SD card e pei o le Android mafaufau totonu

Afai o lau telefoni po o lau laupepa i luga o le Android 6.0, 7 Nougat, 8.0 Oreo poʻo le 9.0 Pie o loʻo i ai se avanoa mo le fesoʻotaʻiina o se kalama, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se microSD card memory e pei o le mafaufau loloto o lau masini, o lenei uiga muamua na faʻaalia i le Android 6.0 Marshmallow.

O lenei aʻoaʻoga e uiga i le setiina o se SD card e avea o se mafaufauga i totonu ole Android ma pe oa tapulaa ma uiga o loʻo i ai iina. Faamolemole ia matau o nisi masini e le lagolagoina lenei galuega, e ui i le manaomia o le telefoni (Samsung Galaxy, LG, e ui o loo i ai se tali talafeagai mo i latou, lea o le a tuuina atu i mea). Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻamalamalama le mafaufau i totonu o lau telefoni feaveaʻi po o le papa.

Manatua: a faʻaaogaina se kata o le kata i lenei auala, e le mafai ona faʻaaogaina i isi masini - o lona uiga aveese ma faʻafesoʻotaʻiina e ala i se tagata kata pepa i le komepiuta (sili atu, faitau faʻamatalaga) pe a uma le faʻasologa.

  • Faʻaaogaina o le SD card e fai ma mafaufau loloto o le Android
  • Mea taua o le kata o se mafaufauga i totonu
  • E faʻapefea ona faʻapipiʻiina se kalama mo le teuina i totonu o Samsung, le masini a le LG (ma isi ma le Android 6 ma le fou, pe a le oi ai lenei mea i totonu o le faatulagaga)
  • E faʻapefea ona vavae le card SD mai le mafaufau i totonu o le Android (faʻaaoga e avea o se kata masani)

Faʻaaogaina o le SD Card Memory e pei o le Loto Totonu

Aʻo leʻi faʻatulagaina, faʻafeiloaʻi uma faʻamatalaga taua mai lau kalama i se mea: i le faagasologa o le a faʻatulagaina atoa.

O isi gaioiga o le a pei o lenei (nai lo mea muamua e lua, e mafai ona e kiliki i luga o le "Faʻatonu" i le faʻamatalaga ua maua se pepa SD fou, pe afai faatoa uma ona e faʻaaogaina ma ua faʻaalia lenei faʻamatalaga):

  1. Alu i Faʻatulagaga - Teuina ma le USB-masini ma kiliki le mea "SD-card" (I luga o nisi masini, o seti o le taʻavale e mafai ona maua i le vaega "Avanoa", mo se faataitaiga, i le ZTE).
  2. I le lisi autu (faamau i le taumatau pito i luga), filifili "Customize." Afai o loʻo i ai le mea autu o le "Loto Faʻalotoifale", ia vave kiliki i luga ma tafue le laasaga 3.
  3. Kiliki "Moto Loto".
  4. Faitau le lapataiga o faʻamatalaga uma mai le kata o le a soloia, aʻo leʻi mafai ona faʻaaogaina e fai ma mafaufauga i totonu, kiliki "Clear and Format".
  5. Faatali mo le faagasologa o le faatulagaga e faamaeaina.
  6. Afai i le faaiuga o le faagasologa e te vaʻaia le feau "SD slows", o lona uiga o loʻo e faʻaogaina se kata 4, 6 ma le mea e tasi - i.e. matua tuai. E mafai ona faʻaaoga e avea o se mafaufauga i totonu, ae o le a aafia ai le saoasaoa o lau telefoni feaveai poo lau papalama (o ia kata e mafai ona galue e sili atu i le 10 taimi lemu nai lo le mafaufau masani i totonu). E fautuaina le faʻaaogaina o kata mo le UHS.Televave Vasega 3 (U3).
  7. A maeʻa le faʻatulagaga, o le a faʻaosofia oe e tuʻuina atu faʻamatalaga i se masini fou, filifili "Faʻaliliuina Nei" (seia oʻo i le fesiitaiga, o le faagasologa e leʻo maeʻa).
  8. Kiliki "Faauma".
  9. E fautuaina e toe toe faʻaleleia lau telefoni po o lau laupepa i le taimi lava e uma ai ona faʻapipiʻiina le kata e pei o le mafaufau i totonu.

O lenei mea e faʻataunuʻuina ai le faagasologa: afai e te alu i faʻamaumauga o le "Teuina ma le USB", o le ae iloa o le avanoa o loʻo i totonu o le mafaufau loloto ua faʻaitiitia, ua faateleina le kalama, ma o le aofaʻi atoa o le manatua ua faʻalauteleina foi.

