Filifili SSD mo lau komepiuta

I le taimi nei, SSDs o loʻo faasolosolo malie le suia o taʻaloga masani masani. Afai e leʻi leva atu nei, o SSDs e laʻititi ma, e pei o se tulafono, na faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le polokalama, o lea ua uma ona i ai ni taʻavale e 1 ma sili atu. O le lelei o ia taʻavale e manino lava - e leai se leo, televave ma faʻamaoni. O le asō o le a tatou tuʻuina atu ni fautuaga ile auala e faia ai le filifiliga saʻo o SSD.

O nisi o fautuaga i le filifilia SSD

A o leʻi faʻatau se puʻe, e tatau ona e gauai atu i ni numera o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le masini talafeagai mo lau polokalama:

  • Filifili le aofaiga ole SSD;
  • Saili po o fea fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga o loʻo maua i luga o lau masini;
  • Faʻalogo lelei i le "stuffing" disk.

Mo nei tulaga, o le a tatou filifilia le avega, o lea tatou te tilotilo ai ia i latou taitoatasi i auiliiliga.

Manava vavave

O taʻavale eletise vaivai e sili atu le umi nai lo taʻaloga masani, ma o le mea lea e te le faʻatau mai mo le tausaga e tasi. O le mafuaaga lena e tatau ai ona sili atu le talafeagai i le filifilia o le voluma.

Afai e te fuafua e faʻaaoga le SSD mo le polokalama ma polokalama, ona i lea tulaga, o le 128 GB drive o le a atoatoa. Afai e te manaʻo e sui atoa le disasiga masani, o le mea lea i lenei tulaga e sili atu le taua i le mafaufauina o masini e iai le gafatia e 512 GB pe sili atu.

E le gata i lea, e le talafeagai, o le pulou puʻe e aafia uma le vaeluaga ma le faitau / tusitusi vave. O le mea moni o le i ai o le tele o le teuina o le pule e sili atu le avanoa e tufatufaina atu ai le avega i luga o meli manatua.

Faʻasologa o fesoʻotaʻiga

E pei ona iai i soʻo se isi masini, e tatau ona fesoʻotaʻi le SSD mo le galuega i le komepiuta. O fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga lautele o SATA ma PCIe. E sili atu le saoasaoa o PCIe i le SATA ma e masani ona faia e fai ma kata. O SATA faʻaleleia e sili atu ona matagofie foliga vaaia, ma e tele foi, talu ai e mafai ona fesoʻotaʻi i latou uma i le komepiuta ma le komepiuta.

Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻatau se pu, e tatau ona siaki pe iai ni PCIe poʻo ni SATA fesoʻotaʻiga i luga o le laupapa.

M.2 o se isi SSD fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻaaoga SASA ma PCI-Express (PCIe) pasi. O le mea autu o faʻavavelave faʻapipiʻi ma lea fesoʻotaʻiga e faʻatusatusa. I le aotelega, e lua filifiliga mo le fesoʻotaʻiga - ma le ki B ma M. Latou te eseese i le numera o "tipi". Afai i le mataupu muamua (ulutala B) e tasi le notch, ona i le lona lua e lua.

Afai tatou te faʻatusatusa le saoasaoa o fesoʻotaʻiga, ona sili atu lea ona vave PCIe, pe a mafai ona oʻo atu i le 3.2 Gb / s. Ae SATA - e oʻo atu i le 600 MB / s.

Masilo ituaiga

E le pei o le HDDs masani, o faʻamaumauga o loʻo teuina i se manatuaga faapitoa i masini-malo. O loʻo i ai nei taʻavale e lua ituaiga o lenei manatua - MLC ma le TLC. O le ituaiga manatua lea e fuafua ai le punaoa ma le saoasaoa o le masini. O le maualuga o le faʻatinoga o le a faia i faʻaaliga i le MLC memory, o lea e sili ona lelei pe a fai e masani ona e kopiina, tape pe faʻanofo tele faila. Ae ui i lea, o le tau o ia ituaiga disks e sili atu le maualuga.

Tagai foi: NAND faʻatusatusaina faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga

Mo le tele o komepiuta o le fale, o TLC avega e atoatoa. I le saoasaoa, latou te le maualalo ifo i le MLC, ae e sili atu ona maualuga le maualuga o masini e teu ai.

Kamupani Pule o le Komi

E le o le vaega mulimuli i le filifiliga o le kopa e taina le gaosiga. E tofu i latou uma ma ona manuia ma mea leaga. O le mea lea, o SandForce manava puʻe e sili atu ona lauiloa. Latou te maualalo le tau ma lelei le faʻatinoga. O le uiga o nei tupe meataalo o le faʻaaogaina lea o faʻamatalaga faʻamatalaga pe a tusi. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai foi se mea taua tele - pe a oʻo i le sili atu i le afa le vaʻa, o le faitauga / tusitusi o le saoasaoa e amata tele.

O masini faʻapitoa e maua mai i le Maofa o loʻo i ai se saoasaoa lelei, lea e le aafia i le pasene o le faʻatumu. Naʻo le toe foʻi mai iinei o le tau maualuga.

E maua foi e Samsung se kiliva mo taʻavale-malo. O se vaega o na mea - o faʻamaufaʻailogaina i le tulaga faʻanatura. Ae ui i lea, latou te le lelei. Ona o faafitauli i le otaota otaota algorithm, o le faitau / tusitusi vave atonu e faaitiitia.

