Faasaoina se Pepa o le PowerPoint

A maea le galuega i le sauniuniga o soʻo se pepa, o mea uma e oʻo mai i le mea mulimuli - faasaoina le iuga. E tutusa lava ia mo le PowerPoint presentation. Faatasi ai ma le faigofie o lenei galuega, iinei foi, ei ai se mea manaia e talanoa i ai.

Faʻasaʻo taualumaga

E tele auala e faʻaauau ai le alualu i luma i le faʻaaliga. Mafaufau i mea autu.

Metotia 1: A maeʻa

O le masani ma le taʻutaʻua o le faʻasaoina pe a tapuni se pepa. Afai na e faia ni suiga, pe ae taumafai e tapuni le ata, o le talosaga o le a fesiligia pe e te manaʻomia e teu le taunuʻuga. Afai e te filifilia "Faasaoina"ona maua loa lea o le mea e manaʻomia.

Afai o le polokalama e le o iai i le itu tau tupe ma sa faia i le PowerPoint lava ia e aunoa ma le muamua fatuina o le faila (o lona uiga, o le tagata na ulufale i totonu o le polokalama e ala i le lisi "Amata"), o le a ofoina mai le faiga e filifili ai po o fea ma i lalo o le igoa e faʻafefe ai le faʻaaliga.

O lenei metotia e sili ona faigofie, ae ui i lea, e ono i ai faafitauli o ituaiga eseese iinei - mai "le polokalama ua taofi" i "le lapataiga ua le atoatoa, ua tape le taavale i le polokalama." O lea, afai ua maeʻa le galuega, ona sili atu lea ona lelei le aua le faʻavalevalea ma taumafai i isi filifiliga.

Metotia 2: Auʻaunaga Anapogi

E le gata i lea, o se faʻataʻitaʻiga vave o le faʻasaoina o faʻamatalaga, lea e lautele i soo se tulaga.

Muamua, o loʻo i ai se ki faapitoa i le foliga o se pulou, o loʻo i le pito i luga pito i luga o le polokalama. Pe a lolomiina, e vave lava ona faʻaolaina, mulimuli ane e mafai ona e faʻaauau ona galue.

Lona lua, o loʻo i ai se faʻatonuga vave e faʻamaonia e vevela e faʻasaoina ai faʻamatalaga - "Ctrl" + "S". O le aafiaga e tutusa lava. Afai e te fetuunai, o lenei metotia o le a sili atu ona talafeagai nai lo le tuina o se faamau.

O le mea moni, afai o le polokalama e le o iai i le faaletino, o le a tatalaina se faamalama, ofo atu e fai se faila mo le poloketi.

O lenei metotia e lelei mo soʻo se tulaga - o le mea sili e teu ai aʻo le i tuua le polokalame, e tusa lava pe leʻi faʻataʻitaʻiina galuega fou, ia faia i se tulaga faʻapitoa le faʻasaoina, pe a tupu se mea (e toetoe lava a le toe faʻafuaseʻi moli) e le aveesea le taua o le galuega.

Metotia 3: I le lisi o le "File"

O le auala faʻaleleia masani e puipui ai faʻamaumauga.

  1. Manaomia le kiliki i le tab "File" i le ulutala o le faʻaaliga.
  2. O se lisi faʻapitoa mo le galulue faatasi ma lenei faila o le a tatalaina. Matou te fiafia i filifiliga e lua - a le o lea "Faasaoina"a le "Faasaoina ... ...".

    O le filifiliga muamua o le a lavea faʻafuasei lava i totonu "Metotia 2"

    O le lona lua o le a tatalaina se faʻailoga e mafai ona e filifilia ai le faila faila, faʻapea foi ma le faʻamaufaʻailoga mulimuli ma le faila o le faila.

O le filifiliga mulimuli e sili ona fetaui mo le fatuina o faʻamaumauga, faʻapea foʻi ma le faʻapolopolo i isi faatulagaga. O nisi taimi e taua tele pe a galue i ni galuega tetele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le a faʻaalia le ata i luga o se komepiuta e le oi ai le Microsoft PowerPoint, o se faʻasalaga le teuina i se tulaga masani e faitauina e le tele o polokalama komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, PDF.

  1. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le ki. "File"ona filifili ai lea "Faasaoina". Filifili se faamau "Iloiloga".
  2. O le a faʻaalia le Windows Explorer i luga o le mata, i le mea e te manaʻomia e faʻamaonia ai le pusa o le faʻailoga mo le faila faʻaolaina. E le gata i lea, i le tatalaina o le mea "Pusa o Faiga", o se lisi o faʻataʻitaʻiga mo le faʻaolaina o le a faʻaalia i luga o le lau, lea e mafai ona e filifilia, mo se faataitaiga, PDF.
  3. Faauma le faasaoina o le ata.

Metotia 4: Faʻasaoina i le "ao"

Mafaufau o le Microsoft OneDrive cloud storage o se vaega o auaunaga a Microsoft, e faigofie ona manatu o loʻo i ai le faʻatasi ma le fou fou o Microsoft Office. O le mea lea, e ala i le teu i totonu o lau Microsoft account i PowerPoint, e vave vave ma faigofie ona faʻaalia ata i lou aofaʻi o le ao, e mafai ai ona e maua le faila i soʻo se mea ma mai soʻo se masini.

