Backup4all 7.1.313


I le le mafai, o uiga uma o le RAM i le komepiuta e faʻamoemoeina e le BIOS ma le Windows i le otometi lava e faalagolago i le faʻatulagaina o meafaigaluega. Ae afai e te manaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, o taumafai e faʻamalo le RAM, e mafai ona fetuʻunaʻi laina i totonu o le BIOS settings. O le mea e leaga ai, e le mafai ona faia lenei mea i luga o matata taʻitasi, i luga o nisi o mea tuai ma faigofie o se faiga e le mafai.

Faʻapipiʻia le RAM i le BIOS

E mafai ona e suia uiga autu o le RAM, o lona uiga, taimi o le uati, taimi ma le voltage. O nei faailoga uma e fesoʻotaʻi. Ma o le mea lea, ia fetuunai le RAM i le BIOS e tatau ona e faʻafeiloai ma le faʻapitoa.

Metotia 1: BIOS taui

Afai o le Phoenix / Award firmware ua faʻapipiʻi i lau motherboard, o le faasologa o gaioiga o le a foliga pei o le tasi o loʻo i lalo. Manatua o igoa igoa o le parakalafa e mafai ona fesuisuiai.

  1. Toe toe faʻafou le PC. Matou te ulufale atu i le BIOS e faʻaaoga ai se 'auʻaunaga poʻo se kesi puʻupuʻu. E eseese i latou i le faʻatusa ma le kopi o le "uʻamea": Del, Esc, F2 ma isi.
  2. Tuʻu faʻatasi Ctrl + F1 e ulufale ai i tulaga alualu i luma. I luga o le itulau e sosoo ai o fana e alu i le pito "MB Tweaker atamai (M.I.T.)" ma tulei Ulufale.
  3. I le isi lisi, tatou te maua le parakalafa "Faʻateleina Faʻamaumauga o Pūnaha". I le suia o lona faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaititia pe faateleina le taimi o le telefoni o le RAM. Filifili sina gaioiga sili atu.
  4. E mafai ona e faʻatupulaia ma le faʻaeteete le voltage tuʻuina atu i le RAM, ae le silia le 0.15 volts.
  5. Toe foʻi i le itulau autu o le BIOS ma filifili le parakalafa "Faiga Faʻapitoa Chipset".
  6. O iinei e mafai ona e faʻafetaui taimi, o lona uiga, le taimi tali o le masini. O le mea lelei, o le laʻititi lea o faailoilo, o le televave lea o le faʻaogaina o galuega a le PC. Sui muamua le tau "DRAM Taimi Filifilia" ma "Aunoa" i luga "Tusi", o lona uiga, i luga o le faʻatonutonuga o le tusi. Ona mafai lea ona e faataitai e ala i le faʻaitiitia o taimi, ae le silia ma le tasi i le taimi.
  7. Ua maeʻa faatulagaga. Matou te tuʻua le BIOS ao faʻasaoina suiga ma faia soʻo se suʻega faapitoa e siakia ai le mautu o le polokalama ma le RAM, mo se faataitaiga, i le AIDA64.
  8. Afai e le fiafia i taunuuga o le RAM, toe fai le algorithm luga.

Metotia 2: AMI BIOS

Afai o loʻo iai le BIOS i lau komepiuta mai American Megatrends, ona leai lea o ni eseesega taua mai le Award. Ae i le mea tonu lava, ia iloiloina puupuu lenei mataupu.

  1. Ulufale i le BIOS, i le lisi autu e manaʻomia ai le aitema "Avanoa BIOS Maualuga".
  2. Ma le isi, alu i "Faʻasologa o le Setete DRAM" ma fai suiga talafeagai i le taimi o le uati, voltage ma taimi o le RAM, e ala i le faʻatusatusaga ma le Metotia 1.
  3. Lafoaʻi le BIOS ma faʻagasolo se faʻailoga e faʻamaonia ai le saʻo oa tatou mea e fai. Faia se taamilosaga i ni nai taimi e ausia ai le iuga sili.

Metotia 3: UEFI BIOS

O le tele o faʻailoga faʻaonapo nei o loʻo iai le UEFI BIOS faʻatasi ai ma se atunuʻu matagofie ma le faʻaoga-alofa, lagolago mo le gagana Rusia ma se kiopi komepiuta. O avanoa mo le faʻatulagaina o le RAM i totonu o sea firmware e lautele tele. Mafaufau i ai i auiliiliga.

  1. Alu i le BIOS i le kiliki Del poʻo F2. O isi tavini tautua e le masani ai, e mafai ona e mauaina i totonu o le pepa faʻamau poʻo le meafaigaluega meafaigaluega i le pito i lalo o le lau. Ma le isi, alu i "Atinaʻe Atoa"e ala i le kiliki F7.
  2. I luga o itulau maualuga, alu i le tab "Ai Tweaker"maua le faʻauʻuga "Taimi Faamanatu" ma i totonu o le pusa pa'ū, filifili le taimi ole taimi o le RAM.
  3. Mo le agai i lalo o le lisi, matou te vaai i le laina "DRAM Taimi Manaʻomia" ma kiliki i luga, matou te oo i le vaega mo le fetuunaiga o taimi eseese RAM. E ala i le le mafai ona i ai i totonu uma o lau "Aunoa", ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e taumafai e seti a oe lava taimi e tali ai.
  4. Toe foʻi i le lisi "Ai Tweaker" ma alu i "Puleaina o le Avetaaʻiga DRAM". O iinei e mafai ona e taumafai e siʻitia le tele o tulaga masani o le RAM ma faʻateleina lana galuega. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete.
  5. Toe foʻi, toe foʻi i le faʻamau mulimuli ma ia maitauina le parakalafa "DRAM Voltage"lea e mafai ai ona sui le volite e faʻaaogaina i mamanu mafaufau. E ono mafai ona faʻaititia le voltage i tau maualalo ma i laʻasaga.
  6. Ona matou o loa lea i le faamalama o le faatulagaga ma agai atu i le lisi "Avanoa". Matou te asia iina "Alala i Matu", itulau o le alalaupapa i motherboard north.
  7. O iinei tatou te fiafia ai i le manoa "Faʻasalaga o le Mafaufau"lea tatou te lolomiina.
  8. I le isi faʻamalama, e mafai ona e suia laina faʻavae o laina RAM faʻapipiʻiina i le PC. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaavanoa pe faʻasaʻo le faʻafoega o le puleaina ma le sese (ECC) RAM, fuafua le auala e suia ai faletupe o le RAM, ma isi.
  9. I le maeʻa ai o faʻamaumauga, matou te teuina suiga, tuʻu le BIOS ma utaina le masini, siaki le faʻamalosia o le RAM i soʻo se suʻega faʻapitoa. Matou te maua ni faaiuga, faasaʻo mea sese e ala i le toe fetuʻutuʻunaʻi o mea e faʻasolo ai.

E pei ona e vaʻaia, o le faʻavaeina o le RAM i le BIOS e mafai lava mo se tagata faʻapitoa. I le faʻamuamua, i le tulaga o au mea sese i lenei eria, e le mafai e le komepiuta ona faʻaaogaina pe o le firmware lava ia o le a toe faʻaaogaina ia tulaga sese. Ae o le faʻaeteete ma le lagona o le vaʻaia e le afaina. Ma ia manatua o le ofuina o modula RAM i le aofaʻi o fua faʻatatau o le a faatelevaveina.

Vaʻai foi: Faʻateleina le RAM i lau komepiuta