Auala e natia ai se Wi-Fi ma faʻafesoʻotaʻi i se 'upega natia

A e faʻafesoʻotaʻi atu i se 'upega tafailagi Wi-Fi, masani i le lisi o fesoʻotaiga faʻafesoʻotaʻi avanoa e te vaʻaia le lisi o igoa (SSID) o fesoʻotaʻiga a isi tagata oeo loʻo latalata atu i latou. O i latou, i le itu, vaʻai i le igoa o lau fesoʻotaiga. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e natia le Wi-Fi fesoʻotaiga poʻo, sili atu le saʻo, le SSID ina ia le iloa e ona tuaoi, ma e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi uma i le mea natia mai au masini.

O lenei taʻiala o loʻo faʻaalia ai le auala e natia ai le Wi-Fi i luga o le ASUS, D-Link, TP-Link ma le Zyxel agai i luga i Windows 10 - Windows 7, Android, iOS ma MacOS. Vaʻai foi: E faʻapefea ona natia fesoʻotaʻiga Wi-Fi a isi tagata mai le lisi o fesoʻotaʻiga i Windows.

Faʻafefea ona fai se 'upega tafailagi Wi-Fi

E le gata i le taʻiala, o le a ou alu mai le mea moni ua i ai sau telefoni feaveaʻi Wi-Fi, ma o loʻo faʻaaoga le fesoʻotaiga uʻu ma e mafai ona e fesoʻotaʻi atu i ai e ala i le filifilia o le igoa fesoʻotaʻiga mai le lisi ma le ulufale atu i le 'upega tafailautusi.

O le laasaga muamua e tatau ai mo le natia o le Wi-Fi (SSID) o le ulufale lea i tulaga o le alalaupapa. E le faigata lenei mea, pe afai o oe lava e faʻatulagaina lau telefoni feaveaʻi. Afai e le o le tulaga lea, e mafai ona e fetaiaʻi ma nisi o nuances. I soʻo se tulaga, o le ala faʻasalalau faʻasalalau i tulaga o le uila o le a mulimuli mai.

  1. I luga o se masini e fesoʻotaʻi atu i le uila e ala i le Wi-Fi poʻo le uaea, faʻalauiloa le masini ma ulufale i le tuatusi o le initaneti o le alalaupapa i totonu o le tuatusi o le upega tafailagi. E masani ona 192.168.0.1 po o le 192.168.1.1. Faʻamatalaga faʻamatalaga, e aofia ai tuatusi, igoa ole igoa ma le upega tafailautusi, e masani lava ona faʻaalia i luga o se igoa o loʻo i lalo ma tua o le router.
  2. O le a e vaʻai i se initaneti ma se faʻaulu. E masani lava, faʻamaumauga ma faʻamaufaʻailogaina tulaga pule ma pule ma, e pei ona taʻua, o loʻo faʻaalia ile fasi pepa. Afai e le fetaui le palakalafa - tagaʻi i le faʻamatalaga i le maeʻa ai o le 3 aitema.
  3. O le taimi lava e te ulufale ai i le tulaga o le uila, e mafai ona e alu e nana le fesootaiga.

Afai na e muai faʻaoga lenei router (pe na faia e se isi), e foliga mai o le a le aoga le faʻatautaia o le faʻatautaia o le tautua (e masani lava pe a muamua ona e ulufale i le faatulagaga, e talosaga le router e suia le upu faʻamaonia). I le taimi lava e tasi i luga o nisi tagata tafafao auala o le a e vaʻavaʻai i se savali e uiga i le sese le faʻamaonia, ma i nisi o le a foliga mai o se "alu ese" mai faʻamaumauga poʻo se itulau faigofie faigofie ma le foliga mai o se fomu ulufale.

Afai e te iloa le upu faila e te ulufale ai - sili. Afai e te le iloa (mo se faʻataʻitaʻiga, o le router na faʻapipiʻiina e se isi tagata), e mafai ona e ulufale i le faatulagaga na o le toe faʻamaufaʻailogaina o le alalaupapa i le fale gaosi oloa ina ia mafai ai ona e ulufale faʻatasi ma le upega tafailagi laugatasia.

Afai ua e sauni e faia lenei mea, ona faia loa lea o se toe umi (15-30 sekone) e uu ai le Reset button, lea e masani lava ona i luga o tua o le uila. A maeʻa le seti, e tatau ona e le gata ina faia se 'upega tafailagi natia, ae ia toe faʻaleleia le fesoʻotaiga a le' auʻaunaga i luga o le uila. E mafai ona e mauaina faatonuga talafeagai i le vaega Faʻapipiʻiina o le router i lenei 'upega tafaʻilagi.

