Matou te faʻapipiʻiina Apple ID

O le BIOS o se seti o polokalama o loʻo teuina i le manatuaina o le motherboard. Latou te galulue mo le fegalegaleaiga sao o vaega uma ma masini fesootai. Mai le version BIOS e faalagolago i le lelei o le a faʻaogaina le masini. O taimi taʻitasi, e faʻamaonia ai e le aufaʻatasia matua mea faʻaleleia, faasaʻoina o faafitauli poʻo le faaopoopoina o faʻafouga fou. O le isi, o le a matou talanoa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le BIOS lata mai mo le Lenovo laptops.

Matou te faafouina BIOS i Lenovo laptops

Toeitiiti lava o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei o le komepiuta mai le Lenovo kamupani faʻafouina e tutusa. O le tulaga masani, o le faagasologa atoa e mafai ona vaevaeina i ni laasaga se tolu. O le aso o le a tatou tilotilo totoa i gaoioiga uma.

Aʻo leʻi amataina le gaioiga, ia mautinoa o loʻo fesoʻotaʻi le komipiuta komepiuta i se punavai lelei o le eletise, ma o lona pamu ua faʻatumu atoatoa. Soʻo se faʻaitiitia lava o le fesuiaiga o le voltage e mafai ona mafua ai toilalo i le taimi o le faʻapipiʻiina o vaega.

Laasaga 1: Sauniuniga

Ia mautinoa ia saunia mo le faʻaleleia. E manaʻomia oe e fai taga nei:

  1. Suʻe le lomiga lata mai o lau BIOS e faʻatusatusa i le tasi i le upega tafaʻilagi aloaia. E tele auala faʻamatalaga. Faitau e uiga ia i latou taʻitasi i la tatou isi tusiga i le fesoʻotoga i lalo.
  2. Faitau atili: Saili le BIOS version

  3. Taofia le antivirus ma soʻo se isi masini komepiuta. O le a tatou faʻaaogaina faila mai na o faʻamaumauga aloaia, o lea aua le fefefe o polokalama leaga o le a oʻo i totonu o le faiga faʻaoga. Ae ui i lea, e mafai e le antivirus ona tali atu i nisi o faagasologa i le taimi o le faafouga, o lea matou te fautua atu ia te oe e faʻaaogaina mo sina taimi. Siaki le faʻaaogaina o popiruses populaires i le meafaitino i le fesoʻotaʻiga lea:
  4. Faitau atili: Aveese le antivirus

  5. Toe toe fai le komepiuta. E fautuaina malosi e le au atinaʻe le faia o lenei mea ao lei tuʻuina vaega. Atonu e mafua mai i le mea moni i le taimi nei i luga o le komepiuta feaveaʻi polokalama e mafai ona faʻalavelave ai i le faʻamatalaga.

Laasaga 2: Download le polokalama faafouga

O lenei sei o tatou agai saʻo atu i le faʻamatalaga. Muamua e tatau ona e siiina ma saunia faila talafeagai. O faʻataʻitaʻiga uma e faia i se polokalama faapitoa a ausilali mai Lenovo. E mafai ona e sii maia i se komepiuta pei o lenei:

Alu i le itulau lagolago a le Lenovo

  1. Kiliki le fesoʻotaʻiga i luga poʻo soʻo se suʻesuʻega talafeagai e alu i le Lenovo Support page.
  2. Alu i lalo i se mea e maua ai le vaega "Avetaavale ma masini komepiuta". Le isi, kiliki le ki "Maua sau downloadga".
  3. I le laina faʻaaliina, ia tusia le igoa o lau komepiuta komepiuta. Afai e te le iloa, faʻalogo lelei i le fasi pepa i tua o le tua. Afai e tapeina pe e le mafai ona faʻasese le tusiga, faʻaaoga se tasi o polokalama faapitoa e fesoasoani e saili ai faamatalaga faavae e uiga i le masini. Siaki i sui sili ona lelei o lenei polokalama i la tatou isi tusiga i le sootaga i lalo.
  4. Faitau atili: Polokalame mo le fuafuaina o mea komepiuta

  5. O le a siitia oe i le itulau lagolago o oloa. Muamua ia mautinoa o le parakalafa "Faiga Faʻavae" na filifilia saʻo. Afai e le fetaui ma lau OS, siaki le atigipusa e sosoo ma le mea e manaʻomia.
  6. Vaavaai mo se vaega i le lisi o avetaavale ma masini komepiuta. "BIOS" ma kiliki i luga e faʻaali atu ai.
  7. Toe kiliki le igoa "Faʻafouina BIOS"e matamata i lomiga uma e avanoa.
  8. Suʻe le fale fou ma kiliki "Download".
  9. Faatali seia maeʻa le download ma faʻatautaia le faʻapipiʻi.

E sili atu le amata ma le toe faia o gaioiga i lalo o le teugatupe o le pule, o lea matou te fautuaina malosi oe e te ulufale atu i le polokalama i lalo o lenei faʻamatalaga, ona e alu loa lea i le isi laasaga.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻaaoga le "Pule" tala i Windows
Auala e suia ai le tagata e faʻaaogaina i le Windows 7

Laasaga 3: Seti ma le Faʻatulaga

O le taimi nei ua e maua mai le aoga aloaia i lau komepiuta lea o le a otometi ona faʻafouina le BIOS. E na o lou manaʻo e faʻamautinoa ua saʻo le faʻamaonia o laina uma, ma, o le mea moni, faʻatautaia le faagasologa o le faʻapipiʻi faila. Fai taga nei:

  1. A uma le faʻataʻitaʻiga, faʻatali seʻia maeʻa le auiliiliga ma le sauniuniga o vaega.
  2. Ia mautinoa ua siaki le pusa. "Naʻo le BIOS Flash" ma o le faʻamatalaga o le faila fou o loʻo teuina i totonu o le faiga o le puʻupuʻu.
  3. Kiliki le ki "Flash".
  4. I le taimi o le faʻaleleia, aua le faia soʻo se isi lava taualumaga i luga o le komepiuta. Faatali mo faʻamatalaga o le maeʻa manuia.
  5. Faʻafou nei le komepiuta ma ulufale i le BIOS.
  6. Faʻamatalaga auiliili:
    Faʻafefea ona e ulu atu i le BIOS i luga o le komepiuta
    BIOS faʻaoga i luga o se komepiuta Lenovo

  7. I le lisi "Tuʻua" maua le mea "Faʻatonu Setup Default" ma faʻamaonia suiga. O lea e te utaina ai tulaga faavae BIOS.

Faatali mo le komepiuta e toe amata. Ua maeʻa lenei faʻagasologa o le faʻagasologa. Mulimuli ane e mafai ona e toe foʻi atu i le BIOS ina ia mafai ai ona faʻatulagaina uma faʻamaufaʻailoga iina. Faitau atili i le tusiga mai le isi tusitala i le sootaga lenei:

Faitau atili: Faʻatonu le BIOS i luga o le komepiuta

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le faʻatulagaina o se kopi fou o le BIOS. E na o lou manaʻo e faʻamautinoa o saʻo ua filifilia e saʻo ma mulimuli i se taʻiala faigofie. O le faagasologa lava ia o le a le tele se taimi e alu ai, ae e oʻo lava i se tagata e leai se tomai faʻapitoa poʻo ni tomai o le a taulimaina.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafouina le BIOS i luga o se komepiuta ASUS, HP, Acer