: ESC, F2, F10, F12 ...

Faʻaalia! Maʻa vevela mo le valaʻauina o le Boot Menu i totonu o komepiuta mai gaosiga eseese:

I le auala, e mafai foi ona e filifilia le aufaasālalau i totonu o le BIOS (silasila i le vaega muamua o le tusiga) e ala i le faatulagaina lelei o le falesa.

O le sikikipipiata i lalo o loʻo faʻaalia ai foliga o lenei lisi. Pe a aliali mai - filifili le kiliva flash USB puʻeina (tagaʻi i lalo).

Filifili le masini taʻavale

2) I le isi itu, amata le faʻaaogaina masani o le Windows 7: matala faʻafeiloaʻi, se faamalama e iai se laisene (e tatau ona e faʻamaonia), se filifiliga o ituaiga faʻapipiʻi (filifili mo tagata faʻapitoa) ma, mulimuli ane, o le window e aliali mai ma se filifiliga o se disk e faʻapipiʻi ai le OS. I le faʻamuamua, i lenei laasaga e le tatau ona i ai ni mea sese - e tatau ona e filifilia se vaeluaga o le mea na tatou saunia muamua ma kiliki "sosoo".

O fea e tuʻuina ai le Windows 7.

Faʻaalia! Afai ei ai ni mea sese, e le mafai ona faʻaeʻeina "lenei vaega, aua o se MBR ..." - Ou te fautuaina le faitauina o lenei tusiga:

3) Ona e tatau lea ona e faatali seʻi kopiina faila i le komepiuta o le komepiuta, saunia, faafou, ma isi.

Le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le OS.

4) I le auala, pe a uma ona kopiina faila (mataʻitusi i luga) ma toe faʻafouina le komepiuta - o le ae iloa le mea sese "File: Windows System32 Winload.efi", etc. (screenshot i lalo) - o lona uiga e te le tapeina le Secure Boot ma Windows e le mafai ona faʻaauau le faʻapipiʻiina ...

A maeʻa le faʻatagaina o le Puipuiga Puipuiga (faʻapefea ona faia lenei mea - silasila i luga i le tusiga) - o le a leai se mea sese ma o le a faʻaauau pea ona faʻaeʻeina Windows i le masani masani.

Faʻasalaga Saogalēmū Lelei - Aua le Paʻu!

Filifilia o le faʻaaogaina o le polokalama, faatulaga le taimi e faʻasolo ai

A maeʻa ona tuʻuina atu le polokalama lona lua a Windows, pe ae faʻaogaina le komepiuta, o le ai ai sau pule faʻavae o le a faʻaalia uma auala faʻaogaina i luga o lau komepiuta e faʻatagaina oe e filifili mea e sii mai (faʻamalamalamaina i lalo).

I le faʻamuamua, o lenei mea atonu o le iʻuga o le tusiga - ae o faʻamaumauga le lelei o faʻamaumauga e le talafeagai. Muamua, o lenei foliga e aliali i taimi uma mo le 30 sekone. (5 o le a lava e filifili!), Lona lua, o se tulafono, o tagata taʻitasi e manaʻo e faʻailoa ia te ia po o le fea polokalama e ave i ai ona o le le mafai. Ioe, o le a tatou faia i le taimi nei ...

Pule o le taʻavale Windows.

Ina ia seti le taimi ma filifili le polokalama e le mafai ona totogi, alu i le Panel Control Panel i: Panel Control / System and Security / System (Ua ou seti nei laina i le Windows 7, ae i le Windows 8/10 - ua faia lenei mea i le auala lava e tasi!).

A amata le matala o le "System", i le itu tauagavale o le ai ai se fesoʻotaʻiga "Faʻalauteleina faatulagaga o faʻalapotopotoga" - e tatau ona e tatalaina (faʻaaliga i lalo).

Lisi Pulea / Faigaluega ma le Puipuiga / Faigaluega / Ext. faʻaiʻuga

E le gata i lea, i le vaega "Avanoa" o loʻo i ai ni taʻavale ma toe faʻaleleia filifiliga. Latou te manaʻomia foi ona tatala (mataʻitusi i lalo).

Windows 7 faʻaiuga filifiliga.

Ona mafai lea ona e filifilia le faiga o loʻo faʻaaogaina e ala i le le lelei, faʻapea foi pe faʻaali le lisi OS, ma le umi o le a faʻaalia ai. (faʻamalamalamaina i lalo). I se tulaga lautele, ua e setiina ia laina mo oe lava, faasaoina ma toe faaola le komepiuta.

Filifili le faʻaaogaina o le polokalama e faʻamalosi.

PS

I le faigofie faigofie o lenei tusiga ua maeʻa. Iʻuga: 2 OSes ua faʻapipiʻi i luga o le komepiuta, o loʻo galulue uma, pe a oʻo i le 6 sekone e filifili ai le mea e sii mai. O loʻo faʻaaogaina le Windows 7 mo se uluaʻi talosaga na musu e galue i le Windows 10 (e ui o le a mafai ona faia i masini masini :)), ma le Windows 10 - mo mea uma lava. O mamanu faʻaletausaga uma e vaʻai i faʻaaliga uma i totonu o le polokalama, e mafai ona e galue i faila e tasi, ma isi.

Lelei Lelei!