Faatumu potu e faalagolago i le tau i Microsoft Excel

Aʻo galue ma laulau, o tulaga taua o loʻo faʻaalia i totonu o loʻo i ai le faamuamua. Ae o se vaega taua foi o lona mamanu. O nisi tagata faʻaaoga e manatu o se mea lona lua ma e le tele le gauai atu i ai. Ma e le aoga, aua o se laulau matagofie ua fuafuaina o se tulaga taua mo lona malamalama lelei ma le malamalamaaga e tagata faaaoga. O ata vaaia o faʻataʻitaʻiga o loʻo faia ai se sao taua tele i lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani o meafaigaluega faʻapino ata e mafai ona e valivali ai lela o laulau e faʻatatau i latou mea. Sei o tatou sailia pe faapefea ona fai lenei mea i Excel.

O le faʻagasologa mo le suia o le lanu o sela e faʻatatau i le anotusi

O le mea moni, e manaia i taimi uma le i ai o se laulau vaʻaia lelei, lea e vaneina i luga o lanu eseese, e faalagolago i le anotusi. Ae o lenei uiga e matua talafeagai lava mo laulau lapoa e aofia ai le tele o faʻamatalaga o faʻamatalaga. I lenei tulaga, o le lanu e tumu ai sela o le a matua faafaigofieina ai aoaoga a tagata faaaoga i lenei tele o faamatalaga, talu ai e mafai ona faapea ua uma ona faatulagaina.

E mafai ona faʻamaonia ele paʻu pepa e vali ai lima, ae toe faʻafai, afai e tele le laulau, e tele se taimi e alu ai. E le gata i lea, i se ituaiga o faʻamatalaga o le a mafai e le tagata ona faia se vaega ma mea sese. E le o le taʻua o le laulau e mafai ona faʻamalosia ma o faʻamatalaga i totonu o lea taimi e suia, ma i le tele o mea. I lenei tulaga, o le suia o le lanu i le lima e masani ona le talafeagai.

Ae o loʻo i ai se ala e alu ese ai. Mo sene e aofia ai le tele (suiga) o faʻatulagaga, faʻaaogaina le faatulagaga, ma mo faʻamaumauga faʻamaumauga, e mafai ona e faʻaaoga le meafaigaluega "Saili ma sui".

Metotia 1: Faʻatulagaga Faʻapulagaina

I le faʻaogaina o le conditional formatting, e mafai ona e setiina ni tuaoi patino o tulaga taua o le a valiina ai siama i le tasi po o le isi lanu. Valivali o le a faia otometi lava. I le tulaga o le tau o le cell, ona o se suiga, e sili atu i tua atu o tuaoi, ona ave loa lea o le elemene o lenei pepa.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona galue lenei metotia i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E iai la matou laulau o tupe maua o le atinaʻe, lea e vaevaeina ai faʻamaumauga i masina taʻitasi. E tatau ona tatou faailogaina i lanu eseese ia elemene ia e itiiti ifo ai le aofaiga o tupe maua 400000 ruʻu, mai 400000 agai i luga 500000 mapu ma sili atu 500000 ruʻu.

