Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 10 i luga o se komepiuta po o se komepiuta

Ina ia faʻapipiʻi le Windows 10, e tatau ona e iloa le mea pito i maualalo mo le komepiuta, o le eseesega i ona faʻaliliuga, auala e fatuina ai le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi, faʻafeiloaʻi i le faagasologa lava ia ma faʻatinoina le faʻavae muamua. O nisi o mea e tele auala poʻo metotia, o ia mea uma e sili ona lelei i lalo o nisi tulaga. O le a tatou vaʻai i lalo pe mafai ona toe faʻatulagaina Windows mo le leai o se totogi, pe o le a se mea faʻapipiʻi mama ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le OS mai se masini komepiuta USB poʻo le masini.

O le anotusi

  • Talosaga maualalo
    • Laulau: mea aupito maualalo
  • E fia se avanoa e manaʻomia
  • O le a le umi o le faagasologa?
  • O le a le tulaga o le faiga e filifili ai
  • Tapenaga sauniuni: faʻavae faʻasalalauga e ala i le laina o le laina (puʻelafilaina o le ea po o le vaʻa)
  • Faʻapipiʻi mama o le Windows 10
    • Talosaga Vitio: auala e faʻapipiʻi ai le OS ile komepiuta
  • Uluai setup
  • Faʻalautele i le Windows 10 e ala i le polokalama
  • Faʻasaʻo le Faʻaleleia o Upu
  • Faʻapitoa pe a faʻapipiʻi i komepiuta ma le UEFI
  • Faʻapipiʻi faʻatulagaga i luga o se SSD drive
  • Faʻafefea ona faʻapipiʻi le polokalama i luga o laupepa ma telefoni

Talosaga maualalo

O manaʻoga maualalo na tuʻuina atu e Microsoft e mafai ai ona malamalama pe tatau ona faʻapipiʻi le polokalama i luga o lau komepiuta, talu ai ona o ona uiga e laʻititi nai lo na o loʻo tuʻuina atu i lalo, e le tatau ona e faia lenei mea. Afai e le mulimulitaʻia ia mea e le maua, o le a tautau le komepiuta pe leai foi, aua o le a le lava lona faʻatinoga e lagolago ai uma auala e manaʻomia e le faiga faʻaoga.

Faamolemole ia maitauina o nei mea e pito i maualalo mo le OS mama, ae leai ni polokalama ma isi taaloga. O le faʻapipiʻiina o polokalama faʻaopoopo e faʻatupulaia ai mea e manaʻomia, pe o le a le maualuga, e faʻalagolago pe faapefea ona manaʻomia le polokalama faʻaopoopo.

Laulau: mea aupito maualalo

FaagasologaA itiiti ifo i le 1 GHz poʻo le SoC.
Ram1 GB (mo le 32-bit system) poʻo le 2 GB (mo le 64-bit).
Vaʻavaʻa avanoa16 GB (mo le 32-bit) poʻo le 20 GB (mo le 64-bit).
Faʻatonu ata vitioDirectX version 9 pe sili atu foi ma le avetaavale WDDM 1.0.
Faaali atu800 x 600.

E fia se avanoa e manaʻomia

Ina ia faʻapipiʻi le polokalama, e manaʻomia le tusa ma le 15 -20 GB avanoa avanoa, ae e aoga foi pe tusa o le 5-10 GB le avanoa avanoa mo faʻafouga, lea o le a sii mai i le taimi lava e uma ai le faʻatulagaina, ma le isi 5-10 GB mo le uputusi Windows.old, lea 30 aso talu ona faʻapipiʻiina le Windows fou o le a teuina faʻamatalaga e uiga i le polokalama talu ai oe faʻafouina.

O le iʻuga, e tatau ona faʻavae le 40GB o le manatua i le vaega autu, ae ou te fautuaina le tuuina atu o le tele o manatua pe afai e mafai e le disaki le mafai, e pei o le lumanai, faila le tumau, o faʻamatalaga e uiga i gaioiga ma vaega o polokalama faʻa-tolu o le a maua avanoa i luga o lenei pu. E le mafai ona faʻalauteleina le vaevaega autu o se masini pe a uma ona faʻapipiʻiina Windows i luga, e le pei o vaega faaopoopo, o le telē e mafai ona faʻataʻitaʻia i soo se taimi.