Ae ui i lea, i le gaioiga o le faʻaaogaina o le SD card e avea o se mafaufau i totonu i le Android 6 ma le 7 o loʻo i ai nisi o faʻalapotopotoga e mafai ona faʻaaogaina ai lenei mea e le talafeagai.

Faʻapitoa o le kata o le mafaufau o se mafaufauga i totonu o le lotoifale

E mafai ona manatu e faapea, pe a faaopoopo le voluma o le kalama M i le mafaufau i totonu o le Android o le gafatia N, o le aofaiga atoa ole mafaufauga ole mafaufau e tatau ona tutusa ma N + M. E le gata i lea, o lenei mea e atagia i totonu o le faʻamatalaga e uiga i le masini teu oloa, ae o le mea moni o mea uma lava e ese sina eseesega:

  • O mea uma lava e mafai (sei vagana ai nisi o talosaga, faʻafouina polokalama) o le a tuʻuina i le mafaufau i totonu o loʻo i luga o le SD card, e aunoa ma le faia o se filifiliga.
  • A e faʻafesoʻotaʻi se masini Android i se komepiuta i lenei tulaga, o le a e "vaai" ma maua ai naʻo le mafaufau i totonu o le kata. E faapena foi i faila faila i luga o le masini lava ia (tagaʻi. Pule sili ona faila mo le Android).

O le mea na tupu, ina ua maeʻa le taimi na faʻaaogaina ai le card memory card e avea ma mafaufauga i totonu, e le mafai e le tagata faʻaoga ona maua le "moni" i totonu o le mafaufau, ma afai tatou te manatu e sili atu le mafaufau o le masini i le mafaufau MicroSD, o gaoioiga ua faamatalaina o le a le faateleina, ae faaitiitia.

O le isi mea tāua o le taimi e te toe faʻaaogaina ai le telefoni, e tusa lava pe e te aveeseina le kata manatuaina ao le i toe vaʻaia, faʻapea foʻi ma isi faʻaaliga, e le mafai ona toe maua mai faʻamatalaga, e sili atu i lenei mea: E mafai ona toe maua mai faʻamaumauga mai le card card card format pei o mafaufauga i totonu i le telefoni.

Faʻatulagaina o se kata mo le faʻaaogaina o le teuina i totonu o le ADB

Mo masini Android lea e le maua ai le galuega, mo se faataitaiga, i luga o le Samsung Galaxy S7-S9, Galaxy Note, e mafai ona faatulaga le pepa SD e avea ma mafaufau i totonu e faaaoga ai le ADB Shell.

Talu ai o lenei metotia e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli i le telefoni (ae le o luga o soʻo se masini e mafai ona galue), o le a ou misia auiliiliga i le faʻatulagaina o le ADB, faʻapipiʻi le USB debugging ma faʻatautaia le laina o le pusa o le adb (Afai e te le iloa pe faapefea ona faia lenei mea, atonu e sili atu le aua le tagofia. Ma afai e te tago i ai, o lau lava faʻalavelave ma le aʻafia).

O tulafono e tatau ai i latou lava o le a pei o lenei (e tatau ona faʻapipiʻiina le kata memio):

  1. adb shell
  2. sm list-disks (o se taunuuga o lenei poloaiga, ia gauai atu i le mea na faailoaina mai foliga o le disk form: NNN, NN - o le a manaomia i le isi poloaiga)
  3. sm partition disk: NNN, NN private

A maeʻa le faʻapipiʻiina, alu ese le atigi adb, ma i luga o le telefoni, i totonu o nofoaga e teu ai, tatala le mea "SD card", kiliki i luga o le 'aufaʻatau i le pito i luga ma kiliki le "Faʻaliliuina o faʻamaumauga" (e tatau ona faʻaaogaina le mafaufau i totonu o le telefoni). I le faaiuga o le faagasologa o le fesiitaiga e mafai ona mafaufauina atoa.

O le isi avanoa mo ia ituaiga masini e maua ai aʻa-avanoa o le faʻaaogaina lea o le Root Essentials ma faʻatagaina ai le Puipuia o Puipuiga i lenei talosaga (o se faʻalavelave faʻalavelave, i lou lava tulaga lamatia, e le faia i luga o le matutua o Android).

Auala e toe faafoi ai le masani masani o le kalama

Afai e te filifili e momotu le kata o le kata mai le mafaufau i totonu, faʻafaigofie - faʻafeiloaʻi uma faamatalaga taua, ona e alu ai, pei lava o le auala muamua ile faatulagaga SD card.

Filifili le "Media Media" ma, mulimuli i faatonuga, faatulaga le kata manatua.