O mafuaʻaga e le faʻapipiʻi ai le Windows 10 i le SSD


SSDs o loʻo taugofieina i tausaga taʻitasi, ma o loʻo faʻagasolo malie ona faʻaogaina e tagata faʻaoga. E masani ona faʻaaogaina i le ituaiga o SSD o se masini masini, ma le HDD - mo mea uma lava. E sili atu le ita tele pe a faʻafuaseʻi ona musu le OS e faʻapipiʻi i luga o le manatuaga o le mafaufau. O aso nei matou te fia faailoa atu oe i mafuaʻaga o lenei faafitauli i luga o le Windows 10, faʻapea foʻi metotia e faʻaleleia ai.

Aisea e le faʻapipiʻi ai le Windows 10 i SSD

Faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o le "toeselau" luga o le SSD e tulaʻi mai mo mafuaaga eseese, faʻamalosi ma masini komepiuta. Sei o tatou tilotilo ia i latou i le faasologa o taimi.

Mafuaʻaga 1: Faʻasalalau le faila o le faʻapipiʻi masini faʻaleleia

O le toatele o tagata e faʻapipiʻi le "pito sili" mai le kiliva afi. O se tasi o vaega autu o faatonuga uma mo le fatuina o ala o faasalalauga o le filifiliga o le polokalama FAT32. O le mea lea, afai e le maeʻa lenei mekasini, i le taimi o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 o loʻo i le SSD, o le HDD o le ai ai ni faʻafitauli. O le auala e faʻaitiitia ai lenei faafitauli e manino lava - oe manaʻomia le fatuina o se masini komepiuta USB flash, ae o le taimi lenei e filifili FAT32 i le taimi o le faatulagaga.

Faʻamatalaga: Faatonuga mo le fatuina o se taavale faʻataʻavalevale i luga o le Windows 10

Mafuaaga 2: Laulau palota le saʻo

O le "sefulu" e mafai ona teena le faʻapipiʻiina i le SSD, lea na faʻaaoga muamua ai le Windows 7. O le mataupu o loʻo i ai i le eseesega o fuainumera o le laupepa vavae: "fitu" ma le matutua o tusitusiga na galulue faatasi ma le MBR, ae mo le Windows 10 e te manaʻomia le GPT. Faʻaitiitia le faʻapogai o le faafitauli i lenei mataupu e tatau ona i ai i le laasaga faʻatulagaina - valaau "Poloaiga Poloaiga", ma faʻatasi ai ma lana fesoasoani e liua le vaega muamua i le faatulagaga manaʻomia.

Lesona: Liliu mai le MBR i le GPT

Mafuaʻaga 3: BIOS le saʻo

E le mafai ona vavaeeseina foi le toilalo i na vaega po o isi mea taua o le BIOS. Muamua lava, e aʻafia ai le ave taavale - e mafai ona e suʻeina le suiga o le AHCI-SSD le fesoʻotaʻiga: atonu ona o nisi o foliga o le masini lava ia po o le motherboard, ma o se faʻalavelave tutusa e tupu.

Faitau atili: Faʻafefea ona suia le mode AHCI

E taua foi le siakiina o tulaga mo le oso mai mai le aufaasālalau mai fafo - masalo o le USB flash drive ua mamanuina e galue i le mode UEFI, lea e le lelei le galue i le Legacy mode.

Lesona: E le o vaʻaia e le komepiuta le faʻapipiʻiina o le afi

Mafuaaga 4: Faʻamaumauga Faʻamatalaga

O le mea e sili ona le lelei o le faafitauli o mea sese faale-hardware - e le gata i le SSD lava ia ma le motherboard computer. O le mea muamua e siaki o le fesoʻotaʻiga lea i le va o le laupapa ma le avega: o le fesoʻotaʻiga i le va o pine e mafai ona malepe. O lea e mafai ona e taumafai e sui le SATA-cable, pe afai e iai se faʻafitauli i se komepiuta. I le taimi lava e tasi, siaki le sooga fesoʻotaʻi - o nisi o tina e manaʻomia le faʻapipiʻi o le komepiuta i le fesoʻotaʻiga a le Peraimeri. O galuega uma a le SATA i luga o le laupapa e sainia, o lea e faigofie ai ona fuafua mea e te manaʻomia.

I le tulaga e sili ona leaga, o lenei uiga o lona uiga o se faafitauli i se taʻavale-malo - o mea e manatua ai le mafaufau poʻo le pule o le pulou ua le manuia. E mautinoa lava, e aoga le faia o se siama, ua i luga o le isi komipiuta.

Lesona: SSD Operation Check

Faaiuga

E tele mafuaʻaga e le faʻapipiʻi ai le Windows 10 i le SSD. O le tele o le tele o latou polokalama, o le telefoni feaveaʻi, ae e le mafai ona tatou faʻaaogaina se faafitauli faʻapitoa i le taʻavale lava ma le motherboard.