Faʻapefea ona tusitusia le vitio mai le Mac OS screen

O mea uma e te manaʻomia e faamaumauina ata vitio i luga o le Mac o loʻo tuʻuina atu i le faiga faʻaogaina lava ia. I le lomiga lata mai o Mac OS, e lua auala e faia ai lenei mea. O se tasi oi latou, o loʻo galue pea i aso nei, ae na talafeagai foi mo lomiga muamua, na faʻamatalaina i totonu o se mea ese Ata pueina o se ata mai le Mac i le Quick Time Player.

O lenei faʻasalalauga o se auala fou e pueina ai ata vitio, lea na faʻaalia mai i le Mac OS Mojave: e faigofie tele ma vave, ma, ou te manatu, o le a tumau pea i le faʻagasologa o polokalama i le lumanai. E mafai foi ona aoga: 3 auala e faamaumauina ai le vitio mai le matala o le iPhone ma le iPad.

Faʻamatalaga faʻamalamalama ma ata vitio

O le OS aupito lata mai o Mac OS o loʻo i ai se pupuni fou o keyboard, lea e tatalaina ai se laulau e mafai ai e oe vave ona faia se faʻamalamalamaga o le mata (silasila i le auala e ave ai se faʻamalamalamaga i luga o se Mac) poʻo se vitio faʻamaufaʻailoga o le mata atoa poʻo se isi vaega o le mata.

E matua faigofie lava ona faʻaoga ma, atonu, o laʻu faʻamatalaga o le a toe faʻalanoa:

  1. Tuiina o ki Poloaiga + Sue (Filifiliga) + 5. Afai e le aoga le fesoʻotaʻiga autu, silasila i totonu o le "Seti Faʻatonu" - "Keyboard" - "Shortcase Shortcuts" ma maitau le mea "Faʻasalalau mo screenshots ma le faʻamaumauga", o le tuufaatasiga o loʻo faʻaalia mo ia.
  2. O le a tatalaina se laasaga mo le pueina ma le fausiaina o sikolasipi, ma o le a faamamafaina se vaega o le mata.
  3. I totonu o le laulau o loʻo i ai faʻamau e lua mo le pueina o le vitio mai le mata Mac - o le tasi e faamaumauina le vaega ua filifilia, o le lona lua e mafai ai ona e faamaumauina atoa le lau. Ou te fautuaina foi le gauai atu i mea e mafai ona maua: iinei e mafai ona e suia le nofoaga na faasaoina ai le vitio, faʻaali le faʻaaliga o le faʻatusa o le kiore, seti le taimi e amata ai le pueina, liliu le leo e pueina mai le masini masini.
  4. A uma le kilikiina o le faamaufaʻailoga (pe afai e te le faʻaaogaina le taimi), kiliki le matafaʻailoga i foliga o se mea pueata i luga o le mata, o le a amataina le pueina o ata. Ina ia taofi le pueina o le vitio, faʻaaoga le "Taofi" i le pusa o tulaga.

O le vitio o le a faʻapolopoloina i le nofoaga o lau filifiliga (o le faaletonu o le ofisa o le komepiuta) i le format MOV ma le lelei o le lelei.

I luga foi o le saite na faamatalaina ai polokalame lona tolu mo le pueina o le vitio mai le lau, o nisi o galuega i luga o le Mac, atonu o le a aoga le faamatalaga.