Faigamalo i le polokalame o le Windows 10

Faʻatinoina e Microsoft faʻamatalaga fou e uiga i mea nei: aso faʻamalolo o le Windows 10, o le maualalo o mea manaʻomia, filifiliga mo le faʻaoga ma le faʻaleleia o matrix. Soo se tasi o loʻo faʻamoemoe e faʻamalolo mai le fou o le OS, e mafai ona aoga lenei faʻamatalaga.

O lea, o le mea muamua lava, aso faʻasalalau: Iulai 29, Windows 10 o le a avanoa mo le faʻatau ma faʻamatalaga i totonu o 190 atunuu mo komepiuta ma pepa. O le faʻamatalaga mo le Windows 7 ma le Windows 8.1 tagata faʻaoga o le a saoloto. Faʻamatalaga e uiga i le autu Resitala Windows 10, ou te manatu ua mafai ona faitau uma tagata.

Mea e manaʻomia mo masini

Mo tekonolosi, o tulaga aupito i maualalo o le polokalama e pei ona taua i lalo - o se motherboard ma le UEFI 2.3.1 ma e mafai ona faʻaaogaina Safure Boot o le uluaʻi fuaitau.

O mea manaʻomia o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻamuamua i le tuʻufaʻatasia o komepiuta fou i le Windows 10, ma o le kamupanī e filifili pe mafai e le tagata faʻaaoga ona faʻafefe Secure Boot i UEFI (lea e mafai ona faʻatagaina ai se tasi mai le filifili e faʻaofiina se isi faiga). ). Mo komepiuta tuai ma se BIOS masani, ou te manatu e leai se tapulaa i le faʻapipiʻiina o le Windows 10 (ae le mafai ona ou faia).

O leisi vaega o manaʻoga e leʻi suia tele faʻatusatusa i lomiga na muamua atu:

  • 2 GB o le RAM mo le 64-bit ma le 1 GB o le RAM mo le 32-bit.
  • 16 GB avanoa avanoa mo se 32-bit system ma 20 GB mo se 64-bit tasi.
  • Kata pepa (ata faʻataʻitaʻi) faʻatasi ai ma le fesoasoani a le DirectX
  • Suʻega o mata 1024 × 600
  • Faʻasagaga faʻavavevave o le 1 GHz.

O le mea lea, toetoe o soʻo se faiga o loʻo faʻaogaina ai le Windows 8.1 e talafeagai foi mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10. Mai i loʻu lava poto masani, e mafai ona ou fai atu e sili atu le lelei o tusitusiga i se masini masini e 2 GB le RAM (pe a ma le 7). ).

Faʻaaliga: O loʻo iai nisi manaʻoga faaopoopo mo le Windows 10 - o se leo puʻe leo tautala, o se kamela infrared or a scanner fingerprint mo Windows Hello, se faʻamatalaga a Microsoft mo le tele o foliga, ma isi.

Faiga Faʻavae, Faʻafouina o le Faʻasologa

Windows 10 mo komepiuta o le a tuʻuina atu i ni lomiga autu se lua - Fale poʻo le Consumer (Home) ma le Pro (tagata tomai faapitoa). I lenei tulaga, o le faʻamatalaga mo laisene Windows 7 ma le 8.1 o le a faia e pei ona taʻua i lalo:

  • Windows 7 Faʻasalaga, Faʻatonu Fale, Aiga Faʻaleleia - faʻaleleia i le Windows 10 Home.
  • Windows 7 Tomai ma le Sili - e oʻo atu i le Windows 10 Pro.
  • Windows 8.1 Core ma le gagana Gagana (mo le tasi le gagana) - e oʻo i le Windows 10 Home.
  • Windows 8.1 Pro - up to Windows 10 Pro.

E le gata i lea, o le a tuʻuina atu se faʻasalalauga faʻasalalau o le polokalama fou, faʻapea foʻi ma se faʻasalalauga faapitoa o le Windows 10 mo masini pei o ATM, masini tau masini, ma isi.

E le gata i lea, e pei ona lipotia muamua, o le a mafai foi ona maua e le faʻaaogaina o lomiga tuai o Windows le maua o se faʻafouina i le Windows 10, ae peitai, latou te le mauaina se laisene.

Faamatalaga faaopoopo faʻamatalaga e uiga i le faʻaleleia i le Windows 10

E tusa ai ma le fesoʻotaʻiga faʻatasi ma avetaavale ma polokalama pe'ā faʻafouina, ua lipotia mai e Microsoft le vaega lenei:

  • I le taimi o le faʻaleleia i le Windows 10, o le polokalama o le antivirus o le a aveesea ma faʻamaumauga na faʻapolopoloina, ma a maeʻa le faʻaleleia, ua toe faʻafouina le lomiga fou. I le tulaga ua muta le laisene mo antivirus, o le a faʻaagaoioia le Windows Defender.
  • O nisi o polokalama faakomepiuta e mafai ona aveeseina aʻo leʻi faʻaleleia.
  • Mo polokalame a le tagata lava ia, o le "Get Windows 10" talosaga o le a lipotia ai tulaga tutusa ma fautuaina e aveeseina mai le komepiuta.

I le faaputuputuina, e leai se mea e sili ona fou i manaoga o le OS fou. Ma faʻatasi ai ma faafitauli fesoʻotai ma e le gata o le a mafai ona vave masani, e le itiiti ifo ma le lua masina na totoe.