Suʻe ICO i le PNG

A faʻaaogaina se komepiuta ma le Windows 10, e ono manaʻomia i nisi taimi le toe faʻaleleia o lenei faiga faʻaogaina i luga o le lomiga muamua. E faʻaoga lenei i le faʻatulagaina o faʻamatalaga ma le toe faʻafouina o le OS. I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina auiliili lenei taualumaga.

Faʻapipiʻi le Windows 10 i luga atu o le matua

I le taimi nei, e mafai ona faapipiiina le Windows 10 i le pito i luga o le lomiga muamua i le tele o auala e mafai ai ona e suia atoatoa le kopi tuai o le polokalama ma se mea fou ma le maeʻa maeʻa o faila, faapea foi le faasaoina o le tele o faamatalaga o tagata.

Vaʻai foi: Auala mo le toe faʻaofiina o le Windows 10

Metotia 1: Faʻatau mai lalo o le BIOS

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i na tulaga o faila i luga o le masini komepiuta e itiiti lou fiafia ia te oe ma e mafai ona faʻamutaina. Faʻapitoa o le faʻatinoga lava ia e tutusa lava pe tusa lava pe o le a le faʻasalaga muamua, pe o le Windows 10 po o le fitu. E mafai ona e faitau i faʻamatalaga auiliili faʻatulagaina e faʻaaoga ai se masini moli po o se masini i se isi mea i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Manatua: I nisi taimi i le taimi o le faʻatulagaga, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaleleia le filifiliga, ae o lenei filifiliga e le o taimi uma e maua ai.

Faitau atili: Faʻatuina o le Windows 10 mai se pulou poʻo le moli vevela

Metotia 2: Faʻatau mai lalo o le polokalama

E le pei o le toe faʻaleleia atoatoa o le faiga mai le lomiga talu ai, o le auala e faʻapipiʻi ai le Windows 10 mai lalo o le OS o loʻo i ai nei o le a mafai ai e oe ona teu uma faila faila ma filifili nisi o vaega mai le tuai. O le aoga sili i lenei mataupu o le mafai ona sui faila o faila e aunoa ma le ulufale i se ki laisene.

Laasaga 1: Sauniuniga

  1. Afai ei ai sau ata ISO o le pusa tufatufaina o Windows 10, faapipii, mo se faataitaiga, faʻaaoga le polokalame Daemon Tools. Pe afai foi e i ai lau masini komepiuta i lenei polokalama, faʻafesoʻotaʻi i le PC.
  2. Afai e leai se ata, e tatau ona e siiina ma tafe le Windows 10 Media Creation. I le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, e mafai ona e siiina mai le OS lata mai OS mai punaoa aloaia a Microsoft.
  3. Po o le a lava le filifiliga, e tatau ona e tatalaina le nofoaga o le ata i le faiga faʻaogaina ma kiliki le kiliki i le itu taumatau i le faila "seti".

    A maeʻa lena, o le a amata le faagasologa o le saunia o faila lē tumau mo le faʻatulagaina.

  4. I lenei laasaga, o loʻo i ai sau filifiliga: sii mai faʻamatalaga lata mai pe leai. O le isi laasaga o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai i lenei mataupu.

Laasaga 2: Faʻafouina

I le tulaga e te manaʻo e faʻaaoga le Windows 10 faʻatasi ai ma faʻafouga uma o loʻo iai, filifili "Tikia ma faʻaeʻe" sosoo ai ma le amataina "Lisi".

O le taimi e manaʻomia mo le faʻatulagaga e faalagolago saʻo i le fesoʻotaʻiga i le Initaneti. Matou te faamatalaina lenei mea i nisi auiliiliga i se isi tusiga.

Faitau atili: Faʻaleleia le Windows 10 i le lomiga lata mai

Laasaga 3: Faʻatulagaga

  1. A maeʻa le teenaina poʻo le faʻatulagaina o faʻafouga o le ae i luga o le itulau "Sauni e faʻapipiʻi". Kiliki i le sooga "Faʻataʻitaʻi Vaega Filifilia e Faʻasaoina".
  2. Iinei e mafai ona e makaina se tasi o filifiliga e tolu e faalagolago i ou manaʻoga:
    • "Faʻasao faila ma faʻaoga" - faila, faʻamaumauga ma faʻaaogaga o le a faʻaolaina;
    • "Faasao na o faila patino" - o faila o le a tumau, ae o le a faʻaaogaina tusi talosaga ma faʻatulagaga;
    • "Laveai se mea" - o le ai ai se atoaga atoatoa e faʻatusatusa i se faʻapipiʻi mama o le OS.
  3. I le faia o se faaiuga i se tasi o filifiliga, kiliki "Lisi"ia toe foi i le itulau muamua. Ina ia amataina le faʻapipiʻiina o Windows, faʻaaoga le ki "Faʻamau".

    O le toe faʻagasolo manuia o le a faʻaalia i le ogatotonu o le mata. E le tatau ona e gauai atu i le toe amataina o le PC.

  4. A maeʻa le faʻapipiʻi, o le a faʻaosofia oe e faʻapipiʻi.

O le a tatou le mafaufau i le laasaga o le laasaga, talu ai e tele lava le foliga tutusa i le faapipiiina o le OS mai le maasiasi sei vagana ai ni nai nuances.

Metotia 3: Faʻatonu le faiga lona lua

I le faaopoopo atu i le toe faʻaleleia atoa o le Windows 10, e mafai ona faʻapipiʻi le faʻailoga fou i tafatafa o le muamua. Ua matou iloiloina auiliiliga auala o le faataunuuina o lenei mea i le tusitusiga tutusa i luga o la matou upega tafaʻilagi, lea e mafai ona e faitau i ai i le fesoʻotaiga i lalo.

Faitau atili: Faʻatuina o Windows e tele ile komepiuta

Metotia 4: Mea Faʻafouina

I vaega muamua o le tusiga, matou te tilotilo i auala talafeagai o le faʻapipiʻiina o le Windows 10, ae o le taimi lenei o le a matou gauai atu ai i le toe faʻaleleia o taualumaga. O lenei mea e fesoʻotaʻi tonu ma le autu o loʻo fesiligia, talu ai o le Windows OS, e amata i le valu, e mafai ona toe faʻaleleia e aunoa ma se uluai ata ma faʻafesoʻotaʻi i le telefoni a Microsoft.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona toe faʻaogaina le Windows 10 i le fale gaosi oloa
Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le Windows 10 i lona uluai setete

Faaiuga

Ua matou taumafai e mafaufau i le tele e mafai ai le faiga mo le toe faʻaleleia ma le faʻafouina o lenei faiga faʻaoga. I le tulaga e te le malamalama i se mea pe maua foi se mea e faaopoopo i le faʻatonuga, faʻafesoʻotaʻi i matou i faʻamatalaga i lalo o le tusiga.