Faʻaliliuina atu XML Faʻasologa i Formel Excel

XML o se tasi lea o fomu sili ona taatele mo le teuina ma le faʻasoaina o faʻamatalaga i le va o le tele o talosaga. O Microsoft Excel o loʻo galue faʻatasi ma faʻamatalaga, o lea o le mataupu o le faaliliuina o faila mai le tulaga XML i Excel formats e matua aoga lava. Saili pe faapefea ona faʻatino lenei faiga i auala eseese.

Liua o le faagasologa

Failautusi XML ua tusia i se gagana faailoga faapitoa ma se mea e talitutusa ma itulau uepi HTML. O le mea lea, o nei faʻatulagaga ei ai se foliga tutusa. I le taimi lava e tasi, o Excel, o le mea muamua lava, o se polokalame e tele ni "faʻapitoa" faʻapitoa. O le sili ona taʻutaʻua o latou: Excel Workbook (XLSX) ma le Excel Workbook 97 - 2003 (XLS). Sei o tatou sailia auala autu e faaliliu ai faila XML i nei faatulagaga.

Metotia 1: Excel galuega faʻatinoina

Excel galue lelei i faila XML. E mafai ona ia tatalaina, suia, fatufatu, sefe. O le mea lea, o le faigofie faigofie o le galuega ua tuʻuina atu io tatou luma, o le tatala lea o lenei masini ma faʻasaoina e ala i le faʻaogaina o le talosaga i foliga o XLSX poʻo XLS pepa.

  1. Tatala Excel. I le lisi "File" alu i le aitema "Tatala".
  2. O le faamalama mo le tatalaina o pepa ua amataina. Alu i le faʻailoga o loʻo teuina ai le pepa XML, matou te filifili ma kiliki le ki "Tatala".
  3. A maeʻa ona tatala le pepa i totonu o le Excel, ona toe alu lea i le lisi "File".
  4. I le alu i lenei lisi, kiliki i le mea "Faasaoina ... ...".
  5. O se faamalama ua matala e foliga mai o se faamalama e tatala, ae i ai ni eseesega. I le taimi nei, e tatau ona matou teuina le faila. Faʻaaogāina o meafaigaluega e fai ai taʻavale, alu i le faʻailoga o le a teuina ai le pepa liliu. E ui e mafai ona e tuʻuina i totonu o le pusa o loʻo i ai nei. I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" afai e te manaʻo ai, e mafai ona e toe faaigoaina, ae e le talafeagai foi lenei mea. O le autu autu mo la matou galuega o le avanoa lenei: "Pusa o Faiga". Kiliki i luga o lenei avanoa.

    Mai filifiliga na filifilia, filifili le tusi o le Excel po o le tusi faigaluega Excel 97-2003. Muamua o le mea fou, o le lona lua ua uma ona fai si laʻititi.

  6. A uma ona faia le filifiliga, kiliki le ki. "Faasaoina".

Ua maeʻa lenei faʻatulagaga mo le liua o le faila XML i le Excel format e ala i le faʻaogaina o le polokalame.

Metotia 2: Faʻamatalaga Faʻaulufale mai

O le auala ua taua i luga ua na o fetaui ma faila XML ma le fausaga faigofie. Faʻatelega laulau pe a liliu faʻasalalau i lenei auala. Ae, o loʻo i ai se isi mea fou ua fausia i totonu o le Excel lea e fesoasoani ia te oe e faʻasoa saʻo ai faʻamatalaga. O loʻo i totonu "Faʻatonuina o le lisi"lea ua le atoatoa ona ua le mafai. O le mea lea, muamua, e tatau ona faʻaaogaina.

