O le a le mea e fai pe a fai taimi umi o faila i Outlook


O le tele o taimi, o le manaʻomia e aofia ai se kata vitio lona lua e tulaʻi mai i tagata e ona le komepiuta. E seasea ona i ai i ia tagata le tele o fesili faapena, talu ai ona mafai e komipiuta ona fuafua po o le fea pepa faʻataʻitaʻi o loʻo faʻaaogaina. Mo le faʻamalieina o le saʻo, e tatau ona e iloa e mafai e tagata o faʻaaogaina soʻo se komepiuta ona feagai ma tulaga pe a talafeagai e amataina ma le lima se kata vitio manino.

Faʻafesoʻotaʻi se kata eseese ata vitio

O se kata vitio mamana, e le pei o le fale e tasi, e talafeagai mo le galue i totonu o tusi talosaga e matua faʻaaogaina ata (polokalame mo le faʻatalanoaina o ata ma le faʻatulagaina o ata, afifi 3D), faʻapea foʻi ma le taʻavale i taaloga.

O le lelei o kata vitio maʻoti e manino:

  1. O se faʻaopoopoga taua i le mamanuina o le mana, lea e mafai ai ona galue i le faʻatogaina o talosaga ma taʻalo ai i taʻaloga faʻaonapo nei.
  2. Faʻafouina o le "mamafa," faʻataʻitaʻiga ata vitio i le 4K ma le maualuga o le bitrate.
  3. Faaaoga sili atu i le tasi le mataʻitu.
  4. Malosiaga e faʻaleleia ai se faʻataʻitaʻiga sili ona mamana.

O le faʻaaogaina o fale, e mafai ona tatou faʻamaonia le maualuga o tau ma se faʻaopoopoga taua o le faʻaaogaina o le malosi o le tino atoa. Mo se komepiuta, o lona uiga o le vevela maualuga.

O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i le auala e mafai ai e le kata vitio lona lua ona faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga o AMD ma NVIDIA adapters.

Nvidia

O se kata vitio lanumeamata e mafai ona mafai ona faʻaaogaina le masini komepiuta o loʻo aofia ai i le avetaʻavale. E taʻua o le NVIDIA Control Panel ma o loʻo i totonu "Lisi Pulea" Windows

  1. Ina ia mafai ona faʻagaoioia se kata faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faʻatulaga le parakalafa tutusa o le lalolagi. Alu i le vaega "Pulea Taiala 3D".

  2. I le lisi pa'ū "Faiga faʻafiafia ata e sili ona fiafia i ai" filifili "NVIDIA Processor High Performance" ma tulei le faamau "Faaaoga" i le pito i lalo o le faamalama.

O le taimi nei, o talosaga uma e galulue ma se kata vitio o le a faʻaaogaina naʻo se mea faʻapitoa tuʻufaʻatasia.

AMD

O le pepa malosi mai le "mumu" e aofia ai foʻi ma le fesoasoani a le polokalama AMD Catalyst Control Center. O iinei e tatau ona e alu i le vaega "Meaai" ma le poloka "Faʻataʻifuina o ata" filifili filifili "Gaoioiga maualuga GPU".

O le taunuuga o le a tutusa ma le tulaga o le NVIDIA.

O fautuaga o loʻo i luga o le a naʻo le galue pe a leai se faʻalavelave poʻo se faʻafitauli. O le tele lava o taimi, e tumau pea le tatalaina o se kata vitio maʻoti ona o le le atoatoa o le filifiliga i le BIOS motherboard, poʻo le le lava o se avetaʻavale.

Taʻavale avetaavale

O le laasaga muamua pe a uma le faʻaogaina o le vitio vitio i le laupapa e tatau ona faʻapipiʻi le avetaʻavale talafeagai mo le atoatoaga o le faʻaogaina o le fetaui. O se fua masani masani, talafeagai i le tele o tulaga, o le:

  1. Tatou te oi "Lisi Pulea" Windows ma alu i "Pule Sili".

  2. Ma le isi, tatala le vaega "Ata o ata vitio" ma filifili se kata faʻataʻitaʻi ata. Press RMB i le kata vitio ma filifili le mea autu "Avetaʻavale Faʻafou".

  3. Ona, i totonu o le faamalama o le avetaavale o loʻo tatala, filifili le suʻesuʻega aunoa mo le polokalama fou.

  4. O le faiga faʻaogaina lava ia o le a maua ai faila talafeagai i luga o le upega tafailagi ma faʻapipiʻi i luga o le komepiuta. A maeʻa ona toe faʻaleleia, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻamalosi mamanu.

Vaʻai foʻi: Faʻatonu ma tali i le le mafai ona faʻapipiʻi le avetaʻavale i luga o le kata vitio

Bios

Afai e le atoatoa le kata vitio i le BIOS, ona oʻo lea ia matou taumafaiga uma e saili ma faʻaaogaina i le Windows o le a le taitai atu ai i le mea e manaʻomia.

  1. E mafai ona maua le BIOS i le taimi o le toe amataina o se komepiuta. I le taimi o le faʻaalia mai o le logo a le kamupanī laupapa, e tatau ona e taʻalo le TULAGA. I nisi tulaga, o lenei metotia e ono le aoga, faitau faatonuga mo le masini. Masalo o lau komepiuta e faʻaaogaina se isi faamau po o se kesi komepiuta.
  2. O le isi mea e sosoo ai e tatau ona tatou faʻataunuʻuina tulaga lelei E faia lenei mea i le kilikiina o se ki. "Avanoa".

  3. I le vaega "Avanoa" sue le poloka i le igoa "Faʻatonuina o le Ofisa o Tagata Ofisa".

  4. O iinei tatou te fiafia ai i le mea "Filifiliga Ata" pe tutusa foi.

  5. I lenei vaega, e tatau ona e seti le parakalafa "PCIE" mo "Faʻaalia Matua".

  6. E taua tele le faʻasaoina o tulaga e ala i le faʻaulu U10.

I BIOSes matutua, e pei o le AMI, e tatau ona e sailia se vaega e iai se igoa tutusa "Avanoa BIOS Maualuga" ma mo "Fetuunaiga a le Peraimeri Peraimeri" fetuunai le tau "PCI-E".

O lenei ua e iloa le auala e mafai ai ona fai le kata vitio lona lua, ma faʻamautinoa ai le faʻaauau o le faʻaaogaina o talosaga ma le faʻatogaina o taaloga. O le faʻaaogaina o se ata vailaau vaʻaia e faʻalauteleina ai le vaʻaia o le faʻaogaina o komepiuta, mai le faʻasologa ata i le fatuina o ata 3D.