  1. Filifili le koluma o loʻo i ai le faʻamatalaga e uiga i tupe maua a le atinaʻe. Ona agai lea i le lisi "Aiga". Kiliki le ki "Faiga Faʻavae"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Ata". I le lisi e amata, filifili le aitema "Pulega o Tulafono ...".
  2. Amataina le faʻatalama o le faʻamalama tulafono faʻavae faatulagaga. I totonu o le fanua "Faʻaali tulafono faʻavae mo" e tatau ona seti i "Fragment o le taimi nei". I le le mafai, e tatau ona faʻamaonia iina, ae naʻo le tulaga, siaki ma i le tulaga o le le tutusa, suia tulaga e tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga. A uma lena, e tatau ona e taomi le ki "Fausia se tulafono ...".
  3. O se faamalama mo le fausiaina o se tulafono o le faatulagaina. I le lisi o ituaiga tulafono, filifili le tulaga "Faʻatonu nao ni siaki o loʻo aofia ai". I le poloka o loʻo faʻamatalaina le tulafono i totonu o le fanua muamua, e tatau ona i ai i le tulaga "Taua". I le avanoa lona lua, tuʻu le ki i le tulaga "Togiiti". I le vaega lona tolu matou te taʻuina le taua, o elemene o le pepa o loʻo i ai le tau e itiiti ifo nai lo le mea o le a lanu i se lanu. I la tatou mataupu, o lenei tau o le a 400000. A maeʻa lena, kiliki le ki "Format ...".
  4. O le faamalama o se faatulagaga o sela e tatala ai. Alu i le lisi "Faatumu". Filifili le lanu e tumu ai matou te mananaʻo i ai, ina ia mafai ona itiiti ifo nai lo le sela ei ai le tau 400000. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. Matou te toe foi atu i le faamalama mo le fatuina o se tulafono o le faatulagaina ma kiliki foi le ki oi ai foi. "Lelei".
  6. A maea lenei gaioiga, o le a toe faʻafeiloaʻiina i Faiga Faʻavae o Faʻasalalauga Faʻavae. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua uma ona faaopoopoina le tasi tulafono, ae e tatau ona tatou faaopoopoina nisi mea se lua. O le mea lea, toe fai le ki "Fausia se tulafono ...".
  7. Ma tatou toe oʻo atu i le faamalama o le foafoaga. Alu i le vaega "Faʻatonu nao ni siaki o loʻo aofia ai". I le vaega muamua o lenei vaega, tuu le taʻavale "Tau o le Cell", ma i le seti lona lua le ki i le tulaga "I le va o le". I le lona tolu o faʻasalaga e tatau ona e faʻamaoti le uluaʻi tau aogā o le laina o le a faʻapipiʻiina ai elemene felafolafoaʻi. I la matou tulaga, lenei numera 400000. I le lona fa, matou te faʻaalia le aoga mulimuli o lenei tulaga. O le a 500000. A uma lena kiliki i le ki "Format ...".
  8. I le faʻamaumauga o le faʻasalalauga matou te toe foʻi atu ai i le lisi. "Faatumu", ae o lenei taimi tatou te filifilia se isi lanu, ona kiliki lea o le ki "Lelei".
  9. A maeʻa ona toe foʻi atu i le faamalama o le pule, ia kiliki foi le ki. "Lelei".
  10. E pei ona tatou vaai, i Pule o le Tulafono ua uma ona tatou faia ni tulafono se lua. O le mea lea, e tumau pea le fatuina o le lona tolu. Kiliki le ki "Fausia se tulafono".
  11. I totonu o le faamalama o le foafoaga, matou te toe agai i le vaega. "Faʻatonu nao ni siaki o loʻo aofia ai". I le uluai fanua, tuu le filifiliga "Tau o le Cell". I le avanoa lona lua, tuʻu le ki i leoleo "Sili atu". I le vaega lona tolu matou te tietie i le numera 500000. Ona, pei o mataupu muamua, kiliki i luga o le ki "Format ...".
  12. I le faamalama "Faʻatonu ia sela" toe alu i le laupepa "Faatumu". I lenei taimi, filifili se lanu e ese mai i mataupu e lua na muamua atu. Fai se kiliki i luga o le ki. "Lelei".
  13. I le fausiaina o tulafono faamalama, toe tataʻi le faamau. "Lelei".
  14. Tatala Pule pule. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o tulafono uma e tolu e faia, kiliki i luga le ki "Lelei".
  15. O lea la o laulau elemene e lanu e tusa ai ma tuutuuga ma tuaoi i tuʻutuʻuga o faatulagaga.
  16. Afai tatou te suia mea o loʻo i totonu o se tasi o sela, aʻo alu i tua atu o tuaoi o se tulafono faʻapitoa, ona suia loa lea o le lanu o lenei elemene o le pepa.

E le gata i lea, o le faatulagaina o tuutuuga e mafai ona faʻaaoga e ese ai le valivali elemene elemene.

