6 tulafono ole malupuipuia ole komepiuta, lea e sili atu ona mulimuli i ai

Talanoa e uiga i le saogalemu komipiuta. E le lelei faʻasesega, afai e te faalagolago i luga o polokalama faakomepiuta, o le ae ono lamatia i se taimi vave pe mulimuli ane. O lenei faʻafitauli atonu e le taua, ae o loʻo i ai nei.

Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina e mulimuli i lagona masani ma nisi o faiga o le saogalemu komepiuta faʻaoga komepiuta, lea o le a ou tusia e uiga i le aso.

Faaaoga vailaau

E tusa lava pe o oe o se tagata e faʻalogo tele ma e le faʻapipiʻiina soʻo se polokalama, e tatau lava ona i ai sau vili. E mafai ona pisia lau komepiuta ona o le Adobe Flash po o Java plug-ins ua faʻapipiʻiina i totonu o le masini ma o le isi o latou aʻafiaga sa lauiloa i se tasi ao leʻi faʻasaʻoina le faʻafouga. Tau lava asiasi i soʻo se 'upega tafaʻi E le gata i lea, e tusa lava pe faʻasalalau le lisi o nofoaga o loʻo e asiasi ai i le lua poʻo le tolu e faʻatuatuaina, e le o lona uiga o loʻo puipuia oe.

I le asō, e le o se auala sili ona taatele e faʻasalalau ai siama, ae e tupu. Faʻavavesi o se elemene taua o le puipuiga malu ma e mafai foi ona taofia na faʻafefe. I le auala, lata mai talu ai nei, na faalauiloa ai e Microsoft e fautuaina ai le faaaogaina o le isi vaega o mea tau antivirus, nai lo le Windows Defender (Microsoft Security Essentials). Vaʻavaʻai Vaʻai Vaʻaia Best Antivirus

Aua le faʻasaʻo UAC i Windows

O le Pulea o Tupe a le Tagata (UAC) i le Windows 7 ma le 8 faʻaaogaina o faiga masani o nisi taimi e ita, aemaise lava pe a uma ona toe faʻaleleia le OS ma faʻapipiʻi polokalama uma e te manaʻomia, ae peitai, e fesoasoani e puipuia polokalame masalomia mai le suia o le polokalama. E faʻapea foi i le antivirus, o se tulaga faaopoopo lea o le saogalemu. Vaʻai pe faʻapefea ona faʻamalosi UAC i Windows.

Windows UAC

Aua nei faʻasaʻoina Windows ma faʻafouina polokalama faʻapipiʻi.

O aso uma lava, e maua ai pusa fou o le puipuiga i totonu o masini komepiuta, e aofia ai le Windows. E faʻaoga lenei i soʻo se masini - tagata suʻesuʻe, Adobe Flash ma PDF Reader ma isi.

O loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia e le au atinaʻe ia mea, faatasi ai ma isi mea, faʻapipiʻi nei pu puipui. E taua le iloa o le tele o taimi e faʻasaʻolotoina ai le isi itu, ua lipotia mai ai faafitauli o le saogalemu, ma o lenei mea, o le a faʻaopoopoina ai le gaioiga o le latou faʻaaogaina e osofaʻiga.

O le mea lea, mo lou lava lelei, e taua le faʻafouina faifaipea o le polokalame ma le faʻaogaina o le polokalama. I luga o Windows, e sili ona lelei le faʻapipiʻiina o se faʻamaumauga faʻamaumau (o le tulaga le faʻaaoga). E faʻafouina foi le faʻaleleia o masini, faʻapea foʻi ma masini faʻapipiʻiina. Ae peitaʻi, afai e le mafai e oe ona faʻafanoina le auaunaga faafouina mo i latou, e ono le lelei tele. Vaʻai Faʻafefea ona faʻafefe faʻafouina Windows.

Faʻaeteete i polokalama e te siiina.

