Faʻafefea ona suia le aai VKontakte

Pe a faʻaaoga fua faʻatatau i Excel, pe afai o vailaʻau e faʻatatau e le tagata faʻaoga e leai se aoga, o le a leai ni zero i le nofoaga fuafuaina e ala i le le mafai. Ma le agalelei, e le foliga lelei tele lenei mea, aemaise lava pe afai e tele naua tulaga e tutusa ma paleni paleni i luga o le laulau. Ioe, ma e sili atu le faigata o le faʻaaogaina le faʻatautaia o faʻamatalaga faʻatusatusa i le tulaga, pe afai o na vaega o le a matua leai lava se mea e maua. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona e aveesea le faʻamatalaga o null data i Excel.

Lafoaia o le Algorithms

Excel e maua ai le gafatia e aveese ai zero i sela i le tele o auala. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o galuega faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o le faatulagaga. E mafai foi ona faʻaalia le faʻaalia o ia faʻamatalaga i le pepa atoa.

Metotia 1: Faʻafanua Excel

I le lalolagi atoa, e mafai ona foia lenei lomiga e ala i le suia o le faatulagaga o Excel mo le pepa o iai nei. O lenei mea e mafai ai e oe ona faia uma lava sela e maua ai zeros.

  1. Avea i le tab "File", alu i le vaega "Filifiliga".
  2. I le matala amata, matou te agai atu i le vaega. "Avanoa". I le itu taumatau o le faamalama matou te sailia le poloka poloka "Faʻaali avanoa mo le isi pepa". Faʻamau le pusa i autafa o le mea. "Faʻaalia polo i totonu o siama e iai ni mea e leai se aoga". Ina ia aumaia ni suiga i totonu o faatulagaga, aua nei galo e kiliki le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

A maeʻa nei gaioiga, o siaki uma o le pepa o loʻo i ai nei e leai ni faʻatusa o le a faʻaalia e leai se aoga.

Metotia 2: Faaaoga le Faʻasalalauga

E mafai ona e natia tulaga taua o atigi avanoa e ala i le suia o la latou faatulagaga.

  1. Filifili le laina lea e te manao e natia ai siama i tulaga o zero. Kiliki i luga o le fasipepa filifilia i le kiliki saʻo. I le lisi autu, filifili le aitema "Faʻatonu ia sela ...".
  2. Ua faalauiloa le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera". E tatau ona seti le numera o numera numera i "Taʻiala uma". I le itu taumatau o le faamalama i le fanua "Ituaiga" Ulufale mai le faaupuga lea:

    0;-0;;@

    Ina ia faʻasaoina suiga na ulufale mai, kiliki i luga o le ki "Lelei".

O le taimi nei, o vaega uma o loʻo i ai faʻatonuga o le a leai se aoga.

Lesona: Faʻamatalaina o le laulau Excel

Metotia 3: Faʻatulagaga Faʻapitoa

E mafai foi ona e faʻaaogaina se meafaigaluega malosi e pei o le faatulagaina o tuutuuga e aveese ai nisi zeros.

  1. Filifili le laina lea e mafai ona i ai i totonu le tulaga o zero. Avea i le tab "Aiga", kiliki le ki o le lipine "Faiga Faʻavae"lea o loʻo i totonu o poloka poloka "Ata". I le lisi e tatala ai, alu i mea "Tulafono mo filifiliga filifilia" ma "Tutusa i".
  2. Le tatalaina o le faamalama o le faatulagaga. I totonu o le fanua "Faʻatonu ia sela e pei o EQUAL" ulufale i le tau "0". I le itu saʻo i le lisi o le pa'ū, kiliki i luga o le mea "Faʻamaumauga faʻasologa ...".
  3. O le isi faamalama e tatalaina. Alu i ai i le tab "Font". Kiliki i le lisi pa'ū. "Valivali"lea tatou te filifilia ai lanu paʻepaʻe, ma kiliki le ki "Lelei".
  4. Toe foʻi atu i le faamalama o faʻamaumauga muamua, ia kiliki foi le ki. "Lelei".

I le taimi nei, a faʻapea o le taua i totonu o le cell e leai se mea, o le a le vaaia e le tagata faʻaaoga, talu ai o le lanu o lona mamanu o le a faʻafefiloi ma le lanu i tua.

Lesona: Faʻapulagaga Faʻapitoa i Excel

Metotia 4: Faʻaaoga le IF IF function

O le isi filifiliga e natia ai zeros e aofia ai le faʻaaogaina o le tagata faʻatautaia IF.

