E faʻapefea ona iloa po o fea pepa faʻataʻitaʻi o loʻo i totonu o se komepiuta poʻo se komepiuta

E lei umi se taimi talu ai, na ou tusia e uiga i auala e faʻapipiʻi ai pe faʻaleleia ai avetaʻavale i luga o se kata vitio, ma na ootia foi le fesili i le auala, i le mea moni, ia iloa po o le fea vitio ua faapipiiina i totonu o se komepiuta po o se komepiuta.

I totonu o lenei tusi lesona, o le ae aoao atili e uiga i le auala e iloa ai po o le fea vitio vitio o loo i le Windows 10, 8 ma le Windows 7, faapea foi i mataupu pe a le amataina le komepiuta (faaopoopo se vitio i le autu, i le faaiuga o le tusi lesona). E le o tagata uma e iloa le auala e faia ai lenei mea, ma pe a feagai ma le mea moni, o le Video Device Controller (VGA-compatible) poʻo le fusi VGA Graphter Standard ua tusia i le Windows Manager Manager, latou te le iloa le mea e sii ai avetaavale ma le mea e faʻapipiʻi ai. O se taʻaloga, ma polokalama e faʻaaoga ai ata e le aoga e aunoa ma le avetaavale talafeagai. Vaʻai foi: Faʻapefea ona suʻe le sola o le laupapa poʻo le gaosi.

E faʻapefea ona suʻeina le ata o le kata vitio e faʻaaoga ai le Pule o le Windows

O le mea muamua e tatau ona e taumafai e iloa pe o le a le ituaiga kata vitio i lau komepiuta o le alu lea i le pule masini ma siaki le faʻamatalaga oi ai.

O le auala sili ona vave e faia ai lenei mea i le Windows 10, 8, Windows 7 ma le Windows XP o le taomi lea o le Win + R (o le mea o Win o le ki lea ma le OS logo) ma ulufale i le poloaiga devmgmt.msc. O le isi filifiliga o le kiliki-i luga o le "My Computer", filifili "Āiga" ma lafoaʻi le Pule Faʻatonu mai le "Meafaigaluega" tafaʻi.

I le Windows 10, o loʻo maua ai le '' Pule Faʻatonu 'le' upega tafailagi 'i le lisi autu o le Set Start.

E foliga mai, i le lisi o masini o le ae vaʻai i le vaega "Faʻavasega ata,", ma tatala ai - o le ata o lau kata vitio. E pei ona uma ona ou tusia, e tusa lava pe saʻo le faʻauigaina o le ata vitiō i le maeʻa ona toe faʻaogaina o Windows, e faʻamaeʻa lana galuega, e tatau ona e faʻaeʻeina avetaavale aloaia, nai lo mea na saunia e Microsoft.

A e ui i lea, o le isi filifiliga e mafai: i le lisi o ata vailaau, o le "VGA Vita Graph adapter" o le a faʻaalia, pe i le tulaga o Windows XP - "Pule o Vitio (VGA-compatible)" i le "Isi mea" lisi. O lona uiga e leʻi faʻamalamalamaina le kata vitio ma e le iloa e Windows pe o fea avetaavale e faʻaaogaina. E tatau ona tatou sailia mo oe lava ia.

Saili po o le fea vitio vitio e faʻaaogaina ai le ID Device (ID hardware)

O le auala sili e masani ona masani ai o le fuafuaina lea o le kata vitio ua faʻaogaina e faʻaaoga ai le ID ID.

I le pule o le masini, kiliki-i luga o le VGA ata le iloa VGA ma filifili "Meatotino". A maeʻa lena, alu i le faʻamatalaga "Auiliiliga," ma le "Meatotino", filifili "Meafaigaluega ID".

A maeʻa lena, kopi ni mea taua i le kilipa pepa (kiliki i luga ma filifili le mea e fai i le lisi o mea talafeagai), o mea autu mo i matou o vaega ia e lua i le vaega muamua o le faʻamaoniga - VEN ma le DEV, lea e filifilia le gaosi oloa ma le masini.

