E faʻapefea ona fai se taʻavale malosi fafo fafo o USB (Bootable HDD USB)

Talofa

O taʻavale malosi i fafo na avea ma tagata lauiloa e toatele le au faʻaaoga na amata ona teenaina taʻavale. Ioe, i le mea moni: aisea e mafai ai ona i ai se masini komepiuta USB flash, ma faʻaopoopo i ai se faila malosi i fafo ma faila, pe a mafai ona e maua se HDD i fafo e mafai ona puʻeina (lea e mafai ai ona e tusia ni faila eseese)? (fesili faʻasolosolo ...)

I lenei tusiga ou te fia faaali atu pe faʻapefea ona faia se taʻavale malosi i fafo e fesootai i le port USB o se komepiuta. I le auala, i laʻu faataitaiga, sa ou faʻaaogaina se puʻupuʻu masani mai se komepiuta tuai na faʻaofiina i totonu o le Pusa (i totonu o se pusa faapitoa) e faʻafesoʻotaʻi ai i le taulaga USB o se komepiuta poʻo le PC (mo nisi faʻamatalaga i luga o ia pusa -

Afai, pe a fesoʻotaʻi i le USB USB o le PC, o lau disk e mafai ona vaaia, amanaʻia ma e le faʻaeʻeina ni leo masalosalo, e mafai ona e amata galue. I le auala, kopi uma faamatalaga taua mai le disk, aua i le faagasologa o le faatulagagaina - o faʻamatalaga uma mai le disk o le a faʻamutaina!

Fig. 1. Pusa HDD (faatasi ai ma le HDD masani i totonu) e fesootai i se komepiuta

Ina ia fatuina ni aufaasālalau vaʻaia i totonu o fesoʻotaiga, e tele ni polokalama (mo nisi, o le mea sili i loʻu manatu, na ou tusia iinei). I le aso, i loʻu manatu, o le mea sili lava o Rufus.

-

Rufus

Sitepu aloaia: //rufus.akeo.ie/

O se faʻaoga faigofie ma le itiiti e fesoasoani ia te oe vave vave ma faigofie ona fatufatuina soʻo se faʻasalalauga faʻavave. Ou te le iloa pe na faapefea ona ou faia e aunoa ma le 🙂

E galue i faʻasalalauga lautele o Windows (7, 8, 10), o loʻo i ai se feaveaʻi feaveaʻi e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina.

-

A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻaogaina ma le fesoʻotaʻiina o se faila i fafo, e foliga mai o le ae le iloa se mea. ... E le mafai e Rufus ona vaʻai i fafo o masini komepiuta seivagana ua e vaʻai patino i filifiliga sili atu (silasila Ata 2).

Fig. 2. faʻaali le taʻavale USB i fafo

A maeʻa ona filifilia le siaki talafeagai, filifili:

1. lolomi le tusi lea o le a tusia ai faila faila;

2. polokalame vaeluaga ma le ituaiga o fesoʻotaʻiga (Ou te fautuaina MBR mo komepiuta ma BIOS poʻo UEFI);

3. faila faila: NTFS (muamua, o le polokalama FAT 32 e le lagolagoina ai pepa sili atu i lo le 32 GB, ma lona lua, o le NTFS e mafai ai ona e kopiina faila i le disk e sili atu nai lo le 4 GB);

4. faʻamaonia le ata o le faʻamaʻi ISO mai Windows (i laʻu faʻataʻitaʻiga, na ou filifilia se ata mai le Windows 8.1).

Fig. 3. Seti Rufus

Aʻo le i faʻamaumauga, Rufus o le a lapatai atu ia te oe o faʻamaumauga uma o le a faʻaumatia - ia faʻaeteete: e tele le au faipese e faia se mea sese i le avega ma le faʻasologa o le mea sese (tagai Ata 4) ...

Fig. 4. Lapataiga

I le fig. O le Ata 5 o loʻo faʻaalia ai se avega malosi fafo ma le Windows 8.1. E foliga mai o le pusa masani lea e mafai ona e tusitusi ai faila (ae sili atu i lena, e mafai ona faʻaauau ma e mafai ona faʻaeʻeina le Windows mai ai).

I le auala, faila faila (mo le Windows 7, 8, 10) e nofo pe a ma le 3-4GB i le avanoa vaʻa.

Fig. 5. Uiga o le faʻamaumauga faʻamau

Le faʻamalosi mai se ituaiga disasite - e tatau ona e fetuunai le BIOS e tusa ai. O le a ou le faamatalaina i lenei tusiga, ae o le a ou tuuina atu ni sootaga i aʻu tusiga muamua, lea e faigofie ai ona e setiina se komepiuta / komepiuta:

- BIOS setup mo le oso mai mai USB -

- ki e ulufale ai i le BIOS -

Fig. 6. Tikiala ma faʻapipiʻi le Windows 8 mai se masini fafo

PS

O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani a Rufus, e mafai ona e vave faia vave se HDD fafo. I le auala, i le faaopoopo atu ia Rufus, e mafai ona e faʻaaogaina ia faʻaaogaina faʻaaogaina o Ultra ISO ma WinSetupFromUSB.

Fai se galuega lelei 🙂