Matou te faia le mea sese "APPCRASH" i le Windows 7

O le tele o komepiuta 'oloʻo i ai se masini e fausiaina, o lea e faʻaaogaina ai e le au faʻapitoa e faigaluega e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga. E sili ona faigofie le siakiina o le aofaiga o totogi tumau ma taimi faʻatinoina e faʻaaoga ai se faʻamaonia faapitoa o loʻo faʻaalia i luga o le 'au paʻu. Ae ui i lea, o nisi taimi ei ai faafitauli i le i ai o lenei faʻamaufaʻailoga. O le asō matou te mananao e iloilo metotia mo le foia o lenei faafitauli i luga o le komepiuta o faʻaaogaina le polokalama o le Windows 10 operating system.

Foia le faafitauli i le moli o le moli i le Windows 10

I le faʻaogaina o le polokalama, o loʻo i ai tulaga faʻasalalauga e mafai ai e oe ona fetuunai le faʻaalia o elemene e ala i le filifilia o mea talafeagai. O le tele o taimi, o le tagata faʻaaoga e liliu ese le faʻaaliga o le atomea o le batini, o se taunuuga o le faafitauli o loʻo fesiligia. Ae ui i lea, o nisi taimi o le mafuaʻaga e ono ese lava. Sei o tatou tilotilo atu i vaega taʻitasi o loʻo avanoa mo lenei faafitauli.

Metotia 1: Faʻasolo le faʻaali o le faʻafanua o le afi

E pei ona taʻua i luga, e mafai e le tagata faʻaoga ona faʻatautaia ia lava ata ma o nisi taimi e faʻafuaseʻi pe na te le iloa le faʻaalia o ata. O le mea lea, matou te fautuaina muamua e te faʻamautinoa o loʻo faʻaalia le faʻaalia o le ata o le puʻa. O lenei faiga e faia i ni nai kiliki:

  1. Tatala le lisi "Amata" ma alu i "Filifiliga".
  2. Fetuunai vaega "Faʻatinoga".
  3. Faʻalogo lelei ile vaega tauagavale. Suʻe se mea "Taskbar" ma kiliki i luga.
  4. I totonu "O le nofoaga o faasalalauga" kiliki i luga o le sooga "Filifili ata o loʻo faʻaalia i le faletusi".
  5. Saili "Meaai" ma seti le faasee agai i "I luga".
  6. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalo "Liliuina ma le Aveeseina o Ata Faʻatonu".
  7. Faʻatoagaina mai o loʻo faʻatinoina i le auala tutusa e pei o le lomiga talu ai - e ala i le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻi tutusa.

O le filifiliga pito sili ona faigofie ma pito sili ona taatele, e mafai ai ona e toe faafoi le ata "Meaai" i totonu o le galuega. O le mea e leaga ai, e mamao lava mai le lelei i taimi uma, o le mea lea i le tulaga e leai sona aoga, matou te fautuaina oe e te masani i isi metotia.

Vaʻai foi: Filifiliga o le "Faʻatinoina" i le Windows 10

Metotia 2: Faʻatuʻi le avetaʻavale

O le avetaavale o le paʻa i le faʻaogaina o le polokalama Windows 10 e masani lava ona faʻapipiʻiina aunoa. O nisi taimi o le toilalo i lana galuega e faʻaosoosoina ai le tele o faafitauli, e aʻafia ai faafitauli ma le faʻaalia o ata "Meaai". Siaki le lelei o le faʻatinoina o avetaʻavale o le a le galue, o lea e tatau ai ona e toe faʻaofi, ma e mafai ona e faia pei o lenei:

  1. Faʻasoa i le Os o se pule e faʻaoga atili ai manipulations. O faʻamatalaga auiliili i le auala e faʻaoga ai lenei talaaga otooto e mafai ona maua i totonu o se mea ese i le sootaga lea.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Faʻaaoga le "Pule" tala i Windows
    Faʻatautaia o Aia Tatau i Windows 10

  2. Faʻasani saʻo "Amata" ma filifili mea "Pule Sili".
  3. Faʻaopoopo le laina "Pamu".
  4. Filifili "AC Adapter (Microsoft)", kiliki i le laina RMB ma filifili le mea "Aveese le masini".
  5. Faʻafou le faʻafouga i luga o le lisi "Gaioiga".
  6. Filifili le laina lona lua i le vaega. "Pamu" ma mulimuli i laasaga lava e tasi o loʻo faamatalaina i luga. ('Aua nei galo e faʻafouina le faʻaogaina pe'ā uma ona faʻaumatia).
  7. E tumau pea na o le toe faʻafouina o le komepiuta e faʻamautinoa ai o loʻo lelei le faʻaleleia o taʻavale.