A maeʻa lena, o le auala faigofie e iloa ai le ituaiga kata vitio lenei o le alu lea i le site //devid.info/ru ma ulufale VEN ma DEV mai le ID ID i le pito i luga.

O le iʻuga, o le ae mauaina faʻamatalaga e uiga i le ata viliina lava ia, faʻapea foi ma le mafai gafa o avetaavale mo ia. Ae ui i lea, ou te fautuaina le siiina mai o avetaavale mai le nofoaga aloaia o le NVIDIA, AMD poʻo Intel, aemaise lava talu ona e iloa nei le ata vitio o loʻo e maua.

E faʻapefea ona suʻeina le ata o le kata vitio pe a le faʻaalia le komepiuta poʻo le komepiuta

O se tasi o filifiliga talafeagai o le manaʻoga e fuafua po o le fea vitio vitio o loʻo i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta e le faʻaalia faailoga o le olaga. I lenei tulaga, o mea uma e mafai ona faia (sei vagana ai le filifiliga o le faʻapipiʻiina o le vitio i totonu o se isi komepiuta) o le suʻesuʻe lea o faailoga poʻo le, mo se faʻatalatalanoaga ma se vailaau vilivaʻa fesoʻotaʻi, e suʻesuʻe ai faʻamatalaga o le faagasologa.

Papamaa ata tusi ata e masani lava ona i ai ni faailoga i luga o le itu "lamolemole" o tagata taʻalo e iloa ai po o le fea mea e faʻaaoga ai. Afai e leai se faʻailoga manino, e pei o le ata i lalo, ona mafai lea ona i ai se faʻataʻitaʻiga o le gaosi oloa, lea e mafai ona tusia i le sailiga i luga o le Initaneti ma atonu o le a maua muamua faʻamatalaga e uiga i le ituaiga kata vitio.

O le sailia poʻo le fea pepa faʻatautaia ua faʻapipiʻiina i lau komepiuta, pe a le faʻaalia, o le auala sili ona faigofie e fai ai lenei mea o le sailia lea o faʻamatalaga o lau komepiuta komepiuta i luga o le Initaneti, e tatau ona aofia ai ia faʻamatalaga.

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻamatalaga o se pepa ata vitio e ala i le faaigoaina, e sili atu le faigata: e mafai ona e tilotilo i ai i luga o le ata, ma ina ia mafai ona e alu, e te manaʻomia le aveeseina o le tino malulu ma aveese le pusa paʻu (lea ou te le fautuaina e faia i soo se tasi e le o mautinoa mafai ona faia). I luga o le vaʻa, o le a e vaʻai i se igoa e tutusa ma le ata.

Afai e te suʻeina le Initaneti mo se faʻamatalaga o loʻo makaina i ata, o uluaʻi iuga o le a taʻuina atu ia te oe le ituaiga video video lenei, e pei o le ata sikola lea.

Faʻaaliga: o loʻo i ai foʻi faailoga tutusa i luga o pepa meataalo o kata pepa vitio, ma o le a tatau foi ona "ausia" e ala i le aveeseina o le polokalama malulu.

Mo faʻatagaga faʻapitoa (ata faʻatalanoaina) e faigofie mea uma - na o le suʻeina i le Initaneti mo faʻamatalaga o lau faʻataʻitaʻiga o lau komepiuta poʻo lau komepiuta, faʻamatalaga, faatasi ai ma isi mea, o le a aofia ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina faʻatasi o ata (silasila ataata i lalo).

Fuafuaina se masini vitiō e faʻaaoga ai le polokalama AIDA64

Manatua: e le na o le pau lea o polokalama e mafai ai e oe ona iloa po o le fea vitio ua faʻapipiʻiina, ei ai nisi, e aofia ai le saolotoga: Polokalama lelei e suʻe ai uiga o se komepiuta poʻo se komepiuta.