  1. Mo lenei mea mulimuli ane mai Pule o le Tulafono matou te oi le faamalama faatulagaina o le faatulagaga, ona tumau ai lea i le vaega "Faʻatulaga laina uma e faavae i luga o latou tulaga faatauaina". I totonu o le fanua "Valivali" E mafai ona e filifilia le lanu, o ona lanu o le a faʻatumu ai elemene o le pepa. Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  2. I totonu Pule o le Tulafono patipati le faamau "Lelei".
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a uma lenei, o laulaau i le koluma e lanu i lanu eseese o le lanu tutusa. O le tele o le tau o loʻo i ai le elemene o le pepa, o le paolo e mama, o le itiiti - o le pogisa.

Lesona: Faʻapulagaga Faʻapitoa i Excel

Metotia 2: Faʻaaoga le Saili ma Faʻamalamalama Meafaigaluega

Afai o le laulau o loʻo i ai faʻamatalaga faʻamatalaga e te le fuafua e suia i le taimi, ona mafai lea ona e faʻaogaina se mea faigaluega e sui ai le lanu o sulu e ala ile latou mea, "Saili ma faailoga". O lenei meafaigaluega o le a mafai ai e oe ona maua faʻamaonia faʻamaonia ma suia le lanu i totonu o nei siama i le tagata o loʻo manaʻomia. Ae e tatau ona maitauina, pe a suia le anotusi i elemene o le pepa, o le a le otometi le suia o le lanu, ae o le a tumau pea. Ina ia suia le lanu i le mea moni, e tatau ona e toe faia le gaoioiga. O le mea lea, o lenei metotia e le lelei tele mo laulau faʻatasi ai ma mea faʻapitoa.

Seʻio tatou vaʻai pe faʻapefea ona galue i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, lea matou te ave uma le laulau e tasi o tupe maua a le atinaʻe.

  1. Filifili le koluma ma faʻamatalaga e tatau ona faʻapipiʻiina ma le lanu. Ona alu lea i le lisi "Aiga" ma kiliki le ki "Saili ma faailoga"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega Faʻasaga. I le lisi e tatala, kiliki le mea "Saili".
  2. Ua amata le mata "Saili ma sui" i le lisi "Saili". Muamua lava, seʻi tatou maua ia tulaga taua i 400000 ruʻu. Talu ai e leai ni a matou siaki pe a fai o le tau o le a itiiti ifo nai lo 300000 rubles, i le mea moni, e tatau ona tatou filifilia uma elemene o loʻo i ai numera e amata mai 300000 agai i luga 400000. O le mea e leaga ai, e le mafai ona tatou faʻaalia saʻo lenei tulaga, e pei o le faʻaaogaina o le faatulagaga, i lenei auala e le mafai.

    Ae o loʻo i ai se avanoa e faia ai se mea ese, lea o le a maua ai ei matou le tali tutusa. E mafai ona e setiina le mamanu nei i totonu o le poloka saili "3?????". O le fesili fesili o lona uiga o soʻo se amio. O le mea lea, o le polokalama o le a suʻeina numera ono numera uma e amata i se numera. "3". O lona uiga, o le sailiga o suʻesuʻega o le ai ai faʻamaumauga i totonu o le lautele 300000 - 400000mea tatou te manaʻomia. Afai e itiiti le numera o le laulau 300000 pe itiiti 200000ona sosoo ai lea ma itu taʻitasi o le selau afe le sailiiliga e tatau ona faia eseese.

    Ulufale le faaupuga "3?????" i le fanua "Saili" ma kiliki le ki "Saili mea uma".

