I le gasologa o le tausaga, o le numera o osofaʻiga na faʻaaogaina ai minors na faʻatupulaia e tusa ma le 1.5 taimi

I le 12 masina talu ai, o le numera o tagata na faʻaaogaina a latou masini masini i masini komepiuta mo le natiaina o le cryptocurrencies ua faateleina i le 44% ma oʻo atu i le 2.7 miliona tagata. O ia fuainumera o loʻo i totonu o le lipoti a Kaspersky Lab.

E tusa ai ma le kamupani, o faʻamoemoe mo osofaʻiga a le crypto-miner e le na o le komepiuta PC, ae faʻapea foi telefoni atamai. I le 2017-2018, o mea leaga na maua mai ai faʻasalaga na maua i luga o le lima afe masini masini feaveaʻi. E tasi le tausaga aʻo lei gasegase gasegase, na faitau 11% le faitau aofai o tagata faigaluega a Kaspersky Lab.

O le numera o osofaʻiga e faʻatatau i le faʻaleagaina o le tulafono o le cryptocurrency o loʻo faʻatupulaʻia i le talaaga o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o polokalame faʻaola ransomware. E tusa ai ma le suʻega a le anti-virus o Kaspersky Lab Evgeny Lopatin, o ia suiga e mafua ona o le sili atu le faigofie o le faʻagaoioia o le aufaipisinisi ma le faʻamautuina o tupe maua latou te aumaia.

I le taimi muamua, na iloa ai e le kamupani o Avast e le o fefefe tagata Rusia i le natiaina oa latou komepiuta. E tusa ma le 40% o tagata e faaaogaina le Initaneti latou te le mafaufau e uiga i le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi a le au faifaatoaga, ma e 32% e mautinoa e le mafai ona afaina i latou i nei osofaiga, talu ai latou te le o auai i le aveeseina o tagi.