Manatua: Afai e te natia le SSID, o le fesoʻotaʻiga i luga o masini e fesoʻotaʻiina e ala i le Wi-Fi o le a vaʻaia ma e manaʻomia ona toe faʻaogaina i le 'upega tafaʻalo ua natia. O le isi itu taua - i luga o le laina o le laina, o le a faia ai laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo, ia mautinoa e manatua pe tusi i lalo le tau o le SSID (Name Network) - e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i se fesoʻotaiga natia.

E faʻapefea ona natia le Wi-Fi i le D-Link

O le uilaina o le SSID i luga o auala masani D-Link - DIR-300, DIR-320, DIR-615 ma isi e toetoe lava a tutusa, e ui i le mea moni e faalagolago lava i le firmware version, ae o eseesega e eseese lava.

  1. A uma ona e ulufale i le nofoaga o le router, tatala le Wi-Fi vaega, ona sosoo ai lea ma le "Taiala autu" (i luga o le firmware muamua, kiliki "Advanced settings" i lalo, ona sosoo lea ma le "Faavae autu" i le vaega "Wi-Fi" - "Faʻatulagaina lima" ona suʻe ai lea o faatulagaga masani o le 'upega faʻaipoʻa).
  2. Siaki "Husa le avanoa avanoa".
  3. Faasaoina tulaga. I le taimi lava e tasi, ia manatua i le maea ai o le kilikiina o le "Faʻasalaga", e tatau ona e toe faʻafesoʻotaʻi le "Save" i luga o le D-Link i le kilikiina o le faʻamatalaga i le pito i luga o le taumatau itulau ina ia mafai ai ona faʻaolaina suiga.

Manatua: pe ae filifilia le kolisi "Hide access" "ma kiliki le" Faʻamau ", e mafai ona vaʻaia oe mai le Wi-Fi o loʻo i ai nei. Afai e tupu lenei mea, ona foliga mai lea o le itulau "tautau". Toe faʻafesoʻotaʻi i le 'upega tafaʻilagi ma faʻapipiʻi faʻamaumau tuʻutuʻuga.

Faʻapipiʻi SSID ile TP-Link

I luga o le TP-Link WR740N, 741ND, TL-WR841N ma ND ma isi tagata e masani ai, e mafai ona e natia le fesootaiga Wi-Fi i le vaega o le "Auala Lelei" - "Lelei le faʻaogaina".

Ina ia natia le SSID, e tatau ona e siakiina le "Enable SSID Broadcast" ma teu ai tulaga. A e faʻasaoina ia tulaga, o le a le ufiufi le 'upega tafailagi Wi-Fi, ma e mafai ona e vaʻaia mai ai - i le faʻamalama o le matalama atonu e foliga mai o se itulau ua maliu pe leai foi o le atinaʻe TP-Link. Faʻatasi le toe fesoʻotai i le tuaʻoi ua natia.

ASUS

Mo le faia o se Wi-Fi i luga o le ASUS RT-N12, RT-N10, RT-N11P o taʻavale ma le tele o isi masini mai lenei gaosiga, alu i tulaga, filifili le "Telefoni feaveaʻi" i le lisi i le agavale.

Ona, i luga o le "General" tab, i lalo o le "Hide SSID", filifili "Ioe" ma teu ia faatulagaga. Afai o le itulau e "faasao" pe mamafa foi i se mea sese ao e faasaoina ia tulaga, ia toe fesootai atu i le Wi-Fi ua uma ona natia.

Zyxel

Ina ia natia le SSID i luga o le Zyxel Keenetic Lite ma isi tagata taʻavale, i luga o le itulau faʻaoga, kiliki i luga o le upega tafaʻilagi i lalo.

A maeʻa lena, siaki le pusa "Faʻasolo SSID" poʻo le "Faʻasalalau SSID Faasalalauga" ma kiliki le "Apply" button.

A maeʻa ona faʻasaoina tulaga, o le a vavalalata le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi (e pei o se natia natia, e tusa lava pe tutusa le igoa e le toe tutusa le fesoʻotaʻiga) ma e tatau ona toe faʻaogaina i le Wi-Fi fesoʻotaʻiga ua natia.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi atu i se 'upega tafaʻilagi Wi-Fi

Faʻafesoʻotaʻi i se Wi-Fi natia e manaʻomia e te iloa le sipelaina saʻo o le SSID (le igoa o le fesoʻotaiga, e mafai ona e vaʻaia i luga o le laina o le laina, o le mea na natia ai le 'upega tafailagi) ma le upega tafailaʻi mai le fesoʻotaiga lelei.