O tupe siliva a Fizon e maua ai le maualuga ma le tau maualalo. E leai ni mea e aʻafia ai le saoasaoa, ae i le isi itu, latou te le lelei le faia lelei o tusi ma le faitau tusi.

LSI-SandForce o se isi puʻe puʻe mo taʻavale eletise malo. O oloa mai lenei gaosimea e masani lava. O se tasi o foliga o le faʻamalosiina o faʻamatalaga ao faagasolo le fesiitaiga i le NAND Flash. O le iʻuga, o le tele o faʻamaumauga faʻamaumauga o loʻo faaitiitia, lea o le a laveaiina ai le punaʻoa o le taavale. O le faʻafitauli o le faʻaitiitia o le faʻatinoga o le pule i le maualuga o le mamafa o le mafaufau.

Ma le mea mulimuli, o le masini sili ona puʻe o le Intel. O pule e faʻavae i luga o nei meataalo ua faʻaalia lelei mai itu uma, ae sili atu le taugata nai lo isi.

I le faaopoopo atu i le autu o gaosi oloa, ei ai isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i faʻataʻitaʻiga o le paketi faʻaletupe, e mafai ona e maua ni taʻavale e faʻavae i luga o vaʻavaʻalemu jMicron, lea e lelei la latou galuega, e ui o le faʻaogaina o nei meataalo e maualalo ifo nai lo isi.

Ave le faʻasaga

Mafaufau i ni nai faila e sili ona lelei ia latou vaega. I le avea o ni vaega matou te aveina le tele o le taavale.

Faʻailoa e oʻo atu i le 128 GB

E lua faʻatusa i lenei vaega. Samsung MZ-7KE128BW i le tau e oo atu i le 8000,000 rubles ma le taugofie Intel SSDSC2BM120A401, o le tau e eseese i le va o le 4,000 i le 5,000 rubles.

Faataʻitaʻiga Samsung MZ-7KE128BW ua faʻaalia i le faitau maualuga / faitau vave i lona vaega. Faafetai i le tino vevela, e lelei atoatoa mo le faʻapipiʻi i se ultrabook. E mafai ona faatelevave le galuega i le tuʻuina atu o le RAM.

Vaega Taua:

  • Faitau saoasaoa: 550 Mbps
  • Tusi le saoasaoa: 470 Mbps
  • Telefoni faitau vave: 100,000 IOPS
  • Faʻasolo vave le tusi vave: 90000 IOPS

IOPS o le numera o poloka e iai taimi e tusi pe faitau ai. O le maualuga o lenei fuainumera, o le maualuga o le faatinoga o le masini.

O le Intel SSDSC2BM120A401 drive o se tasi o sili sili ona lelei i le "tagata faigaluega a le malo" ma se gafatia e oo atu i le 128 GB. O loʻo faʻaalia i luga o le faʻatuatuaina maualuga ma e lelei mo le faʻapipiʻiina i le ultrabook.

Vaega Taua:

  • Faitau saoasaoa: 470 Mbps
  • Tusi le saoasaoa: 165 Mbps
  • Faʻasologa vave faitau vave: 80000 IOPS
  • Faʻasolo vave tusi vave: 80000 IOPS

Disks ei ai se malosiaga mai le 128 i le 240-256 GB

O iinei o le sui pito sili ona lelei o le avega lea. Sandisk SDSSDXPS-240G-G25, o le tau e oʻo i le 12,000 rubles. O se tau e sili atu ona taugofie ae le itiiti ifo le agavaa o le OCZ VTR150-25SAT3-240G (e oo atu i le 7,000 rubles).

O uiga autu o le CT256MX100SSD1 taua:

  • Faitau saoasaoa: 520 Mbps
  • Tusi le saoasaoa: 550 Mbps
  • Telefoni faitau vave: 90000 IOPS
  • Faʻasolo vave tusi vave: 100,000 IOPS

O uiga autu o le OCZ VTR150-25SAT3-240G:

  • Faitau saoasaoa: 550 Mbps
  • Tusi le saoasaoa: 530 Mbps
  • Telefoni faitau vave: 90000 IOPS
  • Random tusitusi vave: 95000 IOPS

Disks e mafai ona maua mai le 480 GB

I lenei vaega, o le taʻitaʻi Tetele CT512MX100SSD1 ma le tau o le 17,500 rubles. Faʻatau tutusa ADATA Premier SP610 512GB, lona tau e 7,000 rubles.

O uiga autu o le CT512MX100SSD1 taua:

  • Faitau saoasaoa: 550 Mbps
  • Tusi vave: 500 Mbps
  • Telefoni faitau vave: 90000 IOPS
  • Faʻasolo vave tusi vave: 85,000 IOPS

Vaega taua o le ADATA Premier SP610 512GB:

  • Faitau saoasaoa: 450 Mbps
  • Tusi vave: 560 Mbps
  • Telefoni faitau vave: 72000 IOPS
  • Faʻasolo vave tusi vave: 73000 IOPS

Faaiuga

O le mea lea, ua tatou iloiloina nisi o taʻiala mo le filifilia o le SJS. O lenei ua tuʻuina oe i le ofo ma, faʻaaoga le faʻamatalaga na maua, filifili pe o fea le SSD e sili mo oe ma lau polokalama.