Faʻafefea ona sui le mataʻitusi o le moli uila pe tuʻuina atu se tusi tumau i le masini USB

I le lē mafai, pe a faʻafesoʻotaʻiina se masini komepiuta USB poʻo se isi laupepa USB i le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, o le a tuʻuina atu se tusi avetaʻavale, lea o le isi faʻamaufaʻailoga e aunoa ma le saʻo pe'ā maeʻa tusi a isi faʻafesoʻotaʻi faʻapitonuʻu ma avetaʻavale aveeseina.

I nisi o tulaga, atonu e te manaʻomia le suia o le mataʻitusi o le afi moli, pe tuʻuina atu se tusi i le mea e le suia i le taimi (atonu e talafeagai mo nisi polokalame e taʻavale mai se lepisa USB, faʻapipiʻi faʻaoga e faʻaaoga ai auala tuusaʻo), o le a talanoaina i faatonuga. Vaʻai foi: Faʻafefea ona suia le faʻamaonia o se moli vevela poʻo se faila malo.

Tuuina atu o se avetaavale moli tusi e faʻaaogaina ai le Pulea o Disk Windows

Soʻo se polokalame faʻa-tolu e fai ai se tusi i le uila afi e le manaʻomia - e mafai ona e faia lenei mea e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le Disk Management, lea o loʻo i ai i le Windows 10, Windows 7, 8 ma le XP.

O le faasologa o le suiina o le mataitusi o se avega eletise (po o se isi lepela USB, mo se faataitaiga, o se taʻavale malosi i fafo) o le a taua i lalo (e tatau ona fesoʻotaʻi le uila afi i se komepiuta poʻo se komepiuta i le taimi o le gaioiga)

  1. Faasolo ai le Win + R i luga o le piano ma ulufale ai diskmgmt.msc i le Matala Matala, lolomi Faʻofale.
  2. A maeʻa ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le pulou, o le a e vaʻavaʻai atu i taʻaloga uma i totonu o le lisi. Faʻasani-saʻo i luga o le masini elemene manaʻomia poʻo le masini ma filifili le mea autu "Suʻe le avetaʻavale solo poʻo le auala o le vaʻa".
  3. Filifili le mataitusi o le avega o loʻo i ai nei ma kiliki "Faʻasaʻo".
  4. I le isi pusa, faʻamaonia le mataʻitusi manaʻomia o le kiliva afi ma kiliki "Ok".
  5. O le a e vaʻaia se lapataiga e faapea o nisi polokalama e faʻaaoga ai lenei tusi taʻavale e mafai ona le toe galue. Afai e leai ni polokalama e manaʻomia ai se moli vevela e maua ai se "tusi tuai", faʻamaonia le suiga o le mataʻitusi o le uila.

I luga o lenei tofiga o le tusi i le kiliva afi ua uma ona maeʻa, o le ae vaaia i le tagata sailiili ma isi nofoaga ua uma ona i ai le tusi fou.

Faʻafefea ona tuʻuina atu se mataitusi tumau i le moli uila

Afai e te manaʻo e faʻaauau pea le mataitusi o se avega moli faapitoa, ia fai faigofie: o laasaga uma o le a tutusa ma mea na o loʻo taʻua i luga, ae tasi le mea e taua: faʻaaoga le tusi latalata i le ogatotonu poʻo le pito o le alafapeta (ie. o le a le tuʻuina atu i isi taʻavale fesoʻotaʻi).

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e te vaʻai le mataitusi X i le kiliva afi, e pei ona i ai i le faʻataʻitaʻiga, mulimuli ane, soo se taimi lava e faʻafesoʻotaʻi ai le lava itū i le komepiuta poʻo le komepiuta (ma i nisi o ona pusa USB), o le a tuʻuina atu le tusi ua atofaina.

E faʻafefea ona sui le tusi avega i le laina o le poloaiga

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o le puʻupuʻu, e mafai foi ona e tuʻuina atu se tusi i se moli vevela poʻo se isi lava puʻe e faʻaaoga ai le laina o le tulafono a Windows:

  1. Faʻatoʻa le vave faʻasolosolo o se pule (pe faapefea ona faia) ma ia faʻapipiʻi ia poloaiga nei
  2. vavae ese
  3. lisi lisi (faʻalogo nei i le numera numera o le moli uila po o le puʻo o le a faia ai le gaioiga).
  4. filifili le numera N (pe a o N o le fuainumera mai le fuaiupu 3).
  5. atofa le mataitusi = Z (pe a o ai Z o le tusi avega manaʻomia).
  6. alu ese

A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le laina o le poloaiga: o le a tuʻuina atu lau taavale i le tusi e manaʻomia ma mulimuli ane pe a fesoʻotaʻi, o le a faʻaaoga foi e Windows lenei tusi.

E maeʻa lenei ma ou te faʻamoemoe o mea uma lava e faia e pei ona faʻamoemoeina. Afai e faafuasei ona le aoga se mea, faamatala le tulaga i faamatalaga, o le a ou taumafai e fesoasoani. Atonu e aoga: o le a le mea e fai pe a le iloa e le komepiuta le uila afi.