Metotia 3: Faamamaina o Resitala

I totonu o le nusipepa resitala o loʻo i ai se tulaga maualuga e nafa ma le faʻaalia o ata o galuega. I le aluga o taimi, o nisi o suiga e suia, o lapisi e faaputuputu, pe eseese ituaiga o mea sese. O sea faagasologa atonu e mafua ai se faʻafitauli i le faʻaalia o le mea e le gata o le afi o le afi, ae o isi foi elemene. O le mea lea, matou te fautuaina le faʻamamaina o le resitala e faʻaaoga ai se tasi o auala avanoa. O se faʻamatalaga auiliili i lenei autu o loʻo i le tusiga o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
E faʻapefea ona fufulu faamaumauga o le Windows mai mea sese
Sili Ofisa Faamaumauga

E le gata i lea, matou te fautuaina e faamasani ma isi mea. Afai i totonu o tusiga i luga o sootaga talu ai e mafai ona e maua se lisi o polokalama poʻo ni auala faʻaopoopo, o lenei taʻiala e faʻapitoa i fesootaiga ma CCleaner.

Vaʻai foi: Faʻamāina le Ofisa Resitala ma le CCleaner

Metotia 4: Suʻe lau komepiuta mo siama

E masani lava, o siama faʻamaʻi e mafua ai le le atoatoa o nisi o galuega o le faʻaogaina o le polokalama. E mafai lava e le faila leaga ona faaleagaina le vaega o le OS e nafa ma le faʻaaliina o le ata, pe leai foi le faʻalauiloaina o le meafaigaluega. O le mea lea, matou te fautuaina malosi oe ia e taitaia se komepiuta komepiuta mo siama ma faamama i latou i soo se auala talafeagai.

Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta

Metotia 5: Toe faʻaleleia faila faila

O lenei metotia e mafai ona fesoʻotai ma le muamua, talu ai masani ona faʻaaogaina faila e tusa lava pe maeʻa le faʻamamaina mai faʻamataʻu. O le mea e lelei ai i le Windows 10 o loʻo i ai meafaigaluega e fausia mo le toe faʻafoʻisia o mea talafeagai. Mo faʻamatalaga auiliili i lenei autu, tagaʻi i isi mea o loʻo i lalo.

Faitau atili: Toe faʻaleleia faila faila i le Windows 10

Metotia 6: Faʻafouina Avetaavale Vaavaʻa a le Matua

O le avetaʻavale o le moli laupapa e nafa ma le faʻaogaina o le paʻa ma mo le mauaina mai o faʻamatalaga mai ai. O taimi taʻitasi, e faʻamaonia e tagata atiaʻe faʻamaumauga e saʻo saʻo ma mea e le mafaia. Afai e te le siakiina mo ni mea fou mo le tinaboard mo se taimi umi, matou te fautuaina oe e faia lenei mea ma se tasi o filifiliga talafeagai. I totonu o la matou isi tusiga o le ae maua se taʻiala i le faʻapipiʻiina o le masini faʻapitoa.

Faitau atili: Faʻamau ma toe faʻaleleia avetaavale mo le tina

E ese lava, ou te fia taʻua le polokalama DriverPack Solution. O lona faʻatinoga e taulaʻi i le sailia ma le faʻapipiʻiina o faʻalauiloa avetaʻavale, e aofia ai mea mo le meataalo a le tinaboard. O le mea moni, o lenei masini komepiuta o loʻo i ai ona faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma faʻasalalauga faʻasalalau ma le momotuina o ofo o le faʻapipiʻiina o masini faʻaopoopo, ae o le DRP o loʻo lelei lana galuega.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaleleia avetaavale i lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 7: Faʻafou le BIOS o le laupapa

E pei o avetaavale, o le BIOS tinaboard ei ai lona lava kopi. O nisi taimi e le lelei le latou gaioiga, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻaletonu eseese ma le siakiina o meafaigaluega fesoʻotaʻi, e aofia ai maa. Afai e mafai ona e mauaina se lomiga fou BIOS i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le au atinaʻe komepiuta, matou te fautuaina oe e faʻafouina. E faʻapefea ona faia lenei mea i luga o mamanu eseese o le komepiuta, faitau i luga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafouina le BIOS i luga o se komepiuta HP, Acer, ASUS, Lenovo

Matou te seti auala mai le sili ona aoga ma faigofie ia i latou e fesoasoani i na o mataupu sili ona leaga. O le mea lea, e sili atu le amata mai i le muamua, faasolosolo malie atu i le isi, ina ia mafai ai ona faʻapolopolo lou taimi ma le malosi.

Tagai foi:
Foiaina o se faafitauli i luga o le komepiuta i le Windows 10
Fofoina o le faafitauli i le misi o ata i luga o le komepiuta i le Windows 10