O le a le umi o le faagasologa?

O le faʻatulagaga faʻapipiʻi e mafai ona umi se 10 minute poʻo ni itula. E faʻalagolago i le faʻatinoga o le komepiuta, lona mana ma le avega. O le itu mulimuli e faalagolago i le faʻapipiʻiina o le masini i luga o se puʻe fou, pe a uma ona aveese le Windows tuai, pe tuʻu le polokalama i talaane o le muamua. O le mea autu e le o le faʻavevesiina o le faagasologa, e tusa lava pe foliga mai ia te oe e faalagolago, talu ai o le avanoa o le a tautau ai e laʻititi lava, aemaise lava pe afai o loʻo e faʻapipiʻiina le Windows mai le ofisa aloaia. Afai o loʻo faʻapipiʻi pea le faagasologa, tape le komepiuta, faʻafesoʻotaʻi, faʻapipiʻi le disks ma toe amata le taualumaga.

O le faʻatulagaga faʻapipiʻi e mafai ona tumau mai le sefulu minute i le tele o itula.

O le a le tulaga o le faiga e filifili ai

O fesuiaiga o le faiga e vaevaeina i ituaiga e fa: fale, tagata tomai, kamupani ma faalapotopotoga faʻalapotopotoga. Mai igoa o le a manino ai po o le fea le faʻatulagaga mo ai ua faamoemoe:

  • Aiga - mo le tele o tagata e le o galulue i polokalame faʻapolofesa ma e le malamalama i tulaga loloto o le polokalama;
  • tagata tomai faapitoa - mo tagata e tatau ona faʻaaoga polokalame faʻapolofesa ma galulue faʻatasi ma faʻalapotopotoga;
  • Kamupani - mo kamupani, ona o loʻo i ai le tomai e faʻavae ai le fefaʻasoaʻiga, faʻamalosia le tele o komepiuta ma le tasi ki, pulea komepiuta uma i le kamupani mai le tasi komipiuta autu, ma isi.
  • mo faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga - mo aʻoga, iunivesite, kolisi, ma isi mea faapena. O le faʻauigaga ei ai ona lava uiga, faʻatagaina faʻafaigofie le galuega i le faiga i totonu o faʻalapotopotoga.

E le gata i lea, o vaevaega nei ua vaevaeina i ni vaega se lua: 32-bit ma le 64-bit. O le vaega muamua e 32-bit, ua toe tofia mo le tasi-processors, ae e mafai foi ona faapipiiina i luga o se masini komepiuta lua, ae o le a le aofia ai se tasi o ana meaola. O le vaega lona lua - 64-bit, na fuafuaina mo le lua-gasegase fatuga, e mafai ai ona e faʻaaoga uma lo latou malosi i le lua ituaiga.

Tapenaga sauniuni: faʻavae faʻasalalauga e ala i le laina o le laina (puʻelafilaina o le ea po o le vaʻa)

Ina ia faʻaleleia pe faʻaleleia lau polokalama, o le ae manaʻomia se ata ma se fou fou o Windows. E mafai ona sii mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Microsoft ('

//www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10) poo, i lou lava tulaga lamatia, mai punaoa a isi vaega.

Maua le meafaigaluega faʻapipiʻi mai le nofoaga aloaia

E tele auala e faʻapipiʻi ai pe faʻaleleia ai i se faiga fou e faʻaaoga ai, ae o le faigofie ma aupito sili ona aoga o le faia lea o le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi ma le taʻavale mai ai. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a le polokalama aloaia mai Microsoft, lea e mafai ona sii mai mai le fesoʻotaʻiga i luga.

O le aufaasālalau lea e te tusia ai le ata e tatau ona leai se avanoa, faatulaga i le FAT32 ma ia i ai le 4 GB manatua. Afai e le o matauina se tasi o tulaga o loʻo i luga, o le a le aoga le 'aufaʻasalalau faʻamaumauga. I le avea ai o se kamupanī, e mafai ona e faʻaaogaina masini komepiuta, microSD poʻo disks.

