Faasalalauga musika e ala i Skype

Faatasi ai ma le tele o faʻasologa o faʻatulagaga e mafai ona faatino e Microsoft Excel, ioe, o loʻo i ai foi le faatelega. Ae, o le mea e leaga ai, e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina saʻo lenei avanoa. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻatino le faʻasologa o faʻasologa i Microsoft Excel.

Mataupu faavae o le faateleina i Excel

E pei lava o isi faʻasologa faʻasologa i Excel, faʻapitoa e faia e faʻaaoga ai faʻavae faʻapitoa. Faʻamaumauga faʻateleina o loʻo faamaumauina e faʻaaoga ai le faʻailoga - "*".

Faateleina o numera masani

O Microsoft Excel e mafai ona faʻaaogaina e avea ma se calculator ma faigofie ai ona faʻateleina numera tele i totonu.

Ina ia faʻateleina le tasi numera mai le isi, matou te ulufale i totonu o soʻo se masini i luga o le pepa, poʻo le laina laina, o le faʻailoga o le (=). Le isi, faʻamaonia le mea muamua (numera). Ma, matou te tuʻuina se faʻailoga e faʻateleina (*). Ona tusi lea o le vaega lona lua (numera). O le mea lea, o le aotelega o le mamanu o le a pei o lenei: "= (numera) * (numera)".

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le faʻaopoopoga o le 564 e ala i le 25. O le gaioiga e tusia i le faʻasologa lenei: "=564*25".

Ina ia vaʻai i le taunuuga o faʻatusatusaga, e tatau ona e taomi le ki UI.

I le taimi o faʻatulagaga, e tatau ona e manatuaina o le mea e ave i ai le faʻamuamua o faʻasologa faʻasologa i Excel, e tutusa ma le matematika masani. Ae, o le faailoga faailo e tatau ona faaopoopo i soo se mataupu. Afai, pe a tusia se faʻamatalaga i luga o pepa, ua faatagaina e aveese le faʻailoga faʻateleina ao leʻi oʻo i puipui, ona fai ai lea i Excel, mo le saʻo saʻo, e manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuaitau 45 + 12 (2 + 4), i le Excel, e tatau ona e tusia e pei ona taua i lalo: "=45+12*(2+4)".

Telefoni feaveaʻi i le cell

O le faʻagasologa o le faʻalauteleina o se cell e se cell e faʻaititia ai mea uma i le mataupu lava e tasi e pei o le faʻateleina o se fuainumera i se numera. Muamua lava, e tatau ona e filifili po o le a le mea o le a faʻaalia ai le telefoni. I totonu tatou te tuu le faailoga tutusa (=). I le isi itu, kiliki le kiliki i luga o sela e manaʻomia ona faʻateleina ona mea. A uma ona filifili potu taʻitasi, tuʻu le faʻailoga faʻatele (*).

Faʻateleina le koluma i le koluma

Ina ia faateleina se koluma i se koluma, e vave ona e manaomia le faateleina o le pito i luga o nei koluma, e pei ona faaalia i le faataitaiga o loo i luga. Ma, tatou te i ai i le pito i lalo o le pito i lalo o le potu ua faatumulia. O se faʻailoga tumu e aliali mai. Faʻamau i lalo i le 'aufoni tauagavale oomi. O le mea lea, o le faʻasologa faʻasologa e kopiina i sela uma i se koluma.

A maeʻa lena, o le a faʻateleina koluma.

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻateleina tolu poʻo sili atu koluma.

Telefoni faʻatupu ile numera

Ina ia mafai ona faateleina le sela i se fuainumera, pei o faataitaiga o loo faamatalaina atu i luga, muamua, ia tuu le faailoga tutusa (=) i totonu o le cell lea e te faamoemoe e faia ai le tali o gaoioiga faaputuputu. Ma le isi, e tatau ona e tusia i lalo le numera telefoni, tuu le faailo o le telefoni (*), ma kiliki i le cell lea e te manaʻo e faʻateleina.

Ina ia mafai ona faʻaalia le iuga i luga o le mata, kiliki i luga o le ki. UI.