Atonu o se tasi lea o mafuaʻaga masani o faʻamaʻi i le komepiuta e ala i siama, o le foliga mai o le fuʻa a le Windows ua poloka, faafitauli ma le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga lautele ma isi faʻafitauli. E masani lava, e mafua ona o le laʻititi laʻititi le poto masani o le aufaigaluega ma le mea moni o loʻo iai polokalame ma faʻapipiʻi mai i nofoaga e ono fesiligia. I le avea ai o se tulafono, ua tusia e le tagata tusitusi "download skype", o nisi taimi e faaopoopo i le talosaga "mo le saolotoga, e aunoa ma le SMS ma le resitala". O na talosaga e na o le taʻitaʻia lava i nofoaga e tusa ai ma le polokalama e manaʻomia, e mafai ona e faʻamalo se mea e leai.

Ia faaeteete pe a sii mai le polokalama faakomepiuta ma aua le kiliki i luga o polofiti taufaasese.

E le gata i lea, o nisi foi taimi i luga o uepisaite aloaia e mafai ona e maua ai le tele o faʻasalalauga faʻatasi ai ma kulupu Download lea e tau atu i le siiina mai o mea e te manaʻomia. Ia mataala.

O le auala sili e sii ai se polokalama o le alu lea i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le atiae ma faia i ai iina. I le tele o tulaga, ina ia oʻo i se 'upega tafaʻilagi, na o le ulufale atu i le palakalafa Program_name.com (ae le o taimi uma).

Aloese mai le faʻaaogaina o polokalama ua masalomia

I totonu o lo tatou atunuu, e le o talia le faʻatau e faʻatau ai mea tau masini ma, o le punavai autu mo le siiina o taaloga ma polokalama e tafe, ma, ua uma ona taʻua, nofoaga o mea e ono fesiligia. I le taimi lava e tasi, e matua luluina lava tagata uma ma e masani lava: o nisi taimi latou te faʻaopoopoina le lua poʻo le tolu taʻaloga i le aso, na o le vaʻai pe o le a le mea o loʻo i ai pe ona ua "na o le tuʻuina atu".

E le gata i lea, o faatonuga mo le faʻapipiʻiina o le tele o nei polokalame e manino lava le faaupuga: faʻamalosi le virus, faaopoopo se taaloga poʻo se polokalama i tuusaunoaga o le uila ma le vili, ma tutusa. Aua e te maofa ina ua maeʻa lenei mea e mafai e le komepiuta ona amata ona amio ese. E le o tagata uma o loʻo ulu atu i totonu ma o le "tuʻuina atu" o le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia po o le polokalama ona o le tele o mea. E mafai pe a maeʻa ona tuʻuina atu, o le a faʻaauau pea lau komepiuta i le mauaina o BitCoin mo se tasi pe faia se isi mea, lea e le aoga tele mo oe.

Aua e te tapeina le telefoni (palola)

E i ai i le Windows se pa puipui ua fausia-i totonu o nisi o taimi, mo le faʻatinoga o se polokalama poʻo isi faʻamoemoega, ua filifili le tagata e faʻaaogaina le tapega atoa ma e le toe toe foi i lenei lomiga. E le o le fofo aupito sili lea ona atamai - o le a sili atu lou faʻafitauli i osofaiga mai le fesoʻotaiga, e faʻaaoga ai lua le puipuiga e le o iloa i totonu o auaunaga faʻaletino, anufe, ma isi mea. I le auala, afai e te le faʻaaogaina se telefoni Wi-Fi i le fale, lea e fesoʻotaʻi ai komepiuta uma i le Initaneti, ma e naʻo le tasi le PC po o le komepiuta e faʻaogaina saʻo i luga o le cable cable provider, o lau fesoʻotaiga o le Public, ae le o le Fale, e taua . E tatau ona tusia se tusiga e uiga i le setiina o se pafu. Vaʻai pe faʻapefea ona e taofia matala afi.

O iinei, atonu, e uiga i mea autu e manatua, taʻu mai. Iinei e mafai ona e faʻaopopoina se fautuaga e aua nei faʻaogaina le uputatala tutusa i luga o 'upega tafailagi ae aua le faʻavalevalea, tape Java i lau komepiuta ma faʻaeteete. Ou te faʻamoemoe o le a aoga lenei tusiga.