Afai e te manaʻo e faʻaaoga se ata lē aloaia o le faʻaogaina o le polokalama, ona e faia lea o le 'aufaʻasalalau faʻapipiʻi e leʻo se polokalama faʻatautaia mai Microsoft, ae faʻaaoga le laina o le tulafono:

  1. E tusa ai ma le mea moni na e saunia le aufaasālalau ao le i oʻo i luma, o lona uiga, ua e faasaʻoloto le avanoa i luga ma faʻamatalaina, o le a vave ona tatou amataina e ala i le faaliliuina i totonu o le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi. Taʻosaʻo se faʻasologa o le faʻatonuina o le pule.

    Taumafai le faʻasologa o le poloaiga e avea ma pule

  2. Faʻasaʻo le bootsect / nt60 X: faʻatonuga e seti le tulaga o le aufaasālalau i le "Faʻatulagaina". X i lenei tulafono e sui ai le igoa o le aufaasālalau ua tofia i ai e le polokalama. O le igoa e mafai ona vaʻai i luga o le itulau autu o le tagata sailiili, e aofia ai se tusi se tasi.

    Faʻamalo le tulafono bootandct / nt60 X e fatu ai faʻasalalauga faʻasalalau

  3. O le taimi nei matou te vaʻaia le ata muamua o le faʻaogaina o le polokalama i luga o le faʻalauiloaina o alalaupapa na faia e matou. Afai oe faimalaga mai le Windows 8, e mafai ona e faia i ala masani e ala i le kiliki i luga o le ata ma le ki o le kuki saʻo ma filifili le mea "Mauga". Afai o loʻo e alu ese mai se kopi tuai o le polokalama, ona faʻaaogaina lea o le UltraISO polokalame lona tolu, e leai se totogi ma faʻaaogaina. O le taimi lava e faapipiiina ai le ata i luga o le aufaasālalau, e mafai ona e faʻaauau le faʻaogaina o le masini.

    Uʻu le ata o le faiga i luga o le vaʻavale

Faʻapipiʻi mama o le Windows 10

E mafai ona e faʻapipiʻi le Windows 10 i luga o soʻo se komepiuta e fetaui ma manaoga pito i luga o luga. E mafai ona e faʻapipiʻi i komepiuta, e aofia ai kamupani e pei o Lenovo, Asus, HP, Acer ma isi. Mo nisi ituaiga o komepiuta, ei ai nisi o mea i le faʻatulagaga o Windows, faitau e uiga ia i latou i parakalafa o loʻo i lalo o le tusiga, faitau i ai aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻi pe afai o oe o se sui o se kulupu o komepiuta faapitoa.

  1. O le faʻatulagaga faʻapipiʻi e amata i le mea moni e te faʻaofiina le 'aufaʻasalalau faʻapipiʻi na faia muamua i totonu o le taulaga, pe a maeʻa ona e tape le komepiuta, amata ona faʻaaogaina, ma o le taimi lava e amata ai le amataga o le polokalama, ia faʻasalaga le kiliaina o le komepiuta i luga o le keyboard i nisi o taimi seia oʻo i totonu o le BIOS. E ono ese le ki mai le Delete, lea o le a faʻaaogaina i lau mataupu, e faʻalagolago i le ata o le tinaboard, ae e mafai ona e malamalama i ai e ala i le faʻamalosiina i le tulaga o se vaefaamatalaga e aliali mai pe a faʻaaogaina le komepiuta.

    Press Delete e ulufale i le BIOS

  2. Alu i le BIOS, alu i le "Download" poʻo Boot, pe afai o loʻo e feagai ma se kopi e le o Rusia o le BIOS.

    Alu i le vaega o Boot.

  3. I le le mafai, e liliu le komepiuta mai le puʻupuʻu, o lea afai e te le suia le faʻaipoipoga, o le a faʻaaogaina le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi, ma o le a amata le faiga i le masani masani. O le mea lea, ao i ai i le vaega o Boot, faatulaga le faʻasalalauga muamua ina ia amata mai le download mai iina.

    Matou te tuʻuina le vaʻavale i le mea muamua i le pusa pu

  4. Faʻasaʻo suiga suiga ma alu ese mai le BIOS; o le a amata le aunoa le komepiuta.

    Filifili le galuega Save ma Exit

  5. O le faʻatulagaga faʻapipiʻi e amata i se faʻafeiloaʻiga, filifili le gagana mo le atinaʻe ma le faʻaaogaina o metotia, faʻapea foi ma le taimi o loʻo e nofo ai.