Ae peitai, e mafai ona e faia taga i se isi faatulagaga: vave pe a uma le faailoga tutusa, kiliki i luga o le cell lea e manaʻomia ona faateleina, ma, a maeʻa le faʻailoga faʻapitoa, tusi le numera. Ioe, e pei ona lauiloa, e le suia le oloa mai le toe faʻaleleia o mea.

I le auala lava e tasi, e mafai, pe a tatau ai, ona faʻateleina le tele o siaki ma numera i le taimi e tasi.

Faʻateleina se koluma i se fuainumera

Ina ia faʻateleina se koluma i se numera patino, e tatau ona vave faʻateleina le telefoni i lenei fuainumera, pei ona faamatalaina i luga. Ona, faʻaaoga lea o le meaʻai faʻatumu, kopi le fua faʻatatau i potu maualalo, ma maua le iuga.

Faʻateleina le koluma e le masini

Afai ei ai se fuainumera i totonu o se masini faapitoa e tatau ona faʻateleina ai le koluma, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faʻasalalauga iina, ona le aoga lea o le metotia o loʻo i luga. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a kopiina, o le tele o mea uma e lua o le a suia, ma tatou te manaʻomia se tasi o mea taua e tumau.

Muamua, faʻateleina i le masani masani le muamua masini o le koluma e ala i le cell o loʻo aofia ai le fuataga. E le gata i lea, i le fua faʻatatau matou te tuʻuina le faʻamau i luma o faʻasalalauga o le koluma ma le laina o le faʻamaumauga o le suauʻu faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga. I lenei auala, matou te liliu le faasinoga i se faʻamatalaga manino, o ona faʻamaumauga o le a le suia pe a kopi.

I le taimi nei, e tumau i le auala masani, e faʻaaoga ai le faʻailoga faʻatumu, e kopi ai le fua faʻatatau i isi siama. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le iuga ua vave ona aliali mai.

Lesona: Faʻafefea ona faia se sootaga maumaututu

FUAFUAGA galuega

I le faʻaopoopoga i le masani masani o le telefoni, i Excel o loʻo i ai le avanoa mo nei faamoemoega e faʻaaoga ai se galuega faapitoa FUAFUAGA. E mafai ona e valaʻauina i le auala tutusa e pei o isi galuega.

  1. Faʻaaogaina o le Faauluuluga Mataga, lea e mafai ona faalauiloa e ala i le kilikiina o le ki "Insert function".
  2. Ma, e manaʻomia ona e maua le galuega FUAFUAGA, i le faamalama matala o le galuega tatala, ma kiliki "Lelei".

  3. E ala mai i le lisi "Faatulagaga". A oi ai, e tatau ona e kiliki i le ki. "Matematika"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga". Ma, i le lisi e aliali, filifili FAIA.
  4. Igoa o galuega o ituaiga FUAFUAGA, ma ana finauga, ma le lima, pe a maeʻa le faʻailoga i le (=) i totonu o le masini o loʻo manaʻomia, poʻo le faʻasologa o le pa.

O le faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoga mo le ulufale mai i le tusi e pei ona taua i lalo "= FUAFUAGA (fuainumera (po o le fuainumera); fuainumera (po o le suauu); ...)". O lona uiga, pe afai o se faataitaiga e tatau ona tatou faʻatupulaia le 77 e le 55, ma faʻateleina i le 23, ona tatou tusia lea o le faʻasologa lenei: "= FUAFUAGA (77, 55; 23)". Ina ia faʻaalia le iuga, kiliki le ki. UI.

Pe a faʻaaoga muamua filifiliga muamua e lua mo le faʻaaogaina o le 'auʻaunaga (faʻaaoga le Wizard Function poʻo le tab "Faatulagaga"), amata le matalaupu matala, lea e te manaʻomia ai le tusia o finauga i le fuainumera o fuainumera, poo tuatusi o le cell. E mafai ona faia lenei mea i le na o le kilikiina o laulaau manaʻomia. A uma ona e ulu atu i finauga, kiliki le ki "Lelei", ia faia faʻatusatusaga, ma faʻaalia le iuga ile luga o le lau.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le Excel o loʻo i ai se numera tele o filifiliga mo le faʻaogaina o se faʻasologa faʻasologa o le faʻaopoopoga. O le mea autu o le iloa lea o faʻaoga o le faʻaaogaina o fua faʻatusatusa i tulaga taʻitasi.