E faʻapefea ona suʻe lau tuatusi MAC ma faʻafefea ona suia?

E tele tagata e masani ona mafaufau pe o le a le tuatusi MAC, pe faapefea ona maua i lau komepiuta, ma isi. O le a tatou taulimaina mea uma i le faasologa.

O le a le tuatusi MAC?

Tuatusi MAC numera o le faʻasinomaga e tatau ona i ai i luga o komepiuta taʻitasi i luga o le fesoʻotaiga.

O le tele o taimi e manaʻomia ai pe a manaʻomia le faʻatautaiga o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga. Faʻafetai i lenei faʻamatalaga, e mafai ona e vavalalata (poʻo le isi itu tatala) i se iunite faʻapitoa i se komepiuta komepiuta.

E faʻapefea ona maua le tuatusi MAC?

1) I luga o le laina o le poloaiga

O se tasi o auala pito sili ona faigofie ma sili ona lelei e maua ai se tuatusi MAC o le faʻaaogaina lea o le laina o laina laina.

Ina ia momoe i le laina o le poloaiga, tatala le lisi o le "Amata", alu i le "Standard" tab ma filifili le ala ala manaomia. E mafai ona e i totonu o le lisi o le "Amata" i le laina "Run" ia tusia ni mataitusi se tolu: "CMD" ona kiliki lea o le ki "Ulufale".

I le isi itu, ulufale i le poloaiga "ipconfig / uma" ma lolomi "Ulufale". O le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona tatau.

I le isi, faʻalagolago i lau ituaiga kilika fesoʻotaʻiga, saili le laina o loʻo faaulutalaina "tuatusi faʻapitoa".

Mo se fesoʻotaiga fesoʻotaiga uʻamea, o loʻo vaseina i le mumu i le ata o loʻo i luga.

2) Faʻamatalaga i fesoʻotaʻiga

E mafai ona e aʻoaʻoina le tuatusi MAC e aunoa ma le faʻaaogaina o le laina o le tulafono. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Windows 7, kiliki i luga o le ata i le pito i lalo taumatau o le mata (e ala i le faaletonu) ma filifili "tulaga fesoʻotaʻi".


Ona tatala ai lea o le faamalama o fesoʻotaiga i luga o le "faʻamatalaga" tab.

O se faamalama o le a aliali ma faaali atili auiliiliga e uiga i le fesootaiga fesootaiga I le koluma "faʻapitoa o le tuatusi," o loʻo faaalia ai le matou tuatusi MAC.

Faʻafefea ona suia le tuatusi MAC?

I Windows, ia na o le suia o le tuatusi MAC. Sei o tatou faʻaalia se faʻataʻitaʻiga i le Windows 7 (i isi lomiga i le auala e tasi).

Alu i le faatulagaga i le auala lenei: Faʻasalalau Faʻatonu Network ma Internet Network Connections. I le isi itu i luga o le fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga e fiafia i ai matou, kiliki-saʻo ma kiliki meatotino.

O se faamalama e tatau ona i ai faatasi ma mea e fesoʻotai ai, vaavaai mo le "faʻaoga" button, e masani lava i luga.

E le gata i lea i le lisi tatou te maua ai foi le filifiliga "Tuatusi Upega (tuatusi tuatusi)". I le tau aoga, faʻapipiʻi numera 12 (tusi) e aunoa ma ni togitogi ma togi. A maeʻa lena, sefe ia tulaga ma toe amata le komepiuta.

O le mea moni, o le suiga o le tuatusi MAC ua maeʻa.

Fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga manuia!