Faʻafesoʻotaʻi i se Wi-Fi natia i le Windows 10 ma isi lomiga

Ina ia mafai ona fesoʻotaʻi i se 'upega tafaʻilagi Wi-Fi natia i le Windows 10, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. I totonu o le lisi o fesoʻotaiga faʻafesoʻotaʻi avanoa, filifili "Faʻaliʻoina le Fesootaiga" (masani i le pito i lalo o le lisi).
  2. Ulufale le Igoa o le Network (SSID)
  3. Ulufale i le Wi-Fi password (key network security).

Afai e sao uma mea uma, ona oʻo lea i se taimi puupuu o le a faʻafesoʻotaʻi oe i le 'upega tafailagi. O le fesoʻotaʻiga e sosoo ai e talafeagai lelei mo le Windows 10.

I le Windows 7 ma le Windows 8, o laasaga mo le fesoʻotaʻi i se 'upega tafaʻilagi o le a foliga ese:

  1. Alu i le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻasoa (e mafai ona e faʻaaoga le kiliki-i luga o le faʻaoga fesoʻotaʻiga).
  2. Kiliki "Fausia ma fetuunai se fesoʻotaiga fou poʻo se fesoʻotaiga."
  3. Filifili "Faʻafesoʻotaʻi ma le lima i se laina lefoni. Fesoʻotaʻi i se initaneti natia pe fatu se faʻailoga fou fesoʻotaʻiga."
  4. Ulufale le Igoa o Fesootaiga (SSID), ituaiga saogalemu (masani WPA2-Personal), ma le malupuipuiga (upu fesoʻotaʻiga). Siaki "Fesootai, tusa lava pe le o faasalalauina le fesoʻotaiga" ma kiliki "Next."
  5. A maeʻa le faia o le fesoʻotaʻiga, e tatau ona faʻamautuina le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi.

Faʻaaliga: afai e te le faʻafesoʻotaʻi i lenei auala, tape le upega tafailagi Wi-Fi faʻaolaina i le igoa e tasi (o le tasi na faʻasaoina i luga o le komepiuta po o le komipiuta aʻo leʻi nanaina). E faʻapefea ona faia lenei mea, e mafai ona e vaʻavaʻai i faatonuga: O fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o loʻo teuina i luga o lenei komepiuta e le ausia ai manaʻoga o lenei fesoʻotaiga.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi i se 'upega tafaʻilagi i le Android

Ina ia fesoʻotaʻi i se 'upega tafailagi faʻatasi ma se SSID natia i le Android, fai mea nei:

  1. Alu i Faʻatulagaga - Wi-Fi.
  2. Kiliki i le "Menu" button ma filifili "Faaopoopo le Network".
  3. Faʻamanino le igoa o le network (SSID), i totonu o le malu puipuia, faʻamaonia le ituaiga o faʻamaoni (masani - WPA / WPA2 PSK).
  4. Ulufale i totonu lau faʻamaloilo ma kiliki "Save."

A maeʻa ona faʻasaoina tulaga, e tatau ona fesoʻotaʻi lau telefoni poʻo lau papa i se mea natia pe a fai o loʻo i totonu o le auala avanoa, ma saʻo le ulufale i totonu.

Faʻafesoʻotaʻi i se Wi-Fi natia mai le iPhone ma le iPad

O le taualumaga mo iOS (iPhone ma iPad):

  1. Alu i tulaga - Wi-Fi.
  2. I le "Filifilia le Fesootaiga" vaega, kiliki "Isi."
  3. Faʻamanino le igoa (SSID) o le fesoʻotaʻiga, i le "Saogalemu," filifili le ituaiga faʻamaoni (e masani lava WPA2), faʻamaonia ai le upu fesoʻotaʻiga faʻatekonolosi.

Ina ia fesootai i le fesootaiga, kiliki "Fesootai." pito i luga. I le lumanaʻi, o le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi o le a faia faʻafuaseʻi, pe a maua, i le vili avanoa.

MacOS

Ina ia fesoʻotaʻi i se 'upega tafaʻilagi ma se Macbook poʻo iMac:

  1. Kiliki i le 'upega tafailagi faʻatautaia ma filifili "Fesootai i se isi fesoʻotaiga" i le pito i lalo o le lisi.
  2. Ulufale le igoa o fesoʻotaʻiga, i le "Security" field, faʻamaonia le ituaiga o faʻatagaga (e masani lava WPA / WPA2 Personal), ulufale i le upufaʻaiga ma kiliki "Fesoʻotaʻi".

I le lumanaʻi, o le a faʻapipiʻiina le fesoʻotaiga ma o le fesoʻotaʻiga i luga o le a otometi ona faia, e ui i le le lava o faʻasalalauga SSID.

Ou te faʻamoemoe o le mea na faʻataunuʻuina atoatoa. Afai ei ai ni fesili, ua ou sauni e tali i latou i faʻamatalaga.