Faʻafesoʻotaʻi faila faila e lua i le initaneti

E tele lava ina mafaufau tagata e ona pona faiva pe a sili atu le lelei o le avetaavale eleelea poʻo se taʻavale malo. Atonu e mafua mai i le manaʻoga e faʻaleleia le faʻatinoina o PC poʻo le le mafaia o le tausi faʻamatalaga.

Tatou taumafai e iloa po o le fea e sili atu. O le faʻatusatusaga o le a faia i luga o ia tulaga e pei o le saoasaoa o le taʻavale, pisa, ola auaunaga ma le faʻamaoni, fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, leotele ma le tau, faʻaaogaina o le eletise ma le faʻaleagaina.

Taimi o galuega

O vaega autū o se puʻupuʻu o ni pepa lapopoa o mea faʻapitoa e faʻataʻamilo ma le fesoasoani a se uila eletise ma se ulu e faamaumauina ma faitauina faʻamatalaga. O lenei mea e mafua ai ona faʻatuai i faʻatonuga o faʻamatalaga. SSD, i se faʻatusatusaga, faʻaaoga le nano poʻo le microchips ma e le o aofia ai vaega o felauaiga. Latou te faʻafesuiaʻi faʻamaumauga e aunoa ma le tuai, faʻapea foʻi, e le pei o le CDD, tele-streaming e lagolagoina.

I le taimi lava e tasi, o le faʻatinoina o le SSD e mafai ona faʻatusatusaina ma le numera o mea puʻepuʻe puʻe NAND e tutusa ma faʻaogaina i le masini. O le mea lea, o nei masini e vave tele atu nai lo se taʻaloga masani masani, ma e tusa ma le 8 taimi e tusa ai ma suʻega mai le gaosiga.

Uiga faʻatusatusa o ituaiga uma e lua:

HDD: faitau - 175 IOPS Faamaumauga - 280 Iops
SSD: faitau - 4091 IOPS (23x), faamaumauga - 4184 IOPS (14x)
Iops - Gaoioiga I / O ile lua.

Volume ma le tau

Seʻi oʻo i le taimi nei, o SSDs e taugata tele ma faʻavae i luga o latou komepiuta faʻapipiʻi i le vaega pisinisi o le maketi na gaosia. I le taimi nei, o nei taʻavale e masani ona taliaina mo le tau o tau ogatotonu, aʻo faʻaaogaina HDD i le toetoe o le vaega atoa o tagata faatau.

E tusa ai ma le volumes, mo le TAS, o le tulaga maualuga e 128 GB ma le 256 GB, ma i le tulaga o faʻataʻitaʻiga faigata - mai le 500 GB i le 1 TB. HDDs avanoa ma le maualuga maualuga o le tusa ma le 10 TB, ae o le avanoa e faateleina ai le tele o masini i luga o le manatuaina flash e toetoe lava a le gata ma ua i ai le 16 TB faʻatusa. O le tau masani i le gigabyte mo se kesi malolosi e 2-5 p., E ui mo se taʻavale malo-malo, o lea tulaga e mai i le 25-30 p. O le mea lea, e tusa ai ma le tau i le iunite o le voluma, o le CDM o loʻo manumalo nei i le SDS.

Faʻamatalaga

I le tautalagia o avetaʻavale, e le mafai ona taʻuina le atinaʻe lea e faʻamatalaina ai faʻamatalaga. O ituaiga uma o masini e faʻaaoga SATA, ae o SSD foi o loʻo avanoa mo mSATA, PCIe ma M.2. I se tulaga lea e lagolagoina ai e le komepiuta le fesoʻotaʻiga lata mai, mo se faʻataʻitaʻiga, M.2, e sili atu le taofi o le filifiliga i luga.

Noise

O taʻavale malosi e maua ai le pisa ona e iai a latou elemene. E le gata i lea, o le 2.5-inisi le masini e sili atu nai lo le 3.5. I le averesi, o le maualuga o le leo e mai i le 28-35 dB. SSDs 'oloʻo fesoʻotaʻi faʻatasi ma leai ni vaega fevaevaeaʻi, o le mea lea, latou te le faia le pisa i taimi uma o taʻaloga.

