Tuʻuina o se komepiuta i le uila

I le taimi nei, o se alatele o se masini e manaʻomia vave i le fale o tagata uma faʻapipiʻi Initaneti. O le uila e mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi le tele o komepiuta, komepiuta, laupepa ma telefoni feaveaʻi i le lalolagi atoa, e fatuina ai lau lava leitio. Ma o le fesili autu e tulaʻi mai i se tagata fou pe a maeʻa ona faʻatau se alalaupapa e mafai faapefea ona e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta patino i lenei masini. Seʻio tatou vaai po oa filifiliga.

Faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le uila

O lea, seʻi o tatou taumafai e faia se faiga e le o se mea e sili ona faigata - faʻafesoʻotaʻi lau komepiuta i le uila. E mafai lava e se tagata faʻapitoa ona faʻaaoga. O le faasologa o faatinoga ma auala talafeagai o le a fesoasoani ia i tatou i le foiaina o le faafitauli.

Metotia 1: Fesoʻotaʻiga Vavave

O le auala pito sili ona faigofie e faʻafesoʻotaʻi ai se PC i se alalaupapa o le faʻaaogaina lea o se faʻamau. I le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻalauteleina le fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga mai le router i le komepiuta. Faamolemole ia maitauina soʻo se faʻaogaina o uaea e naʻo le taimi e momotu ai mai masini fesoʻotaʻiga.

  1. Matou te faʻapipiʻi le uila i se nofoaga talafeagai, i le pito i tua o le masini masini matou te maua ai le VAN port, lea e masani ona faʻaalia i le lanumoana. Matou te pipiiina i totonu o le uaea o le upega tafailagi o lau Initaneti, o loʻo faia i totonu o le potu. A faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga i totonu o le sola, e tatau ona faʻalogo se leo kiliki seʻi.
  2. Saili le uaea RJ-45. Mo tagata valea, e pei foliga o le ata.
  3. O le cable RJ-45, lea e toetoe lava o taimi uma e sau ai ma se router, ua tuʻuina i totonu o soʻo se LAN. Afai e le oi ai se nonoa pupuu pe puupuu foi, o lona uiga e le o se faafitauli le mauaina, o le tau o se faatusa.
  4. O le alalaupapa e tuulafoaiina le tumau ma alu i le komepiuta komepiuta. I tua o le mataupu tatou te maua le taulaga LAN, lea tatou te faʻaofi ai le pito lona lua o le cable RJ-45. O le tele o faʻailoga laupapa e faʻapipiʻiina i se kiliva fesoʻotaiga faʻatasi. Faatasi ai ma se manaʻoga sili, e mafai ona e tuʻuina atu se masini faʻapipiʻi i totonu o le poloka PCI, ae mo le tagata lautele o loʻo faʻaaogaina lenei mea e le talafeagai.
  5. Matou te toe foʻi atu i le uila, faʻafesoʻotaʻi le uaea eletise i le masini ma le fesoʻotaʻiga a le AC.
  6. Liliu le router i le kiliki i luga o le ki "On / Off" i tua o le masini. Liliu le komepiuta.
  7. Tatou te tilotilo i le itu pito i luma o le uila, i mea o loʻo i ai faailoga. Afai e i ai le moli komepiuta, ona i ai lea o se fesoʻotaʻiga.
  8. O le taimi lenei i luga o le mata mata i le pito i lalo taumatau o loʻo matou sailia se 'upega tafaʻilagi initaneti. Afai e faʻaalia e aunoa ma ni faʻamaumauga, o le a faʻapipiʻiina le fesoʻotaʻiga ma e mafai ona e fiafia i avanoa lautele i luga o le upega tafailagi o le lalolagi.
  9. Afai o le faailoga i totonu o le fata e pasia, ona siakiina lea o le uaea mo le vaʻaia e ala i le suiina i le tasi le tasi ma le mea e tasi poʻo le kilivaina o le keli kiliva e tapeina e se tasi i luga o le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Windows 8, mo lenei mea e te manaʻomia ile RMB kiliki i luga o le ki "Amata"i le lisi e amata ona alu "Lisi Pulea"ona amata loa lea ona poloka "Network ma le Initaneti"pe a uma - i le vaega "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga"lea e kiliki ai le laina "Suiga o mea fetuunai". Matou te tilotilo atu i le setete o le keli kesi, afai e le atoatoa, kiliki-i luga o le faʻaoga fesoʻotaʻi ma kiliki "Enable".