    Filifili gagana faʻasaga, auala faʻaaogā, faʻatulagaina taimi

  6. Faʻamaonia e te manaʻo e alu i le faʻatinoga e ala i le kiliki o le "Install" button.

    Faasolo le "Install" button

  7. Afai ei ai sau ki o le laisene, ma e te manaʻo e ulufale i le taimi lava lena, ona e faia lea. A leai, kiliki le ki "E leai sau au oloa" e faaseʻe ai lenei laasaga. E sili le ulufale i le ki ma faʻaagaoioia le polokalama pe a uma ona tuʻuina atu, aua afai e faia i le taimi, ona ono tupu ai lea o mea sese.

    Ulufale le ki o le laisene pe faaseʻe le laasaga

  8. Afai na e fatuina le 'aufaasusila ma ni fesuiaiga o mea ma e leʻi ulufale i le ki i le laasaga muamua, ona e vaaia lea o se faamalama ma se filifiliga o le lomiga. Filifili se tasi o lomiga faʻatulagaina ma alu i le isi laasaga.

    Filifili po o fea Windows e faʻapipiʻi

  9. Faitau ma talia le maliega o laisene laisene.

    Talia le maliega laisene

  10. Filifili nei se tasi o mea e faʻaogaina - faʻafou pe faʻapipiʻiina i le lima. O le filifiliga muamua o le a faʻatagaina ai oe e le pasi le laisene pe afai o lau lomiga talu ai o le faʻaogaina o le polokalama o loʻo e faʻaleleia mai mai ua faʻagaoioia. E le gata i lea, pe a faʻafouina mai se komepiuta, e leai ni faila, poʻo ni polokalama, poʻo nisi faila faʻapipiʻi e solo. Ae afai e te manaʻo e faʻapipiʻi le faiga mai le gaʻo e aloese ai mai mea sese, faʻapea foi ma le faatulagaga ma toe faasaʻoina saʻo vaega, ona filifili lea o le faʻatulagaga tusi. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa faʻaleleia, e mafai ona e naʻo faamaumauga e leʻo i luga o le palota autu, o lona uiga, i luga o disasiga D, E, F, ma isi.

    Filifili pe faapefea ona e manaʻoe faʻapipiʻi le polokalama

  11. O le faafouga e otometi, o lea o le a tatou le mafaufauina ai. Afai e te filifilia le faʻatulagaga tusi lesona, ona e maua lea o se lisi o vaega. Kiliki "Setup Setup".

    Faasolo le "Setup Setup" button

  12. Ina ia toe vaeluaina le avanoa i le va o disks, tape tasi uma vaega, ona kiliki ai lea o le "Foafoaga" ma tufatufa atu le avanoa e leʻi faʻaaogaina. I lalo o le palota autu, tuu atu ia le itiiti ifo i le 40 GB, ae sili atu le sili atu, ma o isi mea uma mo se tasi pe sili atu foi vaega.

    Faʻamanino le voluma ma kiliki le kiina "Fausia" e fatu ai se vaega

  13. I luga o le vaega laiti o loʻo i ai faila mo le toe faʻaleleia ma le faasologa o le polokalama. Afai e te le manaʻomia ia mea, e mafai ona e tapeina.

    Faasolo i luga le faamauga "Aveese" e solo ai le vaega

  14. Ina ia faʻapipiʻi le polokalama, e tatau ona e faʻatulagaina le vaega lea e te manaʻo e tuʻu i ai. E le mafai ona e faʻamalo pe faʻapipiʻi le vaeluaga i le mea tuai, ma faʻapipiʻi le mea fou i le isi laupepa faatulagaina. I lenei tulaga, o le a lua faʻatulagaina polokalama, o le filifiliga o le a faia ao faʻaogaina le komepiuta.