Uiga ma le faʻamaoni

O le i ai o vaega masini i totonu o se malo malo e faateleina ai le lamatiaga o le toilalo masini. Aemaise lava, e mafua ona o le maualuga o le faasologa o le faasologa o papatusi ma le ulu. O le isi itu e aʻafia ai le saogalemu o le faʻaaogaina o papatusi mageta, ia e faigofie ona faʻaogaina i le malosiaga mageta malosi.

E le pei o le HDD, SSDs e le oi ai faafitauli i luga, ona o le leai atoa o masini ma maseta. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o ia avetaavale e maaleale i se masini e le i faamoemoeina po o se gaioiga pupuu i le eletise eletise ma o lenei mea ua mafua ona o lo latou toilalo. O le mea lea, e le fautuaina e toe faʻaoga le komepiuta i le mea saʻo e aunoa ma se masini O le mea lautele, e mafai ona tatou faʻamaonia le maualuga o le SSD e maualuga.

O lea tulaga taua e fesoʻotaʻi ma le faʻamaoni, o le soifuaga o se vaʻa, lea e tusa ma le 6 tausaga le CDM. E tutusa le taua mo le SSD e 5 tausaga. I le faʻatinoga, o mea uma e faʻalagolago i tulaga o loʻo galue ai ma muamua lava, i luga o le faasologa o faʻamaumauga / toe tusia o faamatalaga, o le aofaʻi o faʻamaumauga, ma isi.

Faitau atili: O le a le umi e maua ai SSD?

Puipuiga

O gaoioiga a le O / O e televave pe afai e teu le faila ile disasi i le tasi nofoaga. Ae peitaʻi, e tupu e le mafai e le faiga faʻaleaoga ona tusia le faila uma i se tasi vaega ma vaevaeina i ni vaega. O le mea lea o le vaevaega o faʻamatalaga. I le tulaga o le lelea, o lenei mea e aafia ai le saoasaoa o le galuega, ona o loʻo i ai le tuai ona fesootaʻi ma le manaʻoga e faitau faʻamatalaga mai poloka eseese. O le mea lea, e manaʻomia le faʻataunuʻu taimi faʻavavevave e faʻatele ai le faʻatinoga o le masini. I le tulaga o le SSD, e le afaina le tulaga faaletino o le faʻamaumauga, ma o lea e le afaina ai le faatinoga. Aua o se faʻataʻitaʻiga o le disk e leʻo manaʻomia, ma le isi, e oʻo lava i le afaina. O le mea, o lenei faagasologa e tele gaioiga e faia e toe fai ai faila ma a latou vaega, ma o le mea lea, i le itu, e afaina ai le punaoa o le masini.

Faʻaaogaina o le manogi

O le isi mea taua mo le komepiuta o le faʻaaogaina o le eletise. I lalo o le avega, o le HDD e faʻaaoga pe tusa ma le 10 watts o le mana, aʻo le SSD e faʻaaoga 1-2 watts. I se tulaga masani, o le ola o le komepiuta ma se SSD e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o se avega masani.

Pauna

O se mea taua o SSD o lo latou mamafa maualalo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o sea masini e faia i mea e le o ni metallic materials, pe a faʻatusatusa atu i le kiliva, lea e faʻaaogaina ai mea uamea. I le averesi, o le SSD o le 40-50 g, ma le CDD - 300 g. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le SSD ei ai lona aafiaga lelei i le aofaiga atoa o le komepiuta.

Faaiuga

I le tusiga na matou faia ai se iloiloga faatusatusa o uiga o le faigata ma le mausali o taʻavale. O se taunuuga, e le mafai ona e mautinoa o fea o le taʻavale e sili atu. O le HDD o loʻo manumalo i le tau mo le tele o faʻamaumauga faʻamaumauga, ma le SSD e faʻaleleia atili ai faʻatinoga i taimi. I le lava o le paketi, e tatau ona e tuʻufaʻatasia le MIC. Afai o le galuega o le faʻateleina o le saoasaoa o le PC e le aoga ma o loʻo i ai se manaʻoga e teuina le tele o faila faila, o lau filifiliga o le faila malosi. I mataupu o le a faagaoioia ai le komepiuta i tulaga e le o ni tulaga masani, mo se faataitaiga, i luga o le auala, ua fautuaina foi e tuuina atu le fiafia i le eletise malo, talu ai lona maualuga e maualuga atu nai lo le HDD.

Vaʻai foi: O le a le eseesega i le va o maseta magumu ma mea malo-malo?