Faʻapitoa "Pule Mātua" i le Windows 10

Soo se matua e tatau ona ave le matafaioi mo le auala e faʻaaogaina ai e le la tamaititi le komepiuta. E masani lava, e leʻo taimi uma e mafai ai ona pulea le sauniga i tua o le masini. E moni lava lenei mea mo matua e masani ona galulue ma tuʻu la latou tama i le fale naʻo ia. O le mea lea, o meafaigaluega e mafai ai ona e faʻamamāina faʻamatalaga uma na maua e se tagata faʻapitoa e sili ona lauiloa. Ua valaauina i latou "Pule Faatamā".

"Pule Matua" i le Windows 10

Ina ia faasaoina tagata mai le faapipiiina o isi masini komepiuta faaopoopo i luga o la latou komepiuta, na fuafua ai e le au atinaʻeina le faiga o faagaoioia Windows e faatino lenei meafaigaluega i a latou oloa. Mo vaega taʻitasi o le faʻaogaina o le polokalama, ua faʻatinoina i lona lava ala, i lenei tusiga o le a tatou tilotilo i ai "Pule Faatamā" i le Windows 10.

Vaʻai foʻi: O le Mataʻituina o Matua i le Windows 7

Matafaioi a Matua i le Windows 10

A o leʻi faʻaauau le faʻaaogaina o lenei galuega, e manaia le malamalama i ai. E faʻatino e ala i le faʻaopopoina o se tagata faʻaaoga fou o le faiga faʻaoga, o lona uiga, o se tagata fou o le aiga. I se isi faaupuga, o le a maua e lau tama lana lava teugatupe, lea o le a faʻaaoga uma ai le pule, e aofia ai:

  1. Mataituina o gaioigao lona uiga o se tuufaatasiga atoatoa ma le lipotia o taga a le tamaititi.
  2. O se tasi o pito sili ona taua o le faamamafa i le initanetie mafai ona asia. E fautuaina e faʻatumu le lisi o nofoaga faasaina mo asiasiga. Afai e tele naua lauga faapena, e mafai, ae ese, faʻatumu White List. O le a mafai e se tamaititi ona asiasi na o nofoaga mai lenei lisi.
  3. Tausaga o le tausitusi taʻaloga uma ma faʻataʻitaʻiga ma faʻasaina avanoa i latou e sili atu i le matua o lau tama.
  4. Taimi o le komepiuta - o le a mafai e le tamaititi ona nofo i le komepiuta mo le umi e pei ona faatulagaina e matua.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona mafai ai ona pule matua i le Yandex Browser

Faʻasaga ma faʻaopoopo le Mataʻituina o Matua i le Windows 10

O le taimi lava e te iloa ai le mea o lenei meafaigaluega, ua oʻo i le taimi e malamalama ai i le auala e mafai ai ona faʻaleleia lelei ma fetuunai.

  1. Muamua e tatau ona e alu i le talosaga "Filifiliga" (mafua mai i ki Toa + I pe ala i le kilikiina o le "mea e fai ai" i le lisi autu "Amata") ma filifili se vaega "Faamatalaga".
  2. Le isi, alu i le lisi "Aiga ma isi tagata" ma kiliki i le mea "Faaopopo se tagata o le aiga".
  3. O le lisi mo le fatuina o se tagata fou e tatalaina, lea e faigofie ai ona faaopoopo se tagata o le aiga i laasaga. E tatau ona e fatuina pe faʻaaoga se tuatusi imeli lata mai mo lau tama, seti se upu faila, ma faʻamaonia le atunuu ma le tausaga o le fanau mai.
  4. A maeʻa lena, o le a faʻamalosia le manuia o le tala mo lau tama. E mafai ona e alu i ona faatulagaga e faʻaaoga ai le ki "Puleaina o aiga e ala ile Initaneti".
  5. A e faʻagaoioia lenei uiga, faʻapipiʻi le 'upega tafaʻilagi a le Microsoft, e mafai ai e le tagata faʻaaoga ona sui suiga mo o latou aiga. O mea uma lava e faʻatinoina i le faiga masani a Windows ma se faʻamatalaga auiliili o galuega taʻitasi. O ata o nei faatulagaga e mafai ona vaaia i luga i le vaega o loʻo faʻamatalaina le gafatia o le meafaigaluega.

Polokalame Tolu

Afai mo nisi mafuaʻaga e te le manuia pe le manaʻo e faʻaaoga le meafaigaluega ua fausia i totonu o le faiga faʻaoga "Pule Faatamā", ona taumafai lea e faʻaaoga polokalame faʻapitoa faʻapitoa mo le galuega lava e tasi. E aofia ai polokalame e pei o:

  • Pule;
  • ESET NOD32 Smart Security;
  • Kaspersky Initaneti;
  • Vasega Puipui a le Dr.Web ma isi.

O nei polokalama e maua ai le malosi e faasa ai nofoaga asiasi o loʻo aofia ai i se lisi faʻapitoa e faʻateleina. E maua foi le avanoa e faʻaopopo ai lenei lisi i le tuatusi o se upega tafaʻilagi. Ma le isi, o nisi oi latou na faʻaogaina puipuiga mai soʻo se faasalalauga. Ae ui i lea, o lenei masini komepiuta e itiiti ifo i le mea faigaluega "Pule Faatamā", lea na talanoaina i luga.

Faaiuga

I le faaiuga, ou te fia fai atu o le meafaigaluega "Pule Faatamā" e taua tele mo aiga lea e maua ai e le tamaititi le komepiuta ma le upega tafailagi lautele. I le uma, e iai lava se tulaga lamatia e le mafai ona pulea e se tasi o matua, se tamaititi poo se afafine e mafai ona faʻaaogaina le faʻamatalaga o le a afaina ai le faʻaleleia atili o le atinaʻe.