  1. Alu i le lisi "File", kiliki le mea "Filifiliga".
  2. I totonu o le faamalama o mataitusi agai i le vaega Setup o le Ribbon. I le itu saʻo o le faamalama, siaki le pusa "Faʻapupula". Matou te taomi le faamau "Lelei". O le taimi nei o loʻo faʻatino le galuega talafeagai, ma o le faʻamaufaʻailoga talafeagai o loʻo faʻaalia i luga o le faʻamau.
  3. Alu i le lisi "Faʻapupula". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "XML" kiliki le faamau "Faaulufaleina mai".
  4. Le tatalaina o le faitotoa ulufale. Alu i le faʻailoga o loʻo i ai le pepa manaʻomia. Filifili ma kiliki le ki. "Faaulufaleina mai".
  5. E mafai ona tatala se pusa talanoaga, lea e taʻu mai ai o le faila ua filifilia e le o faasino i le mamanu. O le a ofoina atu e fatuina se polokalama mo le polokalama lava ia. I lenei tulaga, malie ma kiliki le ki "Lelei".
  6. Ma le isi, o loʻo tatala le faʻailoga o loʻo i lalo. E tuʻuina atu e filifili e tatala se laulau i totonu o le tusi o loʻo i ai nei poʻo se mea fou. Talu ai na matou faʻalauiloaina le polokalama e aunoa ma le tatalaina o le faila, e mafai ona matou tuua lenei tulaga faaletonu ma faaauau pea ona galulue faʻatasi ma le tusi o loʻo iai nei. E le gata i lea, o le lava faamalama lava e tasi e ofoina mai e fuafua ai faʻasalaga i le pepa o le a faʻaulu mai ai le laulau. E mafai ona e ulufale i le tuatusi ma le lima, ae e sili atu le faigofie ma sili atu ona faigofie ona kiliki i luga o se sela i luga o se pepa o le a avea ma pito i luga tauagavale o le laulau. A maeʻa ona tuʻuina le tuatusi i le pusa talanoa, kiliki le ki "Lelei".
  7. A maeʻa nei laasaga, o le laulau XML o le a faʻaofi i totonu o le faamalama o polokalama. Ina ia mafai ona lavea le faila i le Excel, kiliki i luga o le ata i foliga o se afifi i le pito i luga tauagavale o le faamalama.
  8. A e le tatalaina le faamalama lea e te manaʻomia ai le fuafuaina o le lisi o mea o le a teuina ai le pepa. O le faila faila lenei taimi o le a muamua faʻapipiʻi XLSX, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tatalaina le malae "Pusa o Faiga" ma faʻaeʻe se isi Excel-XLS format. A maeʻa ona faʻasaʻo tulaga, e ui lava i lenei tulaga e mafai ona tuʻuina i latou e ala i le le mafai, kiliki i le ki "Faasaoina".

O le mea lea, o le liua i le itu saʻo mo i tatou o le a faia i le faʻaliliuga sili ona saʻo.

Metotia 3: Faʻamatalaga Faʻainitaneti

O i latou o loʻo faʻaaogaina mo nisi mafuaaga e le oi ai se polokalama Excel e faʻapipiʻiina i luga o latou komepiuta ae manaʻomia le faʻanatinatiina o se faila mai le faatulagaga XML e mafai e EXCEL ona faʻaaoga se tasi o le tele o auaunaga faʻainitaneti faapitoa mo le liua. O se tasi o nofoaga sili ona talafeagai o lenei ituaiga ua liua.

Faʻamatalaga Faʻasalalau Faʻamatalaga

  1. Alu i lenei upega tafaʻilagi e faʻaaoga ai soʻo se masini. I luga, e mafai ona e filifilia auala e 5 e sii ai se faila liliu mai:
    • Mai le malulu o le komepiuta;
    • Mai le upega tafaʻilagi i le Dropbox;
    • Mai le Google Drive faʻamaumauga i le initaneti;
    • I lalo o le fesoʻotaʻiga mai le Initaneti.

    Talu ai i la matou mataupu ua tuʻuina le pepa i luga o le PC, ona kiliki lea o le ki "Mai le komepiuta".

  2. O le faamalama mo le tatalaina o se pepa ua faalauiloaina. Alu i le lisi o mea o loʻo i ai. Kiliki i le faila ma kiliki le ki. "Tatala".

    E i ai foi se isi filifiliga e faaopoopo ai se faila i le sauniga. Ina ia faia lenei mea, ia toso ese mai i le kusi mai le Windows Explorer.

  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, na faaopoopoina le faila i le auʻaunaga ma i le setete "Saunia". I le taimi nei, e tatau ona tatou filifilia le faatulagaga tatou te manaʻomia mo le liua. Kiliki i le faamalama e sosoo ma le tusi "I". O se lisi o kulupu faila e tatalaina. Filifili "Tusi". O le isi, o loʻo amataina se lisi o faʻatulagaga. Filifili "XLS" poʻo "XLSX".
  4. A maea ona faaopoopo le igoa o le faʻaopoopoga o le faʻaopoopoga i le faamalama, kiliki i luga o le mumu lanu mumu "Liliu mai". A maeʻa lena, o le a faaliliuina le pepa ma avanoa mo le siiina i lenei punaoa.

O lenei filifiliga e mafai ona avea ma se saogalemu saogalemu i le tulaga o le leai o se avanoa i mea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o lenei mea.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel lava ia o loʻo i ai ni meafaigaluega na mafai ona faʻatagaina oe e liliu se faila XML i totonu o se tasi o "ata" faʻavae o lenei polokalame. O mea sili ona faigofie e faigofie ona liua e ala i le masani o le "Save As ...". Mo pepa faʻamatalaga e sili atu ona faigata, o loʻo i ai se isi suiga o le taualumaga e ala i le faaulufale mai. O i latou o loʻo faʻaaogaina nei mafuaaga e le mafai ona faʻaogaina nei mea faigaluega o loʻo maua le avanoa e faia ai le galuega e faʻaaoga ai auaunaga faʻapitoa faʻainitaneti mo le liua o faila.