Auala e fuafua ai po o fea le faʻatinoina o le taavale: SSD, HDD

Le aso lelei. O le saoasaoa o le taavale e faalagolago lea i le auala e galue ai (mo se faataitaiga, o le eseesega i le saoasaoa o se drive SSD i aso nei pe a fesootai atu i le SATA 3 port faasaga i le SATA 2 e mafai ona ausia se eseesega o le 1.5-2 taimi!).

I lenei tusiga laʻitiiti, ou te fia taʻu atu ia te oe pe faapefea ona vave vave ma faigofie ona iloa po o fea le faʻatinoga o se puʻupuʻu faigata (HDD) poʻo le taʻavale malosi (SSD) o loʻo galue i totonu.

O nisi o faʻamatalaga ma faʻamatalaga i le tusiga na faʻalavelave tele mo faʻamatalaga faigofie mo le tagata faitau e lei saunia.

E faʻapefea ona matamata i le tulaga o le pu

Ina ia fuafuaina le tulaga o le disa - o le a manaʻomia ai se mea faapitoa. aoga. Ou te fautuaina e faaaoga CrystalDiskInfo.

-

CrystalDiskInfo

Faʻafanua aloaia: //crystalmark.info/download/index-e.html

O se polokalame saoloto e lagolagoina ai le gagana Rusia, lea e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina (faʻapitoa, na o le download ma le tamoe (Manaomia le siiina o le feaveaʻi feaveaʻi)). O le aoga e mafai ai e oe vave ona maua le tele o faʻamatalaga e uiga i le faagaoioiga o lau pu. E sili atu le tele o meafaigaluega: komepiuta komepiuta, lagolagosua i HDDs ma SSDs fou. Ou te fautuaina ia i ai se aoga "i le taimi" i luga o le komepiuta.

-

A maeʻa le faʻaaogaina o le aoga, muamua filifili le kiliva e te manaʻo e fuafua ai le faʻatulagaga o le faʻatinoga (afai e na o le tasi lava le disk i totonu o le polokalama, ona filifilia lea o le polokalama le faʻaaogaina). I le auala, i le faaopoopo atu i le tulaga o le taotoga, o le aoga o le a faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le vevela o le vevela, lona saoasaoa o le faasolosolo, le taimi faʻatinoina, iloilo lona tulaga, ma avanoa.

I la tatou tulaga, ona tatau lea ona tatou sailia le laina "Faʻafesuiaʻiga" (pei o le Ata 1 o loʻo i lalo).

Fig. 1. CrystalDiskInfo: faamatalaga e uiga i le disks.

O le manoa o loʻo faʻaalia i se vaega o le 2 faʻamaonia:

SATA / 600 | SATA / 600 (tagai i le Ata 1) - o le SATA / 600 muamua o le tulaga o le disk, ma o le SATA / 600 lona lua o le lagolagosua lagolago o le faagaoioiga (e le masani ona fetaui lelei!).

O le a le uiga o nei fuainumera i CrystalDiskInfo (SATA / 600, SATA / 300, SATA / 150)?

I soʻo se komipiuta faʻaonaponei, e ono mafai ona e iloa nisi o tau aoga:

1) SATA / 600 - o se faʻataʻitaʻiga o le SATA (SATA III), o le tuʻuina atu o le bandwidth i le 6 Gb / s. Na muamua faʻaofiina i le 2008.

2) SATA / 300 - faʻasologa o le SATA (SATA II), tuʻuina atu le bandiusi e oʻo i le 3 Gb / s.

Afai e iai sau puʻupuʻu masani, e mafai ona e faʻaaoga i le: SATA / 300 poʻo le SATA / 600. O le mea moni e faʻapea, o se puʻe puʻe (HDD) e le mafai ona sili atu i le SATA / 300 tulaga faʻataʻitaʻi i le saoasaoa.

Ae afai ei ai sau SSD, e fautuaina e galue i le SATA / 600 (pe afai o le mea moni, lagolagoina le SATA III). O le eseesega i le faʻatinoga e mafai ona ese 1.5-2 taimi! Mo se faʻataʻitaʻiga, o le saoasaoa o le faitau mai se SSD disk o loʻo taʻalo i le SATA / 300 o le 250-290 MB / s, ma i le SATA / 600 le 450-550 MB / s. O loʻo i ai se eseesega iloga ma mata le lava, mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae faʻaogaina le komepiuta ma amata Windows ...

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le suʻega o le faatinoga o le HDD ma SSD:

3) SATA / 150 - SATA le faʻataʻitaʻiga (SATA I), tuʻuina atu le bandiuta e oo i le 1.5 Gbit / s. I luga o komepiuta nei, i le ala, toetoe lava a le tupu.

Faamatalaga i luga o le laupapa ma le disk

E faigofie lava ona e iloa po o le a le fesoʻotaʻiga o au meafaigaluega e lagolagoina - naʻo le vaai i le vaʻavaʻai i igoa o le disk ma le motherboard.

I luga o le laupapa, i le avea ai o se tulafono, o loʻo iai ni vaʻa fou SATA 3 ma le matutua SATA 2 (tagaʻi Fig. 2). Afai e te faʻafesoʻotaʻi se SSD fou e lagolagoina le SATA 3 i le SATA 2 i luga o le laupapa, ona galue ai lea o le taavale i le SATA 2 ma e masani lava o lona malosi vave e le mafai ona faʻaalia!

Fig. 2. SATA 2 ma SATA ports 3. Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 motherboard.

I le auala, luga o le afifi ma luga o le lava lavalava, e masani lava, e masani ona faailoa mai e le gata o le maualuga le faitau ma tusitusi le saoasaoa, ae faapea foi le faiga o le taotoga (pei o le ata 3).

Fig. 3. Fafoina ma le SSD.

I le ala, afai e leai sau PC fou ma e leai se SATA 3 i luga o lea mea, ona faʻapipiʻiina lea o se SSD disk, e oʻo lava i le faʻafesoʻotaʻi i le SATA 2, o le a maua ai se faʻaopoopoga taua o le saoasaoa. E le gata i lea, o le a matauina i soo se mea ma le le lava o mata: pe a faʻapipiʻi le OS, pe a tatalaina ma faila faila, i taʻaloga, ma isi.

O lenei mea ou te fulitua, o galuega manuia uma