Metotia 2: Sootaga Lelei

Masalo e te le manaʻo e faʻaleagaina le foliga o le potu ma ituaiga uma o uaea, ona mafai lea ona e faʻaogaina seisi auala e faʻafesoʻotaʻi ai le komepiuta i le uila - e ala i le Wi-Fi. O nisi o faʻataʻitaʻiga o masiʻaiga ua faʻapipiʻiina i le komiti e fesoʻotai ai fesoʻotaiga. I isi tulaga, e tatau ona e faʻatau ma faʻapipiʻi se kata faapitoa i le poloka PCI o le komepiuta poʻo le pikiapu i se vāega Wi-Fi e taʻua o le Wi-Fi i soʻo se taulaga USB o le PC. O le komepiuta e leai se faʻaogaina o le Wi-Fi.

  1. Matou te faʻapipiʻiina i totonu o le komepiuta fafo le initaneti i totonu poʻo le totonugalemu o le Wi-Fi, faʻafesoʻotaʻi le PC, faʻatali mo le faʻatulagaina o avetaavale.
  2. Ole taimi nei e tatau ona e fetuunai le faʻaogaina o fesoʻotaiga eletise e ala i le ulufale i tulaga ole ala. Tatala soʻo se 'upega tafaʻilagi, i totonu o le tuatusi o loʻo matou tusia:192.168.0.1poʻo192.168.1.1(isi lauga e mafai, tagaʻi le tusi taʻavale) ma matou faʻaauau pea Ulufale.
  3. I le faʻamalama o le faʻamaoniga o loʻo aliali mai, faʻaoga le igoa o le tagata o loʻo i ai nei ma le upu faʻaulu e ulufale ai i le fetuunaiga o le laina. I le le mafai, e tutusa lava:pule. Kiliki le ki "Lelei".
  4. I le amataga o le laina o le alalaupapa i le itu agavale o loʻo maua ai le mea "Lelei" ma kiliki i luga.
  5. Ona i ai lea i le lisi o matāua faʻapii le tatalaina "Lelei le Setiina" ma tuu se faailoga i totonu o le nofoaga faʻasaʻo "Faaleleia le leitio leitio", o lona uiga, tuʻu le tufatufaina o le WI-Fi. Faasao suiga i tulaga o le uila.
  6. Matou te toe foi i le komepiuta. I le tulimanu taumatau pito i lalo o le Papamaa, kiliki i luga o le 'ea faʻamalosi. I luga o le faʻaaliga o loʻo matou matauina le lisi o fesoʻotaʻiga avanoa mo le fesoʻotaʻiga. Filifili oe lava ma kiliki le ki "Fesoʻotaʻi". E mafai ona vave vaʻaia le pusa "Fesootai faʻatasi".
  7. Afai e te setiina se upufaʻaiga e maua ai lau fesoʻotaiga, ona e ulufale lea i le ki o le puipuiga ma kiliki "Lisi".
  8. Ua faia! Le faʻafesoʻotaʻi le faʻaogaina o le komepiuta ma faʻamau ai le uila.

A o matou faʻatumauina faʻatasi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i le uila e faʻaaoga ai se uaea poʻo le faʻaogaina o se laina eletise. Ae ui i lea, i le tulaga lona lua, e mafai ona manaʻomia meafaigaluega faaopoopo. E mafai ona e filifilia soʻo se filifiliga i lau faitalia.

Vaʻai foʻi: Toe faʻaleleia le taʻavale TP-Link