O le isi auala lelei e maua ai faʻamatalaga atoatoa e uiga i meafaigaluega o lau komepiuta o le faʻaaogaina lea o le polokalama AIDA64 (na sau e sui ai le Everest e sili ona lauiloa). Faatasi ai ma lenei polokalama, e le gata ina e iloa e uiga i lau kata vitio, ae e uiga foi ile tele o isi mea o le komepiuta ma lau komepiuta. E ui i le mea moni o le AIDA64 e agavaa mo se isi iloiloga, o lea o le a tatou talanoa i ai i na o le tusi lenei. Tesea le AIDA64 mo le saolotoga e mafai ona e faia ile luga ole laiga //www.aida64.com.

O le polokalama e masani ona totogi, ae 30 aso (tusa lava pe i ai ni tapulaa) e aoga tele, ma ina ia mafai ona fuafuaina le kata vitio, o le a lava le lomiga o le faamasinoga.

A maeʻa, tatala le vaega "Computer", ona fai lea o le "Aotelega Faʻamatalaga", ma sue le mea "Faʻaali" i le lisi. O iina e mafai ona e vaʻaia ai le ata o lau kata vitio.

Isi auala e iloa ai po o fea pepa faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai le Windows

E faʻaopopo i auala ua uma ona faʻamatalaina, i le Windows 10, 8 ma le Windows 7 o loʻo i ai nisi meafaigaluega faʻainitaneti e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga e uiga i le ata ma le gaosiga o le kata vitio, lea e mafai ona aoga i nisi o tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e poloka le pule i le masini e le pule).

Vaʻai faʻamatalaga i luga o le kata i le DirectX Diagnostic Tool (dxdiag)

O lomiga faʻaonapo nei o Windows ei ai le tasi pe o le isi o vaega o le DirectX ua fuafuaina mo le galulue faatasi ma ata ma leo i polokalama ma taaloga.

O nei vaega e aofia ai se mea faʻapitoa (dxdiag.exe), lea e mafai ai e oe ona iloa po o fea pepa vitio i luga o lau komepiuta poʻo lau komepiuta. Ina ia faʻaaoga le meafaigaluega, mulimuli i laasaga faigofie nei:

  1. Faasolo i luga o lau piano le Win + R i luga o lau piano ma ulufale i le dxdiag i le Matala.
  2. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le meafaigaluega faʻataʻitaʻi, alu i le "Mata" matala.

O le faʻaaliga ua faʻaalia o le a faʻaalia ai le ata o le kata vitio (poʻo, sili atu, le pulou ata na faʻaaogaina), faʻamatalaga e uiga i avetaavale ma le ata vitio (i loʻu tulaga, mo nisi mafuaaga ua faʻaalia saʻo). Manatua: o le meafaigaluega e tasi e mafai ai e oe ona iloa po o le fea le faʻatulagaga o DirectX o loʻo e faʻaaogaina. Faitau atili i le tusiga DirectX 12 mo le Windows 10 (talafeagai mo isi lomiga o le OS).

Faʻaaogāina o le Faʻamatalaga o Faʻamatalaga

O le isi aoga Windows e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga e uiga i le kata vitio o le "Information System". E amata i se auala talitutusa: taomi le ki Win + R ma ulufale mai msinfo32.

I totonu o le faʻamatalaga o faʻamaumauga, alu i le "Vaega" - "Faʻaali" le vaega, o le a faʻaalia ai le "Igoa" pe o le fea le mea e faʻaogaina i luga o le ata.

Faʻaaliga: msinfo32 faʻaalia sese le manatuaina o se kata vitio pe afai e silia i le 2 GB. O le faafitauli lenei ua faʻamaonia e Microsoft.

Faʻafefea ona e iloa po o le fea vitio ua faʻaoga - vitio

Ma i le faaiuga - o se ata vitio, o loʻo faʻaalia ai auala masani e suʻeina ai le ata o se kata vitio po o se fetuʻunaʻi fesoʻotaʻiga fetuʻunaʻi.

E i ai isi auala e fuafua ai lau ata vitio: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a otometi lava ona faʻapipiʻi avetaavale e faʻaaoga ai le Taʻavale Ave Pack, o le ata vitio foi e iloa, e ui ou te le fautuaina lenei auala. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o auala o loʻo faamatalaina i luga o le a lava lea mo le sini.