    Faʻatulaga le vaeluaga e faʻapipiʻi le OS i luga

  15. O le taimi lava e te filifilia ai le disk mo le polokalama ma agai i le isi laasaga, o le a amataina le faʻapipiʻi. Faatali seʻi maeʻa le faʻagasologa, e mafai ona tumau mai le sefulu minute i le tele o itula. Aua e te faalavelave i ai sei vagana ua e mautinoa o loo malulu. O le avanoa na te tautau ai e laʻititi.

    Na amata ona faʻapipiʻi le polokalama

  16. A maea le faʻamautuina muamua, ona amata lea o le sauniuni, ma e le tatau foi ona e faʻalavelaveina.

    Faatali mo le faaiuga o le aʻoga

Talosaga Vitio: auala e faʻapipiʻi ai le OS ile komepiuta

//youtube.com/watch?v=QGg6oJL8PKA

Uluai setup

A maeʻa le komipiuta, o le a amata le seti muamua:

  1. Filifili le itulagi o loʻo e iai nei.

    Faʻamanino lou nofoaga

  2. Filifili po o fea le faʻatulagaga e te manaʻo e te galue i ai, atonu e foliga mai, i le "Rusia".

    Filifilia le faatulagaga faavae

  3. E le mafai ona e faaopoopoina le laasaga lona lua, pe afai ua lava mo oe le Rusia ma le Igilisi, o loo i ai nei i le faaletonu.

    Faʻaopoopo se laasaga faaopoopo pe faaseʻe se laasaga

  4. Faʻailoga i lau 'upega tafaʻilagi pe'āfai e te maua ma maua se initaneti, a leai, alu e fai se faʻamatalaga i le lotoifale. O faʻamaumauga a le lotoifale na faia e oe o le ai ai aia tatau, talu ai e naʻo le tasi ma, e tusa ai ma le mea autu.

    Faʻailoga pe fatu se tala i le lotoifale

  5. Faʻasalalau pe faʻaaoga le faʻaaogaina o le ao.

    Faʻasalaga pe faʻagasolo malie le ao

  6. Faʻatonu filifiliga mo le tagata lava ia mo oe lava ia, faʻagaoioia le mea e te manatu e tatau ai, ma faʻateʻa na galuega e te le manaʻomia.

    Seti filifiliga e le tagata lava ia

  7. O lenei o le a amataina e le polokalama le teuina o tulaga ma le faʻapipiʻiina o le firmware. Faatali seiloga na te faia, aua le faalavelaveina le faagasologa.

    O loʻo matou faʻatali mo le faiga e faʻaaoga ai tulaga.

  8. Ua faia, Windows ua faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina, e mafai ona e amata faʻaaoga ma faʻaopoopo i polokalama faʻapitoa.

    Fai, Windows ua faʻaogaina

Faʻalautele i le Windows 10 e ala i le polokalama

Afai e te le manaʻo e fai se faʻatonutonuga tusi, e mafai loa ona vave faʻafouina i le polokalama fou e aunoa ma le faia o se masini faʻaleleia masini komepiuta poʻo se masini. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Faʻafeiloaʻi le polokalama aloaia aloaia a Microsoft (//www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10) ma taʻavale.

    Lisi le polokalama mai le nofoaga aloaia

  2. A fesiligia oe pe o le a le mea e te manaʻo e fai, filifili "Faʻafou lenei komepiuta" ma alu i le isi laasaga.

    Filifili le metotia "Faʻafou lenei komepiuta"

  3. Faatali seʻia oʻo i le faʻaaogaina o seevae. Tuʻuina lau komepiuta ma se 'upega tafaʻilagi initaneti.

    O loʻo matou faʻatali mo le sii mai o faila faila.

  4. Siaki le atigipusa e te manaʻo e faʻapipiʻi le polokalama na sii mai, ma le "Save data person data and applications" filifili pe afai e te manaʻo e tuʻu le faʻamatalaga i lau komepiuta.

    Filifili pe teu sau faʻamatalaga pe leai

  5. Amata le faʻapipiʻi e ala i le kiliki o le "Install" button.

    Kiliki i le "Install" button

  6. Faatali seiloga e toe faʻafou le polokalama. Leai se tulaga e le faalavelaveina le faagasologa, a le o lea e le mafai ona alofia le tupu mai o mea sese.

    Matou te faʻatali mo le OS e faʻafouina.