  1. Muamua e tatau ona e sainia i lau Microsoft account i PowerPoint. Ina ia faia lenei mea, i le pito i luga taumatau o le polokalama, kiliki le ki. "Faʻatasi".
  2. O le a faʻaalia se faamalama i luga o le lau e manaʻomia ai oe e faʻatagaina e ala i le ulufale atu i se tuatusi imeli (telefoni feaveaʻi) ma se uputusi mai lau Mcrisoft account.
  3. A maeʻa ona e ulufale i totonu, e mafai ona e vave faʻasaoina le pepa i OneDrive e pei o nei: kiliki le ki "File"alu i le vaega "Faasaoina" poʻo "Faasaoina" ma filifili mea "OneDrive: Personal".
  4. O le iʻuga, o le a aliali mai Windows Explorer i luga o lau komepiuta, lea e te manaʻomia e faʻamaonia ai le pusa mo le failaina o le faila - i le taimi e tasi, o se kopi o le a puipuia lelei i OneDrive.

Faasaoina ia mea

E le gata i lea, e mafai e le tagata faʻaoga ona faia ni tulaga eseese tulaga o le faagasologa o le faʻasaoina o faʻamatalaga.

  1. Manaomia le alu i le lisi "File" i le ulutala o le faʻaaliga.
  2. O iinei e tatau ona e filifili le filifiliga i le lisi agavale o galuega. "Filifiliga".
  3. I le faamalama e tatala, tatou te fiafia i le aitema "Faasaoina".

E mafai e le tagata faʻapitoa ona vaʻai i le tele o faʻasalalauga, e aofia ai vaega uma o le faʻatinoga lava ia ma vaega taʻitasi - mo se faʻataʻitaʻiga, o auala e teu ai faʻamaumauga, nofoaga o mamanu na faia, ma isi.

Faʻasao-faʻaleleia ma faʻafouina lomiga

I totonu, i le seiloga filifiliga, e mafai ona e vaʻavaʻai i tulaga mo le faʻatonuina o le galuega. E tusa ai ma lenei galuega, atonu o le a iloa e tagata uma. Ae ui i lea, e taua le faamanatuina puupuu.

AutoSave faʻafouina aunoa ma le faʻaleleia le faʻauʻuina o le faʻataʻitaʻiga o le faila o mea o faila. Ioe, ma soʻo se faila o Microsoft Office i le mataupu faavae, o le galuega e le gata o loʻo galue i le PowerPoint. I faʻasalalau e mafai ona e seti le taimi o le taotoga. I le le mafai, o le vaitaimi e 10 minute.

Aʻo galue i luga o se uʻamea lelei, ioe, e fautuaina e seti se taimi puupuu i le va o le lavea, ina ia i ai se mea, ia saogalemu ma aua le leiloa se mea taua. Mo le 1 minute, ioe, e le tatau ona e faʻatutuina - o le a mamafa tele le manatuaina ma faʻaitiitia ai le faʻatinoga, o lea e le mamao ese mai se mea sese i le polokalama ma le aluese. Ae 5 minute uma lava.

I le tulaga, pe afai o le mea lava lea e tasi, ua i ai se toilalo, ma mo le tasi mafuaaga po o le isi, ua tapunia le polokalama e aunoa ma se poloaiga ma ua uma ona kopiina, ona sosoo ai lea ma le isi taimi e te amataina ai le talosaga o le a ofoina atu e toe faafoi ai lomiga. I le avea ai o se tulafono, lua filifiliga e masani ona ofoina mai iinei.

  • O le tasi o le filifiliga mai le faʻamalosi mulimuli mulimuli.
  • O le lona lua ua faia ma le lima.

E ala i le filifilia o le filifiliga e sili ona lata i le iuga na maua vave i luma o le PowerPoint faaiu, e mafai e le tagata faʻapipiʻi ona tapunia lenei faamalama. O le a muamua fesili le faiga pe ono mafai ona aveese faʻasalaga totoe, ma tuʻu ai na o le taimi nei. E aoga le toe tepa i tua i le tulaga.

Afai e le o mautinoa e le tagata faʻapitoa e mafai ona ia faʻasaoina le mea e manaʻomia e ia lava ma le faʻalagolago, ona lelei lea ona teena. Tuu atu ia sili ona lelei le tafe mai le itu nai lo le toesea.

E sili le musu e solo ese filifiliga ua tuanai, pe a fai o le sese o le toilalo o le polokalama lava ia, lea e masani ona masani. Afai e leai se faʻamautinoa mautinoa o le a le toe faʻaogaina le polokalama pe a taumafai e teu faʻamalosi, e sili atu le aua neʻi faanatinati. E mafai ona e faia se tusi lesona "laveaʻi" o faʻamaumauga (sili atu le fai o se faʻamaumauga), ona tape lea o le tuai.

Ia, afai ua maeʻa le faʻalavelave, ma e leai se mea e taofia, ona mafai lea ona e faʻamalamalamaina le manatuaina o faʻamatalaga e le toe manaʻomia. A maeʻa lena, e sili atu le toe faʻaolaina lima, ona amata loa lea o le galuega.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e mautinoa lava le aoga o le autasive feature. O tuusaunoaga o ni "maʻi," lea e masani ai ona toe lolomiina vave faila i faila e mafai ona taʻitaʻia ai faʻaletonu eseese. I se tulaga faapea, e sili atu le aua le galue faʻatasi ma faʻamatalaga taua seia oʻo i le taimi e toe faaleleia uma ai sese, ae afai e manaʻomia e lenei taʻiala, e sili atu ona faʻaola oe lava.