Fatu se tala i Yandex

macOS o se polokalama sili ona lelei e faagaoioia ai, lea, e pei o le "tauva" Windows poo le tatala Linux, ei ai ona lelei ma mea le lelei. Soo se tasi o nei faiga faʻaauau e faigata ona feteenai ma le isi, ma o ia mea uma ua ofoina atu i ai tulaga uiga ese. Ae o le a le mea e fai pe afai, pe a galue i se tasi mea, e tatau ai ona faʻaaoga avanoa ma meafaigaluega e na o le "fili" o le tolauapiga? O le fofo aupito sili ona lelei i lenei mataupu o le faʻapipiʻiina lea o se masini feaveaʻi, ma o le a tatou talanoaina ni tali se fa mo MacOS i lenei tusiga.

Virtualbox

Sopo-fausaga masini masini ua atiaʻe e Oracle. E talafeagai lelei mo le faia o galuega masani (galue faʻatasi ma faʻamatalaga, pepa, faʻataʻitaʻiga ma taʻaloga e le faʻaogaina i punaoa) ma naʻo le aʻoaʻoina e uiga i se faiga faʻaoga e ese mai le macOS. VirtualBox ua tufatufaina atu e aunoa ma se totogi, ma i totonu o lona siosiomaga e mafai ona e faʻapipiʻiina e le gata i Windows o lomiga eseese, ae faʻapea foi ma eseesega o Linux. O lenei masini o se fofo sili lea mo tagata e faʻaogaina, o nisi taimi e manaʻomia ona "faʻafesoʻotaʻi" se isi OS. O le mea autu e le o le manaʻo tele mai ia te ia.

O le lelei o lenei masini masini, faʻaopoopoga i lona saolotoga, tele - e faigofie tele le faʻaaogaina ma le faʻatulagaga, o le i ai o se palota laupapa masani ma le mafai gafatia e maua ai fesoʻotaiga o fesoʻotaʻiga. O le auala autu faʻapitoa e faʻatautaia e tutusa lelei, lea e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo se toe faʻaleleia. E le gata i lea, o Windows OS ua faʻapipiʻi i luga o VirtualBox poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo galue Ubuntu i totonu o le MacOS matata, lea e faʻateʻa ai faafitauli fesoʻotaʻi o faila faila ma faʻatagaina oe e faʻasoa avanoa i faila i luga o le faʻapipiʻiina faaletino ma le teu. E le mafai e masini komepiuta uma ona mitamita i lena auala.

Ae ui i lea, o VirtualBox ei ai ni faaletonu, ma o le autu autu e mulimuli mai i le aoga autu. Ona o le mea moni e faʻapea o le 'auʻaunaga faʻasalalau faʻapitoa e galulue faatasi ma le komepiuta autu, o le tele o punaoa a le komipiuta ua vaevaeina i le va oi latou, ae le tutusa tutusa. Ona o le galuega o le uʻamea "i luga o luma lua," o le tele o talosaga (ma le le tele), e le o taʻua ai tala faʻaonapo nei, e mafai ona faʻagesegese lemu, tautau. Ma, i se tulaga talafeagai, o le tele o le gaioiga o le Mac, o le saoasaoa lea o le a faʻaaoga le faʻaogaina o faiga faʻavae. I se isi mea, e le itiiti ifo le faitioga e le mamao mai le lelei tele o fesoʻotaʻiga. Polokalama ma taaloga e manaʻomia ai le avanoa i le "apple" gland e le mafai ona faʻaauau le galue, ma le faʻaleagaina, pe le toe foʻi foʻi.

Manatua le VirtualBox mo macOS

VMware Fusion

Polokalama e mafai ai e le gata ona faʻamaonia le faʻaogaina o le masini komepiuta, ae o loʻo faʻafeiloaʻi moni lava le Windows ma le Ubuntu ua uma ona maeʻa ma faʻamaonia mai se PC i MacOS. Mo nei faʻamoemoega, o se meafaigaluega galue e pei o le Master Exchange ua faʻaaogaina. O le mea lea, VMware Fusion e faʻatagaina ai oe e faʻaaogaina tusi ma faʻatautaia taaloga komepiuta na faʻapipiʻi muamua i luga o le "foaʻi" Windows poʻo Linux, lea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo lona faʻatulagaga mataʻina ma le faʻatulagaga mulimuli ane. E le gata i lea, e mafai ona amata le OS faʻavaomalo mai le vaega o Boot Camp, lea o le a tatou talanoa i ai mulimuli ane.

O le mea sili ona lelei o lenei masini masini o le atoatoa lea o fesoʻotaʻiga o faiga faila ma le tuʻuina atu o avanoa i punaoa fesoʻotaiga. E leʻo taʻua se faʻaaliga matagofie e pei o le i ai o se laupapa laupapa faʻasalalau, o lea e faigofie ai ona e kopi ma feaveaʻi faila i le va o le OS ma le OS faʻapitoa (i itu uma e lua). Polokalame mai le PC PC i VMware Fusion faʻapipiʻi ma le tele o uiga taua macOS. O lona uiga, tuusao mai le OS faʻapitoa, e mafai ona e mauaina le Lilapaʻi, Faʻailoa, Pule o Misiona ma isi meafaigaluega apu.

E lelei mea uma, ae o lenei masini komepiuta e tasi le toso e mafai ona faʻafefe ai le tele o tagata faaaoga - o le maualuga lea o le laisene laisene. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai foi se kopi e aunoa ma se totogi, faafetai lea e mafai ona e iloiloina uma gafatia o le faiga faʻamalosia.