Faʻasaʻo le Faʻaleleia o Upu

Seia vagana le polokalama fou pe a uma le aso 29 o Iulai, e mafai lava ona faʻaleleia mo le saolotoga aloaia, e faʻaaoga ai metotia na faʻamatalaina i luga. A o faʻapipiʻiina, oe faʻafefe le "Ulufale i lau laisene laisene" laasaga ma faʻaauau le faagasologa. Pau lava le leaga, o le a tumau pea le le faʻaaogaina o le faiga, o lea o le a gaoioi ai i luga o nisi tapulaa e aʻafia ai le malosi e sui ai le atinaʻe.

Ua faʻapipiʻiina le polokalama ae le faʻaalia.

Faʻapitoa pe a faʻapipiʻi i komepiuta ma le UEFI

O le UEFI mode o se BIOS alualu i luma, ua iloga i lona ata faʻaonaponei, lagolago o le kusi ma le touchpad support. Afai o lau motherboard e lagolagoina le UEFI BIOS, ona oʻo lea i le taimi o le faʻatulagaga o loʻo i ai le eseesega - pe a suia le faasea mai le puʻupuʻu i le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi, e tatau ona e muamua e le gata i le igoa o le aufaasālalau, ae o lona igoa amata i le upu UEFI: uila ". O eseʻesega uma ia i le faʻatoʻaga.

Filifili le ala o faasalalauga faʻapipiʻi ma le upu UEFI i le igoa

Faʻapipiʻi faʻatulagaga i luga o se SSD drive

Afai e te faʻapipiʻiina le polokalama e le o luga o se masini malo, ae i luga o se disks SSD, ona tatau lea ona e matauina tulaga nei e lua:

  • Aʻo leʻi tuʻuina atu i le BIOS poʻo le UEFI, suia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le komepiuta mai IDE i le ACHI. O se tulaga faʻatulafonoina, talu ai afai e le o matauina, ole tele o galuega o le disk ole a le avanoa, atonu e le lelei le galue.

    Filifili le mode ACHI

  • I le taimi o le vaevaega o vaega, tuʻu le 10-15% o le voluma e leʻi faʻaaogaina. E le talafeagai lenei mea, ae ona o le auala patino e galue ai le disks, e mafai ona faʻalauteleina lona vaitaimi mo sina taimi.

O laasaga e totoe pe a faʻapipiʻi i luga o le SSD e leai se eseesega mai le faʻapipiʻiina i luga o se puʻupuʻu malo. Faʻamatalaga i lomiga muamua o le polokalama, e tatau ona taofiofi ma faʻamautu ni galuega faapitoa ina ia aua nei vavae le disk, ae i totonu o le Windows fou, e le talafeagai lenei mea, talu ai o mea uma e faʻaleagaina ai le disk o loʻo galue nei ina ia sili ona lelei.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le polokalama i luga o laupepa ma telefoni

E mafai foʻi ona faʻalelei lou papalama i le Windows 8 i le sefulu o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa mai Microsoft (

//www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10). O laasaga uma e faʻaleleia ai e tutusa ma laasaga o loʻo faʻamatalaina i luga i lalo o le "Faʻaleleia i le Windows 10 e ala i le polokalama" mo komepiuta ma komepiuta.

Faʻaleleia mai le Windows 8 i le Windows 10

O le telefoni feaveai o Lumia e faʻafouina e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga faʻatulagaina na maua mai le Faleoloa o le Windows, ua taʻua o le Update Advisor.

Faʻafou le telefoni e ala i le Update Advise

Если вы захотите выполнить установку с нуля, используя установочную флешку, то вам понадобится переходник с входа на телефоне на USB-порт. Все остальные действия также схожи с теми, что описаны выше для компьютера.

Используем переходник для установки с флешки

Для установки Windows 10 на Android придётся использовать эмуляторы.

Установить новую систему можно на компьютеры, ноутбуки, планшеты и телефоны. Есть два способа - обновление и установка ручная. O le mea autu o le saunia saʻo lea o le aufaasālalau, faʻatautaia le BIOS poʻo le UEFI ma faʻatautaia le faagasologa o le faʻasalalauga poʻo, faʻasolosolo ma toe tufatufaina vaega ole pulou, faia se faʻagasologa faʻagasologa.