  3. A maeʻa lena mea, o loʻo maua iʻuga pito i lalo o le faamalama iuga o sailiga. Kiliki le kata i le itu tauagavale i luga o soʻo se tasi oi latou. Ona faʻaoga lea o le kulupu autu Ctrl + A. A maeʻa lena, o faʻamaumauga uma o sailiga e faʻamaonia ma, i le taimi lava e tasi, o mea o loʻo i totonu o le koluma o loʻo faatatau i ai nei taunuuga.
  4. A uma ona filifilia mea o loʻo i totonu o le koluma, aua e te faanatinati e tapuni le faamalama. "Saili ma sui". Avea i le tab "Aiga" lea matou te siitia ai muamua, alu e faʻauʻu i le poloka o meafaigaluega "Font". Kiliki i le tafatolu i le taumatau o le faamau Faatumu lanu. O se filifiliga o lanu eseese eseese e tatalaina. Filifili le lanu tatou te mananao e faʻaaoga i elemene o le pepa o loʻo i ai faʻamaulalo laʻititi 400000 ruʻu.
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o sela uma o le koluma e le itiiti ifo i ai le tau 400000 ruʻu ua faʻaalia i le lanu filifilia.
  6. O le taimi nei e tatau ona tatou valivali ia elemene, lea e maua mai ai tulaga taua 400000 agai i luga 500000 ruʻu. O lenei vaega e aofia ai numera e fetaui ma le mamanu. "4??????". Matou te aveina i totonu o le fanua suʻesuʻe ma kiliki le ki "Saili Uma"e ala i le filifilia muamua o le koluma tatou te manaʻomia.
  7. E tutusa foʻi ma le taimi muamua i sailiga sailiiliga tatou te faia ai le filifilia o le atoaga o le taunuʻuga na maua e ala i le faʻauluina o le kulupu faʻavevela FMTL + A. A maeʻa lena faʻagasologa i le faʻatusaina o le ata o le filifilia o lanu Tatou kiliki i luga ma kiliki le ata o le hue tatou te manaʻomia, lea o le a vali ai elemene o le pepa, pe a faʻapea o loʻo i ai le tau i le lautele mai le 400000 agai i luga 500000.
  8. E pei ona mafai ona e vaʻai, pe a maeʻa lenei gaioiga o elemene uma o le laulau ma faʻamatalaga i le vaitaimi ma 400000 e 500000 faʻalauiloaina i lanu ua filifilia.
  9. I le taimi nei, e tatau ona tatou filifilia le vaega mulimuli o tulaga faatauaina - sili atu 500000. O iinei tatou te laki foi, aua o numera uma e sili atu 500000 o loʻo i le tele o 500000 agai i luga 600000. O le mea lea, i totonu o le fanua suʻesuʻe e ulu atu i le faʻaaliga "5?????" ma kiliki le ki "Saili Uma". Afai ei ai tulaga taua tele 600000, e tatau ona matou sailiili faʻatasi mo le faʻamatalaga "6?????" ma isi
  10. Ma le isi, filifili filifiliga e suʻe ai e faʻaaoga ai le faʻatasi Ctrl + A. Ma le isi, faʻaaoga le faamau i luga o le lipine, filifili se lanu fou e faʻatumu ai le vaitau sili atu 500000 e ala i le faʻatusa tutusa e pei ona tatou faia muamua.
  11. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le a valiina uma elemene o le koluma, e tusa ai ma le numera numera o loʻo tuʻuina i totonu. Ole taimi nei e mafai ona e tapunia le faamalama sailiga e ala i le kilikiina o le laina latalata i le pito i luga taumatau o le faamalama, talu ai e mafai ona mafaufauina a tatou galuega ua foia.
  12. Ae afai tatou te suia le numera i le isi mea e alu i tua atu o tuaoi ua setiina mo se lanu eseese, o le a le suia le lanu, e pei ona i ai i le auala muamua. O lenei mea e iloa ai o lenei filifiliga o le a naʻo totonu lava o ia laulau e le suia ai faʻamaumauga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se sailiga i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua auala e valivali ai siani e faʻatatau i numera numera o loʻo aofia ai: faʻaaogaina tuutuuga ma le faʻaaogaina o le meafaigaluega "Saili ma sui". O le auala muamua e sili atu le alualu i luma, aua e mafai ai e oe ona sili atu ona manino le faatulagaina o tuutuuga o le a faʻatulaga ai elemene o le pepa. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o tulaga, o le lanu o le elemene e sui faʻafuasei pe afai e suia mea o iai, lea e le mafai e le auala lona lua ona faia. Ae ui i lea, faʻapipiʻi toto e faʻalagolago i le tau ao faʻaaogaina le meafaigaluega "Saili ma sui" e mafai foi ona faʻaaogaina, ae naʻo totonu o laulau faʻamalosi.