Faʻaola VMware Fusion mo macOS

Pepa tutusa Papamaa

Afai o le VirtualBox o loʻo taʻua i le amataga o le tusiga o le telefoni feaveaʻi sili ona lauiloa, ona sili atu lea i le tele o tagata macOS. Faʻatusatusaga E galulue vavalalata le atinaʻeina o Papamaʻa ma le faʻalapotopotoga faʻapitoa, faʻafetai i latou latou te faʻafouina a latou oloa, faʻamalo uma ituaiga o taʻi ma mea sese, ma faʻateleina ma sili atu fou fou, faamoemoeina. O lenei komepiuta e fetaui ma lomiga uma a Windows, ma e mafai ai ona e faʻasoasoaina tufatufaga Ubuntu. E maitauina o le Microsoft OS e mafai ona sii mai saʻo mai le atinaʻe o le polokalame, ma o le faʻatulagaga e le sili atu ma le 20 minute.

I Fesootaiga Papamaa o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga ata-i-ata, faʻafetai i mea uma e mafai ona faʻaalia i luga o masini komepiuta (ioe, e sili atu ma le tasi) i totonu o se isi faamalama laʻitiiti ma fai i le va. O lenei faiga faʻapitoa o le a talisapaia e tagata MacBook Pro i aso nei, talu ai e lagolagoina le Touch Bar, o le touchpad lea e suia ai le 'auʻaunaga. E faigofie ona e faʻaaogaina e ala i le atofaina o le galuega poʻo le gaioiga e manaʻomia i paʻu taʻitasi. E le gata i lea, mo tagata paie ma i latou e le o mananao e sulu i totonu o le faatulagaga, o loo i ai se seti tele o mamanu, o loo i ai foi se aoga aoga e teu ai au lava talaaga mo le paʻu i totonu o le siosiomaga o Windows.

O le isi mea taua o lenei masini masini o le i ai lea o se faʻaogaina o le auala. O lenei faʻatusa aoga e mafai ai e oe ona faʻaaoga MacOS ma Windows i le tutusa, e faasino ile atinaega o soo se tasi pe a manaʻomia. A maeʻa ona faʻagaoioia lenei faiga, o le a faʻaalia uma nei polokalama i luga o le mata, ma o le a taʻavale polokalame e aunoa ma le amanaia o latou ituaiga ma le avea ma sui auai. E pei o le VMware Fusion, Faʻatusatusa Papamaa e mafai ai e oe e taʻavale Windows, faʻapipiʻiina i le fesoasoani a Boot Camp. E pei o le virtualka muamua, o le tasi e tufatufaina i luga o se tau totogi, ae ui i lea, e taugofie se tau.

Faʻafeiloaʻi Paleni Papamaa mo macOS

Poto tolauapi

E ui i le mea moni o loʻo taumafai le au atinaʻe Apple e puipuia ma puipuia o latou tagata mai le lalolagi i fafo mai itu uma, faʻatofuina atoatoa i latou lava, tapunia le ola faanatura, e tusa lava pe latou te iloa le tele o manaoga mo Windows ma le manaʻoga ina ia "latalata". Boot Camp Fesoasoani na tuʻuina atu i totonu o faʻamaumauga uma o macOS o loʻo i ai nei o se faʻamaoniga tonu lea o lenei. O se ituaiga telefoni feaveai masini lea e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi se Windows i luga o le Mac ma faʻaaoga lelei uma ona foliga, galuega ma meafaigaluega.

O le faiga "tauvaga" ua faʻapipiʻiina i luga o se vaega eseese o le pulou (50 GB o avanoa avanoa e manaʻomia), ma o mea lelei uma ma faʻafitauli e tulaʻi mai i lenei mea. I le tasi itu, e lelei tele le galulue faʻatasi a Windows i le faʻaaogaina o le tele o punaoa o loʻo manaʻomia, i le isi itu, faʻalauiloaina, faʻapea foʻi ma le toe foʻi atu i le macOS, o le ae manaomia le toe faʻafouina o le polokalama i taimi uma. O masini komepiuta e mafaufau i lenei tusiga e sili atu ona faigofie ma aoga i lenei tulaga. Faatasi ai ma le matuia o le faaletonu o meaola a Apple, o le leai atoa lea o le tuufaatasia ma MacOS. O le mea moni, e le lagolagoina e Windows le polokalama o le "apple", ma o le mea lea, i lona siosiomaga, e le mafai ona maua faila na teuina i luga o le Mac.

Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le Windows e ala i Boot Camp e le mafai ona faʻatagaina. Faatasi ai ma na mea, maualuga galuega, talu ai o loʻo maua uma punaoa avanoa i le tautua na o le tasi OS, faʻapea foi le atoatoa o fesoʻotaiga, aua o lenei ata e faʻapitoa uma i le Windows, o loʻo tamoe lava i se "atunuu ese", i luga o mea eseese. I le auala, Boot Camp e mafai ai ona e faʻapipiʻi ma Linux-tufatufa. I totonu o le faleteuoloa o le lelei o lenei fesoasoani, e tatau foi ona e faitauina le mea moni e leai se totogi, ma ua fausia foi i le OS. E foliga mai o le filifiliga e sili atu nai lo le iloa.

Faaiuga

I totonu o lenei tusiga, matou te iloiloina otooto ai masini komepiuta sili ona lauiloa mo MacOS. O le fea e filifili, e tatau i tagata taʻitasi ona filifili mo ia lava, na o le tuʻuina atu o taʻiala i le tulaga o le lelei ma le le lelei, tulaga tulaga ese ma le tufatufa atu o faʻataʻitaʻiga. Matou te faʻamoemoe o lenei mea e aoga mo oe.