  1. Filifili muamua le masini mai le tele o mea e maua ai taunuuga o faʻatusatusaga, ma pe afai e mafai, o le ai ai zeros. Kiliki le ata "Insert function".
  2. Amata Wizard Function. Fai se sailiga i le lisi o galuega faʻatonutonu "AFAI". A maeʻa ona faʻamaonia, kiliki le ki. "Lelei".
  3. Faʻatonuina le faʻamalama o le faʻataʻitaʻiga. I totonu o le fanua "Faʻamatalaga o le gagana Samoa" ulufale i le fua faʻatatau lea e fuafua i totonu o le cell target. O le taunuuga o le faʻatusatusaina o lenei faiga lea e iu lava ina mafai ona maua ai se zero. Mo tulaga taʻitasi, o lenei faaupuga o le a eseese. I le taimi lava e maeʻa ai lenei faʻatonuga i lea lava vaega matou te faʻaopopoina le faʻamatalaga "=0" e aunoa ma ni upusii. I totonu o le fanua "Taua pe a moni" tuʻu se avanoa - " ". I totonu o le fanua "Taua pe a fai sese" matou te toe faia le tulafono, ae aunoa ma le faʻamatalaga "=0". A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".
  4. Ae o lenei tulaga e faʻaaoga nei i na o le tasi le cell i le vateatea. Ina ia kopiina le fua faatatau i isi elemene, tuu le pala i le pito i lalo o le taula. Faʻatoagaina o le fuʻa faʻatumu i le tulaga o se koluse e tupu. Uu i lalo le faamaumatau agavale ma toso le mala i luga o le laina atoa e tatau ona liua.
  5. A maeʻa lena mea, i na vaega e mafua mai i le faʻatusatusaga o le ai ai le maualuga o fuainumera, nai lo le numera "0" o le ai ai se avanoa.

I le ala, pe a fai o loʻo i totonu o faʻailoga pusa i totonu o le fanua "Taua pe a moni" Afai e te setiina se faasee, ona faʻaalia lea o le iuga i totonu o sene e iai se mea e leai se zera, o le ai ai se paʻu nai lo se avanoa.

Lesona: Excel i Excel

Metotia 5: faʻaaoga le galuega ECHRISE

O le metotia lenei o se tulaga tulaga ese o galuega tauave. IF ma O le.

  1. E pei o le faʻataʻitaʻiga muamua, tatala le faitotoʻa o finauga o le IF function i totonu o le masini muamua o le laina o loʻo gaosia. I totonu o le fanua "Faʻamatalaga o le gagana Samoa" tusi galuega O le. O lenei galuega e faʻamaonia ai pe ua tumu le mea i faʻamaumauga pe leai foi. Ona tatala lea o puipui i le laufanua e tasi ma ulufale i le tuatusi o le potu, lea, pe afai e leai, e mafai ona fai le siakiina o le cell zero. Kuni puipui. O lona uiga, o le mea moni, o le tagata faʻatautaia O le o le a siaki pe afai oi ai nisi faʻamatalaga i le nofoaga ua faʻamaonia. Afai oi latou, o le galuega e toe faʻafoʻi le tau "TATALO", pe afai e leai, ona - "SESE".

    Ae o tulaga faatauaina o le lua o lo o tauaaoina finauga IF matou vavave nofoaga. O lona uiga, i totonu o le fanua "Taua pe a moni" faʻamaʻoti le fua faʻatatau, ma i le fanua "Taua pe a fai sese" tuʻu se avanoa - " ".

    A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  2. E pei lava o le metotia muamua, kopi le tulafono i le vaega atoa o totoe e ala i le faʻaaogaina o le faʻailoga. A maeʻa lenei mea, o le a leai se aogā o le zero mai le nofoaga maoti.

Lesona: Excel Function Wizard

E iai ni auala e faʻamalo ai le fuainumera "0" i totonu o se potu pe afai e leai sona aoga. O le auala pito sili ona faigofie o le taofia lea o le faʻaalia o zeros i totonu o le faatulagaga o Excel. Ae e tatau ona e iloa o le a mou atu uma i luga o le lisi. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le tapunipuni i se vaega patino, ona fai lea i lenei tulaga le faatulagaina, faʻapipiʻiina o tuutuuga ma le faʻaaogaina o galuega tauave o le a oʻo mai i le laveaʻiina. O le fea o nei metotia e filifili e faalagolago i le tulaga patino, faʻapea foi tomai ma agavaa o le tagata faaaoga.